zaterdag 29 december 2012

Kritiek op mogelijke benoeming Hagel


Chuck Hagel, de vroegere senator van Nebraska, wordt als het aan de Log Cabin Republicans ligt niet de volgende minister van Defensie in het nieuwe kabinet van Obama.

De homogroep van de Republikeinse partij, wijst er op dat Hagel voorstander was van het 'Don't Ask, Don't Tell'-beleid. Hij noemde het leger geen plek voor sociale experimenten.

Ook de benoeming van de openlijk homoseksuele dilpomaat Hormel tot ambassadeur in Luxemburg leverde kritiek van Hagel op.

In een paginagrote advertentie in de New York Times waarschuwt de Log Cabin-groep nu voor de benoeming van Hagel, al heeft laatstge- noemde inmiddels afstand genomen van zijn eerdere uitspraken.

bronnen: GayKrant.nl / New York Times
                 

Weer Homogelegenheid gesloten: Gaybar Bump


Gaybar Bump in de Kerkstraat is sinds donderdag gesloten. Het is het zevende homocafé dat in korte tijd dicht is gegaan. Bump was één van de grotere homoclubs van de stad. Het blad Time Out noemde deze gaybar, waar 450 mensen in konden, vorig jaar de beste uitgaansgelegenheid voor homo's in Amsterdam.

Krap twee jaar na de opening kondigen de eigenaren, Gerson van Eck, Jelger Bakker en Philip Yeldon, op de Facebookpagina de sluiting van Bump aan. De drie, die tevens uitbaters zijn van homobar Prik in de Spuistraat, waren niet bereikbaar voor een toelichting op hun besluit.

De Gay Krant heeft 2012 al uitgeroepen tot rampjaar voor de Amsterdamse homohoreca. Drie weken geleden was Café Rouge op de Amstel voor het laatst geopend en café Mon Ami in de Amstelstraat sloot eind oktober de deuren.

Ook in de Reguliersdwarsstraat gaat het niet goed. In deze straat, die bekendstaat als stapplek voor de gayscene, legde vorige maand de oriëntaalse homobar Sultana het loodje. En EVE, Havana en Ludwig II, die sinds 2011 geopend waren voor een gaypubliek, zijn nu alle hetero- gelegenheden geworden.

bron: Het Parool 


  
Weer Amsterdamse Gaybar gesloten
            
Gaybar Bump in de Kerkstraat in Amsterdam heeft afgelopen donderdag noodgedwongen haar deuren gesloten. Het is al het zevende homocafé in de hoofdstad dat in korte tijd dicht is gegaan. De horeca heeft het mede door de crisis moeilijk maar de afgelopen jaren is ook een trend waarneembaar dat de homohoreca in Nederland langzaam aan het verdwijnen is. Jongste slachtoffer is dus nu Bar Bump.

Bump was één van de grotere homoclubs van Amsterdam en werd uitgebaat door de zelfde ondernemers als het populaire homocafé Prik in de Spuistraat. Ondanks het succes van Prik is het de uitbaters niet gelukt om van Bump een succes te maken. Een half jaar geleden werd de noodklok al geluid door de uitbaters en werd een nacht- en terrasvergunning aangevraagd om meer omzet te kunnen genereren. Naar verluidt werd deze vergunning door de gemeente geweigerd waardoor Bump na ruim twee jaar al weer zijn deuren heeft moeten sluiten. 

Bump in de Kerkstraat is al de zevende homohorecagelegenheid in Amsterdam die in 2012 het slachtoffer is geworden van dalende omzetten in de hoofdstedelijke gayscene. Onlangs nog sloten Café Rouge op de Amstel en café Mon Ami in de Amstelstraat en verloor de Reguliersdwars- straat haar status van homo-uitgaansgebied. De oriëntaalse homobar Sultana in de voorheen populaire 'Reguliers' legde twee maanden geleden het loodje. En EVE, Havana en Ludwig II (voorheen April) hebben het afgelopen jaar noodgedwongen het roer moeten omgooien en zijn inmiddels heterogelegenheden geworden.

bron: GaySite.nl
                         

vrijdag 28 december 2012

Mexicaanse ban op Homobloed opgeheven


Vanaf vandaag mogen homo- en biseksuele mannen bloed geven aan het Rode Kruis. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Ze zijn welkom indien ze bij seks altijd condooms gebruiken, geen drugs met naalden toedienen en niet werkzaam zijn in de escort / prostitutie-branche.

De betrokken wetgeving werd afgelopen augustus in gang gezet en trad nu, na de kerst, in werking. Mexico loopt daarmee voor op onder andere Nederland, waar homo-mannen nog altijd geweerd worden.

bron: GayKrant.nl 
                    

Homopubliek kiest voor Amsterdamse Gayscene ‼


De kroeg Chez René aan de Amstel is het beste homocafé van Nederland en Club Roque, ook langs de Amstel gevestigd, is de beste homoclub. Dat hebben bezoekers van website Gay.nl bepaald. Ook de winnaars van andere categorieën zijn allemaal in Amsterdam te vinden.

Met de helft van de stemmen is Chez René voor de tweede keer op rij tot beste homocafé gekozen. Eigenaar René Lenders: "Zo'n hoge score had ik nooit verwacht, ondanks dat we alle bezoekers een flyer hebben meegegeven. Dat we voor de tweede keer op rij gewonnen hebben, is een fantastisch compliment voor de barjongens."

De beste sauna voor homo's, de beste fetisjclub en het beste uitgaansgebied bevinden zich dit jaar ook allemaal in Amsterdam. Achtereen- volgens gaan homosauna Thermos, Club Church en het Amstelgebied met de eer aan de haal.

Ook zijn het beste gayfeest en de leukste dag voor homo's Amsterdamse aangelegenheden. Can You Feel iT ?!, georganiseerd door travestiet Diva Mayday, won in de eerste categorie, de jaarlijkse Canal Parade in de tweede.

Bezoekers van Gay.nl hebben de afgelopen tijd kunnen stemmen in de verschillende categorieën. In totaal zijn 20.000 stemmen uitgebracht.

bronnen: Algemeen Dagblad / Gay.nl


Beste Club en Café staan in Amsterdam

Het beste gay café, de beste gay club, het beste gay feest en de leukste gay-dag hebben één ding gemeen: je moet ervoor naar Amsterdam. Dat blijkt uit Gay.nl's Rate 2012, waar 20.000 keer op gestemd is.

Ook de beste gay sauna, de beste fetisj-club en het beste uitgaansgebied vind je in Amsterdam.

Voor de tweede maal op rij is de populaire kroeg Chez René het beste gay café van 2012. Maar liefst 50% van de respondenten koos voor het aan de Amstel gelegen café. Eigenaar René Lenders is overdonderd: "Zo'n grote score had ik nooit verwacht, ondanks dat we alle bezoekers een flyer hebben meegegeven. Dat we voor de tweede keer op rij gewonnen hebben, is een fantastisch compliment voor de barjongens."

Chez René ontving daarnaast de meeste nominaties. Tijdens de maand november was het mogelijk om voor iedere categorie potentiële winnaars te nomineren. Op de horeca met de meeste nominaties kon uiteindelijk worden gestemd.

Gay Pride is leukste dag

Het Amstelgebied, waarin naast de Chez René onder andere ook Hotspot, Montmartre en Club Roque zich bevinden, is uitgeroepen tot beste uitgaansgebied. Club Roque werd daarnaast gekozen tot beste club.

