zaterdag 27 april 2013

Den Haag | "Minister 'Jet Bussemaker' is op 4 mei bij Haags Homomonument"

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal op 4 mei a.s. de Dodenherdenking bijwonen bij het Internationaal Homomonument bij Madurodam in Den Haag. De minister, die verantwoordelijk is voor het emancipatiebeleid, doet dit ter gelegen- heid van het 20-jarig bestaan van het monument.

Minister Bussemaker zal namens de regering een toespraak houden en een krans leggen. Zij wordt gevolgd door vertegenwoordigers van ande- re lokale en regionale organisaties zoals de gemeente Den Haag, COC Haaglanden, Politie en Brandweer Den Haag en Stichting De Kringen.

De plechtigheid start om 19.30 uur. Iedereen is welkom om deze herdenking bij te wonen. Het verzoek is om tien minuten eerder aanwezig te zijn.

In het kader van de Nationale Dodenherdenking zal COC Haaglanden, als regionale organisatie, tevens een krans leggen bij de plechtigheid in Wassenaar en in Naaldwijk (gemeente Westland).

COC Haaglanden werkt voor de LHBT-doelgroep in de negen gemeenten van het Stadsgewest Haaglanden (Delft, Den Haag, Rijswijk, Nootdorp, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Wassenaar, Westland en Zoetermeer).

bronnen: COC.nl / COC Haaglanden

        
Dodenherdenking bij Homomonumenten

Op vier mei worden jaarlijks de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In heel Nederland wordt twee minuten stilte in acht genomen en bij de homomonumenten in Amsterdam en Den Haag wordt stil gestaan bij de vervolging van homoseksuelen.

Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal op vier mei de dodenherdenking bijwonen bij het Internationaal Homomonument bij Madurodam. De minister, die verantwoordelijk is voor het emancipatiebeleid, doet dit ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het mo- nument. Sinds de onthulling vindt er jaarlijks op 4 mei een plechtigheid bij het monument plaats ter gelegenheid van Nationale Dodenherdenking in het algemeen en de strijd voor gelijke rechten voor en de emancipatie van de mondiale LHBT-groep in het bijzonder.

Namens de regering zal de minister een krans leggen. Zij wordt gevolgd door vertegenwoordigers van andere lokale en regionale organisaties zoals de gemeente Den Haag, COC Haaglanden, Politie en Brandweer Den Haag en Stichting De Kringen. De plechtigheid start om 19.30 uur. Iedereen is welkom om deze herdenking bij te wonen. Het verzoek is om tien minuten eerder aanwezig te zijn.

Op het Homomonument in Amsterdam worden alle lesbo's, homo's, bi's en transgenders herdacht die vervolgd werden en worden om hun seksuele geaardheid en genderidentiteit. Na de stilte zijn er kransleggingen door verschillende LHBT-organisaties en toespraken door Boris Dittrich - Human Rights Watch en Tanja Ineke - landelijk voorzitter COC. De muzikale omlijsting wordt verzorgt door het Excelsior Ensemble. Het programma begint om 19.45 uur. Ter afsluiting van de herdenking bij het Homomonument vindt na de plechtigheid in de Westerkerk een concert plaats.

bron: GaySite.nl
           

België | "Een vrouw krijgt bedreigingen na meelopen in Lesbische modeshow"

Fatima Tinouzar (39), een Genkse van Marokkaanse afkomst, wordt al dagenlang bedreigd, omdat ze aan een modeshow voor les- biennes in het Hasseltse Regenbooghuis meedeed. Dat schrijft Het Belang Van Limburg zaterdag.

"Ik krijg anonieme dreigtelefoontjes van mensen uit de Marokkaanse gemeenschap omdat ik lesbisch zou zijn", zegt Fatima. "Maar dat klopt niet: ik ben hetero, maar speelde gewoon een lesbisch typetje". Fatima benadrukt dat ze hetero is, al heeft ze geen enkel probleem met les- bische vrouwen.

"Voor mij is iedereen gelijk. Maar sommige mensen van de Marokkaanse gemeenschap denken daar totaal anders over. Als de bedreigingen blijven duren, stap ik wel naar de politie".

bronnen: GayLive.be / Het Belang Van Limburg
             

Seks en Drugs | "Veilig Los" !!

Man tot Man – Info  →  Het gebruik van drugs kan een extra dimensie geven aan seks. En neemt remmingen weg. Begrijpelijk dus dat veel homomannen drugs en alcohol gebruiken voor en tijdens de seks. Maar het brengt ook risico's met zich mee. Goede kennis van het middel dat je gebruikt is belangrijk. Wat zijn de risico's van de meest gebruikte drugs en hoe hou je deze zo klein mogelijk ?!

Combinatie
Populaire drugs zijn momenteel onder andere GHB, GBL, wiet, poppers, XTC, cocaïne en ketamine. En natuurlijk ook alcohol. Vaak worden mid- delen in combinatie gebruikt. Dat is riskant, omdat lastig te voorspellen is wat het effect precies zal zijn. Judith Noijen, preventiemedewerker bij Jellinek en projectleider van Pink Unity, legt uit: "Waar het vooral misgaat en wat vaak voorkomt is combinatiegebruik. GHB en alcohol bij- voorbeeld".

"Een minder bekende maar ook zeer riskante combinatie vormen poppers en Viagra". Dit is vooral een risico omdat beide middelen bloedvat- verwijdende eigenschappen hebben. Door ze samen te gebruiken versterken ze elkaars werking. Noijen: "De combinatie kan dus tot een veel te snelle en sterke bloeddrukdaling leiden, met flauwvallen, bewusteloosheid, en zelfs een hartinfarct tot gevolg".

