zaterdag 15 juli 2017

Televisiezender in Rusland wil alle Homo's een vliegticket het land uit geven ‼

Rusland – LGBT's  →  De streng gelovige televisiezender 'Constantinople' (Царьград ТВ) in "Rusland" wil voor alle homo's in het land een vliegticket kopen (enke reis uiteraard) om het land te verlaten ‼  De zender kwam al vaker met anti-Homo uitspraken.

De BBC heeft het fragment vertaald: "Californie heeft voorgesteld om green-cards uit te delen aan Russische perverselingen - het televisiestation stuurt de homo's daar graag heen".

De presentator vertelt dan dat de zender bereid is om een enkele reis te betalen voor iedere homo in het land. Mensen die een vliegticket willen moeten wel met een medisch bewijs kunnen aantonen dan ze homo zijn ‼  Veel Russen steunen de presentator en het TV-station met hun actie, buiten Rusland is er veel woede.

Zie ook:

bronnen: GayOkay.nl / LindaNieuws.nl – L'Homo / YouTube.com                                                     

Mister Gay Belgium 2017 'Jaimie Deblieck' (18) getuigt over Pesten & Autisme

België  –  Jaimie Deblieck (18) vertegenwoordigt België tijdens de Mister Gay Europe-verkiezing in Stockholm. Zijn introductie-video staat al online.

Als Mister Gay Belgium 2017 mag Jaimie Deblieck (18) België vertegenwoordigen bij Mister Gay Europe 2017 in Zweden.

Jaimie Deblieck is tuinman en deed tijdens zijn pas afgeronde opleiding enkele stages. Daar kreeg hij niet al te leuke zaken te horen. Dat hij niet man genoeg is voor de job of dat hij maar beter kapper wordt.
                                         
                                       
                                                        
Autisme
"Als jongen met autisme, was zelfaanvaarding geen evidentie voor me", vertelt Jaimie Deblieck in de introductie-video op YouTube. "Niet aanvaard worden door anderen maakt dit alleen maar moeilijker" ‼

Jaimie Deblieck wil daarom ijveren voor de acceptatie van HoLeBi's en Transgenders op het werk.
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
  Mister Gay Belgium 2017 | Interview met 'Jaimie Deblieck' en zijn Coming–Out  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be / YouTube.com
                                      

vrijdag 14 juli 2017

Amsterdam | "Politie pakt man op die meerdere Homo's via Bullchat afperste"

Amsterdam – Bullchat – Afpersingszaken  →  De politie heeft een man opgepakt die meerdere homoseksuele mannen heeft bedreigd en afgeperst – na een ontmoeting via de homo-chatsite Bullchat. Politie en Openbaar Ministerie zijn op zoek naar slachtoffers. Zeker vijf mannen waren de dupe van de 32-jarige man. Hij is begin juni aangehouden en zit nog vast ‼

De 5 slachtoffers maakten via Bullchat een afspraak met de verdachte die na een ontmoeting geld zou hebben geëist, met geweld hebben gedreigd en de mannen zou hebben gedreigd openbaar te maken dat ze homo waren. Een slachtoffer zou zo hard zijn geslagen dat zijn kaak op 2 plaatsen was gebroken. De politie roept mannen op om zich te melden als zij slachtoffers zijn geworden van deze 32-jarig man, met "een negroïde uiterlijk met kort geschoren haar en een normaal postuur", aldus het OM ‼  Hij zou zich tijdens de ontmoetingen hebben voorgesteld als Jeffrey, Fernando, Benito of Diablo.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / AT5.nl / Facebook.com – AD.nl - Amsterdam                                                  

België - Festus | De vriend van Jurgen is hardhandig gedeporteerd naar Ghana

België  →  "Festus" – de vriend van Jurgen Hendrickx uit Merksem – die uit België werd gedeporteerd, omdat hij als asielzoeker was uitgeprocedeerd, is geland in Ghana.

Jurgen Hendrickx getuigde op Facebook hoe Festus niet in België mocht blijven omdat "hij niet gay genoeg is".

Woensdag is Festus op een vlucht naar Accra in Ghana gezet. Volgens Jurgen verliep dat alles behalve op 'n rustige manier. Hij schrijft dat hij werd vastgehouden met een dwangbuis.

Festus is geland in Accra en was even spoorloos. Hij is weliswaar teruggevonden, maar Jurgen vreest het ergste.

