zaterdag 1 juni 2013

Uitgaanstip | Club Vonk - 's-Hertogenbosch

Chinese Wetenschappers maken muizen Lesbisch


                       
Chinese wetenschappers hebben een muis lesbisch gemaakt. Toch is dit niet de eerste keer dat dit gebeurd. De eerste keer was in 2010 en gebeurde door de Zuid-Koreanen, een jaar later maakten de Chinezen mannelijke muizen homo en in dat zelfde jaar lieten ze twee mannetjes muizen een baby krijgen. De nieuwe studie werd nu gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings of the National Acade- my of Sciences (PNAS).

De studie suggereert dat de neurotransmitter serotonine een belangrijke rol speelt bij de vorming van de seksuele geaardheid. De onderzoekers fokten vrouwelijke muizen met een tekort aan serotonine waarna deze muizen het gezelschap van vrouwelijke muizen verkozen boven dat van mannelijke muizen. Wanneer bepaalde neuronen afwezig zijn veranderd dit de seksuele geaardheid. Maar de onderzoekers waarschuwen dat mensen niet bang moeten zijn want dat dit experiment niet als doel heeft om een zogenaamde HoLeBi-kuur te vinden zodat men de seksuele geaardheid van mensen kan veranderen.

Er is een te groot verschil tussen mensen en muizen en zeker omwille van het feit dat hier de muizen lesbisch werden gemaakt en dat mensen als lesbisch of homo worden geboren. Seksuele geaardheid bij mensen is genetisch bepaald bij de muizen was er iets in de ontwikkeling veran- derd ‼ Ook met serotonine kan men bij de mens niet experimenteren omdat serotonine de mens beïnvloedt in alles wat te maken heeft met stemmingen, slapen, seks en nog veel meer. Bovendien zit seksuele geaardheid bij mensen erg ingewikkeld in elkaar, en is er een verschil tussen het ontstaan van mannelijke en vrouwelijke homoseksualiteit, waardoor mensen niet bang hoeven te zijn dat er ooit iets word gevonden om de seksuele geaardheid te veranderen.


bronnen: PNAS / www.HoLeBi.info
     

Nog steeds overlast door cruisende Homo's in Oeverlanden


                  
Van maart tot oktober dit jaar staat 'De Oeverlanden' in Amsterdam Nieuw-West onder verscherpt toezicht !! Het stadsdeel heeft naast de schoonmaakactie ook extra beveiligers ingehuurd. Volgens een Amsterdammer die regelmatig zijn honden in De Oever- landen uitlaat is het gebied er niet op vooruit gegaan. Op Dichtbij.nl doet hij zijn verhaal.

Wij laten met regelmaat onze hondjes uit in het recreatiegebied van De Oeverlanden. Wij weten ook dat het een gedoogzone is wat betreft homocontacten, maar het wordt steeds erger en erger en smeriger en smeriger.

Je struikelt over de gebuikte condooms en het stinkt er behoorlijk. Afgelopen week was er zelfs sprake van geheel naakt zonnen door een man die met zijn benen wijd lag. Is dat niet aanstootgevend ?!

Laat de overheid de controle uitvoeren zoals ze zeggen want dit loopt echt de spuigaten uit. Dus niet een ingehuurde beveiliger er laten contro- leren, maar de overheid waar wij onze belastingcentjes voor betalen.

Wij zijn géén homohaters, maar laten we het wel netjes houden en niet van dit soort aanstootgevende situaties creëren.


bronnen: Dichtbij.nl / YouTube - GeenStijl.tv
           


                               

Oma van 8 kleinkinderen schrijft HoLeBi Huwelijkslied


                           
Een oma van 72 met acht kleinkinderen heeft zopas een HoLeBi Liefdeslied gemaakt geïnspireerd door het komende huwelijk van haar nichtje met haar vriendin. Volgens de oma zijn de woorden voor het pro HoLeBi huwelijksliedje van God naar haar gezonden.

Sherri Gray uit het Amerikaanse Nashville, Tennessee, zette zich achter de piano en componeerde een lied. De song: What If We Are Just Like You (Shannon and Lisa's Song), zal mogelijk gezongen worden op het lesbische huwelijk van haar nichtje. "Ik ben geen activiste, maar potver- dorie ik wordt boos van al die kleingeestigheid en vooroordelen. Mijn geloof is wie zijn we om te zeggen wat een ziel is ?! Welke kleur, welk gender, welke nationaliteit heeft een ziel ?! Hoe kan je een label plakken op iemand ?!" Hoewel Gray nooit naar de kerk gaat zegt ze toch de woorden voor het liedje van God te hebben gekregen. "Ik ben geen gelovige gek, maar ik geloof het universum, God, of iemand, zei, Oké hier ga je dan, hier is een nieuw lied, het kwam gewoon tot mij".

Toen het nichtje en haar vriendin het lied hoorden zeiden ze dat dit het beste huwelijks cadeau ooit is en vroeger Gray om het lied te zingen op hun huwelijk in augustus van dit jaar. Gray zei nog dat het liedje niet alleen voor HoLeBi's is maar ook voor iedereen die wel iemand kent die HoLeBi of Trans is. "We zijn niet allemaal gek, we zijn niet allemaal gestoord, en we haten niet allemaal HoLeBi's". Gray droomt er nu van dat haar lied door een HoLeBi organisatie wordt opgepikt en ziet het al voor zich dat een grote groep HoLeBi's haar lied zingt.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info / YouTube.com                                       

vrijdag 31 mei 2013

Embrace Pink | Summercamp - Zesde Editie


                
Dit jaar is het alweer tijd voor de zesde editie van Embrace Pink Summercamp. Bereid je voor op een gezellig, veilig en vooral veelzij- dig weekend. Leer nieuwe mensen kennen of (her)ontdek jezelf, van 30 augustus tot 1 september zullen Fun en Facts weer hand in hand gaan met diepgang en luchtige activiteiten.

Naast een inhoudelijk deel is er ruim voldoende tijd voor ontspanning en ontmoeting !! Een jong team van vrijwillige medewerkers - waarvan de meeste zelf ooit hebben deelgenomen - gaat de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat 't Summercamp voor iedere deelnemer een waardevolle ervaring wordt. Het exacte 'programma', wordt dan ook samengesteld aan de hand van de inschrijvingen !!

