zaterdag 8 juni 2019

Nieuwe single van Madonna: Dark Ballet | 14 juni release van CD: "Madame X"

Madonna  –  Vorig jaar zong 'Madonna' al hele stukken van 'Dark Ballet' tijdens het 'MET-gala'. Ze zag er werkelijk prachtig uit in een look die niet had misstaan in de video bij het nummer. Maar ze is er dus niet ..... of nauwelijks   Slechts één close-up deelt ze met de camera. Dat heeft ze sinds 'Dear Jessie' niet meer gedaan, zelf afwezig zijn in een video. 

  De hoofdrol is deze keer weggelegd voor rapper en Transgender-activist 'Mykki Blanco'   Die had het al even over hun samenwerking toen hij Madonna tijdens de GLAAD Awards samen met Rosie O'Donnell en Anderson Cooper de "Advocate for Change Award" uitreikte. Maar dat dit het uiteindelijke resultaat is ?!  Dat had niemand zien aankomen ...
bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                                  

Politie New York verontschuldigt zich voor inval in 'Stonewall Inn' in juni 1969

Amerika  →  De New York Police Department (NYPD) heeft zich formeel verontschuldigd voor de inval in de 'Stonewall Inn' op 28 juni 1969. Die inval en de daaropvolgende zogeheten 'Stonewall Inn-rellen' staan geboekstaafd als de start van de moderne (Gay) Pride -beweging. 

Korpschef James O'Neill verklaarde tijdens een persconferentie dat de politie fout handelde.  "The NYPD were in the wrong, plain and simple". "The actions and the laws were discriminatory and oppressive, and for that, I apologize".

Het is de eerste keer dat de NYPD zich verontschuldigt voor de feiten van toen.
                                                   

                                                           
Zie ook:
bronnen: BeOut.be / GayStarNews.com / YouTube.com / Facebook.com – BeOut.be


                                                                 

vrijdag 7 juni 2019

'Greyson Chance' vertelt over z'n Coming-Out in 'The Ellen DeGeneres Show' ‼

Amerika – Greyson Chance  →  De 21 jarige singer/songwriter en pianist 'Greyson Chance' is voornamelijk bekend van zijn inmiddels 65 miljoen keer bekeken cover van 'Paparazzi' door Lady Gaga.  Sinds deze video nam zijn online aanwezigheid enorm toe.  Op twaalf jarige leeftijd (video) was hij zelfs te gast bij Ellen DeGeneres

►  Na bijna 10 jaar kwam hij weer terug bij The Ellen DeGeneres Show. Tijdens zijn bezoek vertelde hij openlijk over zijn korte afwezigheid in de muziekindustrie en zijn Coming-Out.bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                                                         

UK – Londen | Vier agressieve Homofoben rammen Lesbisch stelletje in elkaar

Wie had gedacht dat West-Europa een soort walhalla voor Homoseksuelen is - komt steeds meer bedrogen uit. In het Midden-Oosten word je door de staat 'onthoofd' voor je geaardheid - maar in een stad als Londen word je gewoon direct door een stel tuigknapen op straat in elkaar gebokst ... of in een bus

►  Twee Lesbische vrouwen zaten in een bus, op weg naar huis. Maar een groepje Homofobe mafklappers kon dat niet zomaar laten gaan – ze vroegen "de vrouwen te zoenen" voor hun vermaak   Dat weigerde ze - en dat hebben ze geweten ook. De vier mannen doken op "Melania Geymonat" en haar vriendin Chris. Beiden werden tot bloedens toe verminkt, beroofd en in totale shock achtergelaten. Het voorval vond plaats in een bus in een wijk in het centrum van Londen – niemand deed kennelijk iets.

Lees verder op de website van DagelijkseStandaard.nl:  "Vier agressieve Homofoben rammen Lesbisch stelletje in elkaar"   

Zie ook:
bronnen: DagelijkseStandaard.nl / Twitter.com – BBC.co.uk → The World At One‏ 
                                                
                                                   

donderdag 6 juni 2019

Curaçao - Homohuwelijk | Wetsvoorstel voor openstelling huwelijk op Curaçao

Curaçao  →  Parlementsleden "Gisélle M. Mc. William" (MAN) en "Stephen C.A. Walroud" (PAR) hebben een 'Wetsvoorstel Aanpassing Wettelijk Huwelijk' ingediend bij de Staten van Curaçao ‼  Dit wetsvoorstel maakt het mogelijk dat "alle koppels op Curaçao" kunnen trouwen. Ook HoLeBi-koppels.