In de andere categorieën won Diva Mayday’s feest Can You Feel iT (beste gay feest), Club Church (beste fetisj-club) en Thermos (beste sauna). De jaarlijkse botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride bleek de leukste dag te zijn.

Website Gay.nl organiseert jaarlijks de Gay.nl Rate-enquête. In totaal zijn er ruim 20.000 stemmen uitgebracht. Naast horeca wordt er ook ge- stemd op iconen en nieuwsfeiten.

bron: Gay.nl
                                       

'Gay Car of the Year' 2012 - Citroën DS4


De uitslag is bekend

Volgens onze eigenste Sir Smokalot, die ook erg in contact staat met zijn vrouwelijk zelf, is de DS4 wellicht de mooiste Citroën die de afgelopen 10 jaar gemaakt is.. Vorig jaar won de Peugeot RCZ de titel, met de Citroen DS3 op een tweede plek. Dit jaar mag Citroën zich eindelijk de winnaar noemen, de DS4 is namelijk de "Gay car of the Year 2012." En dat is niet alles, op de vierde plek zien we nog een andere Citroen; de DS5 !!

De resultaten op een rijtje:
01.  Citroen DS4  –  396 points
02.  Range Rover Evoque  –  365 points
03.  Mini Coupe  –  347 points
04.  Citroen DS5  –  295 points
05.  Volkswagen Beetle  –  222 points
06.  Mercedes-Benz SLS AMG Roadster  –  169 points
07.  Audi Q3  –  146 points
08.  Lamborghini Aventador  –  134 points
09.  Volkswagen Golf Cabriolet  –  129 points
10.  BMW 1-Series  –  127 points
De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Ledorga, een Franse gay-community. Zoals je ziet staan de Range Rover Evoque en MINI Coupe ook hoog in de lijst, beiden hebben een zeer uitsprekend design. Behalve de DS5 (?) bestaat de gehele top 5 uit auto's die we over het algemeen bestempelen als vrouwenauto's, wat niet heel verwonderlijk is in dit geval. Terechte winn-aars dus ?!

bron: Autoblog.nl
             

Cameron populairder door steun aan Homohuwelijk


De steun van de Britse premier David Cameron aan het homohuwelijk, heeft hem en zijn regerende Conservatieve partij aanzienlijk populairder gemaakt onder homoseksuele kiezers.

Uit onderzoek blijkt dat 30 procent van de homoseksuele kiezers op de Conservatieven zouden stemmen als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. Bij de laatste verkiezingen was dat 11 procent, meldde de Britse krant The Independent.

De sociaal-democratische partij Labour kan volgens de peiling met 38 procent nog wel rekenen op de meeste stemmen, maar als het aankomt op het premierschap geeft de Britse gaystemmer de voorkeur aan Cameron (47 procent) boven Labourleider Ed Miliband (42 procent).

Het plan van de Britse regeringscoalitie van Conservatieven en Liberaal-Democraten om het homohuwelijk in te voeren heeft tot veel boze reacties geleid van 'rechtse' kiezers uit Camerons achterban.

bronnen: De Volkskrant / The Independent
                     

donderdag 27 december 2012

Homoseksuele leraar vocht zijn ontslag aan en won


Vóór hem was er niemand die het had gewaagd. Duran Renkema (45) vocht als eerste homoseksuele leraar zijn ontslag aan voor de rechter. De zaak tussen hem en de vrijgemaakt-gereformeerde Dr. K. Schilderschool in Oegstgeest kwam uitgebreid in het nieuws. Hij won, maar besloot alsnog te vertrekken. Nu strijdt Renkema alleen nog tegen de boosheid. Met hulp van God.

Officieel werd de leraar niet ontslagen om 'het enkele feit' dat hij homo was, maar omdat hij een homoseksuele relatie had. Dat is ook discriminatie, oordeelde de rechter. Op de valreep ging Renkema eind 2011 toch weg. Dit jaar begon hij met een nieuwe baan op een school in de Hoeksche Waard.

Renkema woont nu in Rotterdam bij zijn vriend Ton. Daar vierde hij gisteren Kerst met zijn twee kinderen. In zijn vrije tijd zet de leraar zich in voor gesprekken over homoseksualiteit in het christelijk onderwijs. Hij geeft gastlessen en spreekt op congressen. "Of ik deel speldenprikjes uit via Facebook en Twitter."

Dat er nooit eerder een ontslag is aangevochten op een orthodox-christelijke school, is niet omdat er geen andere gevallen zijn, zegt Renkema. "Er kan zó op je ingepraat worden. Dus blijven veel homo's onzichtbaar. Ik wist zelf altijd al dat ik ook op mannen viel, maar zolang het niet hoefde, heb ik niets gezegd. Ik was verliefd op mijn vrouw. Ex-vrouw. We zijn uit elkaar gegroeid doordat ze een ernstige ziekte kreeg, multiple sclerose."

Waarom kwam u wel in het geweer?
"Ik heb een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel. Ik zou geen goede leerkracht kunnen zijn omdat ik homoseksueel was. Hoe kun je dat zeggen, terwijl ik hier al zes jaar met zoveel succes werk? Mijn leerlingen liepen elke dag met gelukkige gezichten het klaslokaal uit. Ik was nu eenmaal niet de reclamewereld uit gegaan en leraar geworden omdat het zo lekker verdient. Ik wilde iets doen."

Hoe gaat het met uw ex-vrouw?
"Ons huwelijk is niet naar de filistijnen gegaan omdat ik voor een man heb gekozen. Het zat al flink in het slop op het moment dat ik Ton tegenkwam op een verjaardag van een gezamenlijke vriend. Toen was het: boem. Op mijn trouwdag heb ik beloofd dat ik mijn hele leven voor haar zou zorgen: de financiële verplichtingen blijf ik vervullen. Daar heb ik geen problemen mee."

Maar hoe gaat het met haar?
"Ze heeft hulp. Veel mensen denken dat ik haar verlaten heb, maar voor mij voelt dat niet zo. Als ik bij haar gebleven was, zou het desastreus met me zijn afgelopen. Ik zou een burn-out of depressie gekregen hebben. Vanaf hier kan ik beter voor mijn gezin zorgen."

Met de kerk heeft Renkema niets meer. Zelfs met Kerst gaat hij niet. Maar zijn geloof is juist verdiept, zegt Renkema.

"Ik ben mijn angst voor God kwijt. Ik hoef niet meer. Van de kerk moet je ergens aan voldoen, wat je niet kan. Dat maakt mensen angstig. Nu ben ik veel rustiger. Er zit nog wel een hoop boosheid in me: mij werd zoveel onrecht aangedaan - en dan in de naam van iets goeds. Ik werd weggeduwd. Ik ben buiten de stad gegooid. Dat is het tegenovergestelde van liefde. Daar is God niet van."

Bidt u nog?
"Ik bid 's ochtends, ja, als ik in de auto zit, dan praat ik met God. En als ik weer eens aan het foeteren ben - bijvoorbeeld over de kersttoe- spraak van de paus - dan lijkt het wel of ik God lachend hoor zeggen: 'Ah, laat ze maar. Ze komen er nog wel een keer achter hoe ik echt ben'."

bron:  Trouw.nl
                   

Homohuwelijk later open in Uruguay


In Uruguay heeft - tot ongenoegen van homorechtenactivisten - de Senaat besloten pas in april te stemmen over openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht. Het parlement stemde er 11 december al mee in.

