zaterdag 17 augustus 2019

LGBTI+–vloggers sleuren YouTube en Google voor de rechter om discriminatie

USA  →  Beheerders van vijf Amerikaanse YouTube–kanalen trekken naar de rechter tegen 't videoplatform en tegen eigenaar Google omwille van discriminatie.

De klacht luidt dat YouTube LGBT+inhoud (content) benadeelt: video's van LGBT+'s wordt vaker KNT (kinderen niet toegelaten) gezet, wordt demonetized (ontdaan van advertenties en de mogelijkheid geld te verdienen) en gevlagd (aangeduid als expliciet of seksueel).

YouTube heeft al toegegeven dat het algoritme HoLeBi's en Transgenders hard treft en heeft al vaak uitschuivers begaan.  Maar de eisers stellen dat er niets gebeurt. 


Zie ook: 
YouTube aangeklaagd voor 'discriminatie' LGBTI+-videomakers  /  YouTube aangeklaagd om 'discriminatie' LGBTI+-videomakers 

bronnen: BeOut.be / YouTube.com                                                     

Frankrijk | Franse scheidsrechter staakt wedstrijd na 'Homofobe Spreekkoren'

Frankrijk  Voetbal    Veel respect voor scheidsrechter 'Mehdi Mokhtari'. De arbiter in de Franse competitie heeft voor het eerst een duel stilgelegd na Homofo bespreekkoren.

Mehdi Mokhtari onderbrak de wedstrijd tussen 'AS Nancy' en 'Le Mans FC' op het 2e niveau vrijdagavond wegens beledigende teksten van de fans van de thuisploeg. Pas nadat spelers van Nancy hun fans tot de orde hadden geroepen, werd de wedstrijd hervat.

Lees verder op de website van SportNieuws.nl:  "Franse scheidsrechter staakt wedstrijd na Homofobe spreekkoren" ‼
                                                     

                                                         
Zie ook:
bronnen: SportNieuws.nl / YouTube.com / Facebook.com – SportNieuws.nl                                                               

vrijdag 16 augustus 2019

Amerika – Test – Video | Hoe geef je een kus aan een Homo … als je ze haat ?!

Amerika Kleine Test  Video  →  Vaak is onwetendheid de oorzaak van discriminatie. Het niet kennen is ook vaak het niet beminnen. En daarom heeft men in de Verenigde Staten een kleine test gedaan.

Wat als je enkele mensen die 'iets tegen Homo's hebben' samenzet met een 'echt exemplaar' en ze moeten elkaar een kus of een knuffel geven. Dan zie je al snel dat er niet zoveel aan de hand is en dat het vooral gaat over onwetendheid en een vooroordeel die al snel aan diggelen wordt geslagen.
bronnen: Superior8.com / YouTube.com                                                          

UK - Barbados | Queer-moeder van 3 kinderen 'gewurgd en in brand gestoken'

Natalie Crichlow (44) uit het Verenigd Koninkrijk is in Barbados gestorven, nadat ze gewurgd en in brand gestoken werd terwijl ze in bed lag. Natalie Crichlow was openlijk Queer. "Ze was een geliefd lid van de LGBTIQ+–gemeenschap" ‼, reageert vriendin des huizes Mitra Wikes. 

Waarom de indringer Natalie Crichlow – die de bijnaam "Karma" had – zo toetakelde, is niet bekend.  Haar drie kinderen van 10, 20 en 26 jaar willen haar lichaam repratriëren naar het Verenigd Koninkrijk. 

Zie ook:

bronnen: BeOut.be / GCN.ie – GCN Magazine / Twitter.com – Labour Luke / Facebook.com – European Lesbian Conference → GCN.ie
                                                 
                                                       

                                                                         

donderdag 15 augustus 2019

Africa | "Ivoorkust verwerpt Homohuwelijk door huwelijkswet te expliciteren"

Afrika  Ivoorkust  →  Ivoorkust – officieel de 'Republiek Côte d'Ivoire' – is de huwelijkswet aan het updaten, waarbij de vrouw meer rechten krijgt en trouwlustigen minstens 18 jaar moeten zijn. Bijna werd het huwelijk ook opengesteld voor LHBTI+-koppels.

In een ontwerptekst stond er immers niet expliciet dat het huwelijk een verbintenis tussen een man en een vrouw is.  Islamitische en Christelijke geestelijken zagen het wel en zorgden ervoor dat de tekst aangepast werd.

De regering van Ivoorkust verklaarde dat het de 'waarden van het land' wil respecteren.


bronnen: BeOut.be / Facebook.com – 76Crimes.com → Erasing 76 Crimes                                                                                

Rotterdam - Vrije Volk Festival | Kom naar het Vrije Volk Festival in Rotterdam

Rotterdam  →  Vrijzinnig, extravagant, open-minded en een lust voor het oog, dat is het "Vrije Volk Festival". Sluit het festivalseizoen in stijl af en kom op zaterdag 24 augustus 2019 naar het Rotterdamse Vroesenpark.