Controle verliezen
GHB en GBL blijven onverminderd populair in een deel van de gayscene. Niet alleen tijdens het stappen, ook op seksfeesten bij iemand thuis of in een club worden deze drugs gebruikt om seks intensiever te beleven. Gebruik je GHB of GBL, dan is voorzichtigheid altijd belangrijk: het ver- schil tussen de werkzame dosis en een overdosis is erg klein, en ook nog eens verschillend per persoon. Je rekent dus niet zo maar even uit wat een voor jou veilige dosis is. Neem je te weinig dan voel je niks of nauwelijks iets, neem je te veel dan loop je al snel het risico de controle te verliezen over wat je doet - en met wie - of zelfs 'out' te gaan.

Wil je GHB gebruiken, neem de dosis dan rustig in, verspreid over ongeveer een uur. Let goed op hoe je lichaam erop reageert, stop met inne- men zodra je effect voelt. Combineer het nóóit met alcohol. Noijen: "Alcohol en GHB versterken elkaars verdovende effect waardoor je nog veel sneller een overdosis kunt krijgen. Dat kan levensgevaarlijk zijn".

Ook het gebruik van Ketamine zit in de lift. Ook hier luistert de dosering erg nauw en zijn de gevolgen vaak ernstiger dan gedacht. Zorg dus dat je weet wat je gebruikt en gebruik het op een manier die risico's beperkt. Op Man tot Man staat in het onderdeel 'Seks onder invloed' uitge- breide informatie over elke drug en de gevolgen ervan in bed.

Ken je drugs
Goed eten voordat je gebruikt, uitgerust zijn, en gebruiken met vrienden of sekspartners die je vertrouwt kan helpen om risico's te beperken. Als je een middel gaat gebruiken dat je niet kent, lees je dan eerst in over de werking en bijwerkingen ervan en met welke andere middelen je het zeker niet moet combineren. Niet alle tips voor gebruik zijn bijvoorbeeld goed toepasbaar op elke soort drugs. Ketamine valt bijvoorbeeld weer niet goed op een volle maag.

Via drugs-test.nl kun je onder meer coke, Ketamine en XTC laten testen. Het vrijwaart je niet van risico's, maar geeft wel meer inzicht in wat je neemt en geeft je dus enige controle over je gebruik. Maar weet wel: "Druggebruik zonder risico bestaat niet. Wil je geen risico lopen, ge- bruik dan niet", aldus Noijen.

Alle informatie op een rijtje
In de Mancyclopedie op Man tot Man vind je in 't onderdeel 'Seks onder invloed' alles over de werking van drugs (inclusief alcohol en erec- tiestimulerende middelen) en de effecten van deze middelen op je seksleven. Ook vind je hier uitgebreide informatie over de risico's van drugs- gebruik, hoe je deze risico's kunt beperken en hoe je op een zo veilig en gezond mogelijke manier met drugs omgaat.

bronnen: Gay.nl / Man tot Man
                             

vrijdag 26 april 2013

Boer Zoekt Vrouw / Man – Willem Beekman | 'Boer Willem' nog altijd vrijgezel

Boer Willem, die vorig jaar de Nederlandse primeur had om als eerste homoboer deel te nemen aan het populaire KRO-programma 'Boer Zoekt Vrouw', is nog altijd vrijgezel. Tijdens het programma liepen alle verwoede pogingen Willem te koppelen aan een andere man op niets uit waarna hij andere brievenschrijvers is gaan benaderen. Maar ook nu zonder resultaat. Willem laat in de Weekend van deze week weten dat hij geen tijd meer zal steken in het zoeken naar een nieuwe liefde. "Ik beantwoord geen brieven meer".

De 48-jarige Willem runt al ruim twintig jaar een biologisch-dynamische zorgboerderij in de Achterhoek en wordt nog regelmatig aangesproken door mannen maar dat heeft er niet toe geleid dat hij de ware is tegengekomen. "Dan is dit kennelijk het moment niet om een relatie te vinden. Voor- heen was ik zoekende en het is niet gelukt. Nu denk ik: er zijn heel veel andere dingen op de wereld die me gelukkig kunnen maken. Die partner, ik geloof zeker dat hij komt, maar op z'n tijd", aldus Willem in de Weekend.

Willem is al sinds zijn drieëntwintigste 'Uit de Kast' en heeft al een langdurige relatie achter de rug. Via internet een leuke man vinden is voor hem geen optie omdat hij naar eigen zeggen de verkeerde mannen aantrekt. "Dat ik boer ben, heeft grote aantrekkingskracht. Maar wel de verkeerde. Want ze associëren het met sm, met overalls, met seks in de stal en melkmachines", aldus Willem in een eerder interview.

bronnen: GaySite.nl / Weekend
         

Rusland · President 'Vladimir Poetin' | "Géén adoptie door Franse Homoparen"

De Russische president Vladimir Poetin wil adoptie van Russische wezen door Franse homoparen verbieden !!  Hij zei dat vrijdag tegen het Russische persbureau Interfax.

Frankrijk nam eerder deze week een wet aan die het homohuwelijk mogelijk maakt en homoparen het recht geeft een kind te adopteren. Poetin zei dat hij een verandering van de afspraken tussen zijn land en Frankrijk wil.

Homoseksualiteit is een heet hangijzer in Rusland. Het Russische parlement praat al sinds januari over de invoering van een omstreden wet die propaganda maken voor homoseksualiteit verbiedt.

bronnen: De Volkskrant / Interfax
                         

Poetin wil weeskinderen beschermen tegen Homo's

President Vladimir Poetin heeft in de Russische media laten weten dat hij adoptie door Franse homostellen niet zal toestaan. Russi- sche wezen worden door veel Europese landen opgevangen en ook in Frankrijk. Eerder deze week werd 't huwelijk in Frankrijk open- gesteld voor paren van hetzelfde geslacht. Als reactie hierop wil Poetin met Frankrijk om de tafel om te voorkomen dat Russische kinderen worden geadopteerd door Franse homoparen.

