zaterdag 5 december 2015

A'dam – Cold Case | Moord Transgender 'Judy' (34) bij Sportpark Spieringhorn

Opsporing Verzocht besteedde dinsdag 1 december op NPO 1 aandacht aan een Cold Case uit Amsterdam: "De moord op de 34-jarige transgender Judy". Ze werd in Ecuador geboren als Fierro Pineda. Haar lichaam werd op 23 juni 2003 gevonden aan de Seineweg in de buurt van de inmiddels opgeheven voetbalclub Türkiyemspor in Nieuw-West.

De avond voor haar dood ging ze rond half elf 's avonds van huis weg om te gaan tippelen op de Seineweg, haar vaste afwerkplek. Judy was prostituee. Haar lichaam werd met steekwonden gevonden, de ochtend daarna gevonden in de bosjes op Sportpark Spieringhom. Uit onderzoek bleek dat ze was gewurgd. 

Verbeterde technieken leverden nieuwe aanknopingspunten op. Een Cold Case-team doet onderzoek naar haar dood en er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de moordenaar. In Opsporing Verzocht spreekt men ook over Jody. Zij werd namelijk naast 'Judy' ook 'Jody' genoemd.

bronnen: Gay.blog.nl / AvroTros.nl – Opsporing Verzocht / YouTube.com                                       

Docu: "Acceptatie van Homoseksualiteit binnen de Surinaamse gemeenschap"

Amsterdam – Documentaire: "Onbekend Onbemind"  →  Première 11 december tijdens International Queer & Migrant Film Festival in de Amsterdamse Meervaart

Rachel: "Wanneer ik tegen mensen zeg, ik ben gay en ik heb een relatie met een vrouw, dan antwoorden ze: "Ohhhh, ben je teleurgesteld in mannen" ?! of: "je hebt de juiste man niet ontmoet". Dat is toch onzin" ‼

Jermain: "Het is strange, je bent opgevoed met een heteronorm, you need to like girls, maar je krijgt gevoel voor iemand van hetzelfde ge- slacht en je weet even niet hoe of wat je ermee moet. Je hebt nooit gehoord over gay zijn, je weet eigenlijk niet eens wat het inhoudt".

Onbekend Onbemind is een documentaire over de acceptatie van homoseksualiteit binnen de Surinaamse gemeenschap in Suriname en in Nederland en gaat 11 december in première tijdens het International Queer & Migrant Film Festival in de Meervaart in Amsterdam (aanvang 20:30 uur). Na afloop vindt er een nabespreking plaats met de regisseur en de hoofdpersonen uit de documentaire.

Deze gemeenschap is na de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 in tweeën gesplitst, meer dan de helft van de Surinaamse bevolking be- sloot toentertijd naar Nederland te vertrekken. De bestaande Surinaamse tradities, uit de verschillende culturen zijn met de migratiestroom mee naar Nederland gegaan, maar hoe heeft de liberale Nederlandse samenleving bijgedragen aan de homo-emancipatie van de Surinamers ?! 

In de film komen verschillende generaties uit de Surinaamse LHBT-gemeenschap aan het woord. Naast persoonlijke verhalen, laat de documen- taire zien hoe de homo-emancipatie zich binnen de Surinaamse gemeenschap heeft ontwikkeld.
                         

                                     
In de jaren '80 voerde Lionel (1951) een dubbele discriminatiestrijd, omdat hij niet alleen homoseksueel is, maar ook buitenlander. Activisten Jermain (1982) en Lucien (1988) geven hun visie op de hedendaagse ontwikkelingen van de LHBT-gemeenschap binnen de Surinaamse samen- leving waar gebrek aan kennis nog steeds voor problemen zorgt. Kortom een Surinaams portret van veertig jaar homo-emancipatie, verteld door verschillende personages met ieder een ander intrigerend perspectief.

Beginnende documentairemakers Sabrina Sugiarto (regisseur) en Martine Antonissen (producent), leerden elkaar kennen tijdens een opleiding Camera Journalistiek en raakten met elkaar in gesprek over het Surinaamse anti-homo nummer 'Bullet' van rapgroep HMG. Hoewel het nummer verder geen rol speelt in de film, is het wel de aanleiding geweest om dit onderwerp te onderzoeken en er een documentaire over te maken. De film is mede-geproduceerd door Chris Belloni (producent) van Stichting Art1 en het camerawerk is van Quincy Lisse.

De makers van de film: "Met deze film hopen we inzicht, compassie en dialoog over seksuele diversiteit te creëren, zodat het taboe binnen de Surinaams Nederlandse gemeenschap verder doorbroken kan worden".

Zie ook:
Amsterdam - 11 december 2015 | Documentaire: "Onbekend Onbemind"  /  Amsterdam | Documentaire: "Onbekend Onbemind"  
bronnen: De-Surinaamse-Krant.com / YouTube.com / Vimeo.com


vrijdag 4 december 2015

Kylie Minogue | "Kylie's kerstlied krijgt Stock, Aitken & Waterman make-over"

Australië – Kylie Minogue  Showbizz  →  Zin in een portie onvervalst klassieke Stock, Aitken &Waterman ?!  Dat komt mooi uit, want de hitmachine van weleer heeft de kerstsingle van Kylie Minogue een heerlijk retro remix-jasje gegeven.

De opname is van nu, maar het is weer even helemaal 1988, toen Kylie Minogue net was doorgebroken met een stroom hits die allemaal door het bekende trio waren geproduceerd. Deze remix van Every Day Is Like Christmas had zomaar ergens uit die tijd kunnen komen. Echt wel ... "Lekker hoor" ‼

Kylie heeft een album gemaakt met covers van oude kerstliedjes en met enkele nieuwe tracks. De titel: Kylie Christmas.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


                                                                                         

VS – Sport & Showbizz | 'Gus Kenworthy' vertelt over zijn pijnlijke tienerjaren

De olympische skiër Gus Kenworthy vertelt over zijn pijnlijke tienerjaren. Het enige wat hij wilde was hetzelfde zijn als alle anderen.