Voor wie ?!
We willen natuurlijk niet in hokjes denken, echter maakt dat het wel even makkelijker om aan te geven voor wie het Summercamp is. Het Sum- mercamp is er in principe voor Homo's, Lesbo's, Bi's, Transgenders en Twijfelaars van ongeveer 16 tot 28 jaar. Val je binnen die doelgroep, dan is aanmelden simpel. Onderaan deze pagina staat hoe je dat kunt doen.

Maar ook als je buiten deze doelgroep valt, kan je misschien deelnemen. Ben je Hetero, maar is onlangs je vader uit de kast gekomen ?! Ben je net iets te oud of te jong ?! Etcetera … Stuur dan even een mail aan summercamp@embracepink.nl en leg ons jouw situatie en motivatie even uit. Zodra Summercamp voor twee derde vol zit, kijken wij of jouw situatie en motivatie passend is in de groepssamenstelling die er op dat moment is.

Door wie ?!
Een team van vrijwillige medewerkers van Embrace Pink. Embrace Pink is een Tilburgse LHBT-organisatie, bekend om haar Brabantse gastvrij- heid. Deze gezelligheid komt ook terug tijdens 't Summercamp. Deze vrijwillige medewerkers vallen zelf ook binnen de doelgroep, een enkeling nét erbuiten. Qua achtergrond en interessegebieden is het team heel veelzijdig samengesteld.

Kosten
Om jezelf in te schrijven, zal je wel een kleine eigen bijdrage moeten betalen. De werkelijke kosten per persoon liggen vele malen hoger, echter dankzij subsidies kunnen we de eigen bijdrage vrij laag houden. Dit jaar zal de eigen bijdrage € 60,- zijn. Dit is inclusief gebruik van accommo- datie en maaltijden. Mocht het inschrijfgeld echt een probleem zijn voor jouw persoonlijke situatie, maar je wel erg graag mee wilt gaan, stuur ons dan een mail waarin je jouw situatie uitlegt. In sommige situaties kunnen we een beroep doen op speciale 'potjes'.

Inschrijven
Sla het inschrijvingsformulier op, vul het in en mail het aan ons. In het formulier staat hoe het verder precies in zijn werk gaat.

►  Op het inschrijvingsformulier staat o.a. deze vraag: "Hoe heb je Embrace Pink / Summercamp gevonden" ?!
►  Vul daar deze Link in:  http://gaynieuws.blogspot.nl/2013/05/embrace-pink-summercamp-zesde-editie.html   kopiëren / plakken

Contact
•  Meer weten ?! Stuur ons een berichtje, of stuur een mail aan summercamp@embracepink.nl.  
•  Je kunt natuurlijk ook onze wekelijkse livechat bezoeken - op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur - via: www.embracepink.nl/chat.
•  En natuurlijk kan je ook op onze Summercamp 2013 facebookpagina kijken ... !!!

bron: Embrace Pink
            

Candlelight Memorial volgt Aids Memorial Day op


               
Zaterdag 1 juni 2013 vindt Candlelight Memorial plaats, de nieuwe naam voor Aids Memorial Day, dat tot en met vorig jaar eind mei dertig maal op rij plaatsvond. Vorig jaar was de laatste keer in de Amsterdamse Dominicuskerk. Over de hele wereld wordt tijdens candlelight concerten en herdenkings-bijeenkomsten iedereen herdacht die is gestorven aan de gevolgen van aids.

In Amsterdam vindt het concert plaats in de Westerkerk. Na een openingswoord door Jacques d’Ancona zingt het Leliekoor à capella liederen van hoofdzakelijk Engelse componisten. De rituelen van voorgaande jaren blijven achterwege, behalve de 'red ribbons' (aidslintje) en quilts: persoonlijke wandkleden die herinneren aan de overledenen.

Het concert duurt van 15.30 tot 16.30 uur, is voor iedereen toegankelijk en gratis. De deur (Prinsengracht 281) gaat twintig minuten voor aanvang van het concert open. In ons land hebben hiv en aids in de jaren '80 en '90 aan duizenden mensen het leven gekost. Nu zijn er goede medicijnen, maar nog steeds overlijden er mensen aan de gevolgen van hiv.

Er leven nu naar schatting 20.000 mensen met hiv in Nederland. Hoeveel het er over de hele wereld zijn, is niet bekend: Schattingen gaan uit van 34 miljoen, ongeveer evenveel mannen als vrouwen.


bron: Gay.blog.nl
             

Apple verwijdert iOS-app die Homoseksualiteit belooft te genezen


                    
Apple heeft de iPhone-applicatie Setting Captives Free uit de App Store verwijderd. De app beweerde gebruikers te kunnen genezen van hun homoseksualiteit door ermee om te gaan zoals met teveel eten, alcohol, drugs, gokken en roken. Het verschijnen van de app zorgde voor ophef van homoactivistengroep 'All Out' die bij een online petitie meer dan 50.000 digitale handtekeningen had verzameld om op deze manier de app te laten verbieden.

Setting Captives Free was enkele maanden geleden langs Apple's goedkeuringsproces gekomen en stond sindsdien in de App Store. Een latere up-date werd ook door Apple goedgekeurd. Na de petitie van 'All Out' werd hij echter verwijderd, waarna Apple aan Macworld vertelde dat de app niet voldeed aan de algemene App Store-voorwaarden.

De controversiële app stond niet alleen in de App Store voor iOS. Ook voor Android kan hij worden gedownload en is hij nog niet verwijderd. De petitie wordt daarom voortgezet, in de hoop Google zo te overtuigen om hem ook te verwijderen.

Dat de app langs Google is geglipt is echter iets minder opmerkelijk, omdat er in de Play Store amper tot geen goedkeuringsproces bestaat. Apple neemt iedere potentiële app onder de loep, om zo mogelijk kwetsend materiaal en schadelijke software te mijden. Dat heeft in het ver- leden ook wel eens geleid tot vreemdere keuzes. Zo werd de game Sweatshop verwijderd, waarin de arbeidsomstandigheden in armere landen werden behandeld.


bron: iPhoneClub.nl
             

Homo's en dressuur

                    
Column - Deze week bleek opnieuw dat homotolerantie nog altijd een bijzonder iets is. Het eerste gesloten homohuwelijk bracht in Frankrijk een enorme media-aandacht en nog meer ophef teweeg. Dan praten we dus anno 2013 over een land waarvan de hoofd- stad vijf uurtjes rijden van ons vandaan ligt.

Toch is homofobie ook nog vaak genoeg dichterbij huis te vinden. Ik moest denken aan het verhaal van Gregor Tacx in het themanummer 'Dres- suur & Lifestyle'. De 22-jarige ruiter werd anderhalf jaar terug stevig in elkaar geslagen door een groep Marokkanen. Enkel en alleen vanwege zijn geaardheid.

