zaterdag 13 april 2019

TV · Zondag 14 april 2019 · NPO 1 · 21.15 uur | "Ellie op Patrouille · Seizoen 2"

Televisie      Ellie Lust begint de nieuwe reeks in San Salvador, vanwege 't bendegeweld een van de moorddadigste steden op aarde. In het holst van de nacht gaat ze met de politie mee om bendeleden van hun bed te lichten.

Ellie Lust kiest voor een pittig begin van de nieuwe reeks Ellie op Patrouille.  Ze loopt mee met de 'Politie van San Salvador', de hoofdstad van El Salvador en een van de gevaarlijkste steden op aarde. Criminele bendes staan elkaar naar 't leven en de moordcijfers zijn hier schrikbarend hoog.

Lees verder op de website van TV·Gids.nl:  Ellie op Patrouille | "Ellie op gevaarlijke missie in San Salvador"

Zie ook:

Uitzending gemist:  KIJK HIER   Ellie op Patrouille | Aflevering 1 – "El Salvador" → 14 april 2019

bronnen:  TV·Gids.nl / YouTube.com


                                                 

Amerika – Jeremiah | "M'n ouders hebben niet geaccepteerd dat ik Homo ben"

Amerika    We herinneren ons allemaal de vroege dagen van "American Idol" waarbij mensen van allerlei verschillende levenspaden auditie deden voor de hitshow.

De 25-jarige Jeremiah Lloyd Harmon is op dit moment een van de deelnemers in de show, die nu met zijn 17e seizoen bezig is ‼
                                                   
                                                                    
Jeremiah Lloyd Harmon (25) vertelde dat hij in de afgelopen tijd veel familieproblemen had gehad, omdat zijn ouders weigeren zijn geaardheid te accepteren. Omdat ze hun 'Homoseksuele' zoon hebben afgewezen, is hij gestopt met zijn baan en heeft hij het huis verlaten   "American Idol" was meer dan alleen een show voor hem. Het was een kans om zijn leven een draai te geven en zichzelf te accepteren om wie hij is.


Zie ook:  
Amerika – Showbizz – Jeremiah Lloyd Harmon | "American Idol kandidaat zingt voor ouders die niet accepteren dat hij Gay is" ‼  

Extra:
Jeremiah Lloyd Harmon → Facebook   /  Jeremiah Lloyd Harmon → Twitter   /  Jeremiah Lloyd Harmon → Instagram   

bronnen: APost.com / Twitter.com – Billboard.com / YouTube.com                                                       

vrijdag 12 april 2019

Dé 'Koningsdag-happening' van Amsterdam | "Lekker DWARS in de Reguliers"

Amsterdam – Koningsnacht / dag      Het hoofdstedelijke verjaardagsfeest van onze Koning wordt na vrijdag 26 april en zaterdag 27 april nooit meer hetzelfde. Want op die avond en dag vindt er in de "Reguliersdwarsstraat" een feest plaats dat niet alleen het enige, échte Koningsdag-evenement in de binnenstad zal zijn, maar ook een happening wordt waar heel Nederland weer aan toe is ‼


Zie ook:  
bronnen: DeGaykrant.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl                                                                                                                       

Japan · Transgender | Voor het eerst een 'Transgender parlementslid' in Japan

Japan    Ayako Fuchigami (44) is de eerste Transgender die parlementslid wordt in Japan. Ze is verkozen voor het assemblee van de prefectuur Hokkaido   Hokkaido is een groot eiland in het noorden van Japan.

  Tijdens haar campagne verklaarde ze dat ze het "gewicht van minderheden" voelde - en diversiteit een gezicht wil geven   Haar kandidatuur werd gesteund door de Grondwettelijk Democratische Partij.
                                          
                                                
                                         
Ayako Fuchigami wist al op jong leeftijd dat ze geen jongen was. Ze werkte naar haar studies voor een onderwijsinstelling, maar daar kon ze zich- zelf niet zijn. Ze werd danseres in een nachtclub met "nieuwe helften" → Transgenders en Travestieten

Maar ze trok uiteindelijk de politiek in. 

bronnen: BeOut.be / Asahi.com – The Asahi Shimbun / YouTube.com / Facebook.com – 北口雄幸                                                                        

donderdag 11 april 2019

3FM - Know Shit - LHBTI+'ers | "Wat als je Homo bent in een machowereld" ?!

"Wat als je Homo bent in een machowereld" ?!  Dat was de vraag die 3FM stelde voor het programma "Know Shit".  Ze gingen op be–zoek bij de 'brandweer in Utrecht' en spraken daar met Roel. Lees meer over het netwerk Roze in Rood ‼ ... en hoe hou je je staande als Homo in de voetbalwereld ?!  Die vraag legde 'Know Shit' voor aan Han en Bart.
bronnen: Brandweer.nl / YouTube.com                                                                      

Drenthe - Emmen – Regenboogfestival | Emmen krijgt een 'Regenboogfestival'

Emmen – Regenboogfestival      Met een groot 'Regenboogspandoek' van 440 vierkante meter en de tekst "Ik Val Op…" is het eerste Regenboogfestival van Emmen aangekondigd. Op 27 juli 2019 zijn er festiviteiten in het centrum.  Het wordt laagdrempelig: "Mensen kunnen kennismaken met deze wereld en zien dat het allemaal heel normaal is".