Drie LGBT-organisaties op Curaçao – Igualdat KòrsouFOKO en Curaçao Gay Pro – bereidden het wetsvoorstel voor. 

  Afgelopen maandag werd het wetsvoorstel ingediend bij de voorzitter van de Staten, maar voordat het daar in behandeling genomen kan worden, gaat het nu eerst naar de Raad van Advies om gecontroleerd te worden. Dat zal drie tot vijf maanden in beslag nemen.

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Wetsvoorstel voor openstelling huwelijk op Curaçao"

Zie ook:

bronnen: BeOut.be / Facebook.com – BeOut.be                                                                               

Den Haag – The Hague Pride – 06-09 juni 2019 | Don't Be Afraid To 'CONNECT'

Den Haag  The Hague Pride  →  Nog een paar nachtjes slapen, dan is het zover: de eerste officiële 'The Hague Pride'   Er is een Pride Walk - een koetsenparade - er is een speciaal sportprogramma - in het Filmhuis draaien films met een Roze thema en er zijn heel veel optredens en ge(gay)zellige feestjes in de stad

Op de websites van InDeBuurt.nl en TheHaguePride.com lees je alles over bereikbaarheid, parkeren, feestjes café's, het weer en "alles dat er te doen is" ‼
                                                                      
                                         
                                                            
Zie ook:
bronnen: InDeBuurt.nl – Den Haag / Facebook.com  In De Buurt | Den Haag / Facebook.com  The Hague Pride                                                  

woensdag 5 juni 2019

A'dam – Pride | "Bezoekers met boot moeten vignet kopen voor Canal Parade"

Amsterdam  –  Bezoekers aan de "Pride" die met een boot langs de kant willen genieten van de "Canal Parade" moeten voortaan een speciaal vignet kopen om aan te leggen langs de route. Zonder 'vignet' is het niet meer mogelijk om langs de route te liggen. 

De kosten voor een vignet lopen nogal uiteen.  Voor een boot van maximaal 10 meter betaal je tussen de 35 en 175 euro.  Voor woonbootbewoners gelden weer andere regels. Zij kunnen een bewoners-ticket aanvragen. 

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Pride-bezoekers met boot moeten vignet kopen voor Canal Parade" 

Update:
Helaas alle tickets voor particulieren zijn 'Uitverkocht'.  Voor route-bewoners & PBC leden zijn er nog wel tickets en krijgen woonbootbewoners voor- rang. Zij kunnen mailen naar:  PrideVignet@pride.amsterdam

Zie ook:
bronnen: GayNews.nl / Facebook.com – GayNews.nl                                                            

VS – Mark Chambers | "Burgemeester wil dat Homo's worden doodgeschoten"

Amerika  →  De burgemeester van Carbon Hill, een plaatsje met 2000 inwoners in de Amerikaanse staat Alabama, heeft via Facebook opgeroepen Homoseksuelen te doden ‼

Burgemeester Mark Chambers legde volgens nieuwszender WBRC in de – inmiddels verwijderde – Facebookpost een verband tussen Homoseksuelen, Travestieten, 'Babymoordenaars' en 'Socialisten'.
                                                                                                             
                                                       
  "We leven in een maatschappij waarin Homoseksuelen ons de les lezen over zeden, Travestieten ons de les lezen over menselijke biologie, 'Baby- moordenaars' ons de les lezen over mensenrechten en 'Socialisten' ons de les lezen over economie". 

"De enige manier om hier verandering in te brengen, is het probleem uit de weg ruimen" ‼, vervolgde Mark Chambers. "Ik weet dat het slecht is wat ik zeg, maar als je hen niet uitroeit, kun je dit niet oplossen".

Lees verder op de website van RTL·Nieuws.nl:  "Amerikaanse burgemeester wil dat Homo's worden doodgeschoten"

Zie ook:

bronnen: RTL·Nieuws.nl / WBRC.com → Video / Twitter.com – Global LGBT News → DailyMail.co.uk 
                                                      
                                                               

dinsdag 4 juni 2019

Sasha strijdt tegen vooroordelen | Als 'Rechtse Transgender' sta je best alleen

Sasha Wortel (36) groeide op onder Jehova's getuigen. Ze besefte als jongetje dat ze in een verkeerd lichaam was geboren. Sinds een aantal jaren leeft Sasha als vrouw. Ze noemt zich een 'Rechtse Transgender'. "Ik kom op voor onze Nederlandse normen en waarden".