Ofschoon ook in de Senaat een meerderheid voor de plannen te vinden is, hebben conservatieven weten af te dwingen dat er eerst een juridisch onderzoek komt naar de gevolgen. Mocht in april het sein op groen gaan dan is Argentinië niet langer het enige Zuid-Amerikaanse land is met gelijke relatierechten.

Uiteraard tracht de katholieke kerk ook in Uruguay de wetsvoorstellen te torpederen, maar de invloed van de Heilige Stoel is in dit land beperkt. Naar verwachting zal president José Mujica mei 2013 de wet bekrachtigen.

bron: GayKrant.nl
             

Teeven krijgt veel vragen over nieuwe wet Geslachtswijziging


Sinds eind augustus ligt het nieuwe wetsvoorstel bij de Tweede Kamer dat wijziging van geslacht in de geboorteakte versimpelt en daarmee het zelfbeschikkingsrecht van transgenders tegemoet zal moeten komen. Het heeft even geduurd, maar vorige week stond de wet eindelijk op de agenda.

Op 13 december heeft de vaste commissie voor Veiligheid & Justitie van de Tweede Kamer in een besloten overleg de voorbereiding voor de openbare behandeling van de wet afgerond. Dit betekent dat zij schriftelijke vragen en opmerkingen over de wet hebben ingediend. Staatssecretaris Teeven en zijn ambtenaren zullen hier op moeten reageren. Pas nadat de staatssecretaris heeft gereageerd zal er een openbare vergadering plaatsvinden over dit wetsvoorstel.

De staatssecretaris heeft toegezegd vaart achter het wetsvoorstel te willen zetten en een kamermeerderheid heeft in augustus het Roze Stembusakkoord ondertekend waarin staat dat deze wet binnen een jaar voor elkaar is en dus in werking zou moeten treden. De volgende stappen zullen echter allemaal nog volgen voordat het zover is:

  • Reactie van de staatssecretaris op vragen en opmerkingen van vaste commissie van Veiligheid & Justitie.
  • Openbare behandeling van de wet in de Tweede Kamer waarbij amendementen (aanpassingen) ingediend kunnen worden.
  • Tweede Kamer houdt stemming over wetsvoorstel en amendementen in een plenaire vergadering.
  • Wet gaat naar Eerste Kamer die de wet eveneens schriftelijk behandelt.
  • Eerste Kamer stemt over wet in een plenaire vergadering (Eerste Kamer kan geen wijzigingen aanbrengen, enkel goedkeuren of afkeuren).
  • Het aangenomen wetsvoorstel wordt in het Staatsblad gepubliceerd.

Een realistische inschatting is helaas dat de Eerste Kamer pas na de zomer over het wetsvoorstel zal stemmen, waardoor de wet pas 1 januari 2014 in werking kan treden. De staatssecretaris kan laten zien zich aan zijn woord te willen houden door de reactie op de schriftelijke inbreng binnen afzienbare tijd naar de Tweede Kamer te sturen. TNN zal de staatssecretaris zeker aan zijn toezegging herinneren als het te lang gaat duren.

Wil je de schriftelijke inbreng van de vaste commissie voor Veiligheid & Justitie lezen:  KLIK HIER

bron: TransgenderNetwerk.nl

Thijs | "De Eerste Keer"


COLUMN - Op een of andere manier blijven 'de eerste keren' altijd bij je, je onthoud ze als een mijlpaal, bij hele belangrijke ge- beurtenissen onthoud je zelfs de data. Die gebeurtenissen kunnen van alles zijn, maar op een of andere manier hebben ze altijd met liefde te maken, eerste keer verliefd, eerste zoen, en ook natuurlijk de eerste keer seks. Wij (en ja ook jij) hebben allemaal een haat liefde relatie met de liefde. De ene keer wil je alleen maar vlinders voelen. De andere keer is je hart gebroken en wil je niks met liefde te maken hebben.

Herinner je nog de tijd op de basisschool dat je 'verkering' vroeg aan een meisje uit je klas? Heel onschuldig liep je hand in hand door de schoolgangen. Je zei tegen elkaar dat je jullie zouden trouwen. Je zou samen oud worden en kinderen krijgen. Als je iets ouder wordt besef je dat je helemaal niet met haar oud gaat worden, geen kinderen gaat krijgen en al helemaal niet gaat trouwen. Het was het onschuldig nadoen van volwassenen, want je vond toch dat meisje zo aardig? Dan ben ik toch verliefd? Als ik een meisje aardig vind? Dat is niet perse verliefd zijn.

In mooie verhalen is de eerste keer verliefd er opeens, het komt uit de lucht vallen en het land ook meteen goed. Je weet meteen dat je verliefd bent. Wees even realistisch, je weet totaal niet wat je overkomt. Wat is dat rare gevoel in je maag? Waarom ben ik zo zenuwachtig? Zou ik soms ziek zijn? Wat is dit? Je bent verliefd, voor de eerste keer. Voor sommigen in jouw klas zou de eerste keer misschien nog wel eens extra verwarrend kunnen zijn. Ze zouden wel eens op het zelfde geslacht kunnen vallen.

Misschien zou je nu zeggen 'getsie dat doen dieren toch ook niet?' Schapen en bokken bewijzen het tegendeel. Er zijn proeven gedaan met bokken. Een bok kon kiezen uit een rijp vrouwtje of een mannetje, de homo seksuelen bokken (en dat waren er nogal wat) besprongen bijvoorbeeld in 30 minuten 30 keer (!) het mannetje. Hij komt dus ook dertig keer klaar! Nou als je dan niet homo bent weet ik het ook niet meer.

Maar verder naar mijn punt, homoseksualiteit is niet anders. Kijk bijvoorbeeld naar Boer zoekt Vrouw'' , je ziet de homoboer net zo hard klungelen en onzeker zijn als de heteroboeren in het progamma. Als ik verliefd word op een jongen is er niks anders, ik heb nog steeds vlinders in mijn buik en heb net zoveel zenuwen als voorheen. Ik heb bij zowel jongens als meisjes die ‘eerste keren’ meegemaakt, en ik kan je vertellen. It doesn't change a thing!

Ik hoop dat jij ooit iemand tegen komt waar je wel oud mee kan worden, of dit nou een meisje of een jongen is.

Thijs

bron: KamKrant.nl
             

woensdag 26 december 2012

Seks met een Man maakt je géén Homo


Alex Reid is een kooivechter, winnaar van de Engelse Celebrity Big Brother en ex-man van een van de meeste besproken Engelse vrouwen, Katie Price. Volgens hem maakt seks met een man je geen homo- of biseksueel, het proberen van een sigaret maakt je immers ook niet automatisch een roker.

Reid, die soms opduikt als zijn alter ego, travestiet Roxanne, staat bijna elke week wel in de Britse tabloids. Reid is de ex van de in Groot-Brittannië razend populaire Jordan (Katie Price) en Chanelle Houghton.

Houghton, de moeder van zijn dochter Dolly heeft zich in het verleden uitgesproken over Reid's escapades. Ze vertelde dat hij seks had met mannen en prostituees. En dat de relatie tussen hen op de klippen liep door een andere man.

In een interview met Jeremy Kyle, de Britse Jerry Springer, gaf Reid het volgende antwoord op de vraag of hij biseksueel is. "Ik.. nee. Ik ben geen roker, maar heb wel eens een sigaret gehad. Experimenteren is geen seksuele orientatie. Ik houd van vrouwen."

