zaterdag 2 maart 2013

Uitgaanstip | Club Vonk in 's-Hertogenbosch


                             

Gay Games 2018 | Vijf steden in de race


Vijf steden willen de tiende editie van de Gay Games organiseren. Voor het sport- en culturele evenement in 2018 hebben zich Parijs, Amsterdam, Limerick, Orlando en Londen aangemeld. Alle vijf de kandidaten hebben een bid book ingeleverd.

Londen, Orlando, Parijs, de Ierse stad Limerick en ons eigen Amsterdam zijn allemaal in de race om de Gay Games van 2018 te organiseren.
In oktober zal de overkoepelende organisatie Federation of Gay Games zich in Cleveland buigen over de meest geschikte locatie voor deze jubileumeditie van de Gay Games, die voor de tiende keer wordt gehouden.

Als de Gay Games 2018 worden toegewezen aan Amsterdam, zal onze hoofdstad voor de tweede keer het toneel zijn van dit grootse evene- ment, waarbij zo'n tienduizend sporters en toeschouwers worden verwacht. Dan precies twintig jaar geleden, in 1998, was Amsterdam voor de eerste keer gaststad voor de Gay Games.

bron: GayKrant.nl
             

Bălti herroept verbod op Homoseksuele Propaganda


Een rechtbank in de tweede grootste stad van Moldavië heeft het lokale verbod op homoseksuele propaganda opgeheven. Het Hof van Beroep in Bălti deed zijn uitspraak op 28 februari over het verbod dat het stadsbestuur vorig jaar goed keurde. Volgens het Hof schond het verbod ook de mensenrechten.

Het verbod kwam er nadat er verschillende protestmarsen plaats vonden in Moldavië toen het land de door Euopa opgelegde anti-discriminatie wet adopteerde die HoLeBi's beschermd.

Het verbod in Bălti had heel wat gelijkenissen met de wet die vorig jaar in het Russische Sint-Petersburg werd goedgekeurd en die homoseksua- liteit gelijksteld met pedofilie.

In december passeerde de ant-discriminatie wet voor een tweede keer in het Parlement. De wet beschermt HoLeBi's tegen discriminatie op de werkplek.

bron: GayLive.be
                        

Roze woningproject Amsterdam stilgelegd


Foto: Het braakliggende terrein aan de Van Hogendorpstraat in Amsterdam

In april zou de bouw beginnen van 24 woningen voor roze ouderen in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Maar de voorbereidingen voor de bouw zijn stilgelegd. Het project zou voor de hoofdstad uniek zijn. Wonen voor roze ouderen op deze schaal is in Nederland nog niet gerealiseerd.

Hoewel er voor het roze woningproject aan de Van Hogendorpstraat al gesloopt is en woningcorporatie Rochdale klaar stond om met de bouw te starten, strooit het kabinetsbeleid roet in het eten. De corporatie heeft door de nieuwe eisen van de regering geen geld beschikbaar om in nieuwbouw te investeren. Het project is opgezet in gezamenlijke inspanning van de initiatiefgroep outForever, COC Amsterdam, zorgaanbieder Osira Amstelring en Rochdale.

Het bouwterrein in de Van Hogendorpstraat dreigt nu voor onbepaalde tijd braak te blijven liggen. Alle betrokken partijen zijn – hoewel teleur- gesteld – ook actief bezig contacten aan te boren met investeerders / beleggers die het project van Rochdale willen overnemen of er in mee willen investeren.

bron: GayKrant.nl
         

Gedoe over Rotterdam-boot op Amsterdamse Gaypride


Is het een geldkwestie of toch stiekem een staaltje "020 versus 010" ?! De initiatiefnemers van de Rotterdam-boot liggen in de clinch met de organisatie van de Amsterdamse Gaypride.

Ze moeten ruim 5.500 euro betalen omdat ze in de categorie 'gemeenten' zijn ingedeeld. Dat geld heeft de club Rotterdamse gays echter niet. "Ze mogen wel in een andere (lees goedkopere) categorie meedoen, maar dan niet onder de naam Rotterdam", klaagt Harry Kroese.

"Wij hebben al die jaren dat we genoeg geld hadden in een dure categorie meegedaan zodat we niet hoefden te loten", legt Kroese uit. Dit jaar staat zijn stichting er echter financieel niet zo florissant voor. Er was één geluk: omdat de Rotterdamse boot vorig jaar won, hoefde er niet geloot te worden en zou de boot sowieso zijn rondje door de grachten maken.

Maar nu lijkt het conflict over de financiën roet in het eten te gooien. Een oplossing is er nog niet, maar Kroese laat het er in ieder geval niet bij zitten. "Ze zijn nog niet van ons af, we laten ons niet piepelen", zegt hij strijdbaar.

bron: RTV Rijnmond
       

Rotterdamse Gay-boot uitgesloten van parade

Het gesteggel over de deelname van de Rotterdamboot aan de volgende Gay Pride in Amsterdam heeft een nieuw kookpunt bereikt. De organisatie Pro Gay heeft de prijswinaar van vorig jaar uitgesloten van deelname. Initiatiefnemer Harry Kroesen kreeg dat zater- dag per e-mail te horen.

Het is de organisator van de botenparade in het verkeerde keelgat geschoten dat Kroesen in diverse media, waaronder RTV Rijnmond, in weinig subtiele bewoordingen kritiek uitte op de gang van zaken. Pro Gay voelt zich daardoor in een kwaad daglicht gesteld en wil de Rotterdamboot op deze manier niet meer toelaten.

In een mail aan Kroesen stelt Pro Gay dat hij "onjuiste, suggestieve en lasterlijke informatie" heeft verspreid waarmee hij "de stichting ProGay en haar medewerkers doelbewust in een negatief daglicht heeft willen zetten". 

Geldkwestie
"Ik kan mijn mond niet houden", geeft de Rotterdammer toe. Het was naar eigen zeggen niet zijn bedoeling iemand te beledigen, maar hij spreekt van een principekwestie. "Als er geen Rotterdamboot is, stel je een hoop mensen teleur en verziek je iets moois."

Kern van de zaak is een meningsverschil over het inschrijfgeld. De Rotterdamboot is ingedeeld bij de categorie overheden en die moeten veel meer betalen dan kleine non-profitorganisaties. De afgelopen jaren vonden de initiatiefnemers van de 010-schuit dat geen probleem, want de hogere bijdrage verzekerde hen wel van deelname.

Zelfde boot, zelfde categorie
Dit jaar ligt het anders: Kroesen en zijn club zijn hoofdsponsor Humanitas kwijtgeraakt en kunnen de 5.445 euro niet ophoesten. Daarom wil hij worden teruggeplaatst naar de categorie 'non-profit gay', waarvan het inschrijfgeld gering is.

Pro Gay is het daar niet mee eens; als precies dezelfde Rotterdamboot als voorgaande jaren aan de parade op 3 augustus meedoet, moet die ook in dezelfde categorie worden geplaatst. Zo'n boot die een gemeente promoot is mooie citymarketing en daar moeten deelnemers de porte- monnee voor trekken.