Hoeveel kun je meemaken in 36 jaar ?!  Sasha Wortel werd als jongetje seksueel misbruikt door een 'broeder' van de Jehova's getuigen. "Ik was een jaar of zes. Had veel pijn en moest zelfs worden geopereerd". Deden haar ouders geen aangifte ?!  "Nee, mijn vader dreigde wel de dader op te zoeken met een ijzeren staaf. Maar Jehova's treden met dat soort zaken niet naar buiten. Dat lossen ze intern op".

Sasha, die sinds 2002 als vrouw door het leven gaat, kijkt terug op een jeugd vol indoctrinatie, angst en chaos. Haar ouders, die toen zij 12 was uit de Jehova-sekte traden, hadden veel ruzie en zouden uiteindelijk scheiden. Haar geestelijk labiele moeder raakte aan de drank en ontspoorde. "Ze kon het leven en haar familie niet aan", zegt Sasha in een lunchroom in de buurt van Amsterdam. "Tja, die genen heb ik ook. Ze is vroeg overleden, op haar 46e, aan een hartstilstand".

Op haar 14e werd ze uit huis geplaatst. "Ik had gedragsproblemen en op school ging het slecht. Het liefst zou ik die instanties alsnog een proces aandoen. Mijn vader, die altijd achter me heeft gestaan, verdiende dit niet".

Een rij internaten volgde. "Daar kwam ik van de regen in de drup. Ik ben daar geestelijk en fysiek mishandeld". Waarom ?!  "Omdat ik niet luisterde. Ik word er weer helemaal emotioneel van als ik eraan terugdenk".

Tezelfdertijd was er het besef dat Melvin, zoals Sasha toen nog heette, vastzat in een verkeerd lichaam. Al op m'n 5e zei ik onder de douche tegen mijn moeder: "Waarom zie ik er niet uit als jij ?!  Ik ben geen jongen". Vanaf de puberteit had ze relaties met jongens. "Ik heb in mijn jeugd veel geëxperimenteerd, ik denk mede als reactie op dat seksueel misbruik. Maar ik heb nu al 14 jaar een vaste, monogame relatie met een brandweer- man".

Sasha noemt zich een 'Rechtse Transgender', in een tijd waarin vooral linkse politieke partijen en media zich opwerpen als belangenbehartigers van Transseksuelen, die zij zeggen te willen helpen met hun maatschappelijke emancipatie. "Ja", lacht Sasha, "ik vind iemand als Geert Wilders een held en daarin sta ik onder Transgenders best alleen. Maar het is nu eenmaal een feit dat we in Nederland een probleem hebben met de fundamentalis- tische Islam. Van die kant hebben LHBTI'ers (Lesbiënnes, Homoseksuelen, Biseksuelen, Transseksuelen en Interseksuelen) veel meer te duchten dan van rechtse mensen".
                                     Het gaat haar niet om individuen, zegt ze, maar om de ideologie. "In Amsterdam had je de Habibi Ana, dat was zo'n leuke Arabische homotent. Daar heb ik veel Homoseksuele Marokkanen ontmoet, dat waren schatjes, die zullen je nooit pijn doen. Zij zijn het gevaar niet, zij zijn geen radicale Islamieten".

Ze had wel een slechte ervaring toen een Marokkaanse man, met wie ze een date had, haar bedreigde. "Dat was in Rotterdam, nog voor ik mijn huidige man leerde kennen. Die man had me in de val gelokt. Ik leefde al als vrouw maar was nog niet geopereerd. Hij wist wat ik was en het leek allemaal erg leuk. We gingen een drankje doen en toen we een eindje gingen lopen drukte hij mij een portiek in. Hij werd agressief, deed z'n jas open en liet mij een pistool zien. Toen heb ik enorm staan gillen en is er een taxichauffeur komen aanrijden, vanuit het niets leek het wel. Die zei: instappen, nu   Ik heb toen enorm gehuild en was helemaal van de kaart".

Uit angst ging ze de volgende dag naar de kapper. "Ik heb mijn haren afgeknipt en heb weer een jaar als man geleefd. Maar daarna dacht ik: sodemieter op, ik mag toch zijn wie ik ben" ?!

Omdat ze 'goed gelukt' is, zoals ze zelf zegt, heeft ze weinig last van hatelijke opmerkingen of andersoortige agressie op straat. "Transseksuele vriendinnen van mij, die er wat mannelijker uitzien, hebben daar wel veel mee te maken. Het respect in onze samenleving is helemaal weg, lijkt het wel: leraren, politie, hulpverleners, als ik zie hoe agressief er op die mensen wordt gereageerd. Alles moet maar kunnen, alle heilige huisjes zijn omver getrapt".