"Het was lang geleden toen ik er nog niet over uit was, hoe ik in elkaar stak. Daarom begin ik te experimenteren. Ik wil echter alleen met vrouwen zijn, ik ben door ze geobsedeerd."

bron: Gay.nl
                 

Cheyenne Jackson – "Nieuwe Clip" ‼


Cheyenne Jackson, Broadway-ster en als acteur te zien in o.a. 30 Rock en Glee, heeft een nieuwe single uit "Don't Wanna Know". De openlijk homoseksuele Jackson maakt ook geen geheim van zijn geaardheid in de clip, die zit vol lekkere kerels waar hij ongegeneerd mee flirt.

Cheyenne Jackson's meest aandoenlijke clip tot nu toe, waarin we hem zien als een hopeloze romanticus, is zeker het kijken waard. Veel van de lekkerste Broadway-hunks komen voorbij.

bronnen: Gay.nl / YouTube
  
  

                                 

7 Documentaires over LHBT's en Religie ‼


In het afgelopen jaar zijn er veel berichten langsgekomen waarbij de conflicten tussen homoseksualiteit en religie centraal gestaan hebben. De recente anti-homo-ouderschap uitspraken van Mariska de Haas, hoofredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, hebben verontwaardigde reacties teweeggebracht. Ook een column van Steef de Bruijn in het Reformatorisch Dagblad is niet bepaald pro-homo te noemen. De adjunct-hoofdredacteur ziet het programma 'Boer zoekt vrouw' als een duivelse strategie om het traditionele huwelijk te ondermijnen. "Door de indruk te wekken dat het volstrekt normaal is dat je als man een andere man zoekt om je leven mee te delen", aldus De Bruijn.

Dat zulke uitspraken een heftige impact kunnen hebben, bewijzen de vele verontwaardigde reacties vanuit homobelangengroepen en sociale media. En of het nu uitspraken zijn van een nietszeggend persoon of een megalomane regeringslijder, het is een probleem dat we niet kunnen bagatelliseren, maar kenbaar moeten (en blijven) maken. Mocht het onderwerp je interesseren en wil je meer weten? Dan heeft Gay.nl een aantal documentaires voor je geselecteerd. De documentaires bieden elk een blik op de problematiek omtrent homoseksualiteit en religie in andere delen van de wereld.

Religulous

Deze satirische documentaire, gemaakt door Larry Charles (regisseur) en Bill Maher, gaat opzoek naar antwoorden op theologische en existentiële vragen die ontstaan door religie. Maher bezoekt hiervoor verschillende plekken op de wereld zoals Vaticaanstad, Jeruzalem en Salt Lake City. Hij interviewt gelovigen met verschillende achtergronden zoals mormonen, moslims en joden. Maher neemt ook een kijkje in het 'Creation Museum' en 'The Holy Land Experience.'  De documentaire gaat niet specifiek over homoseksualiteit en religie, maar biedt op een vermakelijke wijze een overzicht van religie, gelovigen en tradities. Maar interessant is dat Maher spreekt met een 'voormalig' homoseksuele dominee en in de 'extra's' op de DVD vind je meer over homoseksualiteit en Moslims. Hij stelt in deze scènes (en door de hele docu heen) kritische vragen met een satirische insteek.

The Bedroom Commandments

De Australische filmmaker Malcom Burt bekijkt in 'The Bedroom Commandments' tot in hoeverre iemand homo en toch religieus kan zijn. Burt wil geen religie-basher zijn, maar is er van bewust dat in naam van het geloof veel homoseksuele personen verbannen, gekwetst en vermoord worden. Hij spreekt met gelovige homo's die het geschreven woord van de bijbel opnieuw interpreteren en op die manier toch gelovig kunnen zijn. Als kijker zie je duidelijk hoe Burt moeite heeft met homo's die ervoor kiezen om dit te doen, ondanks de vele homofobe uitlatingen in de bijbel en binnen religieuze gemeentes. Hij stelt zich hierbij ook constant de vraag of homoseksualiteit een keuze is of een biologische variatie.

Gay Muslims

Homoseksualiteit en de Islam is een moeilijk onderwerp, zeker voor een documentaire. Veel homo-moslims leiden een geheim leven door de druk van hun familie, omgeving of moslim-gemeenschap. Iets dat onlangs nog te zien was bij Baqer, de afgevallen Mister Gay 2012-finalist. Baqer kon door bedreigingen vanuit zijn familie niet meer participeren aan het evenement. Deze documentaire kijkt naar jongens en mannen die zich -net als Baqer- in een soortgelijke situatie bevinden. Er wordt gekeken naar de innerlijke strijd tussen hun homoseksuele gevoelens en de islam. Voor sommigen betekent dit het leiden van een geheim homo-bestaan, terwijl anderen het homo-zijn ervaren als respectloos tegenover hun familie en omgeving. Sommigen trouwen toch met iemand van het andere geslacht, anderen rennen weg van huis en vrezen voor hun leven. De documentaire is een emotionele achtbaan die de kijker meeneemt in het geheime leven van homo-moslims.
                          

                       
For the Bible tells me so

Waarom is homoseksualiteit een gruweldaad ?! Omdat de bijbel het zegt !! Deze documentaire bekijkt het conflict tussen homoseksualiteit en religie plus de verschillende interpretaties over wat de bijbel zegt omtrent de gelijkheid van homo's binnen de Amerikaanse samenleving. In de film maak je kennis met verschillende families en hun homoseksuele kinderen. Door persoonlijke bekentenissen wordt duidelijk dat er opzoek gegaan wordt naar het antwoord op de vraag: is homoseksualiteit een keuze ?!

Louis Theroux | The most hated Family in America

In deze documentaire uit 2007, gaat de bekende Britse documentairemaker Louis Theroux kijken bij de familie Phelps. Deze familie, die ook wel bekend staan als aanhangers van de Westboro Baptist Church, zien zichzelf als Christenen met een fundamentalistische boodschap. Deze meest gehate familie van Amerika denkt dat het toekennen van rechten aan homoseksuelen de ondergang van Amerika zal betekenen. Ook overleden Amerikaanse soldaten vinden ze een onvermijdelijk bewijs dat God zijn werk goed doet. De familie probeert deze boodschappen (onder andere) over te brengen door met spandoeken en controversionele leuzen als 'God Hates Fags', 'Thank God For Cancer' en 'Thank God for 9/11',  te protesteren langs drukke publieke wegen, begrafenissen en concerten van Lady Gaga. Louis Theroux probeert in zijn unieke stijl antwoord te krijgen waarom de familie gedreven wordt om zulke acties te ondernemen. Het resultaat kan gezien worden als een choquerende documentaire.
                     
                      
Er is tevens een vervolg op de documentaire gemaakt. In 'America's Most Hated Family IN CRISIS', worden ook president Obama en joden onder vuur genomen. De familie was geen grote fan van zijn eerste documentaire en Theroux wordt daarom begroet met zijn eigen spanbord: 'Louis in Hell'.