Ook andere ruiters zijn openhartig in dit artikel. Theo Hanzon had als jonge jongen angst om hét op te biechten tegen zijn vader. "Zijn beeld over 'De Homo' was dat van een flamboyant figuur in een string op een boot", tekenen we op uit de mond van Hanzon. Of Seth Boschman, die na een relatie met een vrouw erachter kwam op mannen te vallen. Hij kon het pas veel later accepteren en het duurde nog langer eerdat hij het aan zijn moeder kon vertellen.

Persoonlijke verhalen dus van ruiters die, niet toevallig, allen dressuur rijden. Precieze cijfers zijn niet bekend, maar van alle startpashouders die dressuur rijden is slechts 10% man en ik durf te beweren dat de helft hiervan homoseksueel is. Het plaats deze discipline in een bijzondere positie, aangezien sport over het algemeen gekenmerkt wordt door een hoog gehalte aan homo-intolerantie.

Door een maatschappelijke bril bekeken is de paardensport sowieso bijzonder. Waar vind je nu de situatie, of het in sport of in het bedrijfsleven is, dat mannen en vrouwen op gelijk niveau presteren ?! Sterker nog, het 'zwakke geslacht' weet steeds vaker aan het langste eind te trekken.

De enige scepsis die ik als hippisch journalist ooit had, is in hoeverre het schadelijk is voor de aantrekkingskracht van je sport als deze in de ogen van jongens dermate geassocieerd wordt met meiden en homo's. Eigenlijk maakt dat niet veel uit. De gracieuze en op uiterlijk vertoon gerichte dressuursport past de homoseksuele man nu eenmaal als een op maat gemaakte slipjas.

Het zijn simpelweg vaak de beste ruiters voor deze discipline. Of zoals heteroman én dressuurtopper Sander Marijnissen in het artikel zegt: "Geen enkele man zit zo mooi statig en fier in het zadel als een homo". Marijnissen had overigens ook nog een argument om als hetero juist 
wel te gaan rijden. "We hadden een manegebedrijf aan huis. Het betekende veel meiden over de vloer, dus ik zat er wel goed mee".

Het artikel 'Echte mannen rijden (geen) dressuur' is verschenen in het themanummer 'Dressuur & Lifestyle' van 'Hoefslag'.
Verkrijgbaar in de losse verkoop en ook online te bestellen !!  Kijk bij 'speciale uitgaven' !!

Peter van Pinxteren

bronnen: DeHoefslag.nl - Dressuur & Lifestyle
               

donderdag 30 mei 2013

Tien jaar Belgisch Homohuwelijk


                   
Op 1 juni is het precies tien jaar geleden dat in België het huwelijk werd opengesteld voor paren van hetzelfde geslacht. Volgens het Rijksregister zijn in deze periode zo'n 11.000 homohuwelijken gesloten. Ruim 1200 huwelijken strandden en eindigden in een echt- scheiding.

Officiële cijfers van dit jaar zijn nog niet voorhanden, de tellingen zijn vanaf juni 2003 tot en met het jaar 2012. Tussen 1 juni 2003 en 31 de- cember 2012 stapten 11.340 mannen en 9.832 vrouwen in het huwelijksbootje met iemand van hetzelfde geslacht. Ter vergelijking: vorig jaar waren er in België 22.200 heteroseksuele huwelijken, en over hetzelfde jaar waren er 508 homohuwelijken. De meeste homoseksuele huwe-lijksverbintenissen werden in 2012 aangegaan in de provincie Antwerpen met 234 homohuwelijken.

De afgelopen tien jaar trouwden in België aanzienlijk meer homoseksuele mannen dan lesbiennes. Opvallend is dan ook dat deze cijfers bij scheidingen net andersom ligt. Van 2003 tot eind 2012 eindigden 1.226 homohuwelijken in een scheiding, van respectievelijk 1.034 mannen
en 1.418 vrouwen.

Zie ook:  België: Tweede land met Homohuwelijk  België: Eerste officiële Homohuwelijk  /  België: 1.000 Homohuwelijken per jaar

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                

Nigeriaans Parlement keurt omstreden anti-Homowet goed


                
Het Nigeriaanse parlement heeft donderdag een omstreden wet aangenomen die homoseksuele praxis streng bestraft. Homo's kun- nen tot 14 jaar celstraf krijgen.

Dat meldt persbureau AP. Nigeriaanse homo's zijn voortaan strafbaar als ze 'openbaar blijk geven van een gelijkgeslachtelijke relatie', als ze een homobar openen of als ze een homo-organisatie oprichten. Ook homohuwelijken zijn juridisch niet geoorloofd.

De wet werd in 2011 al aangenomen door de Senaat, maar de goedkeuring door het Huis van Afgevaardigden liet nog op zich wachten. Het is niet duidelijk of het Huis wijzigingen heeft aangebracht. Overigens is de wet nog niet definitief goedgekeurd: president Goodluck Jonathan moet zijn handtekening nog zetten. Of hij dat ook gaat doen is de vraag. De Verenigde Staten en 't Verenigd Koninkrijk hebben gedreigd om de steun voor AIDS-hulpprogramma's stop te zetten wanneer de wet wordt ingevoerd.

Homoseksualiteit is 'barbaars en schandelijk'
De 160 miljoen Nigerianen zijn verdeeld tussen christendom en islam, maar worden verenigd door hun afkeer van homoseksualiteit. De Christe- lijke Associatie van Nigeria, de koepelorganisatie van christenen, noemde het homohuwelijk 'barbaars en schandelijk' en pleit al jaren voor de invoering van de wet. Het Nationale Moslimcentrum sloot zich daarbij aan.

Meer dan honderd mensenrechtengroepen hebben petities ingediend om het wetsontwerp in te trekken. "Het betekent een ernstige aantasting van onze rechten", vertelde homoactivist Alimi Ademola eerder al in Trouw. "De wet is verschrikkelijk".

Ook in andere Afrikaanse landen rust er een groot taboe op homoseksualiteit. Oeganda overweegt al lange tijd om een anti-homowet in te stel- len die strenger is dan de variant die Nigeria nu invoert. Aanvankelijk zouden Oegandezen die uitkomen voor hun homoseksualiteit de doodstraf krijgen, maar die maatregel is onder druk van onder meer de Verenigde Staten geschrapt.


bronnen: Trouw.nl / Persbureau AP
          

Europees Hof wijst hoger beroep Britse weigerambtenaar af


                   
Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft besloten de klacht van de Britse weigerambtenaar Lillian Ladele niet in hoger beroep in behandeling te nemen. Dat maakte de zogenaamde Grote Kamer van het Europees Hof dinsdag 28 mei bekend. Een- zelfde besluit werd genomen over het hoger beroep in een andere Britse zaak waar homoseksualiteit een rol speelt.