Poetin heeft een maand geleden al een verzoek naar het parlement gestuurd om de regels rond adoptie door buitenlandse homoparen aan te passen. Maar dit verzoek is nog niet behandeld en dus is ook de wet nog niet aangepast. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels laten weten dat 't wil onderzoeken in hoeverre Russische weeskinderen 'psychologische schade' ondervinden van adoptie door homo- seksuele koppels.

In Rusland is al enige tijd een discussie rond homoseksualiteit gaande. Eerder deze week stemde het parlement van de regio Irkoetsk in met een wet die 'propaganda voor homoseksualiteit' verbiedt. Het is de elfde regio in Rusland die de rechten van homo's inperkt. Door homo's monddood en onzichtbaar te maken hopen de Russische autoriteiten dat "kinderen worden beschermd tegen negatieve factoren en geen schade oplopen in hun geestelijke morele ontwikkeling".

bron: GayLive.be
         

Amersfoort – Observant – Transgenders – 25 mei 2013 | T-festival Amersfoort

Op 25 mei organiseren gemeente Amersfoort e.a. het T-Festival. Een festival voor transgenders, naasten en andere geïnteresseerden, dat plaatsvindt van 12.00 uur tot 21.00 uur in de Observant, Stadhuisplein 7 in Amersfoort.

Programma
T-Amersfoort, Art.1 Midden Nederland, de Wham en gemeente Amersfoort nodigen transgenders, naasten en geïnteresseerden van harte uit voor een middag met een mix van inhoudelijke en ontspannende activiteiten. Ter afsluiting is er een gezamenlijk diner.

Bekijk ook het T-magazine. Dit is hét magazine over het T-Festival met hierin portretten, interviews, opinies en een uitgebreide beschrijving van het programma en de workshops. In de paneldiscussie worden de sociale aspecten van een transitie belicht. Het workshopprogramma biedt een mooie variatie van een 'Durftevragen'-sessie, arbeidsmarktverkenning, sociale aspecten van een transitie tot een kleding- en boekenbeurs en een workshop dans en beweging.

Aanmelding
Na aanmelding ben u van harte welkom op 25 mei in de Observant. Aanmelden kan t/m 10 mei a.s. bij Yolanda Joustra-Hagebeuk (zie onder- staande link). Aan deelname aan het programma zijn géén kosten verbonden !! Diner en consumpties zijn voor eigen rekening. Voor informatie over het gevarieerde programma kunt u terecht op onderstaande site (klik op de link).  

Voor meer informatie:  www.art1middennederland.nl/tfestival        Aanmelden bij Yolanda:  YE.Joustra-Hagebeuk@amersfoort.nl  

bron: Transgender Netwerk Nederland
                

België – Chili → Film: 'Joven y Alocada' | "HoLeBi-film in première op CineMás"

Gent  –  Nog tot 30 april organiseert Sphinx Cinema in Gent de derde editie van CineMás. Tijdens deze week van de Spaanstalige film krijg je een aantal avant-premières, premières en niet gedistribueerde films voorgeschoteld. Bij deze films zit er een film die het the- ma homoseksualiteit niet schuw is en waarin de bijzondere relatie beschreven wordt tussen twee meisjes.

'Joven y Alocada', vrij vertaald als 'Jong en wild', vertelt het verhaal van een tienermeisje dat haar seksualiteit ontdekt. Via haar blog deelt ze haar gedachten en experimenten met de wereld. Daniela is een meisje dat opgevoed is in een strikt katholiek milieu. Buiten het zicht van haar ouders, experimenteert ze echter volop met seks.

Haar belevenissen beschrijft ze op haar blog 'Young & Wild' en deelt ze met de wereld. Wanneer ze echter van school wordt gestuurd omdat ze seks had op de toiletten, vindt haar moeder het welletjes geweest en onderwerpt ze haar aan een nog strenger regime. Maar dat houdt Daniela niet tegen zich over te geven aan haar gevoelens en lusten voor mannen én gaandeweg ook vrouwen.

'Joven y Alocada' is vanavond (vrijdag 26 april) om 22:00 uur te zien in Cinema Sphinx.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com
        

        
                                             

Groningen – Petra Hoffmann | "Gaymoeder van het Noorden in Houten Huis" ‼

Ook dit jaar zal Petra Hoffmann, in 2011 en 2012 verkozen tot Gaymoeder van het Noorden, zich langdurig laten opsluiten in het 'Houten Huis' in Groningen om zo geld op te halen voor 'Stop Aids Now'. Op 27 april zal ze zich laten insluiten en 68 uur later, op 30 april om 20.00 uur, is de actie ten einde.

Tijdens deze dagen zijn er allerlei activiteiten rondom het 'Houten Huis' aan de Pottebakkersrijge 2 te Groningen. O.a. een speeddate, stiletto- race, veel live muziek, collectes, een rommelmarkt, een uitzending van Piet Paulusma en een veiling waar een aantal bekende Nederlanders spullen voor hebben gedoneerd. Dit alles is live te volgen via de webcam van www.hethoutenhuis.info. Op deze site kan ook rechtstreeks gedoneerd worden en is meer informatie te vinden over deze ludieke actie.

Petra Hoffmann en alle andere medewerkers aan het 'Houten Huis' werken belangeloos mee aan de actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 'Stop Aids Now'.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com
                 


                             

Aalsmeer – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau | "Gerard Joling krijgt lintje"Gerard Joling is geridderd: hij heeft een lintje gekregen !!  Op de laatste werkdag voor Koninginnedag deelt de koningin ieder jaar lint- jes uit: voor het laatst, omdat haar zoon op 30 april het stokje overneemt.