Mogelijk levert stille diplomatie nog iets op. De gemeente Rotterdam zou op de achtergrond naar een oplossing zoeken. Directeur Irene Hemelaar van Pro Gay was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

bron: RTV Rijnmond
     

vrijdag 1 maart 2013

Outgames 2017 naar Miami Beach


Miami Beach heeft de World Out Games 2017 toegewezen gekregen. Tijdens een conferentie van organisator Gay and Lesbian International Sport Association (GLISA) is donderdag de beslissing genomen na een uitgebreid bezoek aan zowel Miami Beach alsmede tegenkandidaat Reykjavik.

De stemming vond plaats in Antwerpen, de stad waar de World Out Games dit jaar plaats zullen vinden. Volgens voorzitter Paul Brummitt van de World Out Games hebben zowel Reykjavik als Miami Beach een fantastisch bidbook ingeleverd en waren hun presentaties uitmuntend. Maar er moest gekozen worden en uiteindelijk is het dus Miami Beach geworden. De World Out Games worden eens in de vier jaar gehouden en worden georganiseerd door de Gay and Lesbian International Sport Association (GLISA).

De World Out Games is niet alleen een sportief evenement, ook een uitgebreid cultureel programma en een mensenrechtenconferentie behoren tot de agenda. Het is voor het eerst dat het evenement in Amerika plaats gaat vinden. Eerdere edities waren in Montreal en Kopenhagen.

Amsterdam, Limerick, Londen, Orlando en Parijs willen graag de Gay Games van 2018 organiseren. Donderdag was de laatste dag om het bidbook in te leveren. In mei van dit jaar zullen de laatste drie steden die gaan strijden om de organisatie bekend gemaakt worden.

bron: GaySite.nl
   

World Outgames 2017 in Miami Beach

De vierde editie van de World Outgames zal in 2017 worden gehouden in Miami Beach, Florida.

Om te worden gekozen als gaststad voor de World Outgames moest Miami het opnemen tegen het IJslandse Reykjavik. "Onze leden moesten kiezen tussen twee fantastische steden. Miami Beach en Reykjavik verschillen veel van elkaar, maar zijn allebei even opwindend op hun eigen manier", zei Paul Brummitt van de Gay and Lesbian International Sport Association (GLISA), die het evenement organiseert.

Drie steden haakten al eerder af: Denver, Rio de Janeiro en Rome. De World Outgames is samen met de al langer bestaande Gay Games het grootste roze sportevenement ter wereld. De eerstkomende Outgames vinden dit jaar plaats in Antwerpen, van 31 juli tot en met 11 augustus.

bron: GayKrant.nl
     

Landelijk Netwerk Biseksualiteit | Tentoonstelling: 'Bi in Beeld'


Het Landelijk Netwerk Biseksualiteit LNBi organiseert in samenwerking met de Bibliotheek Arnhem aan de Koningsstraat 26 de fototentoonstelling Bi in Beeld. Maandag 4 maart 16.00 uur opent Gerben Karssenberg de tentoonstelling die tot 2 april te zien is. Karssenberg is raadslid van de gemeente Arnhem met in zijn portefeuille seksuele diversiteit. Aanmelden is niet nodig.

Programma:
x
-  Welkomstwoord
-  Toelichting op de expositie door Erwin Heyl, voorzitter van Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi)
-  Openingstoespraak door Gerben Karssenberg, gemeenteraadslid Arnhem (CDA) met onder andere de portefeuille seksuele diversiteit
-  Daarna is er gelegenheid tot bezichtigen, napraten en te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje
-  De geportretteerden praten je bij

Al vanaf 1991 komt het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) op voor de belangen van biseksuelen. Net als homoseksualiteit en heteroseksuali- teit is biseksualiteit een zelfstandige seksuele oriëntatie: 'het is dus niet een beetje homo en een beetje hetero'.

bron: Gay.blog.nl
                  

Moordenaar Homoseksuele kandidaat-burgemeester opgepakt


Wat het motief is geweest, is volgens de politie nog niet duidelijk. Wel is zeker dat de moord op de openlijk homoseksuele burger- meesterskandidaat de inwoners van het Amerikaanse Clarksdale hebben geschokt. Gisteren werd de vermoedelijke dader opgepakt.

Het lichaam van de 34-jarige Marco McMillian werd woensdag gevonden bij een rivierdijk in de Mississippi Delta. Een dag eerder stuitte de politie toevalligerwijze op de auto van McMillian, die was betrokken bij een ongeval. Alleen werd de SUV niet door de burgermeesterskandidaat bestuurd, maar door de vermoedelijke dader (22-jarige Lawrence Reed).

Campagnewoordvoerder Jarod Keith zei dat McMillian grote plannen had met Clarksdale, een stadje van met bijna 18.000 inwoners en bekend als het centrum van de blues muziek.

bron: Algemeen Dagblad / Fox13 VideoMVV neemt voortouw rond Homoacceptatie


MVV gaat als eerste profclub in Nederland actief aan de slag met het plan van de KNVB om homoseksualiteit in de voetbalsport bespreekbaar te maken. COC Limburg geeft vanaf komende week voorlichting aan meerdere teams van de Maastrichtse eerste- divisionist. Naast het tweede elftal krijgen ook de jeugdteams B1 en C1 les volgens de methode 'Uit de Kast scoort !!'.

De workshops maken deel uit van het project 'De bal is van iedereen'. Dat is een initiatief van MVV, de gemeente Maastricht en COC Limburg. Dat project loopt sinds oktober 2012. Toen zette ook de KNVB in op het onderwerp. De voetbalbond presenteerde een actieplan voor homo- acceptatie in de voetbalwereld. Naast MVV heeft ook ADO Den Haag al concrete plannen om homoseksualiteit in de voetbalsport te bevorderen.

Homoseksualiteit is in de voetbalwereld een taboe, bij de amateurs maar zeker bij de profs. Onlangs kwam Robbie Rogers, een 18-voudig Amerikaans international, Uit de Kast. De 25-jarige middenvelder beëindigde na zijn ontboezeming zijn voetballoopbaan. "Ik ben alle jaren van mijn leven bang geweest, bang om te laten zien wie ik werkelijk ben", zei Rogers.

bronnen: Volkskrant.nl / COC Limburg
   

Voorlichting voor Nederlandse Voetbalclubs

In Nederland geeft COC Limburg geeft aanstaande maandag de eerste voorlichtingen over homoacceptatie in het voetbal aan drie teams van de Maastrichtse profclub MVV. Behalve het A-team, de zogenaamde 'beloften', gaan ook het B- en het C1 team aan de slag met de methode "Uit de Kast scoort !!".

Deze methode, speciaal gericht op het thema homoseksualiteit in de voetbalwereld, is ontwikkeld in het kader van het project 'De bal is van iedereen', onderdeel van het voorlichtingsprogramma van COC Limburg.

De workshops worden gegeven door de getrainde voorlichters van 'Veilige School Limburg' – het zeer succesvolle onderwijsprogramma van COC Limburg.