The Mormon Proposition

Deze spraakmakende documentaire bekijkt de invloed van de mormoonse kerk en hun lobby-praktijken om wet tegen openstelling van het huwelijk te laten passeren. Wij kennen de wet ook wel als Proposition 8, een wetsvoorstel om het eerder ingevoerde homohuwelijk in de Amerikaanse staat Californië terug te draaien. De film bekijkt hoe de geestelijke leiders van de mormonen in Californië en Utah hun volgelingen hebben opgeroepen om voor Proposition 8 te stemmen. Het wordt tijdens de film duidelijk dat hun grootschalige antihomocampagne gericht was op het verzamelen van geld van de mormoonse gemeenschap, het indoctrineren van de mormomen zelf, het mis-informeren van de bevolking en het veroorzaken van een spirituele oorlog. De documentaire legt bloot hoe invloedrijk een religieuze instelling kan zijn. Door slimme financiële boekhouding, het samenwerken met de (Amerikaanse) katholieke kerk en het opzetten van organisaties -zodat hun eigen invloed niet duidelijk zichtbaar werd- hebben ze grote invloed kunnen uitoefenen om de Californische hlbt-gemeenschap hun recht op het homohuwelijk te ontnemen.

bronnen: Gay.nl / YouTube
                             

België - Anderlecht | Bram Nuytinck lacht 'Homogerucht' weg


Nuytinck verklaarde in een interview dat hij samenwoont met een vriend. VTM Stadion concludeerde daaruit dat de verdediger van RSC Anderlecht op mannen valt. Een journalist van het medium legde de kwestie voor aan Anderlecht-trainer John van den Brom.

De Belgische topclub is niet gelukkig met de handelswijze van VTM, maar Nuytinck kan er wel om lachen. De oud-NEC'er maakte de betreffende journalist op Twitter belachelijk. "Haha, wat is dit ?! Daar moet je toch gewoon om lachen. Wat een pannenkoek. Kennen jullie mooie Belgische vrouwen voor mij ?!"

Bram Nuytinck is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Anderlecht. Hij speelde al vijftien competitieduels voor de ploeg van Van den Brom. In de voorbije drie seizoenen was de 22-jarige een vaste kracht bij Eredivisionist NEC.

bronnen: Goal.com / VTM Stadion
                 

Mannen die veel Porno kijken zijn Homo-vriendelijker


Een professor van de Universiteit van Texas weet waarom ook zoveel heteromannen in de Verenigde Staten voor het homohuwelijk zijn. "Dat komt namelijk door al dat kijken naar pornofilms ...", meldt The Huffington Post.

Mark Regnerus, die in conservatieve kringen populair is door zijn onderzoek waaruit zou blijken dat kinderen van homostellen minder goed functioneren in de maatschappij dan kinderen van heterostellen, publiceerde een dezer dagen een stuk waarin hij zijn nieuwe 'ontdekking' uit de doeken doet.

Regnerus stelt dat porno de gedachte ondermijnt dat seksuele gemeenschap exclusief is. Mensen zouden hierdoor het idee krijgen dat ze hun lichaam kunnen delen, zonder ook hun innerlijk prijs te geven, waardoor seks op den duur niks meer met het huwelijk van doen heeft.

"Van alle mannen die elke dag porno kijken, vindt 54% dat homo's en lesbiennes met elkaar mogen trouwen. Dit in tegenstelling tot maar 13% van de mannen die weinig tot geen porno kijkt", aldus de homohater.

ABC News onderzocht eerder hoeveel Amerikanen voor het homohuwelijk zijn: zij kwamen uit op 51%. De nieuwszender vermeldde hier niet bij hoe vaak de ondervraagden porno keken.

bronnen: Seks.blog.nl / The Huffington Post


Hetero-porno beïnvloedt mening Homohuwelijk
De Amerikaanse professor Mark Regnerus heeft, uit een recent onderzoek dat hij deed onder heteroseksuele mannen, een zeer opmerkelijke conclusie getrokken. Volgens de professor van de Universiteit van Texas zijn veel heteromannen voor de openstelling van het huwelijk voor homostellen omdat ze bovengemiddeld porno kijken.

Regnerus stelt dat porno "het concept ondermijnt dat seksuele gemeenschap exclusief is". Mensen zouden hierdoor "het idee krijgen dat ze hun lichaam kunnen delen, zonder hun diepste zelf aan iemand te tonen", waardoor seks op den duur niets meer met de 'echtelijke betekenis' te maken heeft. Hierdoor zouden heteromannen makkelijker met het instituut . huwelijk omgaan en zo minder snel het homohuwelijk afwijzen.

De onderzoeksresultaten van zijn recent gehouden studie zouden de bevindingen van Regnurus kracht bij zetten. Van de heteromannen die met regelmaat een pornofilm bekijken vindt 54 procent het geen probleem als het huwelijk wordt opengesteld voor homoparen. Van de mannen die weinig tot geen porno kijken vindt slechts 13 procent dat ook homoparen in het huwelijk mogen treden.

Inmiddels hebben diverse wetenschappers kritisch gereageerd op de bevindingen van de Texaanse professor. Enkele van hen laten in de Ameri- kaanse media weten binnenkort zelf een onderzoek te starten om de studie van Regnerus te staven.

Uit meer berouwbaar onderzoek van het Pew Instituut uit 2004 blijkt dat 63 procent van de Amerikaanse bevolking tegen de komst van het homohuwelijk is. Twee jaar later was dat nog maar 51 procent en dit jaar daalde dit percentage naar 48 procent. Uit een peiling van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup blijkt eerder dit jaar dat precies de helft van de Amerikaanse bevolking vóór de openstelling is van het huwelijk voor homoparen. Niet bekend is hoe groot het percentage van deze voorstanders regelmatig een pornofilm bekijkt.

bron: GaySite.nl
             

dinsdag 25 december 2012

Wat weet jij van het Gaynieuws van 2012 ?!


Er gebeurde weer heel veel in 2012 !! GaySite.nl berichtte dagelijks over al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland. Ben jij op de hoogte van alle gebeurtenissen ?! Doe nu de GaySite.nl Nieuws Kennis Quiz 2012. Test je kennis en geheugen over 't (gay)nieuws uit 2012.

Test je kennis en geheugen. Doe mee aan de Nieuws Kennis Quiz 2012:  KLIK HIER     Er zijn nog meer Testen ... dus ga je gang:  KLIK HIER

bron: GaySite.nl
             

Minister van Buitenlandse Zaken hekelt de Paus


Frans Timmermans, Minister van Buitenlandse Zaken, heeft uitgehaald naar de recente homofobe uitspraken van paus Benedictus.

De PvdA-bewindsman ergerde zich stevig aan de uitspraak van de paus dat homoseksuelen "de essentie van het menselijke wezen vernietigen". Dat deed hij in Dublin tijdens een vergadering van de OSCE (Organisatie van Veiligheid en Samenwerking in Europa).

Timmermans: "Als ieder persoon uniek is, waarom zou die persoon dan niet in zijn recht staan om op te komen voor zijn seksuele geaardheid?"

bron: GayKrant.nl 
                       

Hoofd Engelse Rooms-Katholieke Kerk valt Homohuwelijk aan


Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk in Engeland en Wales, aartsbisschop Vincent Nichols, vindt dat de regering-Cameron er een 'janboel' van maakt door het homohuwelijk te willen invoeren. Dat heeft hij tegen de BBC gezegd. Hij vindt dat de regering helemaal niet het mandaat heeft om huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht toe te staan.

Volgens Nichols had geen enkele partij, dus ook de regerende Conservatieven en Liberaal-Democraten niet, in 2010 legalisering van het homo- huwelijk in haar verkiezingsprogramma opgenomen. Toch dreigt die nu werkelijkheid te worden. 'Vanuit democratisch oogpunt is dat een janboel. George Orwell (beschrijver van een totalitaire wereld in zijn boek 1984) zou trots op die manoeuvre zijn geweest', zegt Nichols.