Het zijn ridderordes, in de volksmond 'lintjes': Koninklijke onderscheidingen voor mensen die veel hebben betekend voor de maatschappij, vaak door het doen van vrijwilligerswerk. De zanger en TV-presentator Gerard Joling kreeg zijn lintje samen met 2438 andere landgenoten, omdat hij zich veel inzet voor goede doelen, zoals de stichting DOEN, UNICEF en het Ronald McDonald Kinderfonds.

Hij komt regelmatig in actie bij speciale inzamelingsacties voor goede doelen en bezoekt kinderen in ziekenhuizen. Dat liet het Kapittel voor Civiele orden weten. Wie vindt dat iemand een lintje verdient, moet via de commissaris van de Koningin bij dit Kapittel een aanvraag indienen. De betrokken minister beoordeelt de aanvraag en de Koningin ondertekent elke toekenning bij Koninklijk Besluit.

bronnen: Gay.blog.nl / Zie.nl - NOS.nl (Video's)


       
                   

Amsterdam | Pride Photo Award 2013 'Extreem Normaal' is vandaag gestart ‼

Vanaf vandaag kunnen fotografen hun werk inzenden voor de derde editie van Pride Photo Award. De internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit heeft dit jaar als thema 'Extremely Normal'.

Het thema daagt de deelnemers uit om in plaats van de extravagante stereotypes juist het alledaagse van de lesbische, homoseksuele, bisek- suele en transgender gemeenschap te portretteren. De winnende foto's worden een maand lang tentoongesteld in de Oude Kerk te Amsterdam.

Van 25 april tot en met 31 mei 2013 kunnen fotografen hun werk inzenden via de website van Pride Photo Award:  www.pridephotoaward.org

Deelnemers kunnen inzenden in vier verschillende categorieën: Documentair, Gender, Open en de thema categorie van dit jaar: 'Extremely Normal'. Het thema is gekozen door de gerenommeerde Nederlandse fotocurator Marga Rotteveel. Het neemt stelling tegen het vaak eenzijdige beeld van de LHBT gemeenschap in de media. Als het gaat over homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT) tonen de media vaak extravagante foto's: drag queens, halfnaakte dansende mannen op een boot.

De uitdaging van dit jaar is dan ook om buitengewone foto’'s te maken van gewone mensen. De winnende foto’'s worden vanaf 23 augustus een maand lang tentoongesteld in de historische Oude Kerk te Amsterdamse. Een selectie van de winnende foto's zal op grote panelen te zien zijn door heel Amsterdam. De expositie zal later nog te zien zijn in andere Nederlandse steden.

De jury bestaat uit vijf internationaal gerenommeerde fotografie experts. De voorzitter van deze editie is Stephen Mayes, de Managing Director van VII Photo Agency New York. De jury komt in juni bij elkaar om de winnaars te selecteren. Deze worden op 19 juni 2013 bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 23 augustus.

De eerste prijs winnaars van elke categorie krijgen een ticket naar Amsterdam en verblijven in het Lloyd Hotel tijdens het openingsweekend. Vorig jaar namen meer dan 200 fotografen deel uit de hele wereld en werden er 1750 foto's ingezonden. De winnaar van de Pride Photo Award 2012 was de Nederlandse fotograaf Chris Rijksen.

Voor meer informatie:  www.pridephotoaward.org        Voor het insturen van foto's:  www.contest.pridephotoaward.org

bron: GaySite.nl
            

Amerika · John Paulk | 'Ex-Homo' biedt excuses aan

John Paulk, een Amerikaanse man die claimde dat hij door religie van zijn homoseksualiteit 'genezen' was, heeft nu zijn excuses aan- geboden voor die bewering.

De voormalige voorzitter van Exodus International zei: "Tien jaar lang was ik advocaat en verkondiger voor wat bekend staat als de 'ex-gay movement', waar we verklaarden dat seksuele oriëntatie kon worden veranderd door een hechte relatie met God, intensieve therapie en vast- beslotenheid. Daar geloofde ik toen echt in. En hoewel veel dingen in mijn leven als Christen veranderden, deed mijn seksuele oriëntatie dat niet".

Paulk ziet zichzelf niet meer als 'ex-homo' en biedt geen steun meer aan de beweging. "Laat me alsjeblieft duidelijk zijn: Ik geloof niet dat reparatieve therapie seksuele orientatie verandert. Het brengt zelfs schade toe aan veel mensen".

Met zijn statement bevestigt hij dat hij zijn huwelijk van twintig jaar met 'ex-lesbienne' Anne beëindigt. Het voormalige koppel schreef ooit het boek 'Love Won Out: How God’s Love Helped Two People Leave Homosexuality and Find Each Other'. Een paar jaar later werd hij in gay bars gefotografeerd en verloor hij zijn baan om zijn hypocrisie.

bron: GayKrant.nl
                           

Koningin Máxima komt naar Homo-topKoningin Máxima gaat op 16 mei in Den Haag een top over de internationale homo-emancipatie met haar aanwezigheid kracht bij zetten. Dat meldde het ministerie van Onderwijs vrijdag.


Het gaat om de eerste editie van IDAHO. Er worden 700 deelnemers uit binnen- en buitenland verwacht. Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) treedt namens het kabinet op als gastvrouw en ontvangt collega-ministers uit onder meer Finland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zweden.

Ook delegaties van de Raad van Europa, Europarlementariërs, internationale 'roze' netwerken van politie en krijgsmacht en mensenrechtenver- dedigers gaan meedoen aan de tweedaagse bijeenkomst die op verschillende plekken in Den Haag wordt gehouden.

Aan het programma nemen ook veertig 'regenboogsteden' deel, gemeenten dus die zich al sterk inspannen om de sociale acceptatie, veiligheid en weerbaarheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders te vergroten.