Het project 'De bal is van iedereen' is een gezamenlijk initiatief van MVV Maastricht, de gemeente Maastricht en COC Limburg en is in oktober 2012 officieel gestart met de feestelijke ondertekening van een charter door Maastricht United – 16 amateurclubs die met MVV een samen- werkingsverband hebben, de Supporters Club MVV en hiervoor genoemde partijen.

Met 'De bal is van iedereen' gaat de Maastrichtse regionale voetbalwereld de aanval inzetten tegen de nog steeds als norm geldende onge- schreven regel in de voetbalwereld dat homo's niks te zoeken hebben in een voetbalstadion of op het voetbalveld. Een voor Nederland uniek besluit door zowel de profclub als de amateurvoetbalverenigingen.

Ook de KNVB is in zijn nopjes met de voortvarendheid waarmee in Maastricht homofobie bestreden gaat worden. Het Maastrichtse plan past tenslotte meer dan goed in het landelijke KNVB project Voetbal voor Iedereen, een actieplan homo-acceptatie in de voetbalwereld te creëren.

bron: GayLive.be
      

donderdag 28 februari 2013

Nationaal Actieplan rond bestrijding Hiv & Aids in de maak


Federaal minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet werkt samen met haar collega minister Laurette Onkelinx aan verschillende preventiemaatregelen binnen een nationaal actieplan rond de bestrijding van hiv en aids. Dat laat de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) weten als antwoord op een schriftelijke vraag van Irina de Knop (Open VLD).

De federale overheid nam initiatief om tot een vernieuwd hiv- en aidsbeleid te komen. Ze heeft daarvoor de medewerking van de Vlaamse en andere overheden bekomen. Het proces om te komen tot een gezamenlijk hiv- en aidsbeleid, is in volle opbouw. "We worden via onze partner- organisatie Sensoa op de hoogte gehouden van de voortgang, zo ook over het feit dat inspiratie gezocht wordt bij de activiteiten en plannen in de ons omringende landen".

"We hebben begrepen dat er eerst en vooral aan beleid gewerkt wordt waarbij overheden binnen ons land samenwerken, nog niet aan de internationale afstemming, dat is trouwens een federale bevoegdheid. In de praktijk is het in elk geval zo, dat Sensoa veel informatie en ervaringen over de preventie naar homomannen uitwisselt met collega-organisaties uit de ons omringende landen", zo schrijft Vandeurzen in zijn antwoord.

Tegen juni zal een voorstel worden uitgewerkt voor een meer permanent overlegorgaan.

In afwachting van het nationaal aids-plan, zet de Vlaamse overheid haar kwaliteitsvolle werking verder. Partnerorganisatie Sensoa en terrein- organisatie ITG zetten hun inspanningen inzake sensibilisering, preventie en screening onverminderd voort. Vorig jaar pakte Sensoa al uit met de campagne "Testen ?! Gewoon doen !!".

Deze campagne krijgt in 2013 nog een vervolg. Ook een campagne om de doelgroep vertrouwd te maken met recente evoluties op het vlak van hiv (vroeginfectie, ondetecteerbare virale lading) en de relevantie hiervan voor veilig vrijen-strategieën, wordt in de steigers gezet. Ook ITG bestendigde haar werking naar de doelgroep subsaharaanse Afrikaanse migranten. Het ontbreken van een nationaal actieplan heeft de Vlaamse overheid dus nooit verhinderd om binnen haar bevoegdheden reeds behoorlijk werk te leveren.

Minister Milquet beschrijft in haar beleidsbrief haar visie: ook het bestrijden van discriminatie, stigma en taboe dragen bij tot de preventie en een effectieve aanpak en behandeling van hiv. Ze wil maatregelen nemen om dit stigma en discriminatie te bestrijden. "Dit is ons inziens een belangrijke bijdrage tot het succes van een nationaal plan en behoort ook tot haar bevoegdheid".

"We hopen dat nog andere ministers binnen ieders bevoegdheden, federaal of regionaal, inspanningen leveren aan een hiv en aidsbeleid dat logischerwijs een facettenbeleid is. Meer nog, Sensoa staat klaar om mee te werken aan initiatieven die op het eerste zicht buiten de klassieke preventieve gezondheid liggen, maar wel degelijk impact kunnen hebben op de preventie van hiv en aids", aldus minister Vandeurzen.

bron: GayLive.be
                  

Obama wil Homohuwelijk in Californië


De Amerikaanse president Barack Obama wil dat het Federaal Hooggerechtshof het homohuwelijk in Californië mogelijk maakt en een wet in die staat uit 2008 afkeurt. De regering Obama mengt zich in een zaak bij het gerechtshof die op 26 maart dient.

De regering had tot vandaag te tijd om dat te doen. Californië nam in 2008 na een referendum een wet aan, de zogenoemde Proposition 8, waarin alleen huwelijken tussen man en vrouw worden erkend. Het is de verste stap die Obama tot nu toe heeft gezet ten faveure van homo- rechten. Het aannemen van de wet in Californië veroorzaakte een storm van protest in en buiten de staat.

De regering Obama is officieel geen partij in de zaak maar stuurde net als andere buitenstaanders, een brief aan het gerechtshof waarin deze wordt opgeroepen de Californische wet af te keuren. De negen rechters hoeven zich niets aan te trekken van de brieven.

bron: Trouw.nl


Regering Obama vraagt hof Homohuwelijk toe te staan

De Amerikaanse regering heeft het hooggerechtshof verzocht het verbod in de staat Californië op homohuwelijken ongedaan te maken. Ook vraagt de regering van president Barack Obama het hof zich met kritische blik te buigen over de verboden op huwelijken tussen homoseksuelen in andere staten. Het is voor het eerst dat de regering Obama zich zo duidelijk pro-homorechten opstelt.

In 2008 had het hooggerechthof van Californië het licht op groen gezet voor huwelijken tussen homo's en lesbiennes. In een referendum tijdens de verkiezingen in november van dat jaar sprak een kleine meerderheid van de kiezers zich echter uit voor het zogeheten Proposition 8 amen- dement, waardoor homohuwelijken in de staat weer onmogelijk werden. Wel kunnen homo- en lesboparen een partnerschapcontract sluiten.

Voordat Proposition 8 van kracht werd waren in Californië al heel wat homoparen in het huwelijk getreden. Er werden vervolgens rechtszaken aangespannen tegen de wetswijziging. Het is nu aan het hooggerechtshof om zich over de geldigheid van Proposition 8 te buigen. De brief van de regering Obama betekent een grote steun in de rug voor de voorstanders van het homohuwelijk. Het hof buigt zich op 26 maart over de grondwettelijkheid van het Proposition 8 amendement in Californië.

bron: Algemeen dagblad
   

Politici en bedrijven willen Homohuwelijk terug

Ruim 160 politici, enkele bekende Amerikanen en 30 bedrijven hebben er deze week bij het Amerikaanse Hooggerechtshof op aan- gedrongen om huwelijken tussen homoseksuelen in Californië weer toe te staan. In Californië werd het huwelijk in juni 2008 opengesteld voor paren van het zelfde geslacht, maar dat werd in november van dat jaar weer verboden.