Januari jl. besloot het Europese Hof al dat het vonnis van Britse rechters, die hadden ingestemd met 't ontslag van de weigerambtenaar in de Londense deelgemeente Islington, niet in strijd was met het Europees Handvest voor de Rechten van de Mens (EVRM). Ladele besloot daarop in hoger beroep te gaan bij de Grote Kamer, maar die instantie heeft dat nu teruggewezen - daarmee is de kwestie juridisch volledig afgehandeld.

Ook het hoger beroep van Gary McFarlane werd door de Grote Kamer van het Europees Hof teruggewezen. McFarlane werd door zijn werkgever ontslagen, omdat hij als huwelijks- en relatietherapeut vanwege godsdienstige bezwaren geweigerd had een homoseksueel paar in behandeling te nemen.

bronnen: COC.nl / COC Nederland
            

14 Juni 2013 | Workshop Sexuality & Femininities


                   
Deze workshop tijdens het DIEP Festival in Utrecht verkent vrouwelijke genderidentiteit en vrouwelijke seksualiteit vertrekkend van- uit de ontwikkelingen binnen queer- en transgenderstudies.

Kijkend naar de huidige interesse in queer theorie en het positieve beeld rondom transgenders dat zich de afgelopen tijd heeft ontplooid kunnen we ons vanuit een feministisch perspectief afvragen: in hoeverre draagt het vrouwelijke facet nog bij aan de ontwikkeling van seksualiteit en genderidentiteit ?!

Transgenders in volle glorie: van onderdanige fetisjistische transvestieten tot androgene verschijningen en uit de kast gedrag van lesbische transseksuelen. Al deze manifestaties getuigen van een vrouwelijke aard. Wat kunnen wij hiervan leren ?! De lesbische feministische activisten uit de jaren '80 waren bang voor M2F transseksuelen. Gedurende diezelfde periode stond M2F Betty Pearl in Amsterdam bekend als openlijke activiste binnen de vrouwelijke Leer- en SM-scene.

In deze huidige opleving van verkenning naar vrouwelijke seksualiteit kan de discussie omtrent transvrouwen (in de breedste zin van het woord inclusief transvestieten, transseksuelen en zelf geïdentificeerde transgenders) en hun seksualiteit meer licht doen schijnen op restricties, invloed van testosteron en oestrogenen, fantasieën, dominantie, onderschikking, fetisjen en orgasmes van alle mensen die zich associëren met een vrouwelijk facet. In deze queer omgeving worden uiteraard ook lesbische en biseksuele cis-vrouwen in de verkenning opgenomen.

Dit is geen seksworkshop, maar een aanknopingspunt voor verdere theorie ontwikkeling waardoor we onze behoeftes, gevoelens, verlangens en gedrag m.b.t. toekomstige seksuele ontplooiing beter leren begrijpen.

Tania Barkhuis leidt samen met de Franse eductor en activiste Wendy Delorme deze workshop. Dit is een eerste stap om dit onderwerp be- spreekbaar te maken. Alle transvrouwen en hun partners zijn welkom.

Datum:    14 juni 2013
Tijd:         15:00 - 19:00 uur
Locatie:   Cult Dealer Enzo - Utrecht

**  De voertaal van de workshop is Engels !!

bronnen: Transgender Netwerk Nederland / DIEP Festival
                

Calvin Klein en boytoy Nick Gruber verzoenen zich


                
Modeontwerper Calvin Klein en zijn boytoy Nick Gruber hebben hun verschillen bijgelegd. Gruber had ermee gedreigd om alle gehei- men uit hun relatie in een boek neer te pennen. Het model zou ook na de breuk de hoofdrol spelen in een realityserie.

Een bron vertelt nu aan de gespecialiseerde pers dat Calvin Klein Nick nog steeds als zijn oogappel ziet. "Ondanks alles wat er gebeurd is en wat Nick gedaan heeft, houdt hij nog steeds van hem". Dat is blijkbaar genoeg om Nick Gruber naar een exlusief resort te laten overvliegen in Mexico waar de twee elkaar opnieuw ontmoet hebben.

Nick en Calvin zouden elkaar de afgelopen weken verschillende berichtjes hebben gestuurd na hun breuk in februari. Het voormalige koppel bleef wel vrienden. Een woordvoerder van Calvin Klein kon wel bevestigen dat Calvin en Nick nog vrienden zijn en dat er geen sprake is van een relatie. Volgens de woordvoerder zijn alle geschillen bijgelegd.

bron: GayLive.be
                    

Vlaams Lesbisch meisje aangevallen met glas


                     
Voor de 26-jarige Vlaamse Valérie Cuppens eindigde een leuke avond in discotheek The Factory twee weken geleden als een nacht- merrie, toen een onbekende man naar haar uithaalde met een stukgeslagen glas. Hij verwondde haar gezicht en het hoornvlies van haar oog raakte beschadigd. Nu is ze met de politie op zoek naar de boosdoener.

"En dat allemaal omdat mijn vriendin en ik lesbisch zijn", zei Valérie tegen Het Nieuwsblad. "Alles ging vlot totdat een jongen ons verwijten naar het hoofd slingerde. We moesten als homoseksuelen wegblijven. Een groepje van zeven, acht jongens zette zich rond mijn vriendin. Haar blik naar mij stelde me gerust omdat ze lachte, maar even later liep het toch mis. Een jongen kwam naar me toe en haalde uit met een stuk- geslagen glas. Hij duwde me tegen de grond en vluchtte".

Een uitsmijter en barman ontfermden zich over Valérie. Vanwege de ernst van de verwondingen moest ze naar de spoeddienst, waar ze vier hechtingen kreeg. "Het bleek erger te zijn dan ik eerst dacht. We besloten terug te gaan naar The Factory. Daar was de sfeer met de buiten- wippers grimmig geworden. Toen ik de politie belde om een aangifte te doen, werd het erger. We kregen verwijten naar ons hoofd geslingerd en ze beschuldigden een vriendin van mij omdat ze een ander meisje zou geslagen hebben. Tegenover de politiepatrouille verdedigden ze zich meteen door te zeggen dat wij de schuldige waren. Dat vind ik verschrikkelijk. We zijn aangevallen voor onze geaardheid en dat zou in deze maatschappij niet meer mogen".


bronnen: GayKrant.nl / Het Nieuwsblad
                   

Nederlandse ambassadeur in Marokko op het matje geroepen


                
De autoriteiten in Marokko hebben de Nederlandse ambassadeur Ron Strikker om opheldering gevraagd vanwege zijn openlijke kri- tiek op de gevangenisstraffen die recentelijk zijn opgelegd aan homoseksuelen in het land.