"Ik deed het met meiden zodat ik bij de jongens hoorde", vertelt Gus Kenworthy. "Er waren tijden dat ik huilde nadat ze weg waren". Afge- lopen oktober kwam Gus uit de kast, maar sinds zijn zestiende wist hij al dat hij op mannen valt. Nu hij de stap heeft genomen uit de kast te komen, voelt hij zich omarmd.

"Ik kwam op het punt dat ik er niet meer over kon liegen", vertelt Gus Kenworthy. "Ik ben weggeblazen met positieve reacties en het is on- voorstelbaar hoeveel mensen er uit de kast zijn gekomen bij mij, waaronder zelfs atleten".

Gus heeft op dit moment een nieuwe vlam van wie hij de naam nog niet wil noemen. Hiervoor had hij vijf jaar een relatie met een jongen.


bronnen: OUT.tv / YouTube.com                               

Marokko – Showbiz | "Zijn Badr Hari en Cristiano Ronaldo Gay-best friends" ?!

In een Franse televisieshow werd gisteren gesuggereerd dat de Nederlands-Marokkaanse kickbokser Badr Hari en het Portugese voetbaltalent Cristiano Ronaldo er een wel zeer intieme relatie op nahouden.

De kickbokser, die onlangs nog werd veroordeeld tot een celstraf wegens zware mishandeling, zou een homoseksuele relatie met Ronaldo hebben. De dertigjarige Real Madrid-ster vliegt regelmatig na de training per privéjet naar Marokko om te 'knuffelen' met Hari, zo meldt The Sun

Dat deed Ronaldo dermate vaak, dat zelfs officials van de Madrileense topclub zich zorgen beginnen te maken. Daniel Riolo, de presentator van het Franse TV-programma 'Touche pas a mon sport' suggereerde dat de twee meer dan vrienden waren. "Ronaldo neemt drie tot vier keer per week zijn privéjet van € 23 miljoen om met een vriend in Marokko te knuffelen", aldus Riolo. 
                              

                    


Cristiano Ronaldo was al vaker in opspraak vanwege zijn vermeende homoseksualiteit door zijn liefde voor mode, accessoires en z'n piekfijne uiterlijke verzorging. Door meerdere bladen werd Ronaldo al verkozen tot heus homo icoon. Eerder had de voetballer een vijf jaar durende relatie met topmodel Irina Shayk

Maar volgens modemeisje Tamara Elbaz, die het stel ooit ontmoette, had Cristiano weinig aandacht voor haar: "Op zeker dat Cristiano gay is. Rond vorig jaar kerst zat 'ie bij ons in het hotel met Irina, en hij heeft niet één keer naar haar omgekeken. Onbegrijpelijk. Zelfs ik kon mijn ogen niet van haar afhouden", aldus Elbaz. 

En wat dat betreft houdt ook Badr er een apart vriendenclubje op na. Naast Ronaldo is de notoire vechter vaak te vinden met de Tjetjeense alleenheerser Rhamzan Kadyrov.

Zie ook:
Franse Sportcommentator: "Cristiano Ronaldo heeft verkering met Badr Hari"   /  Ophef om Cristiano Ronaldo en Badr Hari    
bronnen: QuoteNet.nl / YouTube.com                           

donderdag 3 december 2015

USA – 'Straight Conversion Therapy' | "Hetero's ondergaan conversietherapie"

Het is grappig als het niet zo triest zou zijn: nog altijd bestaat er zoiets als conversietherapie, waarbij homo's sessies ondergaan om 'hetero te worden'. Maar hoe zou het zijn als je dat omdraait ?!

In een video van Buzzfeed is te zien hoe hetero mannen en vrouwen moeten denken aan jeugdtrauma's waardoor ze misschien hetero zijn ge- worden. Daarna krijgen ze foto's te zien van Mila Kunis of Zac Efron, terwijl ze water over zich heengegooid krijgen, wat negatieve associaties moet opwekken. Dit soort praktijken komt namelijk nog steeds voor, in het echt.

bronnen: Winq.nl / BuzzFeed.com / YouTube.com                                   

Utrecht – Middelbare Scholen – LHBT's | Homo’s in de klas zijn vaak zondebok

Voor homo- en biseksuele tieners blijkt uit de kast komen op sommige middelbare scholen in Utrecht geen pretje. Veel medeleerlin- gen willen niet met hen bevriend zijn of zelfs naast hen zitten.

Dat blijkt uit een gezondheidsrapportage over scholieren in klas 2 en klas 4. Met name in wijken als Kanaleneiland en Overvecht is de houding door Turkse en Marokkaanse jongeren tegenover klasgenoten met een andere (ontluikende) seksuele voorkeur ronduit negatief.

De genoemde percentages in de eerste gemeentelijke meting zijn schokkend. Zo denkt slechts één op de vijf leerlingen dat een klasgenoot met een andere geaardheid daarvoor uit kan komen.

Slechts één op de drie vmbo'ers wil een homo als vriend hebben. De helft wil in de pauze liever niet eens naast een homoseksuele klasgenoot zitten, en maakt hem duidelijk dat hij/zij van hem/haar af moet blijven.

Onder jongens en bij Turkse en Marokkaanse tieners zijn deze percentages nog hoger. In het rapport zijn ze echter niet verder uitgesplitst. Het onderzoek is gehouden onder bijna 4000 leerlingen op veertien scholen. Kinderen in klas 4 zijn milder dan in klas 2.