Een kleine meerderheid van de bevolking stemde toen voor een amendement, de zogenoemde Proposition 8, waarin stond dat een huwelijk tussen een man en een vrouw moet zijn. Maar in de tussenliggende periode waren al zo'n 36.000 homoseksuelen in de echt verbonden. Twee homoparen spanden een rechtszaak aan om het amendement ongeldig te laten verklaren. Die zaak is nu na 4 jaar aanbeland bij het Hoogge- rechtshof.

Het was de laatste week dat een verzoek kon worden ingediend bij het Hooggerechtshof en daar hebben vele instanties, bedrijven en individuen gebruik van gemaakt. Veel homo-organisaties en zo'n 160 vooraanstaande politici hebben het hof verzocht het amendement nietig te verklaren. Ook president Obama en het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben aangedrongen op de terugkeer van het homohuwelijk.

Onder de bekende namen prijkt ook die van Cllint Eastwood. De acteur zet zich al jaren in voor de openstelling van het huwelijk. Naast de ver- zoeken van organisaties en personen hebben ook opvallend veel bedrijven een brief naar het hof geschreven. Onder meer Facebook, Apple, eBay, Intel, Levi Strauss, Nike, HP en Panasonic hopen dat de negen rechters op 26 maart Proposition 8 ongeldig verklaren en dat homoparen snel weer in het huwelijk kunnen treden.

bron: GaySite.nl
     

Acteur Clint Eastwood steunt Homohuwelijk

Clint Eastwood wil dat het homo's in Californië mogelijk wordt gemaakt met elkaar te trouwen. De 82-jarige acteur heeft zich ge- schaard bij een groep van meer dan honderd Republikeinen die aan het Federaal Hooggerechtshof vragen het homohuwelijk mogelijk te maken en een wet uit 2008 af te keuren. Dat meldt persbureau AFP.

In de wet, de zogenoemde Proposition 8, staat dat alleen huwelijken tussen een man en een vrouw worden erkend. De zaak dient 26 maart.

De regering van Obama, die officieel geen partij is in de zaak, stuurde donderdag een brief aan het gerechtshof waarin deze wordt opgeroepen de Californische wet af te keuren. De negen rechters hoeven zich overigens niets aan te trekken van de brieven.

bronnen: Algemeen Dagblad / Persbureau AFP
     

Amsterdam | "Hartjesdagen mogelijk afgelast"


De beroemde 'Hartjesdagen', het jaarlijkse evenement op en rond de Zeedijk in Amsterdam, gaat mogelijk niet door dit jaar. Dit meldt de Amsterdamse televisiezender AT5. Volgens de zender melden diverse bronnen rond de organisatie dat geldgebrek er de oorzaak van is dat het onzeker is of er ook dit jaar op de Zeedijk gefeest kan worden.

De Hartjesdagen vinden traditioneel medio augustus plaats. Maar doordat de gemeente en ondernemers dit jaar minder geld beschikbaar stellen voor het evenement, dat vorig jaar al verlies maakte, dreigen de Hartjesdagen komend jaar mogelijk niet door te gaan. Voor 1 mei moet de knoop definitief worden doorgehakt.


Hartjesdag is een feestdag die van oudsher op de derde maandag in augustus werd gehouden. Naar verluidt werden de eerste Hartjesdagen al in de middeleeuwen gehouden. In 1997 besloot de Buurtvereniging Zeedijk het aloude evenement nieuw leven in te blazen. Sindsdien worden elk jaar de Hartjes van de Zeedijk gekozen: de meest origineel verklede man en de meest origineel verklede vrouw.

In de loop der jaren werd het evenement steeds omvangrijker en uitgebreid naar meerdere dagen, waardoor het tegenwoordig bekend staat als de Hartjesdagen. Met name de optocht van travestieten en andere verklede mannen en vrouwen trekt ieder jaar tienduizenden belangstellenden.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


                           
        
                               

Ook Homo's worden gezonder van een Huwelijk


Het huwelijk kent vele gezondheidsvoordelen, met name voor mannen. Getrouwde heterostellen zijn dan ook gezonder dan mensen met een homorelatie …

Dat beweren onderzoekers aan de universiteit van Michigan State althans. Zij namen de gezondheid van ongeveer even veel homoseksuele mannen als vrouwen onder de loep en vergeleken die met de cijfers van heteroseksuelen in een relatie.

Homomannen lopen 61% meer risisco op een slechte gezondheid, lesbo's 46% meer !!  Discriminatie zou een mogelijke oorzaak zijn, seksuele minderheden ervaren namelijk meer stress en worden vaker gediscrimineerd. Samenwonen zorgt ook niet voor dezelfde psychosociale, sociaal- econmische en institutionele zekerheden die een huwelijk wel geven.

Professor Hui Liu zegt dat eerder onderzoek al aantoonde dat getrouwde mensen gezonder zijn dan wie niet in het huwelijksbootje is gestapt. "Hoewel onze studie niet specifiek peilde naar de gezondheidsgevolgen op het legaliseren van homohuwelijken, is het erg aannemelijk dat het toestaan hiervan de gezondheidskloof tussen homo- en heteroseksuelen zou dichten."

bronnen: Relatie.blog.nl / Universiteit van Michigan State
                      

COC wil steviger beleid tegen Homopesten


COC Nederland wil dat de regering een stevig antipestbeleid gaat voeren. Op die manier moet de situatie van lesbische, homoseksuele biseksuele en transgenderjongeren (LHBT) op school worden verbeterd.

Dat schrijft COC-voorzitter Tanja Ineke donderdag aan minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker van OCW.

In de brief geeft Ineke aan dat ongeveer driekwart van de LHBT-jongeren te maken krijgt met 'homopesten' en andere antihomo-uitingen. "De middelbare school is geen veilige plek voor jonge homo- en biseksuelen en de cijfers van zelfmoord liggen in deze groep tot vijf maal hoger dan gemiddeld", aldus Ineke.

Het COC wil dat de regering onderzoekt of scholen echt aan de slag gaan met voorlichting over homoseksualiteit. Die voorlichting is sinds 1 december verplicht. Ook wil de belangenorganisatie dat er in schoolboeken meer aandacht komt voor LHBT's. Ook zou het onderwerp op docentenopleidingen meer naar voren moeten komen.

Staatssecretaris Dekker heeft toegezegd de Tweede Kamer in maart te informeren over een plan van aanpak voor pesten in het onderwijs.

bronnen: Algemeen Dagblad / COC Nederland
                      

MacKlemore en Ryan Lewis doen mee aan Anti-Homofobie campagne


Macklemore en Ryan Lewis zetten zich in voor 'You Can Play'. Een campagne die protesteert tegen homofobie in de sport, muziek en entertainment industrie.

Het duo, afkomstig uit Seattle werden wereldwijd bekend door hun nummer 'Thrift Shop'. Hun single daarvoor 'Same Love' was ook voor de anti-homofobie campagne.