Homoseks is strafbaar in Ghana. Overtreders riskeren tot 25 jaar cel. Ook het sociaal taboe is onderdrukkend.

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – ZiZo-Magazine.be                                                       

donderdag 13 juli 2017

Malta – Homohuwelijk – 12-07-2017 | "Malta stemt in met het Homohuwelijk"

Valletta – Homohuwelijk  →  Het parlement van Malta heeft woensdagavond besloten het huwelijk tussen 'man en man' of 'vrouw en vrouw' mogelijk te maken. Alleen de leden van de nationalistische oppositiepartij stemden tegen de wetswijziging.

In de nieuwe wet krijgen homoseksuele paren onder meer hetzelfde adoptierecht als heteroseksuele partners. Bovendien zullen geslachtsaanduidin- gen als "echtgenoot, echtgenote, moeder en vader" in de wetstekst vervangen worden door genderneutrale begrippen.
                                          
        
                                                       
Het aannemen van het voorstel is een mijlpaal voor de uitgesproken katholieke eilandstaat in de Middellandse Zee. Pas in 2011 werd 't scheidings- recht ingevoerd. Na dit nieuwe besluit gingen in de straten van hoofdstad Valletta de regenboogvlaggen uit. Premier Joseph Muscat sprak van een historisch dag. "We kunnen nu allemaal zeggen dat we gelijk zijn".

Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Twitter.com – Knack.be
                                         
                                             

VS - Texas - El Paso – 'Angel' | "Deze tiener krijgt de verrassing van z'n leven"

Amerika – Texas El Paso – 'Angel'  →  Een 19-jarige jongen genaamd 'Angel' woont in El Paso in Texas. Hij is gay en voelt zich vaak alleen. Maar dan krijgt hij de verrassing van zijn leven: Vlogger Davey Wavey neemt hem op sleeptouw naar de Gay Pride in Houston en dan gebeurt er iets heel bijzonders.

YouTuber 'Davey Wavey' vertelt dat hij regelmatig e-mails krijgt van mensen die in afgelegen dorpen wonen. Als gay kun je je dan best eenzaam voelen. "Helemaal als je 19 bent, in een dorpje in Texas woont en graag rondloopt met een gezicht vol make-up. Als je dan ook nog eens vrij lang bent, ben je een opvallende verschijning".
                                                      
                                               
                                                         
Daarom reisde Davey Wavey af naar El Paso, Texas, waar hij Angel ontmoette. Hij wilde Angel een hart onder de riem steken omdat hij zijn alleen- staande moeder helpt met zijn vier broertjes. "Angel valt op door zijn vrouwelijkheid. Hij is helemaal zichzelf en dat in een omgeving waarin dit al snel opvalt".

Dus nam Davey Wavey Angel mee naar Houston, waar de jaarlijkse Gay Pride werd gevierd. Angel werd opgewacht door 'Alaska' uit RuPaul's Drag Race en duizenden toeschouwers. Vervolgens verrasten ze Angel met zijn eigen truck en reed hij mee met de stoet in de Gay Pride Parade.

Zie ook:  Deze tiener krijgt de verrassing van zijn leven  /  Watch this Gay teen from Texas get the surprise of his life

bronnen: Winq.nl / Facebook.com - Davey Wavey → HuffingtonPost.com / YouTube.com                                                      

woensdag 12 juli 2017

USA - Tyler, The Creator | "En weer komt een Amerikaanse rapper Uit de Kast"

Amerika – Showbizz  →  De 26-jarige Amerikaanse rapper en producer Tyler, The Creator is onlangs op zijn nieuwe album Uit de Kast gekomen. In twee nummers van het nieuwe album Scum Fuck Flower Boy zingt de rapper over de herenliefde.