Op de Nederlandse ambassade werd op 17 mei - Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie - samen met een Marokkaanse burgerrechten- beweging een besloten fototentoonstelling over homoseksualiteit in Marokko georganiseerd. Op 17 mei 1990 werd door de Wereld Gezondheids- organisatie (WHO) van de Verenigde Naties besloten dat homoseksualiteit geen geestesziekte is.

Ambassadeur Strikker schreef die dag op zijn facebookpagina: "Voor mij is het een anachronisme dat homoseksualiteit in Marokko nog altijd wordt beschouwd als een misdaad, bijna 25 jaar na dit besluit". Strikker voegt daaraan toe dat het vonnis wat hem betreft in strijd is met arti- kel 1 van de VN - Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Aan persbureau AFP heeft Strikker laten weten nog hoop te hebben 'dat homoseksuelen op een dag in Marokko worden geaccepteerd als volwaardige burgers en niet als zieken of criminelen'.

Op 20 mei jl. werden twee jonge Marokkanen vanwege homoseksuele handelingen en schending van de publieke zeden tot vier maanden gevan- genisstraf veroordeeld door een rechter in Temara. De twee mannen van 28 en 20 jaar werden begin mei gearresteerd toen ze door de politie op heterdaad betrapt werden in een auto.

De Nederlandse ambassadeur doelde met zijn uitspraken echter vooral op een andere veroordeling. In Souk Al Arbaa kregen twee mannen zwaardere gevangenisstraffen voor homoseksualiteit - namelijk zes maanden voor de ene en zelfs drie jaar gevangenisstraf voor de andere. Sectie 489 van het Marokkaanse Wetboek van Strafrecht voorziet in dergelijke straffen wanneer 'mannen buiten hun natuurlijke aanleg' seks hebben met een andere man.

De uitspraken van Strikker hebben gemengde reacties gegeven. Kritiek was er te lezen op Marokkaanse sites in ons land, terwijl mensenrechten en LHBT-organisaties in Marokko juist enthousiast reageerden. "Dit is zeer positief van de Nederlandse ambassadeur. We zijn blij met de actieve opstelling", schrijft een lid van de Marokkaanse LHBT-organisatie Kif-Kif.

Strikker werd afgelopen maandag bij 't Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op het matje geroepen. Het gesprek is volgens een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken 'in goede harmonie' verlopen.

Zie ook:  Celstraf voor Marokkaanse Homo's  /  Gevangenisstraf Marokkaanse mannen vanwege Homoseksuele handelingen

bronnen: COC.nl / AFP / Volkskrant.nl
           

woensdag 29 mei 2013

Meerderheid Kamer voor afschaffen weigerambtenaar


                   
Twaalf jaar na openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht komt er een einde aan de weigerambtenaar. Kamerleden Gerard Schouw en Pia Dijkstra - D66 - dienden hiervoor een wetsvoorstel in.

Schouw: "In 2001 was de verwachting dat dit fenomeen vanzelf zou verdwijnen, het tegendeel bleek waar. Nog steeds zijn er gemeenten waar een ambtenaar van de burgerlijke stand mag weigeren om een homohuwelijk te sluiten. D66 is dan ook blij dat ons wetsvoorstel wordt omarmd door een meerderheid van de Kamer".

Het is van belang dat ambtenaren gewoon de wet uitvoeren en niet discrimineren. Persoonlijke bezwaren mogen geen reden zijn om te weige- ren een huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen te sluiten. Dijkstra: "Iedereen mag gewetensbezwaren hebben, maar als ambtenaar moet je in de eerste plaats de wet uitvoeren. Het gaat hierbij niet alleen om een praktisch probleem waarvoor de wet een oplossing moet bie- den. Het principe is nog veel belangrijker. Gelijke behandeling is een belangrijk recht en moet voor iedereen gelden".

Een neutrale overheid is voor D66 van zeer groot belang. Het kerkelijk en burgerlijk huwelijk zijn in Nederland strikt gescheiden. Ambtenaren zijn in dienst van de staat en moeten de eigen privé opvattingen over bijvoorbeeld het huwelijk tijdens het werk opzij zetten. Schouw: "Als we toestaan dat ambtenaren een homohuwelijk weigeren te sluiten, wat is dan de volgende stap ?! Weigering om stel te huwen dat na een echt- scheiding voor de tweede keer in het huwelijksbootje wil stappen ?!"

Het wetsvoorstel maakt onderdeel uit van het 'Roze Stembusakkoord' dat op 3 september 2012 ondertekend is door een ruime meerderheid van D66, VVD, PvdA, SP, PVV, GroenLinks, Partij voor de Dieren en 50+. In dit akkoord spraken de partijen af om vijf kwesties op het gebied van emancipatie zo snel mogelijk te regelen. Het gaat behalve om het afschaffen van de weigerambtenaar om voorlichting op scholen over seksuali- teit en seksuele diversiteit, lesbisch ouderschap, erkenning van genderidentiteit en het afschaffen van de enkele feit-constructie.


bron: Gay.blog.nl
          

Chelsea Clinton | Homorechten 'fundamenteel'


                      
Chelsea, de dochter van Bill Clinton, heeft gezegd dat ze haar tijd wil wijden aan intenationale gezondheids- en homorechtenprojecten waaronder het homohuwelijk, voor de Clinton Foundation.
 
Chelsea maakte de opmerking tijdens een bezoek aan Maleisië. "Voor mij is 't al mogelijk om te trouwen met wie ik wil. Dat is fundamentele menselijke noodzaak. Wie geluk heeft gehad, zou die rechten ook aan anderen moeten geven".
 
"Het is mijn doel om te doen wat ik kan, waar ik ook aan het werk ben", zei ze.