MacKlemore vertelt het kort maar krachtig: homofobie is verkeerd.

"Don’t let begin gay hold you back. If you’re straight, do not hold others back," zegt hij in het filmpje voor de campagne. "Anti-gay language has no place in sports, or music. If you can play, you can play."

'You Can Play' wil bereiken dat homoseksualiteit wordt geaccepteerd in de sport, muziek en entertainment industrie. Omdat het simpelweg op dit moment niet kan.

Verschillende atleten staan al op het YouTube kanaal voor het 'You Can Play' project, maar MacKlemore en Ryan Lewis zijn blijkbaar de eerste muzikanten die zich ervoor inzetten.

bronnen: ArtiestenNieuws.nl / YouTube
                 

Bekentenis in zaak Jan Diphoorn


De 28-jarige Sezgin S. uit Goor, die vorig jaar juli werd gearresteerd voor de moord op Hengoloër Jan Diphoorn, blijkt het misdrijft meteen al te hebben opgebiecht.

Dat meldt RTV Oost, in een uitgebreid artikel. De man heeft bekend dat hij Diphoorn half augustus 2011 langs de boorden van het Twente- kanaal bij Delden in blinde woede heeft omgebracht.

Na het misdrijf is de verdachte naar Turkije gevlucht, waar hij oorspronkelijk vandaan komt.

Het slachtoffer onderhield veel homoseksuele contacten, onder andere via Duitse chatboxen. Uit tips en andere informatie was de naam van de verdachte naar voren gekomen.

bronnen: De Telegraaf / RTV Oost
                    

'Contemporary Porn' in Bastacafé Den Haag


Op vrijdag 15 maart 2013 in Bastacafé een gelegenheid om onderwerpen die veelal taboe zijn te doorbreken. Filmmaker Victor Azaustre Maleno kiest deze locatie om zijn crew en andere belangstellenden een voorvertoning te geven van de film "Contemporary Porn", die 56 minuten duurt. Daarop volgt een groot feest met een optreden door DJ Bienenstich. Toegang vrij voor film en feest.

Every Nook and Cranny
Maleno omschrijft de film zelf als volgt: Fetishism, gay porn, hardcore, sadomasochism ... As far as possible from preconceived ideas, this documentary film explores with legs spread every nook and cranny of the adult content world.

Je mag dus verwachten dat veel doelgroepen aan bod komen in de film, maar ook dat hij vaak de confrontatie opzoekt. Het onderwerp van de film ... smaken verschillen nu eenmaal, maar porno staat in menig keurig huishouden ergens op een hard-disk, hoog in een kast ver achter het oude testament of juist gewoon tussen de dvd's.

Programma: Vrijdagavond 15 Maart 2013
20.30 uur  -  Eerste gasten verwacht   
21.00 uur  -  Aanvang filmvertoning
22.00 uur  -  Einde film – Begin feest
02.00 uur  -  Sluiting Bastacafé

Adres: Bastacafé
Scheveningseveer 7 te Den Haag   
070 - 365 90 90

Bastacafé maakt deel uit van COC Haaglanden, de regionale belangenbehartiger van lesbische- homoseksuele- biseksuele- en transgender mensen.

bron: KamKrant.nl
  

India – Commercial | Nazi Gay Taal duikt op in spotje van National Geographic


"The Funniest Commercial Ever With Nazis In It". Aldus de 'onderscheiding' die deze Indiase National Geographic-commercial krijgt van site BuzzFeed.com.

Maar hoe zit dat dan met die reclameslogan 'Inspiring People to Care About the Planet' van die zender ?!  Grappig wel, maar toch. De National Geographic-programmering is nu beschikbaar in nog meer talen en dialecten is de boodschap. Het verantwoordelijke reclamebureau is JWT Delhi.

bronnen: Reclamewereld.blog.nl / YouTube.com                         

woensdag 27 februari 2013

Justin Bieber helemaal verslaafd aan Tatoeages

Justin Bieber is gespot met alweer een nieuwe tatoeage. Het is de vierde in twee maanden tijd. Ditmaal betreft het de letter X !!

Bieber was een avondje uit in de hoofdstad van Engeland. Toen hij zijn mouwen opstroopte, werd het nieuwe plaatje ineens goed zichtbaar. Ditmaal gaat het om een grote zwarte X die sierlijke boogjes bevat. Zijn nieuwste aanwinst staat naast de tatoeage van een uil die hij eerder dit jaar op zijn onderarm liet zetten.

Het is de twaalfde tatoeage voor Justin Bieber. De 18-jarige zanger heeft al een ster, de geboortedatum van zijn moeder in Romeinse cijfers, het woord Jezus in het Hebreeuws en het woord 'Believe' op zijn lichaam staan, aldus De Telegraaf.

bronnen: Gay.nl / De Telegraaf
     

Opvallend veel 'vriendinnengroepjes' willen water op tijdens Gay Pride


De organisatie van de Amsterdamse Gay Pride 2013 heeft 124 inschrijvingen ontvangen voor de botenparade op 3 augustus. Opval- lend veel vrouwen dingen mee naar een plek in het deelnemersveld.

Het aandeel vrouwen dat zich met een boot heeft aangemeld bedraagt dit jaar 37 procent. Niet eerder was het aantal vriendinnengroepen zo hoog, liet directeur Irene Hemelaar van organisator Pro Gay woensdag weten. Dit vergroot volgens haar de kans dat op 3 augustus meer vrouwen dan voorgaande jaren door de grachten varen.

Zondag is de loting. Net als voorgaande jaren is er in de varende stoet plek voor 80 boten.

Het aantal inschrijvingen is lager dan vorig jaar toen de organisatie 188 inschrijvingen ontving. Volgens Hemelaar is dit deels te wijten aan de crisis, waardoor een aantal bedrijven een jaartje overslaat. "We zien ook veel samenwerking ontstaan tussen sportclubs en vriendengroepen.
De inschrijving sloot dit jaar een maand vroeger, mogelijk heeft dit ook meegespeeld."

Het thema van de Amsterdam Gay Pride 2013 en de bijbehorende botenparade luidt 'Reflect'. Het 9 dagen durende festival begint op 27 juli.

bronnen: Algemeen Dagblad / ProGay
                         

Persbureau AP past stijlgids aan


Persbureau AP heeft onder druk van de emancipatiebeweging in Amerika zijn stijlgids aangepast. Ongeacht de seksuele geaardheid van de personen waarover geschreven wordt, is de term 'man/vrouw van' nu de gebruikelijke woordkeuze.

Oorspronkelijk was AP van plan om in de nieuwe versie van hun toonaangevende stijlgids journalisten te adviseren om bij paren van gelijk ge- slacht termen als 'partner' of echtgenoot' te gebruiken. Dat is nu teruggedraaid. AP adviseert nu om bij alle getrouwde stellen te schrijven over de 'man van' of de 'vrouw van'.