Premier David Cameron maakte de plannen eerder deze maand bekend. De regering maakte direct duidelijk dat de kerken zelf over de bevestiging van homohuwelijken kunnen beslissen.

Vorige week kreeg paus Benedictus XVI veel kritiek op uitspraken waarin hij het traditionele huwelijk van man en vrouw verdedigde. De paus gebruikte de woorden homohuwelijk en homoseksualiteit niet, maar prees wel de Franse opperrabbijn Gilles Bernheim, die in zijn land een contro- versiële campagne tegen legalisering van het homohuwelijk voert.
 
bronnen: Algemeen Dagblad / BBC   
                                       

10 landen in het Nieuws door Homo-empancipatie in 2012


Nog steeds zijn er landen die het nodig achten om wetten tegen homo's te bedenken. Gelukkig zijn er ook landen die wel de vertaalslag naar de 21e eeuw maken en homoseksuelen dezelfde rechten gunnen als hetero's. DeJaap onderzocht welke landen zich het afgelopen jaar met de homoseksuele zaak bemoeide.

Onderstaande lijst is niet compleet en de landen zijn in een willekeurige volgorde geordend. De onderstaande lijst geeft echter wel een overzicht van opmerkelijk, geweldig en ontluisterend nieuws op het gebied van homo-emancipatie.

Waar het prettiger voor Homo's werd:

1. De Verenigde Staten van Amerika
Niet alleen sprak president Obama zich vóór zijn herverkiezing nog positief uit over het homohuwelijk, ook stemden twee staten (Maryland en Maine) voor het homohuwelijk. En een record-aantal Amerikaanse bedrijven is dit jaar homovriendelijk.

2. Zweden
De Zweedse voetbalclub Sörskogens laat zien dat voetbal zonder homofobie kan. De club schorste spelers uit het eerste elftal wegens homofobe beledigingen en bedreigingen tegen de spelers van een homosportclub. Homofobie wordt door de Zweedse KNVB niet getolereerd: reken gerust op een geldboete en een diversiteitstraining.

3. De Nederlandse Antillen.
Op de Nederlandse Antillen kan je sinds oktober dit jaar ook met iemand van het zelfde geslacht trouwen. Twee maanden later gaven twee mannen elkaar het ja-woord op het eiland Sana.

4. Ierland
De Ierse vice-premier Eamon Gilmore riep vorige maand op om een referendum te houden om het huwelijk tussen gelijke geslachten mogelijk te maken. Wanneer? 'Zo snel mogelijk.' Zo rolt Ierland.

5. Nederland
In Nederland worden al langer dezelfde geslachten met elkaar in de echt verbonden, maar er is een goede reden waarom het voor homo- seksuelen prettiger is in Nederland: we zetten ze niet uit naar Oeganda. Homoseksuelen hebben in Oeganda strenge anti-homowetgeving te vrezen en Nederland zet LHBT-asielzoekers niet meer uit naar Oeganda. Zie hieronder.

Waar het minder prettig voor Homo's werd:

1. Oeganda
Wat gebeurt er als deze mannen de opinie-leiders van je land zijn? Dan kan je wachten op belachelijke anti-homowetgeving: aanraking met een homoseksuele intentie kan een levenslange gevangenisstraf opleveren. Doordat het Oegandese parlement er niet aan toe kwam om de wet- geving voor de kerst te behandelen, staat de anti-homowet voor het komend jaar gepland.


  
2. Oekraïne
Media mogen door de anti-homo-propaganda-wet niet meer over homoseksualiteit berichten in Oekraïne. Dergelijke propaganda voor homo- seksualiteit kan je 5 jaar celstraf opleveren. Hier. In Europa. In 2012. Rusland heeft de wet trouwens ook op de agenda staan.

3. Italië
Zo kan het ook. Italië maakt een filmpje waarin gewaarschuwd wordt tegen HIV. Alle groepen die risico lopen komen in beeld. Toch? O, nee. Het begint met twee vrouwen – misschien wel de groep met het minste kans op HIV – en eindigt met een man die over zijn vriend vertelt. Maar die mag niet in beeld. Is niet macho genoeg, ofzo ?!


  
4. Turkmenistan
Turkemistan heeft niet zo veel met persvrijheid, gelijke rechten of een politiek stelsel met meerdere politieke partijen. Organisaties die zich willen inzetten voor de rechten van Homo's, Lesbi's, Biseksuelen en Transgender's krijgen er ook niet echt voet aan wal, want een organisatie moet eerst door de staat goedgekeurd worden. Dus stelt Turkmenistan homoseksualiteit met max 2 jaar celstraf.

5. Provincie Utrecht - Nederland
In Veenendaal werd de jonge homoseksueel Bas gevolgd door documentairemakers. Niet dat het betekent dat de kinderen hem dan niet uitjouwen, integendeel. Must see en terug te kijken via uitzendinggemist. De provincie Utrecht staat ook bekend om het falend beleid van Burgemeester Wolfsen in de stad Utrecht, die maar niet kan voorkomen dat homoseksuelen worden weggepest. Al lanceerde Wolfsen wel een App tegen homogeweld, die geweldig werkt volgens Wolfsen. Wij van WC-eend …. !!

bron: DeJaap.nl
   

"Homo's kunnen toch met een vrouw trouwen ?!"


"Homo's worden niet gediscrimineerd, ze kunnen toch met een vrouw trouwen ?!" Een non-argument dat je verwacht van doorge- winterde trollen, marginale religekkies, en die neef van je die een paar chromosoompjes te veel heeft. Maar niet van een vooraan- staand politica van een modern Westers land.

Christine Boutin, voorzitster van een oerchristelijke fractie binnen de Franse conservatieve partij UMP zei het vandaag echter op de radio. Ze werd ondervraagd over haar standpunt in het debat rond het homohuwelijk dat nu in Frankrijk woedt, en ze antwoordde: "Vanzelfsprekend mogen zij ook huwen. Maar ze moeten huwen met een andere persoon van een ander geslacht, niet met hetzelfde geslacht."

Ze had ook al een onderbouwing bedacht, die in haar hoofd vast beter klonk: "Waarom? Omdat het huwelijk zorgt voor de vleselijke relatie die begint nadat men een kinderwens krijgt. Het burgerlijke huwelijk is geen zaak van liefde, het kerkelijke huwelijk, dát is een zaak van liefde."

Deze aparte invulling van de betekenis van het huwelijk heeft Boutin tot de risée van Franse internetgebruikers gemaakt. Zo twitterde iemand dat volgens hem 'van Christine Boutin moslims vrij hun religie mogen belijden, als het maar christenen zijn'. Een ander stelt dat verschillende komieken een aanklacht tegen Boutin hebben ingediend wegens illegale concurrentie.

Het debat rond het homohuwelijk woedt al tijden op Twitter, met de hashtag #SiMonFilsEstGay ('AlsMijnZoonHomoWas') en een vrouwelijke tegenhanger daarvan in het middenpunt. Werd het eerst gebruikt als steunbetuiging aan de holebigemeenschap, al spoedig werd het gekaapt door tegenstanders die de meest gruwelijke scenario's beschreven.