Hotel Ten Cate in Emmen is sinds korte tijd versierd met een groot spandoek in Regenboogkleuren. Het is de aankondiging van het Regenboog- festival. Wesley Struik is een van de organisatoren van 't evenement. Hij vindt dat het nu nog te weinig zichtbaar is dat Emmen een Regenboog- gemeente is.
                                             
                                                     
Aan het Dagblad van het Noorden vertelt 'WesleyStruik' dat Assen een zebrapad heeft in de 'kleuren van de Regenboog'   "Zoiets missen we in Emmen en mede daarom vonden wij dat hier ook iets moest gebeuren".

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Emmen krijgt een Regenboogfestival"  

Zie ook:  
Regenboogfestival in Emmen | "Dit heeft Noord-Nederland niet eerder gezien"  /  Persconferentie Regenboogfestival Emmen  Video 
Emmen kleurt Roze tijdens Regenboogfestival  /  Emmen krijgt Regenboogfestival op 27 juli   Emmen krijgt een Regenboogfestival 

Meer info over het Regenboogfestival in Emmen:  Regenboogfestival – Emmen → Website ‼   Regenboogfestival – Emmen → Facebook ‼

bronnen: Winq.nl / RTV·Drenthe.nl – Video / Facebook.com – Winq.nl                                                               

woensdag 10 april 2019

Bulgarije | "Ruzie in culturele hoofdstad Plovdiv om LGBT-fototentoonstelling"

Bulgarije – LGBT  →  Politici in Plovdiv in Bulgarije verzetten zich tegen een LGBT+-tentoonstelling in het kader van Plovdiv, culturele hoofdstad van Europa 2019.

De fototentoonstelling #BalkanPride opent in juli, maar sommige gemeenteraadsleden verzetten zich ertegen.  "Wat als kinderen deze tentoon- stelling zien, hoe gaat men dit uitleggen" ?!, stelt gemeenteraadslid Aleksander Sidi.

Sommigen roepen op om burgemeester Ivan Totev en festivaldirectrice Svetlana Kuyumdzhieva te ontslaan.


Zie ook:  
Homofobie bedreigt 'Plovdiv', de culturele hoofdstad van Europa ‼  Plovdiv | "Verbod expositie LGBT foto's" ‼  
bronnen: BeOut.be / PinkNews.co.uk / TheGuardian.com / Facebook.com – BeOut.be                                                       

Platform Keelbos bij Raad van State | Open Homo·plek 'Leikant' bij Riel weer ‼

Riel    De Stichting Platform Keelbos drong er gisteren bij de Raad van State op aan om het bos ten zuiden van de A58-parkeerplaats 'Leikant' bij Riel weer open te stellen als Homo-ontmoetingsplaats (HOP).

Immers, de eigenaar (Titan Wilaras van stallencomplex Platinum Stable) van het bosperceel kreeg na veel vijven en zessen wederom een ver- gunning voor een hekwerk om het bos.

Extensief recreatief medegebruik
Eerder al lagen gemeente, de boseigenaar en het Platform Keelbos tot bij de Raad van State overhoop over de afsluiting. Toen kreeg het platform gelijk, maar daar hadden ze niet veel aan. Want het nieuwe besluit van de gemeente "Goirle" luidt inhoudelijk gezien niet anders. Het hek mag blijven staan en de eigenaar hoeft het bos niet open te stellen voor zogenoemd 'extensief recreatief medegebruik'.

Het bestemmingsplan staat recreatief medegebruik wel toe maar het is niet verplicht, stelde rechter en staatsraad 'Dik van den Broek' tijdens de rechtszaak in Den Haag vast. Het platform vindt dat de gemeente en de eigenaar een al decennia lang bestaande HOP met oneigenlijke middelen probeert af te schaffen. Want officieel is de vergunning voor het hek verleend om de natuurlijke waarden van het bos te beschermen.

Aarden wal
Onzin, noemde platformwoordvoerder Anthony Mathijsen dat: "Het is meer dan duidelijk dat de gemeente de vergunning heeft verleend om van de HOP af te komen. Want voor de natuur hoef je het hek echt niet te plaatsen. En als de eigenaar de natuur zo belangrijk vindt, waarom heeft hij dan illegaal een aarden wal aangelegd waar grote hoeveelheden afval achter zijn gedumpt" ?!