AP-journalist David Crary is tevreden met de wijziging: "We hebben er veel interne discussies over gevoerd. Het resultaat is dat het stijlboek nu een gelijkwaardige benadering gebruikt waar mijn collega's en ik achter kunnen staan."

bron: Gay.nl
 

COC wil dat Plasterk haast maakt met Homobeleid


Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) moet opschieten met de uitvoering van het homobeleid zoals dat in het regeer- akkoord is opgenomen. De afspraken over de emancipatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transseksuelen die daarin staan, zijn nog niet waargemaakt, zo schrijft COC-voorzitter Tanja Ineke woensdag in een brief aan de minister namens een aantal Homo- organisaties.

Zo wil de belangenorganisatie dat snel wordt geregeld dat scholen in het bijzonder onderwijs geen openlijk homo- en biseksuele leerlingen en docenten kunnen wegsturen, dat de weigerambtenaar wordt aangepakt en dat discriminatie van transgenders en biseksuelen bij wet verboden wordt.

bron: Algemeen Dagblad
       

VS - 'Apple' | "Apple staat pal voor het Homohuwelijk"


Een aantal grote bedrijven in de V.S. hebben zich openlijk achter het homohuwelijk geschaard, waaronder Facebook, Intel en Apple. Het zijn trouwens niet alleen bedrijven, een groep van prominente Republikeinen, waaronder zes voormalige gouverneurs, hebben zich ook openlijk voor het homohuwelijk uitgesproken.

Met name die Republikeinen zijn belangrijk, want in de partij is de meerderheid nog steeds tegen het homohuwelijk.

Voorlopig zal het trouwens nog geen gevecht zijn vóór het homohuwelijk, eerst zal de groep zich keren tegen Proposition 8, waarin wettelijk werd vastgelegd dat het huwelijk alleen maar geldig is als dat is voltrokken tussen een man en een vrouw.

We zijn benieuwd, op de redactie van MacFreak zijn we in ieder geval blij dat Apple nog steeds laat zien dat ze niet bang zijn om zich voor deze goede zaak uit te spreken.

bron: MacFreak.nl
         

dinsdag 26 februari 2013

Sasha Ryan is Miss Travestie 2013

Zeven dames gingen in Oudenaarde de strijd met elkaar aan om de nieuwe Miss Travestie België te worden. Een wedstrijd waar de finalistes ballen voor nodig hebben.

Dit weekend werd er in Salons Mantovani te Oudenaarde voor de 13 de keer de miss travestie België verkozen. Een show vol glitter, glamour en humor.

7 kadidaten strijden dan naar het begeerde kroontje. Alles werd gepresenteerd en in goede banen geleid door Miss Michelle van de Gentse travestie groep 'Les Folles De Gand'.

bronnen:   GayLive.be / De Gentse Gazette / YouTube.com   /   foto's:  Missitems.be - Marnix Huyghe


        
                                       

Arizona | Man met Bijl in Homobar


Een GoGo-danser in een gay club in Phoenix, Arizona heeft samen met de manager van de bar een man met een bijl tegen de grond weten te werken.

Nadat een 40-jarige man uit een gay bar uit Phoenix werd verwijderd, kwam hij even later terug met een bijl. Hij sloeg met de bijl op de deur en dreigde later de manager en andere mensen met het wapen te vermoorden.

Gelukkig pakte een GoGo-danser de man van achteren bij zijn nek, waarna de manager hem met een keu op zijn hoofd sloeg. Hierop liet de 40-jarige man de bijl los en hielpen klanten van de OZ bar mee om de man in bedwang te houden tot de politie arriveerde.

bronnen: Gay.nl
                   

Inschrijving Botenparade sluit vandaag


Inschrijving voor de botenparade van de Amsterdam Gay Pride kan tot en met vandaag (26 februari). Nieuw dit jaar is het ProGay Approved Label waarvoor alle bootverhuurders en rederijen in aanmerking kunnen komen. Het label garandeert de deelnemers een boot en een schipper die aan alle veiligheidseisen voldoen.

Pro Gay nodigt geïnteresseerden uit om zich in te schrijven via: We Are Proud. In 2012 hebben 188 bedrijven en organisaties meegedongen naar een van de 80 beschikbare plaatsen. De stichting verwacht dit jaar een vergelijkbaar aantal aanmeldingen. Bootverhuurders en rederijen kunnen de voorwaarden voor het ProGay Approved Label ontvangen door een email met de bedrijfsgegevens te sturen naar: ProGay

De botenparade van de Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 augustus. Het 9 dagen durende Gay Pride festival start op 27 juli en eindigt op de zondag na de botenparade met het traditionele slotfeest op het Rembrandtplein.

Het thema van de Amsterdam Gay Pride 2013 is 'Reflect'. Directeur Irene Hemelaar: "We zullen terugkijken naar waar we als beweging van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders vandaan komen. We zullen stilstaan bij onze relatief riante positie in Nederland in relatie tot andere plekken in de wereld. Het risico van gevangenisstraf en soms zelfs de doodstraf is in 85 landen nog orde aan de dag. We zullen bovendien opnieuw laten zien hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn, en onze diversiteit aan de wereld tonen. Of we leernicht zijn, stoere vrouw, transpersoon. In onze activiteiten, tijdens de botenparade. We zullen schitteren als nooit tevoren."

Deelnemers aan de botenparade zullen het thema verwerken in de uitstraling van de boot. Na inloting heeft men vier maanden de tijd om het idee tot in detail uit te werken. Op zondag 3 maart 2013 zal vanaf 16.00 uur de loting plaatsvinden in The Sugar Factory aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam. In de week daarop volgend zal de deelnemerslijst te zien zijn op de website.

bronnen: Gaykrant.nl / ProGay
   

Homofobe Phelps-kerk verjaagd


In Santa Monica in de VS heeft een grote groep studenten ervoor gezorgd dat demonstranten van de homohatende Westboro Baptist Chuch van Fred Phelps het hazepad heeft gekozen.

De homohaters hadden positie ingenomen tegenover de High School van de stad om te protesteren tegen het gay-vriendelijke beleid van de onderwijsinstelling.

Maar ze werden geconfronteerd met een groot aantal tegendemonstranten dat hen symbolisch de rug toekeerde en pro-homorechten-leuzen scandeerden. Na enige tijd gaven de leden van de sekte het op en vertrokken ze. "Go back to Kansas", riepen de studenten hen na.

bronnen: GayKrant.nl / YouTube.com
   


   

Anti-Homodemonstratie wordt Pro-Homodemonstratie

Enkele leden van de Westboro Baptist Kerk hebben maandag geprotesteerd bij een school in de Amerikaanse stad Santa Monica. Volgens de aanhangers van de omstreden kerk laat de schoolleiding "het onterecht na homoseksualiteit te veroordelen en zijn homoseksuele leerlingen op de school, tot grote schande van God, geaccepteerd". Waar het handjevol protesteerders niet op had gerekend was een massale tegendemonstratie van enkele honderden homoleerlingen en hun sympathisanten.