Eén Franse twitteraar pakte de hashtag nog eens op in deze zaak: "#AlsMijnZoonHomoWas mag hij zich zelfs huwen, maar wel met zijn nichtje", daarmee verwijzend naar Boutins huwelijk met haar eigen neef.

bron: FokNieuws.nl
               

maandag 24 december 2012

Laatste week Homohoreca Verkiezing 2012

Het is de laatste week van de finalemaand van de belangrijkste verkiezing voor de homohoreca in Nederland. Er wordt zeer veel gestemd en in diverse categorieën van de Homohoreca Verkiezing 2012 is een nek-aan-nekrace gaande. In heel Nederland is de homohoreca bezig campagne te voeren om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Wie gaat er dit jaar met de hoogste eer strijken en mag zich de meest populaire van Nederland noemen ?!

Om de finalemaand niet te beïnvloeden zal de tussenstand niet bekend worden gemaakt. GaySite.nl zal in de eerste week van 2013 de winnaars in elke categorie officieel bekend maken. In januari zal GaySite.nl ook alle resultaten van alle stemronden publiceren om zodoende een eerlijk en transparant verloop van de verkiezing te garanderen.

Doe mee met de finalemaand van de Homohoreca Verkiezing 2012 en stem op jouw favoriete homohoreca.    Klik hier en stem !!

bron: GaySite.nl 
                      

'Genezingstherapie' toch weer toegestaan


Het hoogste gerechtshof in de staat Californië heeft vrijdag een nieuwe wet ongegrond verklaard en daarmee ongedaan gemaakt. De wet die eerder dit jaar werd aangenomen en op 1 januari 2013 van kracht zou gaan verbood therapieën die jongeren van hun homoseksuele geaardheid af zou helpen.

De 'genezingstherapie' die Amerikaanse jongeren met homoseksuele gevoelens wordt aangeboden is al jaren omstreden omdat hij vaak leidt tot depressies en zelfs zelfmoorden onder homoseksuele jongeren, terwijl het beoogde resultaat bijna altijd uit blijft. Mede hierdoor besloot de politiek in Californië de omstreden therapieën aan jongeren onder de 18 jaar te verbieden. Maar de wet die dit vanaf volgende week zou regelen is door het hooggerechtshof afgelopen vrijdag nietig verklaard. Volgens de rechter moet meer onderzoek gedaan worden naar de positieve en negatieve gevolgen van de genezingstherapie om een weloverwogen oordeel te kunnen vellen over de nieuwe wet. Hoe lang dit onderzoek gaat duren is niet bekend.

De rechtszaak tegen de invoering van de wet was aangespannen door enkele christelijke organisaties, waar onder het NARTH. Deze zijn van mening dat je ouders het recht niet mag ontnemen hun minderjarige kinderen de therapie te laten ondergaan. Zij stellen dat er een medische basis is voor de genezingstherapie en dat de politiek zich niet moet mengen in "medische discussies".

bron: GaySite.nl 
                           

Leegloop Rooms-Katholieke Kerk


Het regent opzeggingen bij de rooms-katholieke kerk, sinds de kerstspeech van paus Benedictus. Door de toespraak voelden veel homo's zich beledigd. Honderden mensen hebben zich sindsdien al laten uitschrijven. Op de website ontdopen.nl kunnen mensen de katholieke kerk de rug toekeren. Dat meldt De Telegraaf op haar website.

De oprichter van de site, Tom Roes, begon de site toen de kerk in opspraak kwam vanwege seksschandalen met minderjarige kinderen. "Als je niet écht achter de katholieke kerk staat, moet je je gewoon uitschrijven", vindt Roes.

"Als mijn ouders me bij een volleybalclub hadden ingeschreven, had ik mezelf ook laten uitschrijven. Maar bij de kerk is dat moeilijker. Daarom kwam ik met het idee voor de website", zegt hij tegen de NOS.

Roes krijgt veel reacties op zijn site. "En die zijn eigenlijk allemaal positief. Mensen bedanken me en zeggen dat het een goed initiatief is. Er zijn ook mensen die willen dat ik een soort anti-katholiekenbeweging opricht, maar daar heb ik geen zin in. Als je katholiek wil zijn, moet je dat vooral zijn."

Op de website ontdopen.nl kunnen mensen zich uitschrijven.

bronnen: GayKrant.nl / De Telegraaf
                     

Homo-vraag irritieert Anderlecht trainer

'Is het een vriend, of dé vriend van Bram Nuytinck?' Tom Coninx, voetbaljournalist bij de Vlaamse tv-zender VTM, polste bij de coach van Anderlecht nadrukkelijk naar de geaardheid van een speler. 'Is dat nu relevant?', vragen ze zich bij RSCA af, zo meldt Het Nieuwsblad op haar website.

Tijdens een interview met John van den Brom, coach van Anderlecht, stelde journalist Tom Coninx de volgende vraag: ‘Ik zag op een Belgacom-reportage dat verdediger Bram Nuytinck samenwoont met zijn beste vriend. Is het een vriend of dé vriend?' Van den Brom haalde de schouders op: 'Dé vriend is het niet. En als dat zo zou zijn, dan maakt het me niet uit.'

Opvallend, omdat oud-NEC-speler Nuytinck volgens Het Nieuwsblad een vriendin heeft in Nederland. Bij Anderlecht reageren ze geprikkeld op de vraag. Woordvoerder David Steegen: 'Is dat nu relevant in een interview met een trainer? Een suggestieve vraag over een speler die in één huis woont met een vriend. Ergens zijn er grenzen. De kijker kan verkeerde conclusies trekken.'

Coninx zelf ziet het probleem niet met zijn vraag. Integendeel: 'Nadat Nuytinck vertelde dat hij samenwoonde met een vriend, gingen er in het voetbalmilieu allerlei geruchten rond. Dan is het toch logisch dat je zoiets vraagt? Ik zeg niet dat Nuytinck homoseksueel is, hé. Ik vraag het gewoon. Dat is in mijn ogen beter dan er gewoon over te zwijgen. Dat we nu discussiëren over mijn vraag, toont nog maar eens aan dat homo- seksualiteit nog altijd een groot taboe is in het voetbal. En dat vind ik enorm jammer.' 

bronnen: GayKrant.nl / Het Nieuwsblad
                     

Marcel Holtslag | 'De Man' ‼


COLUMN - Tranen liepen door de groeven van zijn wangen. Hij liep door de nacht. Eindelijk voelde hij zichzelf weer. Lang was hij verdoofd geweest in een grijze mist van eenzaamheid.

Ach, gelul over eenzaamheid! Iedereen is af en toe een beetje eenzaam maar dat trekt toch weer voorbij? Dat fluisterden de stenen. De stenen van de stad. De stenen die zo vele voeten dragen. Waarom zouden ze de waarheid vertellen? De een komt, de ander gaat.

Het is als de mannen uit zijn leven. Nooit is er een gebleven. Jawel, hij is in zeven hemelen geweest. Nachten lang. De avonden waren de poorten naar de grote liefdes. De ochtenden waren de nacht voor diezelfde liefdes.

Wat bezielde al die mannen.? Al die hollende voeten door de straten van de stad. Was het angst? Angst voor het grote niks. Voorthollend in tuinen van de lust. Voorthollend om geen steen te hoeven voelen.

Plots hield hij stil. Hij luisterde. Was hij gek aan het worden? Hoorde hij een vogel in het holst van de nacht? Nee, er werd zacht gefloten vanuit een steeg. Ging hij naar binnen? Een stem in hem waarschuwde hem. Onbekend terrein.

Het fluiten ging over in fluisteren. Een silhouet wenkte hem. Het was een jongen. Het lantaarnlicht viel over zijn gezicht. Mooi. Heel mooi. Zo onschuldig nog. De man liep langzaam de steeg in. Waarom?