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: BD.nl - Brabants Dagblad / Facebook.com – Kim Spanjers BD → BD.nl                                                                     

dinsdag 9 april 2019

TV - 2Doc - Kort - Video | "Acting Straight" - met: Tofik Dibi & Willem Timmers

Acting Straight  –  In navolging op 2Doc: 'Man Made' waarin Sunny Bergman de maatschappelijke ideeën over mannelijkheid in kaart brengt, onderzoeken Tofik Dibi en Willem Timmers mannelijkheid in de Gayscene.

Lees verder op de website van VPRO.nl:  2Doc - Kort | Documentaire: "Acting Straight"

bronnen: VPRO.nl / YouTube.com                                             

New York | Burgemeester Halsema bezoekt historische Gaybar 'Stonewall Inn'

New York      Burgemeester 'Femke Halsema' van Amsterdam heeft tijdens haar werkbezoek aan New York een bezoek gebracht aan Gaybar The Stonewall Inn.  Het café werd beroemd toen er in 1969 rellen uitbraken, omdat de politie de bar wilde ontruimen. Tijdens de Pride in Amsterdam in augustus worden de rellen herdacht. 

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Burgemeester Femke Halsema bezoekt historische Homobar 'Stonewall Inn' in New York" ‼

Zie ook:

bronnen: GayNews.nl / AT5.nl / Instagram.com – Burgemeester Femke Halsema


                                             

maandag 8 april 2019

Amerika - Hiv - Onderzoek | 'Behandeling van Hiv' met één injectie per maand

'Diverse onderzoeken' hebben uitgewezen dat één injectie per maand even goed werkt om "Hiv" te elimineren als dagelijks een pil ‼

  In de 'Amerikaanse media' werden onlangs de resultaten gepubliceerd van enkele 'wetenschappelijke studies' die laten zien dat een maandelijkse injectie evengoed en soms zelfs beter werkt dan dagelijks medicatie innemen tegen de gevolgen van een Hiv-infectie.

Voordeel van de "maandelijkse injectie" is dat gebruikers de pil niet kunnen vergeten - wat in de praktijk nog al eens gebeurd - en voor een mindere werking zorgt. Het strenge regime van het slikken van één of meerdere pillen op vaste tijdstippen vervalt bij de maandelijkse injectie.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Behandeling van Hiv met één injectie" ‼

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                                        

Amerika – LGBTI+'s | "Colorado verbiedt 'Homogenezing' bij minderjarigen" ‼

Amerika  →  De Amerikaanse staat Colorado verbiedt Conversietherapie of Homogenezing bij minderjarigen. Colorado is de zestiende staat in de Verenigde Staten die dat verbiedt.

Onder de noemer Conversietherapie vallen behandelingen van mensen om Hetero of Cisgender te worden. Vaak zijn ze religieus geïnspireerd: "Pray The Gay Away" ‼

De openlijk Homoseksuele gouverneur Jared Polis moet de wet nog bekrachtigen.

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Colorado verbiedt Homogenezing bij minderjarigen"

Zie ook:  23ste Amerikaanse staat met verbod op Conversietherapie

bronnen: BeOut.be / Twitter.com – PinkNews.co.uk
                                                 
                                               

zondag 7 april 2019

Ophef over 'Homofobe rappers' bij een Hip·Hop evenement in Disneyland Paris

Frankrijk - Parijs    De aankondiging van een groot Hip·Hop feest in 'Disneyland Paris' heeft veel commotie veroorzaakt. In het Walt Disney Studios Park vindt op 7 en 8 juni het evenement 'Hip Hop Live Experience' plaats, met verschillende zangers en rappers. Veel Disney-fans zijn niet te spreken over de uitgenodigde artiesten.

Zo heeft 'Disneyland Paris' onder meer Black M en Maître Gims uitgenodigd, bekend van rapformatie Sexion d'Assaut. De groep is omstreden vanwege 'Homofobe' teksten in verschillende nummers.  "Ik denk dat het hoog tijd is dat de flikkers sterven", luidt bijvoorbeeld de songtekst van "On T'a Humilié". "Snijd hun penis af, laat ze doodgaan".

Lees verder op de website van Looopings.nl:  "Ophef over 'Homofobe' rappers bij een HipHop-evenement in Disneyland Paris"

Zie ook:  LHBTI+-fans kwaad om Hip·Hop-festival in Disneyland Paris

bronnen: Looopings.nl / Facebook.com – Looopings.nl                                                                   

Amsterdam – Vanavond in café The Queen's Head | T-Dance – Happy Landings

Amsterdam  →  Amsterdam is vanaf vanavond weer een 'Tea Dance' rijker   Vanavond kun je aan het eind van je weekend 'landen' in café "The Queen's Head" op de muziek van Bo Monde en Jakko B

We vroegen Jakko B er wat meer over. Wat is een T-dance ?!  "Ik noem het een 'casual afternoon dance event'. Gewoon goede muziek, gezelligheid en dansen, maar dan in de middag en vroege avond, zodat je maandag gewoon fris kan zijn en nog wat hebt aan je dag" ‼

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "De Tea Dance is terug" ‼

bronnen: GayNews.nl / Facebook.com – Café The Queen's Head