Het "Vrijzinnige Festival" bestaat alweer vijf jaar, maar was nog nooit zo uitbundig als deze komende editie. Het Vroesenpark verandert van een vredig stadspark in een totaal andere wereld waar iedereen welkom is.

Het "Vrije Volk Festival" is voor:  dik / dun, arm / rijk, gay / straight en alles daar tussenin, man / vrouw, trans / cis, introvert / extravert, jong / oud stads / dorps … Voor iedereen dus ‼
                                                           

                                            
De main stage wordt gehost door de Now & Wow Club en hun extravagante entourage aan performers   Een 2de podium is voor 'de gladste lokale partij' van Rotterdam ... 'Heartbreak' genaamd.

Het 'Festival' biedt uiteraard muziek, maar is bovendien een lust voor het oog. Dansers, performers en allerlei vormen van decoratie zorgen ervoor dat je je op zaterdag 24 augustus in een andere wereld waant.

Ga naar de (prachtige) website van het 'Vrije Volk Festival' voor tickets ‼

Zie ook:
                                                         

woensdag 14 augustus 2019

Amsterdam - LHBT's | Nieuwe site over Amsterdamse Homohoreca gelanceerd

Amsterdam - LHBT+'s - Homohoreca    Over de Amsterdamse Homohoreca is in de afgelopen tijd veel nieuwe informatie op internet verschenen. Via een gisteren gelanceerde portaalsite is al deze informatie voortaan makkelijk te vinden ‼  Daarnaast biedt de nieuwe site een beknopt overzicht van heden en verleden van de verschillende Amsterdamse Homostraten.

De nieuwe portaalsite is te vinden onder het toepasselijke internetadres: HomoHoreca.amsterdam en is ook volledig in het Engels beschikbaar op: GayVillage.amsterdam.

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  "Nieuwe site over Amsterdamse Homohoreca gelanceerd" ‼

bronnen: DeGaykrant.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl                                                                                          

Transgender Rendez-Vous | 'Transgender bijeenkomst' tijdens de Zwolle Pride

Zwolle  Zwolle Pride  Transgender Rendez-Vous      In Zwolle is zondagmiddag 01 september 2019 het Transgender Rendez-Vous, een bijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over Transgenders.

Er worden ervaringen uitgewisseld, er zijn workshops en society-queen 'Loena Maas' en het reality-koppel 'Louisa en Rowan' zijn te gast om hun verhaal te vertellen. Verder is er een optreden van 'Kayden'.

Het Transgender Rendez-Vous wordt georganiseerd door Club-T in samenwerking met COC Zwolle en is onderdeel van Zwolle Pride ‼

De 'Bijeenkomst' wordt gehouden in de Statenzaal aan de Diezerstraat in Zwolle en begint om 13:00 uur ‼
                                                                 
                                                             

Zie ook:
bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net / Facebook.com – ClubT.nl                                                   

dinsdag 13 augustus 2019

Weert → 09 november 2019 | "Grote finale van het COC Songfestival in Weert"

Weert - COC Songfestival    Op zaterdag 09 november is het Munttheater in Weert het decor voor de grote finale van de 25ste editie van het 'COC Songfestival'. Tijdens deze "Regenboogliedjes" wedstrijd strijden dit jaar diverse inzendingen van COC-verenigingen en andere LHBTI+-organisaties uit het hele land om de meeste 'douze points'. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Na de overwinning van Floortje Hover met haar lied 'Isabelle' namens COC Limburg vorig jaar in Amsterdam is dit jaar de 'grote finale' van het COC Songfestival in het Limburgse Weert. Gaststad Weert is al sinds 2016 Regenboogstad

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Grote finale van het COC Songfestival in Weert" ‼

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – COC Songfestival


     ◄  Floortje Hover treedt op tijdens Pride Amsterdam ‼
                                                     

VS | "Andi Mack-Disney-acteur 'Joshua Rush' doet Coming-Out als Biseksueel"

Amerika  Joshua Rush  Biseksueel  →  Acteur Joshua Rush (17) heeft z'n Coming-Out gedaan als Biseksueel   Joshua Rush speelde Cyrus Goodman in de Disney-reeks 'Andi Mack'

In die jeugdreeks sprak Joshua Rush voor het eerst bij Disney de woorden "I Am Gay" uit.  In de laatste aflevering bleek er ook voor het eerst bij Disney een Homokoppel te zijn
                                             
                                          
Zie ook:  
Disney-acteur 'Joshua Rush' doet Coming-Out als Biseksueel  /  Disney-ster 'Joshua Rush' (17) komt Uit de Kast als Biseksueel 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Disney Channel → 'Andi Mack' | "Voor het eerst 'Ik ben Homo' in Disney-reeks" ‼ 
   TV | 'Andi Mack' is Disney Channel's eerste serie met een Homohoofdpersonage

bronnen: BeOut.be / Twitter.com – Joshua Rush / YouTube.com


     
                                                       
      
                                             

maandag 12 augustus 2019

VS | Man (23) opgepakt die aanslag wilde plegen op een Homobar & Synagoge

Amerika  →  De 'FBI' heeft in Las Vegas in de Verenigde Staten een 23-jarige man opgepakt die ervan verdacht wordt "een aanslag te willen plegen" op een Homobar en een Synagoge.

