zaterdag 25 november 2017

Arnhem – OM | Homohaat niet bewezen: "Jasper en Ronnie zijn teleurgesteld"

Arnhem  'OM'  →  Jasper Vernes-Sewratan en Ronnie Sewratan-Vernes uit Arnhem zijn teleurgesteld in het Openbaar Ministerie. Dat zeggen zij tegen de redactie van Hart van Nederland.

Volgens het OM was er geen sprake van homohaat - maar openlijke geweldpleging toen de twee mannen begin april werden mishandeld met een betonschaar. Er is niet genoeg bewijs voor homohaat. Vijf minderjarige Arnhemse verdachten worden vervolgd.
                                 
                                                             
Het homostel is teleurgesteld, omdat zij vinden dat zij slachtoffer zijn van homohaat. Iets wat zwaarder bestraft wordt dan openlijke geweldpleging.

Na de mishandeling ontstonden protesten: in binnen- en buitenland liepen mannen met mannen + vrouwen met vrouwen hand in hand. Ook werd een demonstratie gehouden in Arnhem.

Zie ook:

bronnen: HartVanNederland.nl / HartVanNedrland.nl – Video / Twitter.com – Hart Van Nederland
                                         
                                                     

Stoplichten en andere spullen met 'Homo-stelletjes' erop te koop in Oostenrijk

Oostenrijk - Homo-stelletjes    In de stad Wenen in Oostenrijk is een winkel geopend met alleen maar spullen waar Homo-stelletjes op staan.
                                         
                                                 
Eurovisie Songfestival
Twee jaar geleden werd het "Eurovisie Songfestival" georganiseerd in Wenen. Daarom werden er door de hele stad 'stoplichten met verliefde vrouwen of mannen geplaatst'. Omdat mensen dat zo leuk vonden is er in de stad nu een speciale winkel vol met zulke spullen.

bronnen: JeugdJournaal.nl / Twitter.com – Onur Ozyigit → JeugdJournaal.nl / JeugdJournaal.nl – Video
                                    
       

vrijdag 24 november 2017

Condoom-Anoniem.nl - Black Friday | "De beste 'Black Friday' aanbiedingen" ‼

Condoom-Anoniem.nl - Black Friday  –  De populairste Durex Condooms, Grootverpakkingen, de Spannende Durex Pleasure Box of de Womanizers ... dit weekend profiteer je van de Beste 'Black Friday' aanbiedingen ‼

In het kader van "Black Friday" profiteer je alléén dit weekend van diverse aanbiedingen bij Condoom-Anoniem.nl ‼  Bekijk de website voor alle aanbiedingen en nog veel veel meer ‼

bronnen: Condoom-Anoniem.nl / Condoom-Anoniem.nl – Safe Shops → Mail ‼
                                    
                                     

Hiv - N=N | Video vertelt over impact van Niet Meetbaar = Niet Overdraagbaar

Hiv – 'Niet Meetbaar = Niet Overdraagbaar'    In deze video vertellen Bart, Lyle, Reina, Celicia en Dinah wat de boodschap van "Niet Meetbaar = Niet Overdraagbaar" (N=N) voor hen betekent. Het laat zien dat "N=N" bijdraagt aan de gelijkwaardigheid, het geluk en erkenning van 'mensen met Hiv'. Het biedt handvatten waarmee mensen met Hiv zichzelf kunnen empoweren en we kunnen toewer- ken naar die droom van Lyle: "Mijn grote droom is om in een samenleving te leven waarin "Hiv" geen rol speelt".
                                                           
                                   
Zie ook:

Extra:

bronnen: HivVereniging.nl / Facebook.com - GaySite.nl / Vimeo.com - Video                                                 

Sport – Voetbal | "Cristiano Ronaldo spreekt Homo-geruchten opnieuw tegen"

Cristiano Ronaldo: je houdt van hem of je kunt hem niet uitstaan. Onder de 'haters' wordt al geruime tijd gesteld dat de Real Madridster vanwege zijn extreme ijdelheid niet op vrouwen, maar op mannen zou vallen.  Niet dat daar overigens wat op tegen zou zijn, na- tuurlijk

Cristiano Ronaldo lijkt met die speculaties te willen afrekenen met zijn recente posts op "Instagram"   Zo toonde hij op 12 november al trots de geboorte van zijn vierde kind – genaamd Alana Martino Ronaldo – zoals onderaan dit artikel te zien is. 
                                               