In het nummer 'I Ain't Got Time', zingt hij: "Whoa, I been kissing white boys since 2004", in het nummer 'Garden Shed', zingt hij over verboden liefde en vrienden die niet weten dat hij een geheim heeft, dat draait om ware liefde. Volgens velen is 't opmerkelijk dat de rapper Uit de Kast komt omdat hij eerder werd als homofoob werd bestempeld nadat hij meermaals het woord 'faggot' gebruikte in songs – waardoor hij onder andere niet mocht optreden in het Verenigd Koninkrijk.
                                     

                                             
Maar via sociale media werd het duidelijk dat de rapper toch echt wel Uit de Kast is gekomen, en dat dit zelfs al een tijd geleden gebeurde, waarna hij schreef: "I tried to come out the damn closet like four days ago and no one cared, hahahahaha". De coming out van Tyler is meteen de derde in zijn muziek genre, eerder kwam er dit jaar al de Amerikaanse rapster 'Young M.A' en de Amerikaanse rapper 'iLoveMakonnen' Uit de Kast.
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – The Notorious B.I.G. / YouTube.com


        
                                                       

Amsterdam - 'Pride' | "Canal Parade veroorzaakt geen overlast in Amsterdam"

Amsterdam - Pride  →  Ieder jaar komen er klachten voorbij over hinder die mensen ondervinden van de Canal Parade in Amsterdam. Nu blijkt dat omwonenden het feest waarderen met maar liefst een 8,9 – een ongelooflijk hoog rapportcijfer.

De gemeente Amsterdam schermde dinsdagmiddag met dit cijfer bij de voorzieningenrechter – dat afkomstig is uit een nog geheim onderzoek. De rechter buigt zich over een verzoek van Wijkcentrum d'Oude Stadt, dat wil dat de gemeente de vergunning voor de Gay Pride intrekt of aan veel strengere eisen onderwerpt.

D'Oude Stadt zegt dat er sprake is van 'onduldbare overlast' vanwege de harde muziek bij de straatfeesten en tijdens de Canal Parade. Ze zeggen te spreken namens een groot deel van de binnenstadbewoners. Maar nu blijkt dat omwonenden het feest juist waarderen.

Frustraties
Volgens een vertegenwoordiger van de Stichting Amsterdam Gay Pride is er een kleine kern van klagers, die hun frustraties over de drukte van de stad wil afreageren op de Gay Pride en die het homofeest 'koste wat kost de nek om wil draaien'.

De klagende bewoners vinden dat ze niet serieus worden genomen. Er zou nauwelijks ruimte zijn om bezwaar te maken. Het geluidsniveau van de feesten ligt zes tot zeven keer hoger dan op de Zeedijk. Bovendien zeggen ze verrast te zijn door de toevoeging van een extra feest op de Dam.
                                             

                                               
Open en tolerant
De gemeente stelt dat het feest er juist is gekomen om druk van de ketel te halen. Ook zijn er strengere eisen bijgekomen, zeker op het gebied van geluidsoverlast. Een advocaat van de gemeente zegt: "De Amsterdam Gay Pride hoort bij een open en tolerante stad. Het evenement staat symbool voor de stad die wij willen zijn. Wij kunnen niet tot in het oneindige doorgaan met het aanpassen van de eisen. Als de Pride moet voldoen aan alle eisen die het wijkcentrum stelt, dan betekent dat maar één ding: dat er helemaal geen evenement meer is".

Over maximaal twee weken volgt de uitspraak van de voorzieningenrechter.

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / Facebook.com  Gay.nl / YouTube.com


        
                                                     

dinsdag 11 juli 2017

UK | 'Jahed Choudhury' is Moslim en Gay. Hij is nu getrouwd met 'Sean Rogan'

Groot-Brittannië – West Midlands – Jahed Choudhury & Sean Rogan  →  Tijdens een traditionele bruiloft gaven Jahed Choudhury (24) en Sean Rogan (19) elkaar het JA-woord.

Jahed Choudhury & Sean Rogan wonen in de West Midlands in Groot-Brittannië. Jahed is grootgebracht in een traditioneel gezin. Zijn ouders komen uit Bangladesh. Al vanaf zijn zesde wist hij dat hij op jongens viel, wat hij tien jaar later aan zijn ouders heeft verteld.

In de tussentijd  had Jahed het niet gemakkelijk. Hij werd uitgescholden en gepest, waarna hij op zoek ging naar een manier om van zijn homosek- sualiteit af te komen. Toen hij niet langer welkom was in de moskee omdat hij gay was, probeerde hij zichzelf van het leven te beroven.
                                       
                                           
                                                                
Toen kwam hij Sean Rogan tegen. Al snel woonden ze samen en ze besloten te trouwen. De ceremonie was traditioneel, maar klein van opzet. De familie van Jahed was niet aanwezig. Hij denkt dat ze zich vreselijk zouden hebben geschaamd. "Ze denken dat homoseksualiteit een ziekte is die genezen kan worden. In mijn familie denken sommigen dat dit gewoon een fase is".

