zaterdag 4 augustus 2018

VS - Showbizzz | "Madonna verhuisde naar 'Portugal' vanwege Donald Trump"

Madonna verhuisde afgelopen jaar naar Portugal vanwege 'Donald Trump'. Dat vertelt de zangeres in een interview met Vogue Italia. De Queen of Pop vertelde ook dat ze eind dit jaar een nieuw album uitbrengt.

  In het interview zegt Madonna dat ze onder andere verhuisd is om de voetbalcarrière van haar zoontje David Banda (12) een kickstart te geven omdat 'het niveau in Amerika veel lager ligt dan in de rest van de wereld' ‼  Daarnaast zei ze: "Ik had het gevoel dat we aan verandering toe waren, en ik wilde even weg uit de Verenigde Staten.  Zoals je weet, is dit niet Amerika's beste tijd". Het is niet de eerste keer dat ze 'n sneer maakt naar Donald Trump. Zo had Madonna op de verjaardag van haar zoon een Trump piñata en noemde ze Trump's verkiezing een horror show.

Lees HIER het volledige interview met Madonna in Vogue Italia ‼

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Madonna verhuisde naar Portugal vanwege Donald Trump" 

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                                         

Pride Amsterdam · Canal Parade | "Jaarlijkse Canal Parade van start in A'dam"

Amsterdam  →  De 22e editie van de 'Canal Parade' is zaterdagmiddag gestart. De botenparade van Pride Amsterdam  voorheen Gay Pride  duurt nog tot ongeveer 18.00 uur.

De deelnemers van de jaarlijkse optocht verzamelden zich zaterdagochtend in 't Oosterdok ‼  Vanaf daar varen ze langs de Nieuwe Herengracht, Amstel, Prinsengracht en Westerdok. Wie op Google Maps kijkt, krijgt de route van de parade te zien in regenboogkleuren.
                                           
        
                                                     
Vlak voor de start zaterdag van de bootparade door de Amsterdamse grachten heerste al ''een gezellige drukte'', aldus woordvoerder Danny de Vries van het evenement. In de stad wordt volop feest gevierd. De Canal Parade trekt traditiegetrouw enkele honderdduizenden toeschouwers.

De kades langs de grachten stonden voor de start al vol met mensen. De 'Canal Parade' verloopt vooralsnog zonder 'noemenswaardige incidenten'. ''Langs de route bleek wel een woonboot te zijn gezonken, maar dat probleem is inmiddels opgelost".

                                                     
                                             
Zie ook:

bronnen: NU.nl / Twitter.com – Nieuws Selectie → NU.nl / YouTube.com / Twitter.com  Telegraaf.nl
                                      
                                          

vrijdag 3 augustus 2018

Homo-acceptatie | Hetero's zijn positiever over 'Homo-acceptatie' dan Homo's

Hetero's hebben een rooskleuriger beeld van de "Homo-acceptatie in Nederland" dan Homo's. Dat valt af te leiden uit een peiling van EenVandaag onder ruim 28.000 leden van 't opiniepanel van het TV-programma, onder wie ruim 3200 LHBTI'ers: Lesbiennes, Homo's Biseksuelen, Transseksuelen en Intersekse personen.

In het algemeen vindt 60 procent van de ondervraagde LHBTI'ers dat het goed is gesteld met de Homoacceptatie in Nederland.  'EenVandaag' heeft dezelfde vraag voorgelegd aan een dwarsdoorsnede van de bevolking. Daar kwam uit dat 70 procent vindt dat het er goed voor staat.

Lees verder op de website van Dagblad010.nl:  "Hetero positiever over acceptatie dan Homo"

Zie ook:
bronnen: Dagblad010.nl / Facebook.com – Dagblad010.nl                                                                     

Pride Amsterdam | "Canal Parade 2018 – 4 augustus 2018 – 12:30-17:00 uur"

Pride Amsterdam 2018 – 'Canal Parade'  →  De 'Paradeboten' verzamelen zich vanaf 11:00 uur in het 'Oosterdok' en nemen positie in hun startbox. Ze varen door de 'Prinsengracht' omdat daar de laagste brug het hoogste is van alle grachten (2,25 meter) en de route daarmee het langste is  namelijk 5,6 kilometer   In het 'Westerdok' dienen 'alle passagiers' af te stappen aangezien de boten onder geen beding met passagiers het 'IJ' op mogen varen. 

De parade bestaat uit 80 deelnemers. Uit alle concepten die organisaties en bedrijven voor 1 februari 2018 konden inzenden heeft onze ballotage commissie de mooiste en meest aansprekende uitgekozen. 

De parade kent verschillende soorten deelnemers - van kleine lokale LHBT stichtingen - landelijke LHBT belangen verenigingen - Gay horeca - Roze netwerken van multinationals en banken - Roze overheidsinstellingen - politieke partijen - ministeries tot (media) bedrijven die de emancipatie strijd van de LHBTI community ondersteunen.