Leden van de Westboro Baptist Kerk uit Kansas hebben in het verleden al diverse malen geprotesteerd tegen de acceptatie van homoseksuali- teit. De kerk werd in 1955 opgericht door Fred Phelps en telt ongeveer 70 leden, die bijna allemaal familie van Phelps zijn. Ze verstoren ook regelmatig begrafenissen en herdenkingen door luidkeels het overlijden van 'goddelozen' als homoseksuelen, moslims, joden en katholieken toe te juichen.

Phelps claimt dat God boos is op Amerika omdat het land tolerant is ten opzichte van homoseksualiteit. De kerk is onder meer van mening dat militairen in Afghanistan sneuvelen als straf voor het immorele homobeleid.

Phelps predikt tevens dat God homo's haat en dat terroristische aanvallen en natuurrampen de straf van God zijn omdat de mensheid niet-hetero's tolereert. In ons land kwam Phelps in het nieuws toen hij het vliegtuigongeluk van Turkish Airlines bij Schiphol in 2009 een straf van God noemde voor het homovriendelijke Nederland. Bij de crash in februari 2009 kwamen vijf Turken en vier Amerikanen om het leven.

bron: GaySite.nl
            

Russen lezen Nederland de les


De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov heeft op een persconferentie in Moskou met minister Timmermans het Russische standpunt over homoseksualiteit krachtig verdedigd. Frans Timmermans stelde zich voorzichtig op en zei met een glim- lach: "we agree to disagree".

Het Russische parlement, de Doema, wil het aanmoedigen van homoseksualiteit in het openbaar onder minderjarigen verbieden. Eerder noemde Timmermans het wetsvoorstel "onaanvaardbaar". Zijn ambtsgenoot Lavrov ging daar op de persconferentie nogal stevig op in.

Lavrov nam uitgebreid de tijd voor zijn boodschap: "Rusland discrimineert niet. Homoseksualiteit is niet verboden. Maar we weigeren ons aan te passen aan de Europese waarden wat dit betreft."

"De woorden over en weer waren vriendelijk", zegt correspondent David Jan Godfroid, die op de persconferentie aanwezig was. "Maar dat kon niet verhullen dat Timmermans en Lavrov fundamenteel van mening verschillen", aldus het NOS Journaal.

bronnen: Gay.nl / NOS.nl     

Rusland tegen Minister Timmermans: Géén boodschap aan Homoseksuele Propaganda

Rusland is het aan niemand verplicht 'homoseksuele propaganda' toe te laten. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken na een gesprek met minister Timmermans (Buitenlandse Zaken). Die had het Russische parlement begin deze maand nog opgeroe- pen een voorgestelde antihomowetgeving te verwerpen.

Met het nieuwe wetsvoorstel, dat op een meerderheid kan rekenen in het Russische parlement, wordt 'propaganda' voor homoseksualiteit strafbaar. Timmermans zei begin deze maand al dat de wet discriminatie in de hand werkt en dat dit in strijd is met de ook door Rusland geaccepteerde mensenrechten. Lavrov ontkent dit nu. 'We hebben geen enkele internationale of gezamenlijke Europese verplichting om homo- seksuele propaganda toe te staan.'

Tijdens een gezamenlijke persconferentie herhaalde Timmermans dinsdag dat de wet 'in strijd kan zijn met fundamentele waarden'. Lavrov benadrukte dat homo's in Rusland vrij zijn in hun doen en laten. Maar, zei hij, 'Rusland heeft zijn eigen morele, religieuze en historische waarden'. De minister waarschuwde tegen 'een ander soort discriminatie als een groep burgers het recht krijgt om op een agressieve manier hun eigen waarden te promoten die tegen de waarden ingaan die gedeeld worden door de meerderheid van de bevolking en hun kinderen'.

Zorgen
Homorechten is een van de speerpunten van het het mensenrechtenbeleid van Timmermans, zo liet hij maandag weten. De minister wil de acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders bevorderen, discriminatie bestrijden en een eind maken aan criminalisering van homo's.

Het verschil in inzicht tussen Timmermans en Lavrov is ook opmerkelijk omdat het dit jaar Nederland-Ruslandjaar is, een jaar waarin de culturele, economische en politieke banden tussen Rusland en Nederland worden aangehaald. Zo brengt de Russische president Poetin op 8 april een staatsbezoek aan Nederland om het jaar te openen. Timmermans schreef onlangs aan de kamer dat hij het jaar onder andere zal aangrijpen om 'zorgen over te brengen over ontwikkelingen in Rusland die in onze visie op gespannen voet staan met de internationale verplichtingen die Rusland heeft onderschreven'.

bron: Trouw.nl
       

Strikjes | Modern Family-acteur in actie


Modern Family-acteur Jesse Tyler Ferguson is samen met zijn verloofde Justin Mikita een modelijn in strikjes begonnen. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Mikita en Ferguson, die Mitchell speelt in de populaire comedyserie, heeft met de opbrengst van de eerste lijn inmiddels een cheque van 50.000 dollar uitgeschreven aan de Human Rights Campaign.

De organisatie van Ferguson en Mikita heet Tie the Knot, een referentie aan het huwelijk. Zelf zijn ze afgelopen zomer verloofd in Mexico, toen ze daar waren voor het verjaardagsfeest van Sofia Vergara.

bronnen: Gay.nl / Buzzfeed / YouTube     

Vanavond | Corné komt 'Uit de Kast'

TV·Tip - Vorig seizoen van uit de kast heeft veel aandacht getrokken en is veelvuldig besproken op social media en online fora, zoals op de website van: Uit De Kast. De nieuwe serie verlegt grenzen met nieuwe, zeer persoonlijke verhalen.

Het verhaal van Corné, een jongen van 21 jaar die is opgegroeid in een streng gereformeerd gezin. Hij durft niemand te vertellen dat hij al zijn hele leven op jongens valt. Zelfs niet tegen zijn broers en zusje waarmee hij een sterke band heeft. In gedachte komt Corné wel 10 keer per dag uit de kast, maar hij weet niet hoe hij het moet aanpakken.

Homoseksualteit ligt erg gevoelig in de omgeving waarin hij is opgegroeid, dus is hij vreselijk bang voor de consequenties. Hij stelt zijn coming out steeds verder uit. Toch is nog langer zwijgen voor hem geen optie. Arie volgt Corne als hij zijn broers en zusje gaat vertellen dat hij homo is. Dan komt het moment dat hij, met de steun van zijn zusje, naar zijn ouders gaat om te vertellen wat hij al heel lang voor zich heeft gehouden ...

Uit de Kast  –  Dinsdag 26 februari 2013  –  Nederland 3  –  21.20 uur

Uitzending Gemist ‼  Bekijk de video op de website van KRO-NCRV.nl:  Uit de Kast – Corné

bronnen: KRO.nl / YouTube.com
                                       

Invloedrijke Republikeinen tekenen petitie voor het Homohuwelijk


Meer dan zeventig prominente Republikeinen in Amerika hebben een petitie getekend die pleit voor het homohuwelijk. Huwelijken tussen hetzelfde geslacht bevorderen familiewaarden en kinderen groeien vaker op in twee-oudergezinnen. En, zo stelt de petitie, 'dat is goed voor zo min mogelijk overheid, zo veel mogelijk individuele vrijheid'.