Jahed heeft de media opgezocht met zijn bruiloft omdat hij wil laten zien dat het oké is om gay en moslim te zijn.

Extra:

bronnen: Gay.nl / PinkNews.co.uk / Facebook.com – Gay.nl / YouTube.com
                                        

                                                                 

De Vierdaagse in Nijmegen – 'Hand in Hand' | "19 juli 2017 – Roze Woensdag"

Nijmegen Roze Woensdag  →  Al jarenlang kleurt op de tweede wandeldag van de Vierdaagse in Nijmegen de binnenstad roze. Veel wandelaars weten dat en stemmen hun outfit daarop af ‼  Sinds vorig jaar omarmen de doorkomstplaatsen Beuningen en Weurt ook 'roze'. En dat viert stichting Roze Woensdag met het leggen van een verbinding tussen de gemeenten. 
                                    
Gelegenheidsformatie Pink Rebels heeft op initiatief van Roze Woensdag en in opdracht van COC Nijmegen een Roze Woensdag-lied geschreven en treedt daarmee op verschillende podia langs de route op. Het nummer heet 'Hand in Hand' en roept op een ludieke manier het publiek en de wandelaars op om samen een stukje hand in hand te lopen. Om op deze manier stil te staan bij het feit dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is dat LHBT's overal zichtbaar zichzelf kunnen zijn.
                                                           

                                                         
Roze Woensdag 19 juli begint in alle vroegte in Alverna. Daarna staat er een optreden gepland in Wijchen, gevolgd door een feestje in Beuningen en de tour wordt afgesloten met een paar optredens op de Roze Woensdag podia in het centrum van Nijmegen. De Pink Rebels hebben al vaker van zich laten horen. In 2014 traden zij namens Nijmegen op bij het Nationaal COC Songfestival en haalde met het nummer 'Tolerant' de wisselbeker naar Nijmegen.

Projectleider Sander Ederveen van stichting Roze Woensdag is blij met dit initiatief. "Roze Woensdag is uitgegroeid tot een feest voor iedereen. Het is fantastisch dat de gemeentes en verschillende horeca-ondernemingen Roze Woensdag ondersteunen en dat zoveel publiek en wandelaars in het roze gekleed zijn, maar we moeten niet vergeten waaróm dit 'roze feestje' gehouden wordt. 

Belangenorganisaties zoals COC Nijmegen en Dito! zijn nog steeds hard nodig, ook in Nederland. Ik vind het belangrijk dat zij op deze dag een podium hebben om hun verhaal te vertellen: Nederland is een veilig land voor LHBT's. Om dat zo te houden, moet de samenleving zich blijven uitspreken tegen ongewenst gedrag gericht aan deze groep. Hierdoor vergroot je het gevoel dat je er als LHBT'er niet alleen voor staat. Het nummer 'Hand in Hand' doet een oproep tot saamhorigheid".
                                               

                                       
Op de facebookpagina van Roze Woensdag zal bekend gemaakt worden waar en wanneer Pink Rebels te zien zijn, waar overdag de roze podia in Nijmegen zijn en wat de homohoreca verder nog in petto heeft. Kijk voor meer informatie op de website.
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – Pink Rebels / Facebook.com – NijmegenLeeft.nl  / YouTube.com


        
                                                       

maandag 10 juli 2017

Engeland | 13-jarige 'Louis' en 78-jarige 'Percy' praten samen over: "Gay zijn"

Engeland  →  Het Youtube-kanaal TrentAndLuke heeft een hele bijzondere video online gezet. In de video zien we een 78-jarige man in gesprek met een 13-jarige jongen. Ze hebben het over hun ervaringen als homo zijn. De video is gemaakt voor het 50ste jubileum van Decriminialisation of Homoseksuality in Engeland en Wales.
                                           
                                                 
Zie ook:
bronnen: GayOkay.nl / Twitter.com – Homo Krant → HoLeBi.info / YouTube.com                                           

Tsjetsjenië – 'Homo's geëxecuteerd' | Tientallen Homo's gedood in Tsjetsjenië

Tsjetsjenië – Homo's  →  De Russische krant Novaja Gazeta heeft maandag de namen openbaar gemaakt van 27 jonge mannen die in Tsjetsjenië zonder aanklacht zijn opgepakt en in de nacht van 25 op 26 januari zijn gedood in een gevangenis ‼  Novaja Gazeta  dat kritisch staat tegenover het Kremlin  beroept zich op hooggeplaatste bronnen bij de autoriteiten in de zuidelijke deelrepubliek.