In een speech op de GLAAD Media Awards vertelde oud-president Bill Clinton hoe hij, dankzij zijn dochter, zijn standpunt ten opzichte van het homohuwelijk veranderde. Tijdens zijn presidentschap zette hij ooit zijn handtekening onder de Defense of Marriage Act (DOMA) - een wet die stelt dat het huwelijk voor één man en één vrouw is.


bron: GayKrant.nl
                 

"Lesbische Moeders" met bekende donoren gezocht ‼


              
Lesbische Moeders  →  In opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie doen Wendy Schrama, Catrien Bijleveld, Gonneke van Rossum en Masja Antokolskaja samen met de onderzoekers van Universiteit Utrecht (UU) een onderzoek naar de juridische positie van ouders en kinderen in lesbische gezinnen waar het kind met behulp van een bekende donor is verwekt.

Een van de doelen van het onderzoek is om te bezien hoe met wetgeving meer tegemoet kan komen aan wensen van de biologische moeders ('geboortemoeder'), de partners van deze moeders ('meemoeder') en bekende donoren.

Daarom willen de onderzoekers weten hoe de rollen in deze gezinnen in de praktijk verdeeld zijn, tegen welke problemen deze gezinnen aan- lopen en hoe de moeders en de bekende donor hun juridische positie graag geregeld willen zien. Om daarvan een beeld te krijgen, willen zij zoveel mogelijk geboortemoeders, meemoeders en bekende donoren vragen stellen via een internetenquête, waarvan de resultaten anoniem zullen worden verwerkt.

De populatie van lesbische gezinnen die met behulp van bekende donor een kind hebben gekregen, is in Nederland niet groot: daarom gebruikt het onderzoeksteam de 'sneeuwbalmethode', zoals zij dat noemen, om aan respondenten te komen. Zij vragen om hulp voor het werven van respondenten.


bron: Gay.blog.nl
                  

Ook maatschappelijk debat Homohuwelijk in Kroatië


                      
Kroatië  →  Net als in Frankrijk is ook in toetredend EU-lid Kroatië het maatschappelijk debat over het homohuwelijk losgebarsten. Tegenstanders hebben het initiatief genomen voor een bindend referendum dat zeker moet stellen dat het huwelijk grondwettelijk voorbehouden blijft aan een man en een vrouw. Dat lokt activisten uit om juist voor het homohuwelijk de straat op te gaan. Ook de regering is niet blij met een referendum.

De Kroatische katholieke kerkgroep 'In de naam van de familie' heeft met meer dan 710.000 verzamelde handtekeningen echter ruimschoots voldoende steun om de regering te dwingen een referendum over dit onderwerp te organiseren. Het parlement zal binnen 2 weken de petitie krijgen en dan een datum moeten bepalen. Dat heeft de groep woensdag tegen het ANP gezegd. De invloedrijke club zegt dat ze met het initia- tief ook kinderen wil beschermen tegen adoptie door homoparen.

De beoogde volksraadpleging maakt wat los. Honderden activisten waren deze week betrokken bij de eerste mars voor het homohuwelijk in het streng katholieke Balkanland met ruim 4 miljoen inwoners. Zij droegen in Zagreb posters met leuzen als 'Jezus had twee vaders' en 'Verschillen- de families, dezelfde rechten.'

De centrumlinkse regering is tegen het referendum en wil eerst de handtekeningen controleren. Kroatië wordt op 1 juli lid van de Europese Unie en wil niet bekend staan als anti-homo. De katholieken zijn nu bang dat de referendumwetgeving snel wordt aangepast en vragen woensdag in een open brief aan president Ivo Josipović om dat te voorkomen.


bronnen: Algemeen Dagblad / ANP
           

De nieuwe AMANDO: 'Alleen voor èchte mannen'


                       
Het mannenmerk AMANDO is vernieuwd: het is nu 'alleen nog maar geschikt voor èchte kerels'. Dat meldt een persbericht. 'Dus no-more mister metro man', die is passé. Anno 2013 is er de AMANDO man. De AMANDO Man gebruikt geen föhn, maar een bladblazer !!  De AMANDO man wast zich niet in bad, maar stapt zelfverzekerd in een cementmolen. Want dát is 'wat èchte kerels doen'.

AMANDO is o.a. bekend vanwege aftershaves en eau de toilette; daar komt nu huidverzorging bij. De producten worden verkocht bij de drogist. De geuren, face- en bodycare zijn geïnspireerd door mannenlogica, want mannen 'handelen nou eenmaal anders dan vrouwen'. Mannen willen dus kwaliteit, duidelijkheid en hebben een voorkeur voor huidverzorging. Dat blijkt uit allerlei onderzoeken van de afgelopen jaren waarbij mannen zijn ondervraagd over hun verzorgingsrituelen. AMANDO heeft daarom 4 praktische face-care producten en vier geur-bodylijnen: Noir, Mystery, Sport & Intense.

AMANDO is 'het enige èchte mannenmerk dat staat voor hoe mannen dingen doen; zonder poespas. AMANDO voorziet dus niet in een opgelegde behoefte maar in wat mannen echt nodig hebben. Dus is de huidverzorging makkelijk in gebruik en zijn de AMANDO geuren net zo duidelijk als echte mannen zelf. Niet geheel onbelangrijk; de producten doen wat zij beloven. Dat maakt AMANDO geen verzorging vóór mannen maar vol- gens mannen'.

Wist je overigens dat:
•  De AMANDO Truck door heel Nederland en de rest van de Benelux rijdt met een geheel naakte man erop ?!    
•  Dat AMANDO je de komende maanden uit gaat dagen om je mannelijkheid met ons te delen op Facebook en Twitter ?!
•  Dat vrouwen met boodschappenlijstjes winkelen en mannen doorgaans dat kopen wat ze er lekker er uit vinden zien ?!
•  Dat de AMANDO shower Foams niet alleen heerlijk schuimen maar ook 74% minder CO2 uitstoten ?!
•  Dat lelijke witte strepen wanneer je AMANDO deodorant sprays gebruikt alleen nog maar voorkomen op de snelweg en niet op je kleding ?!
•  Dat mannen bijna altijd wijdbeens of met uitgestrekte benen zitten ?!

bronnen: Gay.blog.nl / AMANDO / YouTube.com

             

                  

Eerste Homohuwelijk in Frankrijk is voltrokken


                         
UPDATE - In Frankrijk zijn woensdag voor het eerst twee mannen met elkaar getrouwd.

In de stad Montpellier gaven Vincent Autin (40) en Bruno Boileau (30) elkaar hun jawoord in het bijzijn van enkele honderden gasten. Onder an- deren 230 journalisten uit de hele wereld waren op de voltrekking van het huwelijk afgekomen.