Het thema van het congres is 'JoiningForces, Moving Forward; in Europe and beyond' ('Krachten verenigen en vooruit streven: in Europa en daarbuiten'). Het congres wordt afgesloten met de uitreiking van de Jos Brink Prijs aan een persoon, groep of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de emancipatie van genoemde groepen.

bron: Algemeen Dagblad
               

Koningin Máxima komt naar Homo-top

Koningin Máxima komt op donderdag 16 mei naar een homo-top: de eerste editie van het congres van 'International Day Against Homophobia' IDAHO. De dag erop (haar verjaardag) is het de Internationale Dag tegen Homofobie. In de Ridderzaal woont ze een diner bij. Dat staat te lezen op de website van het Koninklijk Huis.

Tijdens het driedaagse congres in onder meer het Vredespaleis staan internationale ontwikkelingen op het gebied van homo-emancipatie cen- traal. "Ze wil met haar aanwezigheid de internationale homo-emancipatie kracht bijzetten", aldus het ministerie van Onderwijs.

Op de top worden ruim 700 deelnemers uit binnen- en buitenland verwacht, waaronder de Europese Unie, de Raad van Europa, internationale roze netwerken van politie en krijgsmacht, mensenrechtenverdedigers en studenten.

Thema van het congres is 'Joining Forces, Moving Foreward; in Europe and Beyond'. Minister Jet Bussemaker van Emancipatie treedt namens het kabinet op als gastvrouw en ontvangt collega-ministers uit onder meer België, Finland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

bronnen: Gay.blog.nl / Zie.nl

         
    ◄  IDAHO-congres  →  Den Haag: 16 mei 2013
                                                   

America | "Gay Events in the Big Apple"


Het is alweer twee jaar geleden dat het homohuwelijk in New York werd gelegaliseerd. Nog steeds zijn er mensen van over de hele wereld die dit recht niet hebben. Juist daarom nodigt 'NYC & Company' iedereen uit om de gay pride events mee te vieren deze zomer. In alle wijken van The Big Apple vinden uiteenlopende festiviteiten en events plaats. Van de Bronx tot aan Staten Island: ontdek New York en haar diversiteit aan kleurrijke mensen tijdens de NYC Gay Pride.

NYC is uitgegroeid tot de populairste LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) bestemming in de Verenigde Staten met als publiekstrekker de jaarlijkse Pride festiviteiten. De stad verwacht bijna 2 miljoen mensen voor de 'Heritage of Pride' events in Manhattan. Dit event vindt zijn oorsprong in de Stonewall rellen in 1969 die beschouwd worden als de belangrijkste gebeurtenis die leidde tot de homobeweging en de moderne strijd voor gay rechten in de Verenigde Staten. Neem in juni ook deel aan de events op Pier 26 zoals 'Rapture on the River', een 'Ladies-only dance event' of 'Dance on the Pier' met populaire DJ's en een spectaculaire vuurwerkshow.

Buiten de gebaande paden
Niet alleen in Manhattan leeft de gay scene. Bezoek in de Bronx onder andere de LGBT 'Allies Award Ceremony', een eerbetuiging aan iedereen die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de LGBT gemeenschap in de Bronx. Ren mee met de 'Pride LGBT 5K Run' in Brooklyn of bezoek het 'Brooklyn Pride Festival' met dit jaar vele lokale artiesten en 'LGBT-friendly' sport teams. In Queens kun je terecht voor het 'Parade & Multicultu- ral Festival' waar de nadruk voornamelijk ligt op het creëren van bewustzijn rondom de gay scene. Deelnemers aan de parade dingen daarnaast mee voor een 'Queenie Award', prijzen variërend voor de meest kleurrijke outfit tot 'best drag performance'. Tenslotte heeft ook Staten Island haar eigen festiviteiten, zoals het kleurrijke 'LGBT Pride Parade & Festival'. Kortom, genoeg 'events to be pride' deze zomer.

Een compleet overzicht van Gay Pride activiteiten in New York is te vinden op www.nycgo.com/pride of www.nycpride.org. Voor New York als reisbestemming ga naar www.nycgo.com en volg 'NYC & Company' via Facebook en Twitter.

bron: Travelution.nl
            

België - 'Oostende' | "Polaris Oostende viert tiende verjaardag Homohuwelijk"

Polaris vzw - West-Vlaams Regenbooghuis, viert dit jaar de tiende verjaardag van het homohuwelijk in ons land. Dit gebeurt  naar jaarlijkse traditie  tijdens de Regenbooghappening op zaterdag 4 en zondag 5 mei op de Groentemarkt in Oostende.

Alles start op zaterdag om 19 uur. De avond staat in het teken van de 10de verjaardag van de openstelling van het huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht. Er zal liveoptreden zijn van de Oostendse groep 'Shuffled', 'de tofste coverband van 't zeetje', ambiance verzekerd !!

Er zal mogelijkheid zijn om een mooie portretfoto te laten maken ... al dan niet in een 'trouwoutfit'.  De avond wordt afgesloten door DJ Mc Lovin' (Hemingway), die op het plein een heuse regenboogparty zal houden.

Op zondag staat de namiddag in het teken van de 'Rainbow-Families'. Wij zorgen voor muziek en randanimatie voor kinderen. Een hapje en een drankje worden te koop aangeboden tegen democratische prijzen. Ook op zondag kunnen koppels en families doorlopend een mooie portretfoto laten maken.

Het muzikale programma voor zondag ziet er als volgt uit:
In het voorprogramma de Oostendse Veerle Delember met liedjes over belangrijke en minder belangrijke zaken van het leven. Daarna is het de beurt aan Katrien Snoeys. Zij werd een paar jaar geleden uitgeroepen tot beste singer / songwriter en won vorig jaar nog de publieksprijs op de: Dranouterrally XS 2012. Ze schrijft en zingt over belangrijke levensvragen en filosofieën op een zeer eigen manier. Haar muziek is grappig, verrassend, eigenzinnig en ontwapenend, kortom steengoed !!