"Die cijfers zijn behoorlijk dramatisch. Dit is geen veilige omgeving", zegt raadslid Anne-Marijke Podt. "Sinds 2013 is voorlichting op scholen hierover verplicht. Je merkt dat scholen waar het het hardste nodig is, daar huiverig voor waren".

Anne-Marijke Podt gaat het onderwerp agenderen in de gemeenteraad, maar vindt evenwel dat er genoeg beleid is om het probleem aan te pakken. Ze doelt daarmee onder meer op de 'regenboogagenda', een actieplan om de zichtbaarheid, veiligheid en acceptatie te vergroten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

Een belangrijk onderdeel daarvan is voorlichting op scholen. "Het streven van de gemeente is dat in 2016 alle scholen voldoen aan de verplich- ting", valt in de regenboogagenda te lezen. De Onderwijsinspectie onderzoekt dit jaar of dat ook zo is en komt in de eerste helft van 2016 met haar rapport.

GroenLinks-raadslid Fred Dekkers spreekt van een 'stevig, maar onderkend probleem'. Hij roept scholen op het onderwerp nog eens te agen- deren, en wijt schroom en onhandigheid als oorzaken dat totnogtoe onvoldoende te doen. Dekkers gaat schriftelijke vragen stellen.

Het gemeentebestuur onderkent dat scholen in de wijken Overvecht, Noordwest en Zuidwest minder tolerant zijn ten opzichte van homosek- sualiteit dan leerlingen uit de andere wijken in de stad. Maar: "Uit het onderzoek kan niet de conclusie getrokken worden dat homoseksuele jongeren in deze wijken problemen hebben".

Het COC was gisteren niet bereikbaar voor een reactie.

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com


        
                                         

Gay.nl - 'Verkiezing' | Karin Bloemen of Loretta Schrijver nieuwe Homomoeder

Homomoeder 2015  →  Karin Bloemen of Loretta Schrijver volgt Patty Brard op als homomoeder. Gay.nl – dat de verkiezing jaarlijks organiseert – maakte donderdag bekend dat alleen Karin en Loretta nog in de race zijn.

Karin en Loretta lieten onder anderen Angela Groothuizen, Claudia de Breij en Marijke Helwegen achter zich. Bezoekers van homocommunity- website Gay.nl maken nu uit wie van de twee de eretitel krijgt. Tot en met dinsdag 8 december kunnen ze hun stem uitbrengen. De titel wordt de dag daarna uitgereikt in een speciale uitzending van Koffietijd.

"De titel is in de eerste plaats een eretitel", zegt Frederik van den Bosch, directeur van Gay.nl. "Daarnaast is de homomoeder echter ook een ambassadeur voor de homogemeenschap. Er wordt gezocht naar een dame die niet aarzelt haar mond open te trekken als de rechten en veilig- heid van Nederlandse homo's in het geding dreigen te komen".
                        

                        
Patty Brard werd vorig jaar uitgeroepen tot homomoeder. Zij liet onder anderen Anita Meyer en Ilse DeLange achter zich.

Wie de nieuwe homomoeder is, weten we woensdag 9 december, dan is de bekendmaking.

Zie ook:  

bronnen: RTL·Nieuws.nl – RTL Boulevard / YouTube.com


        
                                         

woensdag 2 december 2015

Verenigde Staten – Ondergoed - Tommy John | Nooit meer frotten aan je kruis


Ken je dat ?!  Je piemel hangt hinderlijk in de pijp van je boxershort, je zak plakt aan je been omdat je een te wijde slip aan hebt of 'het' zit gewoon niet lekker. Maar om nou in het openbaar aan je lul te gaan frotten …

Let er maar eens op in het openbaar: iedere man loopt wel eens rond met een minder lekker zittende piemel. Met veel misbaar roepen: "Even het zaakje rechtleggen" is niet sjiek, net als het continue gefriemel dat heel normaal is in bepaalde joggingpak-ghetto's.

Het ondergoedmerk Tommy John adresseert dit probleem in een geestig spotje. Waarmee ze dus beweren dat je met de onderbroeken van dit merk nooit meer last hebt van een plakzak of een aandachttrek pik. Als dit zo is bestaat sinterklaas, maar het levert leuke beelden op.

bronnen: Winq.nl / TommyJohn.com / YouTube.com                           

Bruno Gagliasso & João Vicente de Castro | Braziliaanse acteurs kussen op TVAls protest tegen homofobie en machogedrag, kusten twee beroemde Braziliaanse acteurs elkaar op de lippen tijdens de Brazil's GQ Men of the Year Awards. De kus werd live op TV uitgezonden vanuit Rio de Janeiro.

De heteroseksuele acteurs Bruno Gagliasso en João Vicente de Castro hebben voor behoorlijk wat ophef gezorgd in Brazilië. De video van de kussende mannen ging de hele wereld over.

Gagliasso deelde een foto van de kus op zijn Instagram-account, die hij opdroeg aan alle "macho's, hypocrieten en bevooroordeelden", om te laten zien dat er niets mis is met het uiten van liefde voor een andere man.

De acteur heeft in het verleden al veel gedaan voor de homogemeenschap en speelde een homo in een Braziliaanse soap. Met deze kus wilde Gagliasso het beeld van een machoman veranderen.

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                       

Lelystad – Cold Case | "Verdachten zaak 'Les Strijder' geven elkaar de schuld"


Ede - Les Strijder  →  Eén van de vijf verdachten in de Cold Case zaak rond de dood van Les Strijder, in november 2002, gaat vrijuit. Hij was destijds minderjarig en daarom is de zaak verjaard. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald. De rechtbank buigt zich woens- dag over de zaak tegen de vijf verdachten.