                                         

Woensdag vond Cristiano Ronaldo het echter nodig om opnieuw aan z'n miljoenen volgers duidelijk te maken dat Cristiano Ronaldo wel degelijk op vrouwen valt, door een zwoel kiekje te delen van hem en vriendin Georgina Rodriguez met een hartje als onderschrift
bronnen: SoccerNews.nl / Facebook.com – SoccerNews.nl / Instagram.com – Cristiano Ronaldo


Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op
                                                                    

donderdag 23 november 2017

Amsterdam - 'ADE' | Our Love is History: "The Gay Dancefloors in Amsterdam"

'Our Love is History'. Storytelling in 'The WEB' tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) over de dancefloors in de gay community vanaf de jaren '70 ‼  "Steve Malenka" vertelt over zijn ervaringen in het Amsterdamse Nachtleven en schetst zo de ontwikkeling van 'disco' naar 'dance'. Met een live optreden van Richenel.

bronnen: MVS.nl / YouTube.com


                                                                                                   

Amsterdam → Lesbo-geweld | "Zoenende vrouwen mishandeld in Amsterdam"

Amsterdam  Geweld ‼   →   In de nacht van maandag op dinsdag zijn in Amsterdam twee vrouwen in elkaar geslagen, waarschijnlijk vanwege hun seksuele voorkeur

De twee vrouwen, beiden in Nederland vanwege documentairefestival 'Idfa', waren aan het zoenen toen ze door een groepje jongens of mannen werden mishandeld.

Dat zegt documentairemaakster Denise Kelm Soares (31), één van de slachtoffers, die met een documentaire op Idfa staat. De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan van een mishandeling en dat er gezocht wordt naar daders en getuigen.
                                              

                                          
De twee vrouwen waren met een groep gaan stappen in het centrum van Amsterdam en liepen vroeg in de ochtend samen de laatste club uit. Vol- gens Soares liepen ze daarna door Amsterdam, toen ze rond een uur of vier in de ochtend zijn aangevallen.  "Ik kan me niet precies herinneren wat er is gebeurd", vertelt ze aan de telefoon. "Ik weet nog dat ik haar kuste en dat er twee of drie jongens naar ons schreeuwden. Ik begreep niet wat. Daarna weet ik dat ik op de grond lag en dat er veel bloed was".

Soares werd tegen haar hoofd geschopt, de vrouw met wie ze was kreeg een trap in haar buik.
                                           

                                              
Emotionele schade
Beide vrouwen zijn met een taxi naar het ziekenhuis gegaan, waar bij Soares een hersenschudding moest worden uitgesloten. Fysiek lijkt de schade bij beide vrouwen mee te vallen.

"De emotionele aanval is het ergst", zegt Soares. "Toen de jongens wegliepen moesten ze lachen. Ze lachten om ons terwijl ze wegrenden".

Idfa laat in een korte verklaring weten dat de organisatie geschokt is over de mishandeling ‼  "Het festival dat al dertig jaar bestaat, heeft diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel staan en wil een podium bieden aan 'alle filmprofessionals wereldwijd' ... ongeacht hun ras, politieke overtuiging, seksuele voorkeur of religie".

Zie ook:
bronnen: Trouw.nl / YouTube.com / Facebook.com – Parool.nl / Facebook.com – OUT.tv                                                   

woensdag 22 november 2017

Argentinië – Gay Pride | Honderdduizend mensen vieren Pride in Buenos Aires

Argentinië  Pride  →  100 duizend mensen kwamen dit jaar af op Buenos Aires Pride. Het werd een bruisend feestje dat voor de 26e keer werd gevierd.

In 1991 werd de 'Pride parade' in Argentinië voor het eerst georganiseerd ... toen kwamen er slechts 17 mensen op af. Dat is nu wel anders. 100 duizend mensen vierden feest in Buenos Aires
                                          

                                           
In elkaar geslagen
Toch ging niet alles zonder geweld.  Een 33-jarige man werd in elkaar geslagen met een hockeystick. "Een man sloeg me met zijn stick. Toen ik een foto probeerde te maken gingen ze achter me aan", vertelde hij later in 't ziekenhuis.  De politie heeft de dader opgepakt en het is inmiddels beves- tigd dat het om anti-Homo geweld gaat. 

bronnen: Winq.nl / PinkNews.co.uk / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com

        
                                                     

Eindhoven | "COC organiseert SOA-preventiemiddag voor LHBTI-asielzoekers"

Eindhoven  →  "COC Eindhoven en Regio" organiseert op 26 november in samenwerking met de GGD Amsterdam, Soa Aids Nederland en de Aids Healthcare Foundation een SOA-preventiemiddag voor Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele, Transgender & Interseksue- le – LHBTI – asielzoekers.