Slachtoffer
Sasha, die in 2011 een geslachtsverandering onderging, wil niet als 'slachtoffer' worden gezien. Ook al heeft ze, behalve met haar vader, met haar familie – Jehova's getuigen – geen contact meer. "Dat is ook zoiets van links: Transgenders in de slachtofferrol drukken omdat de maatschappij ons niet zou accepteren. Ik doe daar niet aan mee".

In de lunchroom, waar Sasha Wortel met enige regelmaat komt, is van uitsluiting in elk geval geen sprake. De baas komt langs voor een praatje en ook het personeel staat met Sasha duidelijk op goede voet.

Een oudere dame, die aan een belendend tafeltje heeft meegeluisterd, wil haar waardering uitspreken. "Interessant wat u allemaal zegt", zegt ze tegen Sasha. "Ik ben het helemaal met u eens".

Hopelijk laten meer 'Rechtse Transseksuelen' van zich horen, zegt Sasha Wortel. "Ik wil een andere samenleving, eentje waarin iedereen kan zijn wie hij of zij is. En een waarin ik niet racist of fascist word genoemd als ik opkom voor onze Nederlandse normen en waarden".

Het originele artikel van verslaggever "Wierd Duk" vind je op de website van:  De Telegraaf

bronnen: Telegraaf.nl – Wierd Duk / Twitter.com – De Telgraaf
                                           
                                               

maandag 3 juni 2019

Bios | "Queer film 'Booksmart' vanaf 26 juni in België en 27 juni in Nederland"

Bioscoop - Booksmart  –  'Booksmart' komt in België uit op woensdag 26 juni en vanaf donderdag 27 juni in Nederland. De trailer van 'Booksmart' belooft een grappige, gevatte, maatschappij-kritische tienermeisjesfilm.

"Amy (Kaitlyn Dever) is ongegeneerd 'Queer' en haar flirts met meisjes komen evenwaardig in beeld als de 'Heteroseksuele' flirts van Molly (Beanie Feldstein)", stelt Gay Star News.

Een Girl Power-antwoord op "Love,Simon" ?!  We zien het vanaf 26 juni in België en 27 juni in Nederland. 


bronnen: BeOut.be / GayStarNews.com / YouTube.com                                                               

Presentatrice, actrice en zangeres 'Martine Bijl' op 71-jarige leeftijd overleden

Presentatrice, actrice en zangeres 'Martine Bijl' is afgelopen donderdag overleden aan de complicaties van een hersenbloeding die zij vier jaar geleden kreeg, heeft woordvoerder Maarten van Nispen maandag namens de familie bekendgemaakt.

Martine Bijl kreeg in september 2015 een hersenbloeding waar ze jarenlang van heeft moeten revalideren.  Kort daarna kreeg ze een depressie

Martine Bijl was ook erg geliefd onder LHBTIQ+'ers, onder meer door haar liedjes, het programma Heel Holland Bakt en de HAK-reclames

Lees verder op de website van NU.nl:  "Presentatrice en actrice 'Martine Bijl' op 71-jarige leeftijd overleden"  
                                                     

                                                                                               
Zie ook:
bronnen: NU.nl / Facebook.com – NU.nl → NU Achterklap / YouTube.com


     
                                                   
      
                                                         

zondag 2 juni 2019

België – Mister Gay Belgium | 'Matthias De Roover' is Mister Gay Belgium 2019

België  Mister Gay Belgium 2019  →  "Matthias De Roover" (26) uit Lokeren is in Antwerpen genoemd tot Mister Gay Belgium 2019  Matthias De Roover volgt Bart Hesters (33) uit Lochristi op. 

Thierry Toubat (40) uit Geluwe is eerste ereheer geworden, Niels Van Den Steen (24) uit Erpe-Mere tweede ereheer.  

Matthis De Roover heeft als thema LGBT-acceptatie in de sport.
                                               
                                       
                                           
•   België – Mr. Gay Belgium – 01-06-2019 |  Wie wordt 'Mister Gay Belgium' 2019  
•   België - Mr. Gay Belgium | Dit zijn de finalisten voor 'Mister Gay Belgium' 2019
•   België – Mister Gay Belgium 2018 | Nieuwe Mister Gay Belgium is Bart Hesters

bronnen: BeOut.be / YouTube.com / Facebook.com - BeOut.be