''Het is mij een groot genoegen jullie bij wet getrouwd te verklaren'', sprak burgemeester van Montpellier Hélène Mandroux. Na het jawoord kusten de mannen elkaar en klonk een groot applaus van de meer dan 500 genodigden. De plechtigheid werd live uitgezonden via internet.

De politie was uit vrees voor ongeregeldheden in groten getale aanwezig. Na een anoniem dreigtelefoontje voor de ceremonie werd het stadhuis uitgekamd; er werd niets verdachts gevonden.

"Later kwam het voor het stadhuis tot opstootjes met antihomohuwelijkbetogers. De politie heeft enkele aanhoudingen verricht", aldus Franse media.

Zwaarbevochten
Het homohuwelijk is zwaarbevochten in Frankrijk. President François Hollande zette eerder deze maand zijn handtekening onder de wet die het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht mogelijk maakte.

Zondag was in Parijs nog een massale betoging tegen het homohuwelijk. De demonstranten eisten dat de wet die het huwelijk tussen twee man- nen of vrouwen mogelijk maakt, wordt teruggedraaid.

bronnen: NU.nl / Zie.nl (Video)

           Eerste Homohuwelijk in Frankrijk een feit

Het eerste homohuwelijk in Frankrijk is een feit. In de Zuid-Franse stad Montpellier gaven Vincent Autin en Bruno Boileau elkaar het ja-woord, onder het oog van de pers die in groten getale bij het huwelijk aanwezig was.

Naast veel journalisten waren er ook veel politieagenten op de been, in verband met de felle protesten tegen het homohuwelijk Vorige week zondag nog gingen tienduizenden mensen in Parijs de straat op om te protesteren tegen de nieuwe wet die het homohuwelijk mogelijk maakt.
                
Boileau zei de huwelijksdag door de uitgebreide veiligheidsmaatregelen niet te laten vergallen. "Het is nog steeds onze bruiloft, wat er ook ge- beurt", zei hij. "Er zijn altijd veiligheidsvoorschriften waar we ons aan moeten houden, maar we willen over het plein van het gemeentehuis lopen. We willen dit moment opdragen aan iedereen die de afgelopen maanden heeft gevochten tegen de haat".

Hélène Mandroux, de burgemeester van Montpellier, leidde de ceremonie. Volgens haar gaat het huwelijk van woensdag maar om een ding: gelijke rechten voor iedereen. "Vandaag worden vrouwen en mannen in Frankrijk niet langer gediscrimineerd vanwege hun seksuele voorkeur", zei ze.

Het legaliseren van het homohuwelijk was een van de verkiezingsbeloften van de Franse president François Hollande. De wet legde bittere ver- deeldheid bloot tussen enerzijds de tolerante bevolking, die homoseksualiteit accepteert, en anderzijds de christelijke en extreemrechtse bevol- king, die er fel tegen gekant is. Demonstraties tegen de legalisering zijn herhaaldelijk uitgelopen op geweld.

Zie ook:  Vincent en Bruno in Homohuwelijk Frankrijk  /  Eerste Franse Homohuwelijk: 'Oui'  /  Eerste Homohuwelijk in Frankrijk

bronnen: FokNieuws.nl / NOS.nl (Video)
      


        

Eerste Franse Homohuwelijk streng beveiligd

De sluiting van het eerste homohuwelijk in Frankrijk vandaag zal zwaar worden beveiligd tegen betogers. 50 à 100 agenten zullen Vincent Autin (40) en Bruno Boileau (30) en hun gasten beschermen tijdens de ceremonie in Montpellier.

"Daarnaast staan op een andere plek 80 man van de mobiele eenheid van de gendarmerie paraat. In het geval van ernstige ongeregeldheden kan extra mankracht worden opgevraagd bij de mobiele eenheid", aldus de TV-zender TF1 dinsdagmiddag.
x
x
In Frankrijk worden al maanden massale betogingen gehouden tegen het homohuwelijk, dat inmiddels door het parlement is aanvaard.


bronnen: Algemeen Dagblad / TV-zender TF1 / NOS.nl - NOS op 3 (Video)

          Eerste Franse Homohuwelijk is een feit, maar de Fransen zijn er al klaar mee

Ondanks protesten en hevige debatten, trouwt vandaag in Frankrijk het eerste homopaar. Journalisten van over de hele wereld zijn overgevlogen om het 'historische huwelijk' te volgen, maar in Frankrijk is iedereen er een beetje klaar met nieuws over het homohuwelijk, en dan vooral met de eindeloos herhaalde argumenten vóór en tegen. 'Interessanter is hoe het verzet zich komende maanden gaat ontwikkelen'.

Terwijl in Parijs afgelopen zondag 150 duizend demonstranten tegen het homohuwelijk en adoptie van kinderen door ho- mostellen protesteerden en het debat hierover afgelopen dagen ongehinderd doorging, trouwt vandaag het eerste homo- stel in Frankrijk. Niet in de verdeelde hoofdstad, maar in het zuidelijk gelegen Montpellier, dat met zijn liberale klimaat en linkse bestuur bekend staat als 'het San Francisco van Frankrijk'.
x
x
De burgemeester van Montpellier, Hélène Mandroux, zal het huwelijk tussen de 40-jarige Vincent Autin en zijn 30-jarige partner Bruno Boileau woensdagmiddag inluiden. Honderden gasten zullen hiervan getuigen zijn, onder wie 140 geaccrediteerde journalisten en één politicus: Najat Vallaud-Belkacem. Laatste benadrukte dat ze als privépersoon aanwezig zal zijn bij het huwelijk, en niet als politicus - uit angst voor argumen- ten dat het huwelijk politiek gekleurd is.

Verhitte debatten
Het homohuwelijk ligt in Frankrijk uiterst gevoelig, zo bleek afgelopen maanden maar weer, want sinds het wetsontwerp in 2011 werd afgewe- zen en er dit jaar opnieuw werd gepoogd het aan te nemen (dit keer met succes), zijn er geregeld straatprotesten. Rechtse jongeren, katholieke groeperingen, maar ook kardinalen, rabbijnen en imams lopen hierin voorop. Ze vertegenwoordigen de gevoelens die André Vingt-Trois, de aartsbisschop van Parijs, vorig jaar al verkondigde: een huwelijk is een verbintenis tussen man en vrouw en kinderen hebben de liefde van een vader én een moeder nodig.

De massale demonstratie van afgelopen zondag - waarbij 340 mensen werden gearresteerd - vond plaats tegen een achtergrond van maanden- lange debatten, zowel in de politiek als op de televisie en op straat. Het waren veelal verhitte discussies, waarin elk mogelijk argument tot in de details werd besproken.