Tijdens deze middag kunnen LHBT-vluchtelingen onder andere getest worden op HIV en tegen hepatitis-B worden gevaccineerd. De GGD Brabant-Zuidoost kan helaas niet meewerken aan het evenement en daarom is COC Eindhoven erg blij dat de 'GGD Amsterdam' wel bereid is gevonden om de Hepatitis-B vaccinaties te verzorgen. Hepatitis-B vaccinaties zijn belangrijk aangezien de regio Eindhoven het hoogste aantal acute Hepatitis-B besmettingen heeft in Nederland. Daarnaast komen veel asielzoekers uit gebieden waar een relatief hoog aantal mensen een HIV besmetting heeft wat het belang van een vroegtijdige opsporing extra belangrijk maakt. De drie Amsterdamse organisaties zullen gezamenlijk de SOA-testen, vacci- naties en voorlichting verzorgen.

De SOA-preventieactie valt samen met de Gay Refugee Walk-In die COC Eindhoven en Regio maandelijks organiseert. De Gay Refugee Walk-In is het grootste evenement voor LHBTI-asielzoekers in Nederland en heeft iedere maand een ander thema. Maandelijks bezoeken circa 200 LHBTI-asielzoekers het evenement in Pand54, het ontmoetingscafé van COC Eindhoven en regio.
                                        
                                     
Zo is er Koningsdag gevierd, hebben de nieuwkomers met het Brabantse Carnaval kennis gemaakt en gaan we in december met een grote groep de Fakkeltocht voor vrede en verdraagzaamheid lopen. 

LHBTI-asielzoekers komen naar Nederland, omdat wereldwijd de rechten van LHBTI's onder druk staan. Zo is in 77 landen ter wereld homoseksuali- teit strafbaar. Er staan bijvoorbeeld gevangenisstraffen op.  De doodstraf geldt in Mauritanië, Soedan, delen van Somalië en Nigeria, Iran, Jemen en Saoedi-Arabië.

LHBTI-asielzoekers komen dus uit vele landen ‼  Tijdens de Gay Refugee Walk-In hebben de ± 200 bezoekers dan ook tot wel 25 verschillende nationaliteiten wat een enorme diversiteit op 't gebied van culturele achtergrond betekent ‼  Maar de individuele strijd die op het gebied van de per- soonlijke seksuele oriëntatie of genderidentiteit is geleverd overbrugt de verschillen in achtergrond wat iedere maand weer leidt tot 'een groot feest' waar de persoonlijke bevrijding wordt gevierd.


bronnen: COC·Eindhoven.nl → Persbericht / Twitter.com – COC Eindhoven en Regio / Facebook.com – COC Eindhoven en Regio                                                       

dinsdag 21 november 2017

TV-Tip – Vanavond – NPO 2 – 20.20 uur | 2Doc - IDFA primeur: "Piet is weg" ‼

TV-Tip  →  'Piet', de homoseksuele broer van Toos Beentjes, is al dertig jaar vermist. In 1987 arriveerde hij op Texel waarna hij nooit meer is gezien. In deze documentaire vertelt Toos Beentjes onder meer over het rammelende politieonderzoek.