Route:  Oosterdok – Nieuwe Herengracht – Amstel – Prinsengracht – Westerdok

                                                       
                                                      
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   De 'HEMA' trouwt Homo's en Lesbiennes die dat in hun eigen land niet mogen   

bronnen: GayNews.nl / Twitter.com – GayNews.nl / YouTube.com / Twitter.com  Pride.Amsterdam
                                                  
                                                       

donderdag 2 augustus 2018

De HEMA trouwt Homo's en Lesbiennes die dat in hun eigen land niet mogen ‼

Amsterdam - Pride  →  Omdat HEMA vindt dat iedereen met elkaar in het huwelijksbootje moet kunnen stappen, werden gisteren drie stellen getrouwd die dat vanwege hun seksuele voorkeur in hun eigen land niet mogen.  Champagne, een groot feest en 'n boottocht; alles werd uit de kast gehaald om het huwelijk te voltrekken.

Drie koppels van hetzelfde geslacht zijn gisteren in Amsterdam in het huwelijksbootje gestapt.  De stellen komen uit verschillende Europese landen waar het homohuwelijk verboden is. De bruiloft is een initiatief van het warenhuisketen omdat "liefde voor iedereen is, ongeacht van wie je houdt"

Lees verder op de website van RTL·Nieuws.nl:  "HEMA trouwt Homo's en Lesbiennes die dat in hun eigen land niet mogen"  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RTL·Nieuws.nl – Editie NL / Twitter.com – Editie NL → RTL·Nieuws.nl
                                                           
                                                         

Muziek - 'Mamma Mia 2 · Here We Go Again' | "Met een glimlach om de lippen"

Mamma Mia 2 – 'Here We Go Again'      Mamma Mia is niet alleen een van de succesvolste musicals ooit, het is ook één van de meest commerciële successen van het witte doek ‼  Natuurlijk moest daar een 'vervolg' op komen, ook al bleek dat wat langer te duren dan verwacht. Want natuurlijk heeft ABBA meer liedjes opgenomen dan de achttien die in de film voorkwamen, of zelfs de tweeëntwintig van de oorspronkelijke West End-musical.
                                                                   

                                                  
Voor "Mamma Mia - Here We Go Again" zat BennyAndersson alleen achter de knoppen en dat blijkt een meesterlijke zet. De vriendelijke baard coachte ook de acteurs. De muzikale expressies van Pierce Brosnan werden tot een minimum herleid en Colin Firth werd zelfs helemaal 't zwijgen opgelegd. Oef en dubbel oef.

De soundtrack van "Mamma Mia - Here We Go Again" heeft wel degelijk recht op bestaan. 'My Love, My Life''Fernando' en 'The Day Before You Came' alleen al verantwoorden de aanschaf ervan; bij de rest van de nummers heb je op zijn minst 'een glimlach rond de lippen' ‼

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  Recensie – Mamma Mia 2 | "Met een glimlach om de lippen"
bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be / YouTube.com


        
                                                                  

woensdag 1 augustus 2018

Amerika - Trans-vlag Emoji | Petitie om een 'Trans-vlag Emoji' te introduceren

Amerika   Er is een petitie gelanceerd waarin Unicode - de organisatie die emoji's goedkeurt - wordt gevraagd een Trans-vlag emoji te introduceren.

De petitie komt nadat Unicode een voorstel heeft aanvaard om een kreeft-emoji te introduceren. In 't voorstel werd betoogd dat mensen "gefrus- treerd en verward" waren omdat ze een garnaal of krab-emoji moesten gebruiken in plaats van een kreeft. De bedenker van de petitie, transactivist Charlie Craggs, schreef: "We verdienen toch dezelfde rechten als schaaldieren" ?!

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Petitie vraagt om een Trans-vlag emoji te introduceren" 

HIER kun je de petitie ondertekenen ‼

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                                            

België | Popgroep STORM3 treedt op tijdens 'Antwerp Pride' op de grote markt

België – Antwerp Pride 2018    De Nederlandse popgroep 'STORM3' bestaande uit Devon Donovan (Rijsenhout), Koen van der Heide (EdeWageningen) & Patrick la Lau (Leiden) zullen hun tweede internationale uitstap doen op de bühne tijdens het 'slotfeest' van de Antwerp Pride 2018 op 12 augustus 2018.

STORM3 stond al op 30 juli al op het hoofdpodium tijdens de 'CSD Stuttgart Pride' in Duitsland en zal nu ook tijdens de "Antwerp Pride" samen met OUT.tv gezicht Jens Geerts de single "That's My Girl" ten gehore brengen   De single is een typisch boyband-nummer dat opvallend genoeg over Girl Power gaat en dat zich vooral richt tot de LHBTI-beweging en in het bijzonder Transgenders.

"Muziek is een universele taal die alle lagen van de bevolking bereikt.  Alleen wordt er in de muziekindustrie nog iets teveel nadruk gelegd om de 'Hetero'-norm binnen onze maatschappij waardoor thema's zoals 'Homoseksuele liefde', 'Transseksualiteit' en 'Gendergelijkheid' zelden aan bod komen", legt Patrick la Lau – zanger bij de drie-ledige band STORM3 – uit. 