Het slachtoffer werd dertien jaar geleden dood gevonden op parkeerplaats Bosberg aan de A27 bij Hilversum. Dat was een heel bekende 'HOP' (Homo-ontmoetingsplaats). De verdachten zijn vijf mannen, onder wie één Lelystedeling en twee broers die destijds in Lelystad woonden.

De zaak bleef in 2002 onopgelost. Een jaar geleden werd de zaak weer opgepakt na een anonieme tip. Vermoed wordt dat Strijder is overleden aan een hartaanval die hij kreeg tijdens de mishandeling door de verdachten.


bron: OmroepFlevoland.nl                                   

dinsdag 1 december 2015

Aaron & Austin | Homoseksuele tweelingbroers nu ook ontdekt in Hollywood ‼


Bijna een jaar na hun coming-out zijn de homoseksuele tweelingbroers Aaron en Austin Rhodes hotter dan ooit ‼  De twee plaatsten vorig jaar een emotionelevideo waarin zij uit de kast kwamen voor hun vader. Niet alleen werd hun video ruim 21 miljoen keer beke- ken, ook wisten zij de aandacht te trekken van Hollywood.

De twee belachelijk knappe broers waren, dankzij hun coming-out video, onder andere te gast in de Ellen DeGeneres Show. Daarnaast wisten ze ook (beide) een rol te bemachtigen in het vijfde seizoen van de nieuwe hitserie "Scream Queens". GayStar News sprak met de tweeling. "De afgelopen tijd voelde als een echte wervelwind", aldus Aaron Rhodes. Hij vervolgt zijn verhaal door te vertellen: "Het was absoluut een gewel- dige ervaring. Ik herinner me nog toen we net startten in Hollywood en iedereen ons vertelde stil te blijven over onze geaardheid". 

"Nu de gehele cirkel rond is en we volledig kunnen werken terwijl we – als jonge mannen – out en proud zijn is erg bevrijdend én spannend voor onze toekomst". Broer Austin Rhodes voegt daar aan toe: "We waren nerveus om ons verhaal met iedereen te delen. Toen we het uiteindelijk deden bleken we invloed te hebben op zoveel levens. Soms voelt het gewoon als een droom".

Vooraf aan hun coming-out richtte de tweeling al het 'The Rhodes Bros' YouTube-kanaal op én werkten ze beide als model. Hun vader heeft, zoals het hoort, zeer ondersteunend gereageerd op beide coming-out's. Hij is zelfs naar Hollywood afgereisd waar hij een tripje heeft gemaakt op de rainbow crosswalk. Fijn om te zien dat de gedurfde stap van deze jongens – om publiekelijk uit de kast te komen – uiteindelijk dubbel en dwars beloond is ‼


bronnen: GossipGay.nl / YouTube.com


        
                                   

TV·Tip - NPO 3 – Je zal het maar zijn | "Sophie Hilbrand ontmoet Travestieten"


Dinsdagavond 01 december ontmoet Sophie Hilbrand drie travestieten in Je zal het maar zijn op NPO 3, vanaf 20.30 uur. "Is de sub- cultuur terug van weggeweest" ?!, wil ze weten. Ze stelt de vraag aan Robin die al 25 jaar als Diva Mayday door het leven gaat, een van de meest bekende dragqueens van Nederland.
                               
                               
Verder bezoekt de presentatrice Ferry de Ruiter, die vorig jaar in The Voice of Holland als vrouw het podium betrad. Sophie praat ook met de heteroseksuele vrachtwagenchauffeur Jeroen. Een keer in de maand verkleedt hij zich als Marloes en gaat stappen in Amsterdam.

Je Zal Het Maar Zijn  –  Sophie Hilbrand Ontmoet Travestieten  –  Dinsdag 01 December 2015  –  20.30 Uur  –  NPO 3

Uitzending gemist ?!  Bekijk de video op de website van NPO.nl:  Je Zal Het Maar Zijn | "Sophie Hilbrand Ontmoet Travestieten"

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Je Zal Het Maar Zijn
                            
                         

Wereld Aids Dag 2015 | Feiten op een rij ·&· Activiteiten rond Wereld Aids Dag


Het is vandaag 1 december en dat betekent dat er vandaag wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor Hiv en Aids. We hebben een aantal feitjes voor jullie op een rijtje gezet.

•  Negenendertig miljoen mensen in de wereld zijn geïnfecteerd met het dodelijke Aids-virus. Elke zestien seconden sterft er iemand aan de 
    gevolgen van Aids
•  Elke dag sterven achtduizend mensen aan Aids en raken duizenden kinderen hun ouders kwijt. Er zijn nu al vijftien miljoen Aids-wezen
•  Er zijn meer dan vijfentwintig  miljoen mensen aan Aids overleden en als we niets doen, zullen dat er in 2050 volgens de Verenigde Naties 
    tweehonderdtachtig miljoen zijn
•  Aids treft vooral kinderen en jongeren. Iedere minuut sterft er ergens ter wereld een kind aan Aids. Van alle mensen die door het Aids-virus 
    getroffen worden, is de helft tussen vijftien en vierentwintig jaar. Minder dan vijfendertig procent van de jongeren weet hoe ze zich kunnen 
    beschermen tegen het Aids-virus
•  Negentig procent van de getroffenen leeft in ontwikkelingslanden. Zuidelijk Afrika is het zwaarst getroffen, maar ook in Oost-Europa, de 
    Cariben en Azië neemt de Aids-epidemie ernstige vormen aan
•  Ook in Nederland stijgt het aantal infecties met Hiv en andere seksueel overdraagbare aandoeningen, dit vooral onder homoseksuelen
•  Slechts één op de tien mensen in arme landen wordt op Hiv getest. Negen van de tien mensen weten niet eens of ze het virus hebben. 
    Slechts twintig procent van de mensen die acuut Aids-remmers nodig hebben, krijgen deze ook
•  Maar er is ook goed nieuws: het aantal mensen dat besmet is met Hiv, is voor het eerst in vijfentwintig jaar stabiel. De Aids-bestrijding 
    boekt steeds meer resultaat dankzij meer geld, betere voorlichting en meer medicijnen.