Vervolgens wordt er met alle aanwezigen zelf muziek gemaakt op zelfgemaakte instrumenten van afval. Hiermee legt Polaris vzw een link met de week van de amateur kunstenaars en hun thema 'recyclage'. Polaris doet dan ook een ludieke oproep aan iedereen om creatief aan de slag te gaan met kinderen en een eigen instrument van afval te maken. Breng je instrumenten mee en kom talrijk naar de Groentemarkt, waar er samen muziek gemaakt wordt tot dat er een regenboog aan de hemel verschijnt.

Iedereen met een zelfgemaakt recyclage-instrument ontvangt trouwens een kleine attentie.

bronnen: GayLive.be / Polaris
               

donderdag 25 april 2013

Homofobe politicus stemt per ongeluk vóór Homohuwelijk


                 
Frankrijk  –  Henri Guaino – een van de meest homofobe politici in Frankrijk – heeft dinsdagavond in het Franse Parlement per ongeluk gestemd vóór het homohuwelijk.

Guaino, van de politieke partij Union pour un Mouvement Populaire (UMP), gaf toe dat hij bij de stemming op het verkeerde knopje duwde. Guaino publiceerde eind januari van dit jaar nog het boek 'Mariage, Monsieur le Président, donnez la parole aux Français !!' om zijn visie tegen het homohuwelijk kracht bij te zetten.

Guaino was niet de enige die zich vergiste bij de stemming over het homohuwelijk. Luc Chatel, Marianne Dubois and Alain Chrétien, allemaal leden van UMP, stemden - hoewel ze dat aanvankelijk ontkenden - ook vóór het homohuwelijk.

bron: Algemeen Dagblad
              

Franse Homofoob stemt vóór komst Homohuwelijk    

Frankrijk  –  De centrum-rechtse Franse politicus 'Henri Guaino' was vandaag op een wel zeer bijzondere manier in het nieuws. Franse media melden dat de 56-jarige Guaino, die bekend staat als één van de meest homofobe politici van Frankrijk, begin deze week per ongeluk gestemd heeft vóór de legalisering van 't homohuwelijk. Guaino heeft inmiddels zelf toegegeven dat hij tijdens de stemming dinsdagmiddag in het Franse Parlement het verkeerde knopje heeft ingedrukt.

Guaino is prominent lid van de centrum-rechtse fusiepartij Union pour un Mouvement Populaire (UMP). Tot 2012 was hij zelf persoonlijk adviseur van president Nicolas Sarkozy. Enkele maanden geleden publiceerde Guaino nog het boek 'Mariage, Monsieur le Président, donnez la parole aux Français !!' om zijn visie tegen het homohuwelijk kracht bij te zetten. De politicus heeft de afgelopen tijd regelmatig laten weten dat 't huwelijk alleen een verbintenis kan zijn tussen een man en een vrouw en de openstelling van het huwelijk voor homoparen een schande is voor het land en haar bevolking.

Opvallend genoeg werd vandaag bekend dat niet alleen Guaino zich vergiste tijdens de stemming. Drie partijgenoten lieten ook weten voor de komst van het homohuwelijk te hebben gestemd terwijl ze eigenlijk fel tegen de nieuwe wet zijn. Omdat de Franse Tweede Kamer dinsdag met 331 stemmen voor en 225 tegen de legalisering van het homohuwelijk stemden hebben de vier abusievelijk foute stemmen uiteindelijk weinig invloed gehad op de einduitslag.

bron: GaySite.nl
       

RuPaul is 'In Bed' with Joan Rivers


                   
USA  –  Voor haar internet-show 'In Bed with Joan' nodigt de ras-comedienne 'Joan Rivers' RuPaul uit in haar slaapkamer en praten ze over Ru's leven, 'tucking' en het onwaarschijnlijk grote succes van RuPaul's Drag Race.

Twee sterren die ondanks plastische chirurgie en drag 'echt' blijven, door te praten over hun onzekerheden en de dingen eerlijk te benoemen. En daarbij al jarenlang voor veel vermaak in de wereld te zorgen. Joan Rivers in bed met RuPaul.

bronnen: Gay.nl / YouTube.com
           


                                         

Nieuwe Foto Campagne | COC Nederland roept op tot meevechten !!


                              
COC Nederland heeft donderdag een nieuwe campagne gelanceerd waarin Hetero's en Lesbiennes, Homo's, Bi's en Transgenders (LHBT's) worden opgeroepen om mee te vechten in de strijd voor LHBT-emancipatie en lid te worden van het COC. Onder het motto 'Er is nog veel om voor te vechten. Vecht mee', portretteert de campagne acht strijdbare LHBT's die kwesties aankaarten waar zij in Nederland en de rest van de wereld mee geconfronteerd worden.

"Als veel mensen meevechten, kunnen we samen een vuist maken", zegt COC-voorzitter Tanja Ineke over de campagne. "Dat bleek onlangs toen we met duizenden demonstreerden tegen de Russische antihomowet. Het bleek ook afgelopen december toen voorlichting op school ver- plicht werd nadat meer dan 12 duizend mensen de COC-petitie tekenden".

Ineke stelt vast dat "hoe meer mensen lid of donateur van het COC worden, hoe sterker we staan". Ook hetero's worden opgeroepen lid van de homo-organisatie te worden want "om lid te worden van Greenpeace hoef je ook geen zeehondje te zijn", zegt de COC-voorzitter.