De petitie kwam tot stand naar aanleiding van een rechtszaak bij het Hooggerechtshof over 'proposition 8', een wetsvoorstel om het homo- huwelijk in Californië in de ban te doen. Deze week ontvangt de rechter de petitie en volgende maand begint het onderzoek, schrijft The New York Times.

Onder de ondertekenaars zitten veel politici die eerder nog tegen het homohuwelijk waren. Zo was Meg Whitman nog een voorstander van proposition 8 toen ze zich kandidaat stelde als gouverneur van Californië. En ook Jon M. Huntsman Jr. was toen hij zich in 2012 verkiesbaar stelde als presidentskandidaat nog tegen, maar ook hij ondertekende de petitie.

Een van de invloedrijkste ondertekenaars is jurist Theodore B. Olson. Hij heeft samen met David Boies de zaak aangespannen bij het Hoog- gerechtshof met als doel een revolutionaire uitspraak uit te lokken. Namelijk; dat het homohuwelijk een grondwettelijk recht is.

'Als ze de zaak winnen, zou het kunnen betekenen dat niet alleen in Californië, maar van de oost- tot westkust mensen zouden mogen trouwen met degene van wie ze houden', stelt professor rechtsgeleerdheid Adam Winkler van de UCLA op de Huffington Post.

Officiële lijn
Dat er zo veel voormalige prominenten op het lijstje van ondertekenaars staan, lijkt te bevestigen dat zodra politici terugtreden uit het politieke domein, het gemakkelijker wordt om zich uit te spreken tegen de officiële lijn van de Republikeinse partij. Die predikt namelijk de definitie van het huwelijk als een 'union between one man and one woman'.

Bij de ondertekenaars ontbreken nog een aantal bekende voorstanders van het homohuwelijk zoals de voormalig first-lady Laura Bush, Dick Cheney, vice-president onder Bush Jr. en Colin Powell, minister van Buitenlandse zaken van 2001 tot 2005.
 
bronnen: Algemeen Dagblad / New York Times / Huffington Post
                    

OM wil werkstraf voor Politicus wegens 'Discriminatie Homoseksuelen'


Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep 40 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van één week geëist tegen de Amsterdamse politicus Delano Felter, die wordt verdacht van homodiscriminatie.

Felter, lijsttrekker van de Republikeinse Moderne Partij (RMP), verklaarde in 2010 voor de camera's van stadszender AT5 dat "homoseksualiteit een ziekte is die bestreden moet worden", waarna het COC aangifte deed tegen hem.

De politicus werd in september 2012 vrijgesproken, maar het OM was het daar niet mee eens. "De verdachte heeft zich onvoldoende bewust getoond van de verantwoordelijkheid die hij heeft als politicus. Homoseksuelen worden door hem als minderwaardig neergezet. Als burgers die niet volwaardig zijn. Deze uitingen van onverdraagzaamheid kunnen niet getolereerd worden. Discriminatie van groepen mensen, dient te worden bestraft. Het gaat hier om een zeer ernstig feit", stelt het OM.

Naar verwachting doet de rechter op 11 maart uitspraak in het hoger beroep.

bron: Parool.nl
               

maandag 25 februari 2013

Sir Elton John wil Huwelijk in London ... en L.A. ‼


Sir Elton John en zijn partner David Furnish willen zodra het mogelijk is in het huwelijk treden. Dat hebben de twee dit weekend laten weten in een interview voor een Amerikaanse krant. Het stel wil eerst in Groot-Brittannië trouwen. Naar verwachting zal het Britse huwelijk binnen een jaar wettelijk opengesteld worden voor paren van het zelfde geslacht.

Maar de mannen hebben ook laten weteneen huwelijksceremonie te willen houden in Los Angeles. Ook in Californië wordt verwacht dat het homohuwelijk er snel zal komen maar om dit proces een duwtje in de goede richting te geven zullen John en Furnish de komende tijd zo veel mogelijk de publiciteit zoeken.

"Ook in Amerika moeten homoparen het recht krijgen een wettelijk huwelijk aan te gaan. Door aandacht te vragen voor de komst van het homohuwelijk hopen wij een positieve bijdragen te kunnen leveren aan het opheffen van deze vorm van discriminatie van homo's", aldus de zanger en zijn partner.

John en Furnish kennen elkaar sinds 1993 van een halloweenfeest en zijn in 2005 een geregistreerd partnerschap aangegaan. Het stel voedt twee kinderen op, beide afkomstig van een draagmoeder die woont in Californië.

bron: GaySite.nl
         
                              

'De Turkse Boot' zoekt Sponsors


Op 4 maart 2013 gaat de documentaire 'De Turkse Boot' in première in Paradiso in Amsterdam. Deze documentaire volgt de deelnemers van de Turkse boot die meevoer met de Canal Parade tijdens Gay Pride in 2012. In de film worden de Turks-Nederlandse homoseksuele activisten Döne en Serdar gevolgd in hun streven naar erkenning en acceptatie binnen de Turkse gemeenschap.

Om de documentaire verder te kunnen distribueren zijn de makers een crowdfunding campagne gestart op Cinecrowd. Om te zorgen dat de film na de première ook in de filmhuizen kan draaien en in het onderwijs gebruikt kan worden, heeft het team ruim 9.000 euro nodig.

De campagne op de website van: Cinecrowd loopt tot de première op 4 maart. Voor een klein bedrag ben je al mede-eigenaar van de film !!  Mocht het project niet binnen de gestelde tijdslimiet het streefbedrag binnenhalen, dan wordt de donatie teruggestort.

bronnen: GaySite.nl  / Cinecrowd / YouTube                                                   

Première documentaire 'De Turkse Boot'

Maandag 4 maart 2013 vindt in Paradiso Amsterdam de première plaats van de documentaire 'De Turkse Boot' van Chris Belloni, de maker van 'I am Gay and Muslim'. De zaal gaat open om 19.00 uur; de film begint om 20.00 uur met een inleiding van Dennis Boutkan, voorzitter van de Roze Filmdagen. Tijdens de Amsterdam Canal Parade van 2012 voer voor de eerste keer een boot mee met jonge Turkse homoseksuelen.

Dit leidde tot veel media-aandacht en spanning bij zowel de deelnemers als de organisatoren. In de documentaire vertellen een aantal deel- nemers openhartig over hun geaardheid en hun culturele achtergrond. Twee Amsterdamse Turken worden gevolgd tijdens hun voorbereidingen.

Daarna komen een aantal iconen voorbij uit het culturele en nachtleven van Istanbul en Amsterdam, tijdens Pink Istanbul in Paradiso en The Hall Istanbul. Ze praten over de vraag of het huidige klimaat in Nederland en Turkije wel zo makkelijk is om openlijk homoseksueel te zijn. De docu- mentaire biedt niet alleen diepgaande intieme gesprekken, maar ook feestelijke beelden uit de scenes van Amsterdam en Istanbul.

bron: Gay.blog.nl