Maar wat is er nu allemaal te doen vandaag ?!

Dinsdag 1 december | Wereld Aids Dag Campagne STOP AIDS NOW ‼
Ambassadeurs van de stichting 'STOP AIDS NOW' ‼, Nicolette Kluijver en Angela Groothuizen, hebben deze ochtend 10.000 kaarsjes laten  
branden in de ArenA. Op Wereld Aids Dag vraagt de organisatie STOP AIDS NOW ‼ elk jaar op een speciale manier aandacht voor de honderd- duizenden vrouwen en meisjes die wereldwijd door Aids sterven. Nog steeds overlijden er elk jaar 1,2 miljoen mensen aan Aids. De grootst getroffen groep zijn (jonge) vrouwen.

Dinsdag 01 december | Love Dance
Traditiegetrouw barst in de nacht van Wereld Aids Dag in het Amsterdamse Paradiso het grote dansfestijn Lovedance los om geld in te zamelen 
voor het Aids Fonds. Het thema van Lovedance is dit jaar 'Lust'. De lust om lief te hebben en het leven te vieren maar ook de lust om elkaars liefde te delen in alle vrijheid. De grote zaal van Paradiso wordt speciaal voor de gelegenheid omgetoverd tot een intieme nachtclub.

Dinsdag 01 december | Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks: "Naar een gezonde generatie"
Jaarlijks komen ruim vijfhonderd professionals samen op Wereld Aids Dag. Onder andere verpleegkundigen, beleidsmedewerkers, artsen die  
werkzaam zijn binnen de publieke gezondheidszorg, onderzoekers, seksuologen en gezondheidsbevorderaars. Hier is het thema dit jaar is: "Naar een gezonde generatie".

Dinsdag 01 december | Wereld Aids Dag in Rotterdam
Ook Rotterdam staat dit jaar weer stil bij Wereld Aids Dag met diverse activiteiten en acties in de stad. Behalve de GGD en COC Rotterdam  
doen ook een ziekenhuis, een school en de Stichting Untenu mee.

Dinsdag 01 december | Dance4life event voor scholieren
Dance4life sluit Wereld Aids Dag en het Scholierenprogramma af met een dansfeest in Ahoy Rotterdam.  

Rond Wereld Aids Dag | Studenten van acht faculteiten in actie
Ruim achthonderd studenten van de acht medische faculteiten in Nederland gaan op pad om geld op te halen voor STOP AIDS NOW ‼   
Daarnaast proberen ze andere studenten bewust te maken van Hiv, Aids en Soa's. De leden van de medische studentenorganisatie IFMSA kun je tegenkomen in Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Vrijdag 28 november tot 4 december | Sneltesten op Hiv
In de dagen rondom Wereld Aids Dag wordt de nationale Hiv-testweek gehouden. Op diverse plaatsen in het land kunnen mensen terecht bij de 
GGD of het ziekenhuis voor een anonieme snel-test op Hiv. Daarnaast kun je er ook terecht voor voorlichting. Meer informatie en een locatie bij jou in de buurt vind je op:  www.HivTestWeek.nl

Vandaag is het Wereld Aids Dag. Ook wij zullen op deze dag aandacht besteden aan het groeiende Hiv-probleem. Om 21.00 uur zal op OUTtv onze reportage te zien zijn van Life Ball 2015, het grootste liefdadigheidsevenement ter wereld dat geld inzamelt voor organisaties die zich inzetten tegen Hiv.

Zie ook:  01 december 2015 | Wereld Aids Dag → Belgie - Europa -Wereldwijd  /  Dit is de huidige stand van zaken rond Hiv en Aids

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


     

      
                         

maandag 30 november 2015

Cornelis Heuckeroth - Carlo's TV Café & Facebook | "Gordon stopt met zingen"


Presentator en zanger Gordon beëindigt zijn zangcarrière definitief. Dat liet hij gisteren weten in het programma Carlo's TV Café. Vandaag bevestigde hij het nieuws met een persbericht op Facebook.

"Het is een mooie tijd geweest, een einde van een tijdperk", zegt hij op Facebook. "Ik heb zo vreselijk genoten van al het succes en ook het applaus". 

De Nederlandse zanger heeft echter geen waardering voor de industrie waar hij in werkte. "Hilversum heeft in al die jaren nooit een blijk van waardering aan mij laten horen. Het uitbrengen van platen heeft tegenwoordig niet echt zin meer met de huidige houding tegenover Nederland- se artiesten van de radiosamenstellers", laat hij weten. Ondanks dat kijkt Gordon terug op een 'fenomenale carrière'.

In het televisieprogramma kondigde Gordon aan dat hij in november 2016 twee afscheidsconcerten geeft in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Morgen begint de kaartverkoop.

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                       

Nijmegen | Nationaal 'COC Songfestival' 2015 op za. 12 december in Nijmegen

Zaterdag 12 december wordt het Nationaal COC Songfestival in Nijmegen gehouden, in Concertgebouw De Vereeniging. Daarna is er een afterparty in Doornroosje, met een editie van KissKiss. COC Nijmegen organiseert het roze liedjesfestijn dit jaar, omdat het de vorige editie in Den Bosch won met het liedje 'Tolerant', gezongen door Pink Rebels.
                            