De campagne, die de komende tijd ook wordt gepromoot via de lidverenigingen van het COC, bestaat onder meer uit een serie foto's met boven- schrift. "Jonge homo's doen vijf keer vaker een zelfmoordpoging. Ik laat me echt niet kisten", zegt een lesbisch meisje. Een jonge man: "In Irak worden homo's zoals ik gemarteld en vermoord". Een oudere dame: "Ik ken mensen die in het bejaardenhuis terug de kast in zijn ge- vlucht". Een leraar: "Mijn school wilde mij ontslaan, alleen omdat ik een relatie kreeg met een man".

bronnen: GaySite.nl / COC Nederland
               

Het Homohuwelijk verovert de USA


                
Amerika  –  De afgelopen weken staat in de Verenigde Staten de discussie rond de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht weer midden in de belangstelling. Onlangs boog The US Supreme Court, het hoogste rechtsorgaan in de Verenigde Staten, zich over het verbod op het homohuwelijk maar in twee staten lijkt de openstelling nu ook zeer dicht bij.

Indien The US Supreme Court binnenkort besluit dat de wet uit 1996 inderdaad homoparen discrimineert en hen het grondrecht onthoudt te trouwen ligt de weg open voor een landelijke invoering van het homohuwelijk. Maar op dit besluit willen de staten Delaware en Rhode Island, aan de oostkust van de VS niet wachten. In beide staten is de nieuwe wet op het homohuwelijk al goedgekeurd door het parlement.

In Rhode Island zal de senaat zich nog deze week buigen over de nieuwe wet en in Delaware wordt niet veel later besloten of homoparen naar het stadhuis mogen. Volgens Amerikaanse media is in beide staten 'n politieke meerderheid voor de legalisering van het homohuwelijk. Naar verwachting kunnen homostellen in zowel Delaware als Rhode Island binnen enkele maanden officieel in het huwelijksbootje stappen.

Op dit moment kunnen in negen van de vijftig staten homoparen trouwen. Ook in de hoofdstad Washington is het burgerlijk huwelijk opengesteld voor homoparen.

bron: GaySite.nl
           

Algemeen Dagblad – 'Interview' | "Christina Curry is boos om Homo-artikel" ‼


                      
Christina Curry is bepaald niet blij met het Algemeen Dagblad. De dochter van Patricia Paay en Adam Curry werd samen met haar vriendin Elle Bandita geïnterviewd door de krant en is boos omdat het artikel voornamelijk over haar seksuele geaardheid gaat.

"Dubbelinterview voor het AD gedaan met mijn vriendin en ja hoor, ze willen alleen maar exposen dat ik een fucking 'homo' ben", twittert ze.
In het artikel praat Christina onder meer over de worsteling met haar geaardheid en zegt ze dat haar ouders niet raar opkeken toen ze thuis- kwam met een meisje.

bronnen: RTL Boulevard / Algemeen Dagblad
        

Colombiaanse Senaat stemt tegen HomohuwelijkColombia zal in niet in de voetsporen van Frankrijk en Nieuw-Zeeland treden. De Colombiaanse Senaat heeft woensdag met overwel- digende meerderheid tégen het openstellen van het huwelijk voor homo's gestemd.

Een dag nadat de stemming voor de tweede keer was uitgesteld stemden 51 senatoren tegen en maar 17 voor het wetvoorstel. Het lijkt erop dat er een schikking was getroffen tussen de twee grootste partijen in Colombia - de Conservatieve en de 'U' - om ervoor te zorgen dat de wet niet werd aangenomen.

Senator Armando Benedetti vond dat de Senaat als een 'holbewoner' handelde. "Dit congres heeft laten zien dat het niet representatief is. Want terwijl de eerste wereld, zoals Frankrijk, de zaak heeft gelegaliseerd, willen wij lijken op Congo of Oeganda".

De Grondwettelijke Hof van Colombia zei in 2011 dat de regering vóór 20 juni 2013 een beslissing moest nemen over de zaak, anders zouden homokoppels automatisch het recht krijgen om hun huwelijk te registreren. Het hof oordeelde dat homokoppels het gelijke juridische recht hebben om te worden erkend als een gezin, en dat wetgevers moesten zorgen dat er voor hen geen tekort meer was aan juridische bijstand.

Aangezien de Senaat het niet voor elkaar kreeg om dat tekort met de stemming weg te werken, zullen vanaf 20 juni notarissen en burgerrech- ters de rechten van homokoppels moeten garanderen.

bron: GayKrant.nl
                      

Mieke | Koningslied


Exclusief voor GaySite.nl heeft Mieke de afgelopen twee weken de roddelbladen uitgeplozen, op zoek naar homo-nieuwtjes. Om de week vult ze deze rubriek en ze laat haar eigen commentaar niet achterwege ...!!!

Lieve lezers,
x
Wat merkt u van de huidige economische crisis ?! Naast groeiende werkloosheid en chronische bezuinigingsgedrag van de overheid maakt Mieke zich vooral zorgen om de sociale gevolgen: door baanverlies en geldgebrek vindt een algemene verpaupering plaats. Zie Almere. Dit leidt tot 'n toename van criminaliteit, zwartwerken, corruptie en belastingontduiking. Dan kunnen we 'Nederland' net zo goed meteen omdopen tot "Schil- derswijk". Bij de bevolking zal de angst en schrik toenemen. Helemaal als moslima's hun gordijnen afdoen. Tja, al is de bhurka nog zo mooi, ze draagt hem natuurlijk niet voor niets. De mensen zullen zich meer afkeren van de bestaande regering en extremistisch gedachtegoed zal toene- men. Mieke ligt echt wakker van deze nare crisisontwikkelingen. Gelukkig maakt de rest van Nederland zich druk om een liedje.