Piet Beentjes nam in 1987 de laatste boot naar Texel. Hij kocht geen kaartje en gedroeg zich vreemd. De volgende dag troffen twee mannen hem aan in Den Burg, maar daarna heeft niemand de homoseksuele Piet Beentjes ooit meer gezien.  In 2Doc IDFA primeur: "Piet is weg" gaat regis- seur Jaap van Hoewijk in op de raadslachtige verdwijning van Piet.
                                                 

                                               
"Het is mijn broer" ‼
Zus 'Toos Beentjes' weet nog steeds niet wat er met haar broer is gebeurd. Zij vertelt in welke wereld ze dertig jaar geleden terechtkwam toen hij plotseling spoorloos was.  Zo ging de politie uit van zelfmoord en werd 't onderzoek stopgezet.  "Hij spoelt wel aan, zei de politie tegen me", vertelde Toos vorig jaar op NH Nieuws. "Dat vond ik heel kwalijk. Ik kwam woest en verdrietig thuis. Het is geen zeehond, het is mijn broer" ‼
                                       
        
                                                    
Zie ook:
bronnen: TV·Gids.nl / Facebook.com – Zeppers Film / YouTube.com / 2Doc.nl – Video ‼
                           

GayVideo's – 'Roze' TV-commercials | "De zes mooiste Roze reclamespotjes" ‼

Broken Rainbows heeft een mooie video online geplaatst waarin ze Gay koppels in reclames laten zien. Google, 'Wells Fargo' bank en Tiffany & Co. Wij zetten deze en vijf andere reclamespotjes op een rij waar we kippenvel van kregen.
                                        
                                 

De Commercials: 
Broken Rainbows Gay Couples in Commercials  /  Coming-Out De Playlist van je Leven  /  Sterk Bakje McCafé's Gay Ads in Taiwan  /  Kerst met Starbucks  Giving Good Starts with You  /  Op een Tegeltje Impermo: "Elke dag blij met je Keuze"  /  Absolut(ely) Fabulous  #AbsolutNights ‼

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


      

      

      
                                       

maandag 20 november 2017

Jasper en Rogier | "Amersfoorts 'Homokoppel' runt populair YouTube–kanaal"

Amersfoort  →  Is het wel goed voor kinderen om opgevoed te worden door twee mannen ?!  En hoe zou je als homo een andere man versieren ?!  Het zijn twee vragen die de 22–jarige Jasper Koekoek en de 20–jarige Rogier Sluijter stellen als ze als vlogger de straat opgaan.
                                         
                                               

Het koppel uit Amersfoort is de drijvende kracht achter het Youtube-kanaal 'EenStelHomos'.  De twee willen alles Uit de Kast halen om de publie- ke opinie over Homo's en Lesbiënnes een stuk positiever te krijgen. Op dit moment zijn er meer dan 15.000 mensen die hun kanaal volgen. 

Lees verder op de website van RTV·Utrecht.nl:  "Amersfoorts Homokoppel runt populair YouTube-kanaal"
bronnen: RTV·Utrecht.nl / Facebook.com – RTV·Utrecht.nl RTV·Utrecht.nl – Video
                                      
                                                               

Amerika – 'P!nk & Kelly Clarkson' | "Zo hoorde je 'Everybody Hurts' nog nooit"

Amerika  →  P!nk zong tijdens de uitreiking van de American Music Awards een prachtige cover van R.E.M.'s Everybody Hurts, samen met Kelly Clarkson ‼  Maar er is meer: Christina Aguilera bracht een hommage aan Whitney Houston en Diana Ross deed een medley met haar grootste hits.

P!nk
Hoewel 'Bruno Mars' er met de meeste awards vandoor ging – maar liefst zeven stuks, waaronder die voor Artist of the Year – waren het vooral de dames die dit jaar opvielen.  P!nk zong een prachtige versie van 'Everybody Hurts', een van de grootste hits van R.E.M. ‼  Ze deed dit samen met Kelly Clarkson. Beide zangeressen keerden later terug om solo op te treden, waarbij P!nk de zwaartekracht trotseerde tijdens haar 'Beautiful Trauma'-optreden.
                                            

Christina  
Daarna was de beurt aan Christina Aguilera. Die bracht een medley ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van de film 'The Bodyguard'. Het was een hommage aan Whitney Houston, de ster uit die film.  Christina coverde I Will Always Love You, I Have Nothing, Run To You en I'm Every Woman.
                                           
                                                    
Diana
Tot slot noemen we Diana Ross. De 73-jarige legende betrad het podium in een outfit die je op z'n zachtst gezegd hysterisch zou kunnen noemen. Ze zong een greatest hits-medley, waarna ze een Lifetime Achievement Award in ontvangst nam.
                                                 
                                                          
bronnen: Winq.nl / PlayWire.com – Video's / Facebook.com – Winq.nl


                                                    

zondag 19 november 2017

Turkije | Homo-onvriendelijker: "Alle LGBT-evenementen in Ankara verboden"

Turkije  –  In de Turkse hoofdstad Ankara zijn voor een onbepaalde tijd alle LGBT-evenementen verboden. Die maatregel is genomen omdat het publiek er in toenemende mate aanstoot aan neemt, meldt persbureau ANP.