                                                
                    
Een professionele vakjury onder leiding van Ronnie Tober (in 1968 deelnemer van de 'echte' Eurovisie Songfestival), met Gerda Havertong en Tessa Internationaal beoordeelt de twaalf deelnemers. Het festijn begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.40 uur. In 1994 kreeg 'onze' Willeke Alberti slechts 4 punten op het Eurovisie Songfestival. Daardoor mocht Nederland het jaar erop niet deelnemen. COC Limburg bedacht een ludiek alternatief, dat uitgroeide tot een jaarlijkse liedjeswedstrijd waaraan veel COC-verenigingen en andere roze organisaties meedoen.

Tickets zijn te bestellen via de website van:  COC Songfestival


bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                                       

Dinsdag 01 december 2015 - Wereld Aids Dag | "Alle activiteiten op een rijtje"

Dinsdag 1 december is het World Aids Day: dan staat de hele wereld stil bij de strijd tegen Aids en wordt opgeroepen tot solidariteit met mensen het Hiv/Aids. Ook in ons land worden er verschillende activiteiten en evenementen op of rond Wereld Aids Dag georga- niseerd.

De activiteiten op een rij:
Campagne STOP AIDS NOW ‼: Op dinsdag worden om 07.00 uur in de Amsterdam ArenA tienduizend kaarsjes aangestoken door onder meer  
Angela Groothuizen en Nicolette Kluiver, ambassadeurs van STOP AIDS NOW ‼

Nationaal Congres*Soa*Hiv*Aids: Traditioneel komen zo'n 500 professionals samen in de Beurs van Berlage in Amsterdam: Artsen, onderzoe- kers, seksuologen, verpleegkundigen en beleidsmedewerkers.

Studenten in actie: Ruim 800 studenten van acht medische faculteiten trekken erop uit in Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Utrecht en Rotterdam om geld in te zamelen voor Stop Aids Now en om studenten bewust te maken van Hiv, Aids en Soa's.

Dance4Life is ook dit jaar het grote slotfeest van Wereld Aids Dag en het scholierenprogramma in Ahoy Rotterdam.

De Amsterdamse poptempel Paradiso is dinsdagavond en -nacht het domein van Lovedance, dit jaar met als thema 'Lust': De lust om lief te hebben, het leven te vieren en om elkaars liefde in alle vrijheid te delen.

Ook Rotterdam staat stil bij Wereld Aids Dag met acties van onder meer de GGD en COC Rotterdam.

In de Openbare Bibiotheek Amsterdam (OBA) is de Friese documentaire Dûnsje op de Fulkaan te zien, over tien homomannen die rond 1985 leven in Amsterdam, 'Gaycapital of the World', wanneer er een grote grauwsluier over het feest van de vrijheid komt te hangen: "De opkomst van en de angst voor de toen nog dodelijk ziekte".

Tot en met 4 december wordt de nationale Hiv-testweek gehouden en kunnen mensen op meerdere plaatsen in het land terecht bij de GGD of een ziekenhuis voor een anonieme sneltest en voorlichting.

Zie ook:  
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                   

zondag 29 november 2015

A'dam – Uitgaan - Casa Rosso | Travestietheater: "Symphonica in Casa Rosso"

Travestiecabaret Amsterdam presenteert 'Symphonica in Casa Rosso', het 3e seizoen. Vijf sprankelende voorstellingen vol gezellig zondagmiddag vertier in het intieme theatertje van 'Casa Rosso' ‼  Elke week anders en onverantwoord amusement gegarandeerd. Live on stage  Nationale & Internationale Top- én Bottom-artiesten, waaronder nieuwe namen én oude gezichten, maken hun op- wachting:

•  Merel Moistra, singer-songwriter op knalrode pumps met het hart op de tong
•  Pia Vapeur brengt Zarah Leander en Hildegard Knef tot leven en deinst niet terug voor een klassieke aria
•  Charité la Bustier, trotse draagster van de titel 'Hartje 2015 van de Zeedijk', schuwt de vette knipoog niet in haar xxx-vertalingen 
    van songfestivalliedjes
•  Rasartieste Molly Strychnine bewijst al sinds eind jaren tachtig met androgyn theater dat travestie meer is dan pure vrouw-imitatie
•  Bi Polar laat zien wat je allemaal met een (aluminium) paal kan doen
•  Showgirl Rose Murphy komt langs met haar zelfgeschreven hits: 'Are You Ready For Me' (floorfiller in HongKong) en haar nieuwste single: 
    'Breng De Glamour Terug,
•  Kiki Boops: vol expressie van jazzy tot classy
•  Gerrie & Gerrie - positieve vriendinnen uit Brabant - lukt het maar niet om aan de man te komen. Zij gaan naar de kerstmarkt in Keulen 
    in de hoop ... tot nu toe zonder resultaat. Maar ze blijven lache ...
•  En Dora Royale, de Poppers en – breaking ‼ – Karl Schlagerfeld komen ook ‼ 

Presentatie: Coco Coquette en Mario Magic

T H E A T E R  C A S A  R O S S O 
Oudezijds Achterburgwal 106-108  –  Amsterdam  
Zondag: 29 november ·&· Zondag: 06, 13, 20 en 27 december 2015  –  Aanvang: 15.30 uur  –  Zaal open: 15.00 uur   

Entree: € 15,00  –  Met Stadspas: € 10,00  –  Inclusief: 1 Consumptie ‼


bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                                                                   

Europa – Vier Balkanlanden – LHBT's | "Onze grens blijft dicht voor Homo's" ‼

In eigen land heeft hij geen leven omdat hij Bi-seksueel is. Maar zijn land is niet in oorlog en dan ben je volgens de Balkanlanden een gelukszoeker en kom je niet meer in, ziet correspondent Thijs Kettenis. Daarmee schenden die landen de mensenrechten.