André van Duin zijn liedje 'Willempie' is toch een prima Koningslied ?! De scheefgebekte grappenmaker (66) wordt naar eigen zeggen geregeld gevraagd om als Meneer Wijdbeens op te komen draven voor goede doelen. André van Duin 'wijdbeens' ... prima middel tegen een seksversla- ving lijkt mij. De lollige liefhebber van de lubbertuit vindt het een kleine moeite om voor het goede doel zijn pak even aan te trekken en langs te komen. Al denkt Mieke dat hij veel liever voor een slecht doel zijn pak even uittrekt om klaar te komen.

Wie in zijn leven al heel wat pakjes heeft ontworpen is Frans Molenaar (72). Wat veel mensen echter niet weten is dat van-'t-handje-Fransje in de oertijd heeft geturnd. Waarschijnlijk hield hij het bij het zwaaien aan een rekstok. Daarnaast houdt de kokette couturier ook veel van dieren. Vunzige Frans doet de dingen graag op z'n hondjes en is een verdienstelijk paardrijder. En ineens snapt Mieke de samenwerking tussen de mode ontwerper en C&A !! Arm Palomino paard. Hopelijk snapt de gruizige gewadenontwerper dat het niets oplevert om aan een dood paard te trek- ken.

Zeg je paard, dan legt Mieke snel de link naar Claudia de Breij. Sinds kort staat de lollige lesbo weer op de planken en dat ruiken de vismarkt- fans natuurlijk meteen. Blokpot Barbara Barend heeft namelijk theaterkaartjes gekocht voor haar vrouw Alette. Voorlopig kan beflap Babs bij vrouwlief dus wel een potje breken. Ook stuurt Bar nog een tweet naar Clau: "Je bent vanavond mijn verjaardagscadeau aan mijn vrouw. Dus een beetje je best doen". Hopelijk leest mevrouw de Breijbever het berichtje niet na haar voorstelling.

Wie het ook wel gewend is om een voorstelling te verzorgen is Jamai. De wereld lag aan zijn vadsige voeten toen hij in 2003 'Idols' won. De pokdalige puber werd echter geen popidool, maar liet zijn sterretje stralen in de musicalwereld. Nu, tien jaar later, wil het zingende slikkertje iets anders: "Ik zou wel iets nuttigs willen doen, ontwikkelingswerker of zo". En dat voor iemand die net aan de basisschool heeft afgemaakt !! Van sommige mensen kan ik niet begrijpen dat ze van miljoenen zaadjes de snelste zijn geweest.

Net zo min ik kan begrijpen dat heel Nederland weer eens een zeikmening heeft gevormd. Dit keer over het Koningslied terwijl het land zich in een crisis bevindt. Voor Mieke is het overigens pas crisis als de wijn op is. Proost Willem !!

Dikke kus,  Mieke

bron: GaySite.nl
              

woensdag 24 april 2013

Amsterdamse roze boekhandel 'Vrolijk' failliet


                     
De enige uitsluitend 'Roze Boekhandel' van Nederland 'Vrolijk' heeft dinsdag faillissement aangevraagd. Dat bevestigde de eigenaar van boekhandel Vrolijk Vincent van der Kaap in een reactie op Facebook.

Het ging al een tijd niet goed met de roze boek- en dvd-winkel van Vincent van der Kaap in hartje Amsterdam. In februari organiseerde hij nog een avond waarop iedereen die het goed voor had met de zaak ideeën kon aandragen. Ook in 2010 zette Vrolijk ook al een actie op touw om aandacht voor de situatie te vragen.

Maar het mocht niet baten. Twee etages tijdschriften, dvd's, romans, jeugdboeken, strips, reisgidsen, fotoboeken, non-fictieboeken, ansicht- kaarten, kalenders en cadeautjes konden niet opboksen tegen de komst van het internet, met downloads en websites als Amazon en Bol.com.

Van der Kaap wil geen reactie geven tot er meer bekend is, maar bevestigde het nieuws afgelopen maandag al in een reactie op Facebook. Fotostripmaker 'Ype' heeft het erover in zijn stripje vandaag.

bron: GayKrant.nl
     

Boekhandel 'Vrolijk' failliet

De homo- en lesbische boek- en dvd-handel Vrolijk aan de Amsterdamse Paleisstraat heeft onlangs faillissement aangevraagd. Op de internetsite van Boekblad.nl bevestigt bedrijfsleider Vincent van der Kaap de aanvraag maar hoopt op een doorstart. De faillissement- aanvraag ligt bij de rechter en onduidelijk is wanneer een curator wordt aangewezen.

Het gaat al lange tijd niet goed met Vrolijk. Bij een publieke brainstormsessie over de toekomst van de winkel in februari liet Van der Kaap al weten dat de speciaalzaak in de huidige opzet nog geen half jaar zou overleven. "We hebben acties ondernomen, maar die hebben tot niets geleid", aldus Van der Kaap tegen Boekblad.nl.

Vrolijk is begin jaren 80 begonnen als service voor de lezers van het toenmalige cultureel-wetenschappelijke tijdschrift Homologie, een homo- en lesbisch blad dat veel wetenschappelijke boeken besprak. In 1984 opende Vrolijk haar eerste winkel in het souterrain van de Amsterdamse Voetboogstraat 7 met als doelstelling: een boekhandel opbouwen 'ter bevordering van wetenschap en cultuur op het gebied van emancipatie van homoseksuelen'.

In 1989 verhuisde Gay & Lesbian Bookshop Vrolijk naar het huidige pand aan de Paleisstraat 135, pal achter het Paleis op de Dam, in het cen- trum van Amsterdam. Daar werd een commercieel goed lopende boekhandel opgebouwd maar de afgelopen tijd moest ondanks de website de verwachte omzet telkens naar beneden worden bijgesteld.

bronnen: GaySite.nl / Boekblad.nl