De opbrengsten van de single gaan naar het COC Nederland en 'Çavaria' in België om de voorlichting rondom dit thema te ondersteunen.
                                                         

                                                                   
"That's My Girl" is te downloaden via alle downloadportals en tevens ook te streamen:
   iTunes:      https://itunes.apple.com/nl/album/thats-my-girl-feat-jens-remixes-ep/1388481251  
   Audio:        https://youtu.be/ymtXM28xgfQ
•   Live:         https://youtu.be/5ck50Y2l-SA
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   NL → Showbizzz | "Nieuwe single 'Lost Another Chance' van boyband STORM3"

bronnen: STORM3 Music Management – Patrick la Lau → Persbericht / Facebook.com – GayLive.be / YouTube.com


        
                                                          

dinsdag 31 juli 2018

Biblebelt → Homo-ontmoetingsplekken in Gelderland | Biblebelt op Homojacht

Homo-ontmoetingsplekken in Gelderland  –  De meeste Homo-ontmoetingsplekken in Gelderland vind je op de Biblebelt. Maar streng gelovige Gelderlanders zitten hier helemaal niet op te wachten  Daarom sluiten veel gemeenten deze afwerkplekken waar mannen langskomen voor een vluggertje.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:                     Gemeente Ede – 't Ginkelse Zand

bronnen: PowNed.tv / YouTube.com                                                             

Patty Pam-Pam | "Limburgse 'Drag Queen' krijgt eigen boot tijdens Gay Pride"

Limburg – Drag Queen "Patty Pam-Pam"  →  De bekendste Drag Queen van Limburg vaart zaterdag op een eigen boot mee tijdens de Gay Pride in Amsterdam.

Zoekmachine Google heeft Patty Pam-Pam – oftewel Pieter Roberts – gevraagd om in vol ornaat op de boot van de Amerikaanse zoeksite te schitteren.
                                         

                                              
Vuist
"Als je Patty PamPam zoekt, vind je d'r natuurlijk altijd makkelijk via Google – maar zaterdag 04 augustus ook nog eens in levende lijve op de boot van Google" ‼, schrijft Roberts op Facebook. Volgens de bekende Drag Queen wordt er niet alleen maar uitbundig gefeest op de Amsterdamse grach- ten.  Hij wil ook nog een boodschap uitdragen. "Samen met Google maken we een heldhaftige vuist tegen al die types die denken dat ze helden zijn, als ze Drag Queens lastigvallen" ‼


bronnen: 1Limburg.nl / Facebook.com – 1Limburg.nl / Facebook.com – Pieter Roberts
                                   
                                                      

maandag 30 juli 2018

Loosdrecht | Tot rust komen tijdens Gay Pride op camping 'Holland Men Camp'

Loosdrecht  Camping 'Holland Men Camp'    In alle rust bijkomen van de drukte van de Gay Pride in Amsterdam ?!  Die mogelijkheid biedt Holland Men Camp in Loosdrecht. "Het is vrijheid blijheid", zegt een campinggast.

Op zo'n dertig minuten rijden van Amsterdam ligt de speciale camping alleen voor mannen. En die komen er massaal op af, helemaal tijdens de Gay Pride deze week. "Mensen uit Nederland, België en Duitsland komen hier naartoe. Die komen hier ook voor de Canal Pride. Een geweldig evenement met een eigen karakter op de grachten van Amsterdam", zegt campingeigenaar Wim Steman.

Lees verder op de website van AT5.nl:  Tot rust komen tijdens Gay Pride op mannencamping | "Het is vrijheid blijheid"
                                                                                                     
        
                                                  
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Loosdrecht – Kwekerij Andromeda - Gay Camping | "Gay Camping op Gooi-TV"
•   Loosdrecht - Homocamping | "Loosdrecht krijgt unieke Homo(naakt)camping"


bronnen: AT5.nl / YouTube.com / Facebook.com – DeGaykrant.nl → AT5.nl                                                         

Pride Amsterdam - Slotconcert - 05-08-2018 | "Mart Hoogkamer op Gay Pride"

Amsterdam - Pride 2018  –  De Leidse zanger Mart Hoogkamer staat op zondag 5 augustus tijdens de Gay Pride in Amsterdam op het podium. Mart Hoogkamer treedt tijdens het eindfeestje op de Dam op.

Thema van de Gay Pride is "Heroes". "Iedereen kent wel iemand die de 'heldenstatus' verdient. Denk aan mensen die het voortouw nemen, ergens voor staan en dit ook in het openbaar uitdragen".

Naast Mart Hoogkamer staan ook Melanie C en Eleni Foureira  (bekend als de Cypriothische inzending voor het Eurovisie Songfestival) op het podium. Mart Hoogkamer staat rond 17.00 uur op de planning.
                                                          

                                                        
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Unity.nu / Facebook.com - Unity.nu / YouTube.com