Hij had toch alles al gedaan in zijn leven. Hij wilde toch niet eindigen als een zwerver. Hij was het al. Nee hij was het niet! Hij was nog steeds die jongen van binnen. Wat dreef hem. De zucht naar geluk? Een onverhoedse liefde? Hij talmde. Hij wist niet waarom.

Hij voelde zich eenzaam. Hij wist wat er ging komen. Daarom talmde hij. Hij wist niet wat er ging komen. Daarom schuifelde hij verder de steeg in. De jongen keek hem onderzoekend aan. De hitte sloeg uit zijn ogen.

De man keek op. Zijn ogen glansden van verdriet. Hij brak bijna. De jongen glimlachte. Hij brak nog meer van binnen. Was het de jeugdige schoonheid? Was het 't leven dat voor hem stond? De jongen bleef glimlachen. Een engelachtige glimlach. De glimlach van een verdwaasde. De jongen was alsof hij al in de zevende hemel was.

Het enige wat de man nog hoefde, was zich tegen hem aan te vleien. Alles zou hij krijgen, alle hitte die de jongen in zich had. Toch aarzelde hij. De man voelde zijn betraande gezicht. Hij veegde een traan tegen de lippen van de jongen. De jongen bleef glimlachen.

De man maakte zich met een ruk van de betovering los. Hij was alleen. De jongen was betoverd. De stenen glansden in het licht. Een glimlach maakte zich van hem meester.

Marcel Holtslag

bron: Gay.nl
                 

Voorvechter Homohuwelijk VS overleden


Richard Adams, een van de voorvechters van het homohuwelijk in de Verenigde Staten, is op 65-jarige leeftijd overleden. Hij stierf na een kort ziekbed in zijn woning in Hollywood.

Richard Adams en zijn partner Tony Sullivan, met wie hij 43 jaar samen is geweest, ontvingen in 1975 weliswaar hun trouwboekje, maar moesten decennialang strijden voor de erkenning ervan. Ze maakten destijds gretig gebruik van de vrijzinnige denkbeelden van een ambtenaar van de burgerlijke stand in de staat Colorado, Clela Rorex, die homoseksuele paren in de echt verbond nadat ze zich ervan had overtuigd dat in de wet- geving van Colorado niets was opgenomen dat het homohuwelijk expliciet verbood.

Stormloop
Rorex veroorzaakte een kortstondige stormloop van homostellen die graag wilden trouwen. Adams en Sullivan hoorden bij de eerste zes homo- seksuele paren die door Rorex werden gehuwd. Toen de minister van Justitie van de staat Colorado hoorde van Rorex' praktijken, liet hij ze onmiddellijk stopzetten. Adams zou zijn hele leven lang contact blijven houden met Rorex.

De motivatie om te trouwen kwam bij Adams destijds niet voort uit zijn strijdlust voor de homo-emancipatie, maar uit de wens op die manier een verblijfsvergunning te krijgen voor Sullivan, die de Australische nationaliteit had. Zodra ze waren getrouwd, dienden ze een verzoek in bij de immigratiedienst. Die reageerde met een brief waarin stond: 'U hebt niet kunnen aantonen dat een bona fide echtelijke verbintenis kan bestaan tussen twee nichten.'

Nationale roem
De rechtszaak die Adams daarop aanspande, was de eerste in de Verenigde Staten waarin erkenning van het homohuwelijk werd bepleit. Na 1979 bewandelde hij de weg naar de hoogste Amerikaanse gerechtelijke instanties, en steeds kreeg hij nul op het rekest. Tegen de tijd dat Sullivan geconfronteerd werd met zijn mogelijke uitzetting, midden jaren tachtig, had het paar nationale roem verworven. Adams en Sullivan trokken van talkshow naar talkshow.

Na een verblijf van een jaar in Europa besloot het stel, toen Adams' aanvraag van een Australische verblijfsvergunning eveneens werd afge- wezen, terug te keren naar de VS. In Los Angeles leidden de twee een onopvallend bestaan, totdat het homohuwelijk dit jaar in het middelpunt van de belangstelling kwam te staan: verschillende staten wilden het toelaten, president Obama wierp zich op als voorstander.

TV-documentaire
Daardoor ging de aandacht opnieuw uit naar Adams en Sullivan, de strijders van het eerste uur. Ze werden gebombardeerd tot de hoofd- personages in Limited Partnership, een tv-documentaire over het homohuwelijk die nog moet worden uitgezonden.

Tot twee dagen voor zijn dood was Adams bezig met de wetgeving over het homohuwelijk, waarvan het Amerikaanse Hooggerechtshof begin deze maand dan eindelijk aankondigde er een principiële uitspraak over te willen doen. Die wordt in juni verwacht.

bronnen: De Volkskrant / Miami Herald (Video)
zondag 23 december 2012

Verbod Homo-therapieën opgeschort


Een rechtbank in Californië heeft bepaald dat het verbod om omvormingstherapieën voor jonge HoLeBi's moet worden opgeschort.

Het parlement van de staat had voorstellen aangenomen waarbij het religieuze fanatici verboden wordt jonge gays om te vormen tot hetero's. Een zeer omstreden therapie. Op 1 januari a.s zou de maatregel ingaan.

De rechtbank oordeelde echter dat de tegenargumenten 'schending van vrijheid van godsdienst' dermate zwaar wegen, dat er eerst een hoor- zitting moet worden gehouden.

bron: GayKrant.nl


Californië verbiedt HoLeBi-therapie

Gouverneur Jerry Brown van de Amerikaanse staat California heeft een wet ondertekend waardoor het verboden wordt om holebi-jongeren een zogenaamde therapie te laten volgen die hen zou moeten genezen van hun homoseksuele gevoelens en/of trans- gender-neigingen. Hiermee wordt California de eerste staat in de Verenigde Staten van Amerika die zulke praktijken verbiedt.

De wet gaat van kracht vanaf 1 januari 2013 en verbiedt therapeuten met een licentie om 'herstellende therapie' te geven aan minderjarigen. Voorstanders van de wet zeggen dat deze therapie gevaarlijke tactieken gebruikt waardoor jongeren een groot risico vormen voor een depressie en zelfs zelfmoord.

"Gouverneur Brown heeft vandaag opnieuw bevestigd wat medische en mentale gezondheidsorganisatie al langer duidelijk hebben gemaakt: pogingen om de seksuele geaardheid van minderjarigen te veranderen zijn geen therapie. Het zijn overblijfselen van vooroordelen en een vorm van geweld dat jonge lesbische, homoseksuele en biseksuele jongeren en transgenders in California kan schaden," zegt Clarisa Filgioun, voor- zitster van de Californische Raad voor Gelijke Rechten.

Twee mannen die deze therapie hadden gevolgd, Ryan Kendall en Peter Drake, vertelden aan de Californische Commissie voor Zaken, Beroepen en Consumentenbescherming over hun ervaringen: "Als jonge tiener verwoest deze anti-homo praktijk mijn leven en werd ons gezin uit elkaar getrokken," zegt Kendall. "Om te ontsnappen aan deze therapie die mijn ouders het verkeerde idee gaf dat ik kon veranderen in een hetero, moest ik weglopen van huis en mij laten ontvoogden. Op mijn 16de was ik alles kwijt. Ik werd verworpen door mijn familie en mijn geloof en de schadelijke boodschappen die gebruikt worden tijdens de therapie, bracht mij op de rand van zelfmoord".

bron: GayWorld.be