Nu er geen onbesproken argument meer over lijkt te zijn, zijn de Fransen er klaar mee. Uit een onderzoek dat afgelopen zondag in Journal du Dimanche werd gepubliceerd, blijkt dat driekwart van de Fransen vindt dat het afgelopen moet zijn met de straatprotesten tegen het homohu- welijk.

Volkskrant-correspondent Ariejan Korteweg, die in Parijs verblijft, denkt dan ook dat het vandaag wel mee zal vallen met de gevreesde onge- regeldheden, nu het eerste Franse homopaar daadwerkelijk in het huwelijksbootje stapt. "Ik verwacht dat het tamelijk vredelievend zal verlo- pen", aldus Korteweg. "Er zal veel politie zijn, maar de relschoppers die je in Parijs zag, zullen zich in Montpellier vermoedelijk niet laten zien. Die floreren toch het beste in grote groepen, als er veel mensen op de been zijn. In Montpellier vallen ze niet zo op".

Interessanter dan de mogelijke ongeregeldheden is daarom volgens Korteweg de vraag hoe zich het verzet tegen het homohuwelijk de komende maanden - als meer homoparen zullen trouwen, ook in minder liberale gemeentes dan Montpellier - zal ontwikkelen. "In Frankrijk hebben men- sen een heel arsenaal aan middelen ter beschikking om te demonstreren. Nee, ik denk niet dat er messen worden getrokken, maar het zou kunnen dat demonstranten burgemeesters die homohuwelijken goedkeuren de hele nacht wakker houden met lawaai, banden lekprikken, met voorwerpen gaan gooien - dat soort dingen. Dat kan voor grote spanningen zorgen". 

Gelukwens
Korteweg is van mening dat de regering, onder leiding van de socialistische president Francois Hollande, het deels aan zichzelf te danken heeft dat het wetsontwerp op zo veel verzet kon rekenen onder de bevolking. "De regering heeft de maatregel slecht verkocht. Ze hebben vooral de argumenten van de tegenstanders alle ruimte gegeven en weinig aandacht besteed aan de argumenten vóór. Dat komt voort uit onhandigheid, denk ik".  

Of we vandaag nog iets vanuit de Franse politiek kunnen verwachten ?! "Hoogstens een gelukwens", denkt Ariejan Korteweg. "Maar een toe- spraak van President Hollande op de televisie ?! Welnee !!"

bronnen: Volkskrant.nl / Journal du Dimanche
             

dinsdag 28 mei 2013

Mieke | Gedachtegang


Exclusief voor GaySite.nl heeft Mieke de afgelopen twee weken de roddelbladen uitgeplozen, op zoek naar homo-nieuwtjes. Om de week vult ze deze rubriek en ze laat haar eigen commentaar niet achterwege ... !!!

Lieve lezers,

Vraagt u zich ook wel eens dingen af ?! Ik heb af en toe van die hele rare gedachtes waar ik gewoon niet mee kan stoppen. Wordt er eigenlijk een beetje koekoek van. Een paar voorbeelden: Zou Frans Duijts Engels kunnen spreken ?! Als Amerikanen met rijst gooien bij een bruiloft, gooien Aziaten dan met hotdogs ?! En als je een homo aanrijdt, heb je dan standaard een sterretje in je voorruit ?! Misschien moet ik het advies van mijn lieve winesis maar eens opvolgen en stoppen met een fles wijn als drinkontbijt.

Wie de flessen in de wilgen heeft gehangen is Hans van der Togt. In het verleden dreigde hij met een rechtszaak als iemand maar iets durfde te zeggen over zijn alcoholprobleem, maar nu roept zij van der Togtstrip zelf overal dat hij aan de drank ten onder dreigde te gaan. Naar eigen zeggen zat hij 's ochtends om half 9 al aan de wijn. Mieke ziet het probleem niet. Gelukkig voor 'Het Vat van Fortuin' bracht de Jellinek kliniek uitkomst. Voor Mieke werkt die kliniek zoooo verslavend. Dronken had Hans al geen leuk leven, dus drankvrij zal hij binnenkort wel gaan touw- tjespringen.

Wie dat dan weer doet om fit te blijven is schaatsster Ireen Wust. In 2010 onthulde de schaatskampioene, met een opening van 10.5, lesbisch te zijn. Later vertelde de klapklitschaats spijt te hebben van haar coming out. Ze viel namelijk niet perse op vrouwen, maar op personen. Ook op- blaasbare. Ireen glijdt dus net zo makkelijk op een broodje rosbief als op een gehaktstaaf. Wust aantrekkelijk is ze echter niet. Maar ze is dan ook niet verantwoordelijk voor het hoofd dat ze kreeg, daarentegen wel voor het gezicht dat ze daarbij trekt. Een partner zoeken vindt de Olym- pisch kampioene lastig omdat haar kringetje te klein is. Het advies van Mieke is dan ook om met een vinger te beginnen.

Een dikke vinger had Anouk over voor alle Songfestivalcritici. Na negen jaar haalden we dan eindelijk weer 'ns de finale. Na mislukte pogingen van onder andere de Floppers, het draaiorgel van Sienekut en een verdwaalde indiaan eindigde onze rockbitch op een verdienstelijke negende plaats. Ondanks de jaarlijkse bukkake die over het liedjesfestijn wordt gedeponeerd, durfde de Haagse hamportemonnee haar nek uit te steken. Een wervelkolom hebben we allemaal, maar niet iedereen heeft ruggengraat.

Wie op z'n ruggetje graag weer eens een keertje flink wil worden volgeblafd is Jamai. De gebleekte Idols-ster geeft aan weer toe te zijn aan een relatie waarbij hij veel waarde hecht aan het innerlijk. Neem dan lekker een Golden Reetriever !! Mieke is er namelijk geilig van overtuigd dat als innerlijk belangrijk was, God ons wel binnenstebuiten had geschapen. Ga lekker plezier maken, stop je zwaffelzweepje in gewillige Coentun- neltjes en neem het leven niet te serieus. Je overleeft het lekker toch niet.

En die tijd die je krijgt om op deze aardkloot te mogen rondlopen moet je lekker genieten met een grote G van Glas wijn. Hopelijk kan ik dan die stroom van gekke gedachtes een beetje laten rusten. Hoewel; als konijnenpootjes geluk brengen, wat is er dan met het konijn gebeurd ?!

Dikke kus,  Mieke

bron: GaySite.nl