Is Ihab een gelukszoeker ?!  Vier Balkanlanden vinden van wel. De 26-jarige vluchteling komt immers uit Libanon, een land waar geen oorlog heerst. En dus is hij niet op zoek naar een veilig heenkomen, maar wil hij een beter leven opbouwen, redeneren ze. De meeste EU-landen verlenen geen asiel aan dergelijke economische migranten. 

Om die reden sloot Slovenië anderhalve week geleden zijn grenzen voor alle vluchtelingen, behalve uit Syrië, Afghanistan en Irak, waar oorlog heerst. Om niet opgezadeld te raken met duizenden migranten uit andere landen, volgden Kroatië, Servië en Macedonië het Sloveense voor- beeld. Waardoor er nu zo'n negenhonderd gestrand zijn in een kamp in Idomeni, een Grieks dorp op de grens met Macedonië.

Dreigtelefoontjes
Ihab moet slikken als hij de vraag voorgelegd krijgt of hij een gelukszoeker is. Hij slaat zijn ogen neer. Hij vertelt hoe hij met zijn verloofde besprak dat hij ook op mannen valt. Zij maakte daar geen punt van, maar de problemen begonnen toen ze haar familie inlichtte. "Ik kreeg dreigtelefoontjes. Ze zouden me vermoorden. Ik heb foto's waarop te zien is hoe ze me met stenen bekogelen terwijl ik in de auto zit".

Ihab besloot te vluchten. Hij zegde zijn baan in een kledingzaak op, verkocht zijn auto en kocht van het geld een ticket naar Istanbul. "Dat is niet alles", zegt Ihab. Hij krijgt tranen in zijn ogen en kijkt schichtig om zich heen. "Ik heb Hiv", schrijft hij op een papier. De bladzijde slaat hij snel om. Uit zijn heuptas haalt hij een potje Hiv-remmers. "Nog genoeg voor tien dagen". Als hij zijn zaak kan onderbouwen, is de kans groot dat Ihab asiel krijgt in een Europees land. Maar hoe komt hij verder Europa in, nu Macedonische politiemannen de grens potdicht houden met hun schilden ?!

Internationale richtlijnen zijn duidelijk: wat de Balkanlanden doen, is een schending van de mensenrechten. Eerder wees de UNHCR, de vluchte- lingenorganisatie van de Verenigde Naties, daar al op. Maar de grenzen bleven op slot. Woensdag liet secretaris-generaal Ban Ki-moon er geen misverstand over bestaan. "Het indelen van asielzoekers op basis van hun veronderstelde nationaliteit is een inbreuk op het recht van alle mensen om asiel aan te vragen, ongeacht hun nationaliteit, op basis van een beoordeling van hun individuele situatie".
                       
        
                      
Onduidelijk
Maar Slovenië, en daarmee de drie landen zuidelijker op de vluchtroute, blijven onvermurwbaar. "De EU heeft nog steeds geen gemeenschap- pelijk standpunt over het gedrag van landen met betrekking tot hun grenzen", zei minister van buitenlandse zaken Ivica Dacic van Servië, geen EU-lid. "Het is nog steeds onduidelijk of de EU het sluiten van grenzen steunt, of de vrije doorstroom van migranten".

Relatief gaat het om een kleine groep vluchtelingen die nu in Griekenland strandt. Syriërs, Afghanen en Irakezen maken 92 procent van de vluchtelingenstroom uit, blijkt uit gegevens van de UNHCR en de Macedonische regering.

Volgens de jongste cijfers komen nu wekelijks tegen de 30.000 vluchtelingen aan per gammele rubberboot op een van de Griekse eilanden. Dat betekent dat er, nu de Macedonische grens ruim een week gesloten is, zo'n 2000 vluchtelingen niet via de Balkanroute verder kunnen reizen. De meeste komen uit Iran en Pakistan. Bijna de helft verblijft nu in het tentenkamp in Idomeni.

Op de vlucht voor Boko Haram
Gilles (34) uit Kameroen blijft bij de grens wachten, hopend dat die toch opengaat. De suggestie dat hij 'maar' een economische vluchteling zou zijn, maakt hem boos. "Alsof alleen in Syrië, Afghanistan en Irak wordt gevochten", zegt hij boos. Gilles zegt dat hij op de vlucht is voor Boko Haram, de Nigeriaanse terreurbeweging die ook in Kameroen actief is. Zijn werk als vrachtwagenchauffeur kan hij niet meer veilig uitoefenen. Om zijn reis te betalen, heeft hij zijn truck verkocht.

Op zijn tablet kijkt Gilles de livestream van nieuwszender France24. "Weer niks. Niemand heeft aandacht voor ons", zegt hij mismoedig. Een andere vluchteling werpt een blik over Gilles' schouders. "Is er nieuws ?!  Wanneer gaat de grens open" ?!  Het zijn de vragen die onafgebroken door het kamp gonzen. Gilles heeft een jas gekregen van een vrijwilligersorganisatie. Het bruine jack met ribmotief spant wat om de buik van de forse man, maar wat geeft het. Het wordt kouder en natter in Idomeni.

Ook wie uitsluitend economische motieven lijkt te hebben en dus weinig kans maakt op een verblijfsstatus, laat zich door de dichte grens niet weerhouden. "Ik heb mijn vrouw en drie kinderen van 7, 4 en 2 in Pakistan achtergelaten. Denk je dat ik dat zomaar doe" ?!, zegt Shahid (36) uit de stad Peshawar. Hij is een maand onderweg, en sinds een week zit hij vast in Idomeni. "Al mijn geld heb ik uitgegeven voor mijn vlucht. Ik was doodsbang op de boot van Turkije naar Lesbos. Ik heb een vrouw en een kind overboord zien slaan. Maar ik heb geen keus: in Peshawar is geen werk".