Conor Climo sprak op het internet met 'White Supremacists' over zijn plannen en wilde informatie hoe een Synagoge en een Homobar in het oog te houden en hoe bommen te maken.  

Bij zijn aanhouding werd een notitieboekje met concrete plannen teruggevonden. Conor Climo riskeert tien jaar cel en 250.000 dollar boete. 


bronnen: BeOut.be / AFP.com / YouTube.com


        
                                                                     

Polen · Plock - LHBTI+'s | "Pride Parade zonder noemenswaardige incidenten"

Zaterdag is in de Poolse stad "Plock" voor het eerst dit jaar een Pride optocht zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Eerdere "parades in Polen" liepen de afgelopen weken uit op ware veldslagen of konden door bedreigingen in aanloop naar de Pride helemaal niet doorgaan.

Zaterdag waren enkele duizenden LHBT+'s komen opdagen om door het centrum van Plock te lopen en aandacht te vragen voor de benarde situatie van LHBTI+'s in Polen ‼  In enkele zijstraten stonden groepjes tegen–demonstranten die met eieren gooiden maar de massaal aanwezige politie wist deze tegen–demonstraties snel te beeindigen.


Zie ook:
In Polen moet je vechten om jezelf te zijn | "Gay Pride toont nog altijd verdeeld land"  /  Pride Parade stuit op vooroordelen in Polen 
LGBTI+ Rights in Poland ‼  /  De eerste Pride in een Pools provinciestadje | "Over Homo's spreken ze nu zoals vroeger over Joden" ‼ 
bronnen: GaySite.nl / Twitter.com – Jenne Jan Holtland
                                                                              
                                                       

zondag 11 augustus 2019

'Louisa Janssen' wil Nederland vertegenwoordigen bij 't Eurovisie Songfestival

Afgelopen twee weken was in de reality-serie "Louisa & Rowan, Onze Transgender Liefde" te zien dat Ferdi Bolland een nummer gaat produceren voor Louisa Janssen ‼  'Louisa Janssen' zou niets liever willen dan ooit aan het "Eurovisie Songfestival" meedoen en pakt daarom haar zangcarrière weer op.

Naast dat Louisa Janssen in de serie spreekt met diverse professionals en ook oud-deelnemers – waaronder 'Duncan Laurence' – dook zij samen met producer Ferdi Bolland de studio in om een nummer te produceren dat Songfestival-waardig is.

Louisa Janssen voelt zich vereert dat een 'gevestigde naam' als Ferdi Bolland met haar een nummer wilde maken. "Ik heb er zeker vertrouwen in dat het iets mooi gaat worden en hopelijk kan ik een gooi doen naar deelname aan het Eurovisie Songfestival", aldus Louisa.  Het eindresultaat zie je hieronder "Born To Be Me"

Lees verder op de website van DeSterrenParade.nl:  Born To Be Me | "Louisa Janssen en Ferry Bolland hebben een single opgenomen" ‼

Zie ook:
bronnen: DeSterrenParade.nl / YouTube.com


        
                                                                    

USA - Cher - Showbizz | "Zangeres 'Cher' komt met tweede ABBA coveralbum"

Amerika – Cher  →  Wil jij Cher wel eens in het Spaans horen zingen ?!  En dan ook nog een lied van ABBA ?!  Dan is het tweede ABBA-coveralbum van Cher wat voor jou, want daar staat een Spaanstalige versie van Chiquitita op.

Nadat Cher te zien was als moeder van Meryl Streep in de 2de Mamma Mia–film, kreeg ze de smaakt te pakken. In de film zong ze "Fernando" en ze moet hebben gedacht: dat smaakt naar meer. Dus verscheen er vorig jaar een compleet album met ABBA-songs – waaronder 'The Name Of The Game', 'The Winner Takes It All', 'Waterloo' en 'Chiquitita'
                                             

Binnenkort verschijnt er een 'nieuw album' vol ABBA-covers. Cher maakte via Twitter bekend welke songs ze heeft opgenomen en waar ze aan werkt   De 'titels' die bekend zijn: 'Voulez-Vous', 'Super Trouper', 'I Do I Do I Do I Do', 'Take A Chance On Me' en 'When All Is Said And Done'   Ook heeft ze 'Chiquitita' nog een keer opgenomen, maar deze keer in het Spaans. Wanneer het album uitkomt, is nog niet bekend.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Cher komt met tweede ABBA-coveralbum → Met 'Chiquitita' in het Spaans" ‼

bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Cher / YouTube.com