Volgens de Novaja Gazeta gaat het om homo's. De krant schreef in de afgelopen maanden al vaker over de gevangenneming en mishandeling van homoseksuelen in Tsjetsjenië. Een woordvoerder van de regering in Grozny zei toen dat er in Tsjetsjenië helemaal geen homo's zijn. En als zij er wel zijn, worden zij door hun familie gedood.

Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov zei kennis te hebben genomen van de jongste berichtgeving. Hij wilde niet reageren, omdat de opgevoerde bronnen anoniem zijn. De Russische mensenrechtencommissaris 'Tatyana Moskalkova' zei bij de autoriteiten navraag te hebben gedaan naar de personen wier namen nu zijn bekendgemaakt. Volgens de Novaja Gazeta maken de autoriteiten weinig haast met het onderzoek.

Hieronder volgen de namen van de 27 slachtoffers: 
01.  Abdulmezhidov Adam Isaevich  –  27-05-1987    
02.  Abumuslimov Apti Hasanovic  –  02-06-1989
03.  Abdulkerimov Side Ramzan Ramzanovich  –  25-03-1990
04.  Alimhanov Islam Aliev  –  06-07-1998
05.  Abubakarov Adam Dzhabrailovich   –  05-05-1995
06.  Bergan Ismail Shadidovich  –  19-08-1998
07.  Dasaev Adam Ilyasovich  –  16-06-1988
08.  Dzhabayev Zelimhan Hizirovich  –  18-12-1993
09.  Ilyasov Adam Huseynovich  –  22-09-1997
10.  Lugano Rizwan Saeed-Hamzatovich  –  13-09-1987
11.  Malikov Rizwan Agdanovich  –  01-06-1990
12.  Musk ICYE Turpalovich  –  19-07-1988
13.  Muskhanov Temirlan Ahmadovich  –  28-04-1986
14.  Ozdiev Usman Vahaevich  –  24-12-1989
15.  Rashidov Doc Ibrahimovic  –  30-05-1995
16.  Siriev Magomed Musaevich  –  23-02-1993
17.  Soltahmanov Ismail Ezer-Aliyev  –  30-03-1994
18.  Suleymanov Magomed Arbievich  –  01-03-1987
19.  Tuchaev Ahmed Ramzanovich  –  23-02-1987
20.  Habu Khamzat Slaudinovich  –  1993
21.  Khakimov Alvi Aslambekovich  –  1992
22.  Hamidov Shamil Ahmedovich  –  14-11-1986
23.  Tsikmaev Sultanovich Ayoub  –  02-04-1984
24.  Shapiev Muslim Isaevich  –  28-11-1989
25.  Eskarbiev Sayhan Vahamsoltovich  –  23-05-1992
26.  Yusupov Sahab Marshak  –  19-01-1990
27.  Yusupov Shamhan Shayhovich  –  17-06-1988


**  Sommigen van hen waren slechts achttien jaar oud ‼
                                                          
                                           
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Fok.nl – Fok Nieuws / Twitter.com  Fok Nieuws / OUT.tv  Namenlijst YouTube.com 

                                                     
        
                                               

zondag 9 juli 2017

Dream Boat | "Deze documentaire volgt 3000 mannen tijdens een Gay Cruise"

Documentaire 'Dream Boat'  →  Wat gebeurt er als je '3000 mannen meeneemt op een cruiseschip' vol zwembaden en nachtclubs en die verder geen kant op kunnen ?!  Juist, dat wordt een week vol plezier. In documentaire 'Dream Boat' zie je hoe het eraan toegaat aan boord.

Dream Boat ging in première tijdens het Berlijnse Filmfestival. In de documentaire worden vijf mannen gevolgd, die afkomstig zijn uit Frankrijk, Oostenrijk, India, Palestina en Polen. Eenmaal aan boord vertellen ze over hun dromen en vieren ze volop vakantie zonder de vooroordelen waar ze thuis mee te maken hebben.

De film is gemaakt door de Gebrüder Beetz Filmproduktion uit Berlijn.
bronnen: Gay.nl / Vimeo.com