"LGBT" is een van oorsprong Engelse afkorting die staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender.  Zo zijn theatervoorstellingen, paneldiscussies, interviews en tentoonstellingen verboden, blijkt uit een verklaring van de provincie.

Eerder deze week verboden de autoriteiten al een Gay-filmfestival in Ankara omdat er gevreesd werd voor ongeregeldheden. 'Homoseksualiteit' is in tegenstelling tot in veel andere moslimlanden niet strafbaar in Turkije. Wel is er veel vijandigheid in Turkije jegens Homo's.

Zie ook:
bronnen: WNL.nl / Facebook.com – WNL.nl


                                                                                                                    

Yeszzzzz | "GayNieuws.blogspot.nl wint de LGBT Blogger Award 2017-2018" ‼

LGBT Blogger Award  -  Ondanks dat GayNieuws.blogspot.nl vanaf 't begin op de eerste plaats stond bij de LGBT Blogger Award 2017 werd het op het laatste moment wel heel spannend ‼  CoupleOfMen.com  die lang rond de 10% bleef hangen steeg de laatste twee dagen met zo'n 20 procent naar 34%. 

Even leek het erop dat ze GayNieuws.blogspot.nl – die de laatste twee dagen rond de 35% hing – in zouden halen, maar dat is uiteindelijk toch niet gebeurd. Zaterdagnacht om 24.00 uur werd GayNieuws.blogspot.nl dan toch winnaar van de 'LGBT Blogger Award 2017' met 36% van de stemmen.

Er hebben in totaal 235 personen gestemd. 'GayNieuws.blogspot.nl' eindigde op de eerste plaats met 36%, op de tweede plaats 'CoupleOfMen.com' met 34% en op de derde plaats 'UncloggedBlog.com' met 8%. Voor alle deelnemers en percentages kijk op bovenstaande afbeelding.

Tot slot wil ik iedereen – die op GayNieuws.blogspot.nl heeft gestemd – HARTELIJK BEDANKEN ‼                     Fr@nkie-boy   XXX etc.

bron: GayNieuws.blogspot.nl 
                                   
                                              
MrKortingsCode.nl → LGBT Blogger Award 2017  

Het stemmen voor LGBT Blogger Award 2017 is afgelopen ‼

Jouw blog heeft maar liefst 36% van de stemmen ontvangen. Dat betekent dat jij hebt gewonnen.  Gefeliciteerd ‼

In totaal hebben er 84 mensen op jou gestemd. Wij hebben een badge gemaakt – die je kan plaatsen op jouw blog:

LGBT Blogger Award 2017 – winner

Lisa Kok
Junior Project Manager  
MrKortingscode.nl


                                                                                                 
bron: MrKortingsCode.nl → LGBT Blogger Award 2017
                     
                                       
Eerder geplaatst op GayNieuws.blog.spot.nl:
                              

                                                                     
STEM OP MIJ ‼ | "GayNieuws.blogspot.nl is genomineerd voor de LGBT BLOGGER AWARD 2017"
                   
Recentelijk ben ik terecht gekomen op jouw blog GayNieuws.blogspot.nl en wil je graag laten weten dat ik enthousiast ben over de informatie die je deelt.  Ikzelf – als content schrijver – weet hoe moeilijk het is de juiste onderwerpen te vinden, welke de bezoeker daadwerkelijk leuk vindt om te lezen.

LGBT Blogger Award  →  Er zijn veel ontwikkelingen in de wereld van Homoseksualiteit en op GayNieuws.blogspot.com kun je al deze ontwik– kelingen volgen. De website is altijd 'up to date' en alle relevante ontwikkelingen en trends zijn beschikbaar. Zo kun je altijd iets lezen wat voor jou interessant is ‼

Omdat ik werkzaam ben bij MrKortingscode.nl heb ik jou genomineerd voor onze Blogger Award: LGBT Blogger Award 2017 ‼

Lisa Kok
Junior Project Manager  
MrKortingscode.nl