Aanpassen
Hij wil naar Italië, daar kent hij landgenoten. Shahid zal niemand tot last zijn, bezweert hij. "Die vrienden kunnen me helpen aanpassen. In Europa werken dingen anders dan bij ons. Zij gaan me helpen een leven op te bouwen".

Op de vraag of hij zich voor zijn tocht heeft gerealiseerd dat hij misschien niet in Europa mag blijven, volgt een glazige blik. "Wij zijn ook mensen, met rechten en een opleiding. We zijn geen terroristen". Zoals velen heeft Shahid het idee dat de recente aanslagen in Parijs het nu voor hem verpest hebben. "Dat waren criminelen. Ik bid voor alle christenen, moslims, iedereen. Laat me door alsjeblieft".

Er komt een bus vol vluchtelingen in het kamp aan. Bij een snelle check blijkt dat ze allemaal een van de nationaliteiten hebben die de Macedo- niërs doorlaten. Dankzij sociale media weten de anderen dat het geen zin heeft vanuit andere plaatsen in Griekenland naar Idomeni te komen. Het kamp kijkt gelaten toe hoe de Syriërs, Afghanen en Irakezen onder begeleiding van een medewerker van de UNHCR in een rij naar de grens sjokken. Muisstil, de blikken van de anderen ontwijkend.

Op een geïmproviseerde overgang gaan ze langs de Griekse politie de grens over, waar de Macedonische collega's hen de weg wijzen naar het registratiepunt aan de andere kant. De overgang via het spoor kunnen ze niet meer gebruiken sinds tientallen Iraniërs, Pakistanen en Bengalen die uit protest blokkeren. Sommigen hebben hun mond dichtgenaaid en zijn in hongerstaking.
                   
        
                                  
Oslo
Verderop staan de Marokkaanse jongens Hamza en Mohamed (beiden 20) met een blikje Amstel in de hand. Ze komen uit Casablanca, niet bepaald een onveilig gebied. Maar ze kunnen geen werk vinden. Ze zijn er heilig van overtuigd dat dat in Europa wel gaat lukken. Ze hebben een opleiding voor het vervaardigen en inbouwen van aluminiumproducten. "We willen naar Oslo. Daar hebben we vrienden", zegt Mohamed. "Nee joh, Malmö", corrigeert Hamza hem. Mohamed lacht zijn slotjes bloot om de vergissing. "Proost", zeggen ze, terwijl ze hun blikjes tegen elkaar klikken.

Dat de jongens juist nu een poging wagen, komt doordat mensensmokkelaars reclame maken voor de Balkanroute. Ze kunnen mee in het kielzog van de oorlogsvluchtelingen, werd ze beloofd. De directe, veel kortere route via Spanje is dankzij strenge grensbewaking geen optie. Marokkanen kunnen daarentegen eenvoudig en goedkoop per vliegtuig Turkije inkomen, een visum hebben ze niet nodig. Dat Hamza en Mohamed waarschijnlijk linea recta worden teruggestuurd als ze zich in Malmö melden, is ze onbekend.

Er ontstaat reuring aan de andere kant van de grens als een legervoertuig vol vluchtelingen komt aanrijden. "Aha, de smokkelaars zijn weer actief", zegt een Macedonische politieagent. Tegen betaling helpen ze mensen elders de grens over, maar de politie en het leger hebben de controles opgevoerd. Het cordon agenten wijkt, de vluchtelingen lopen het kamp in. Het terug de grens overzetten van vluchtelingen druist in tegen alle internationale regels. De Griekse agenten kijken ernaar.

Binnenzak
Ook Hamza en Mohamed hebben geprobeerd op een andere plaats de grens over te gaan, zeggen ze. Ze liepen aan de Griekse kant van het prikkeldraad dat Macedonië langs de grens heeft gespannen. "De Macedoniërs zagen ons, kwamen erover heen en sleepten ons Macedonië in. Dat mag helemaal niet" ‼, zegt Mohamed. De agenten sloegen met wapenstokken en namen geld en telefoons af. "Mijn hele lichaam doet pijn. Gelukkig vonden ze niet alles; het meeste zat in mijn binnenzak".

Dat alles weerhoudt ze er niet van het te blijven proberen. Ze denken erover naar Athene te gaan en een plan uit te denken. "We willen op legale wijze naar Europa, met onze eigen papieren. We willen niks illegaals doen", verzekert Hamza. Het is een indirecte verwijzing naar de verhalen dat Arabische niet-Syriërs een vals Syrisch paspoort aanschaffen om alsnog de Macedonische grens over te komen.

Bij de keet van de UNHCR in het kamp is het dringen geblazen. Veel vluchtelingen hebben hun hoop gevestigd op de hulporganisatie, maar die kan weinig doen. "Mijn telefoon is gestolen. Hij lag aan de oplader toen ik met mijn zoontje de tent uit moest vluchten voor een vechtpartij. Ik kwam terug en nu is hij weg", zegt de Pakistaanse Omeira (26). De UNHCR-medewerker verwijst haar naar de Griekse politie. "Wij kunnen het kamp zo goed mogelijk organiseren, samen met vrijwilligers", zegt Alexandros Voulgaris van de organisatie. "Verder geven we informatie over hoe de mensen hier asiel kunnen aanvragen in Griekenland".

Een optie die vanwege de belabberde economische situatie voor de meesten weinig aantrekkelijk is. "Neem een taxi naar Polykastro. Daar zijn lijnbussen naar Thessaloniki. En daar kunt u per bus, trein of vliegtuig naar Athene", legt een collega van Voulgaris uit aan een Pakistaan. Die begint te lachen. "Ik blijf niet in Griekenland. Ik ga Europa in".

bronnen: Trouw.nl / YouTube.com