zaterdag 27 januari 2018

Eurovisie Songfestival 2018 | Alexander Rybak – That's How You Write A Song

"Alexander Rybak" is een Noorse violist, zanger, componist en acteur van Russische afkomst. "Alexander Rybak" vertegenwoordigde Noorwegen op het Eurovisie Songfestival 2009 in Moskou en won met het nummer 'Fairytale'.

De ouders van 'Alexander Rybak' emigreerden naar Noorwegen toen hij 4 jaar oud was. Sinds zijn vijfde jaar speelt hij piano en viool.  Alexander Rybak's ouders zijn zelf ook erg bekend, zijn moeder is een bekende pianiste en zijn vader een bekende violist.
                                                                
                                             

In 2009 won hij het Eurovisie Songfestival in Moskou met het door hemzelf geschreven en gecomponeerde lied 'Fairytale'. Het nummer is geïn- spireerd door de liefde. 'Alexander Rybak' won met 387 punten - het hoogste puntenaantal ooit   Een week na zijn overwinning was hij te gast bij Mooi! Weer de Leeuw.

Maaaar, Alexander Rybak komt terug en gaat het opnieuw proberen.  De voormalig Songfestival-winnaar doet mee als een van de finalisten van de Melodi Grand Prix 2018, het nationale songfestival van Noorwegen. Met het nummer 'Thats How You Write A Song' en de aanstekelijke video gaat hij Noorwegen vertegenwoordigen ‼  Hopelijk hoeft Waylon zich niet zorgen te maken als hij straks wordt gekozen voor het Songfestival ... ‼
bronnen: OUT.tv / Facebook.com - Alexander Rybak / YouTube.com                                                 

Homo's trouwen in Denemarken en 'Russische ambtenaar' erkent het huwelijk

Rusland  Huwelijk    Het Russische Homokoppel Pavel Stotsko en Evgenii Voitsekhovskii trouwde op 04 januari in Denemarken. Bij hun terugkeer in Moskou heeft de bevoegde ambtenaar hun paspoort  waarop vermeld stond dat ze "getrouwd zijn"  zonder enige twijfel de juiste stempel gegeven.

Pavel Stotsko en Evgenii Voitsekhovskii deelden het nieuws op Facebook   "De ambtenaar stelde 'de nodige documenten' zonder extra vragen op", getuigde Pavel Stotsko op een onafhankelijke televisiezender.
                                                  
                                             
                                       
Man en Vrouw ?! 
Artikel 14 van het Familiewetboek stelt dat huwelijken die in het buitenland zijn voltrokken geldig zijn in Rusland zolang de getrouwde parters geen bloedverwanten zijn, ze geen adoptierelatie hebben, beide partners ongehuwd en toerekeningsvatbaar zijn. Dat de twee partners van hetzelfde ge- slacht zijn, is geen bezwaar. Het wetsartikel stelt wel dat "man en vrouw toestemming hebben gegeven".

Het huwelijk van dit Homokoppel is weliswaar erkent, maar het valt nog af te wachten of dit de deur opent voor andere HoLeBi-koppels. 

bronnen: ZiZo-Magazine.be / PinkNews.co.uk / YouTube.com / Facebook.com  ZiZo-Online.be                                             

vrijdag 26 januari 2018

EU - Hof | "Europees Hof van Justitie verbiedt 'Homotesten' voor asielzoekers"


In april 2015 vroeg een Nigeriaanse man asiel aan in de Hongaarse stad Szeged, omdat hij vreesde voor vervolging in z'n thuisland. Gevangenis- straffen voor homoseksualiteit lopen in Nigeria op tot 14 jaar,  en in bepaalde delen van 't land riskeren mannen die seks hebben met mannen zelfs de doodstraf.bronnen: Gay.nl / DeMorgen.be / Facebook.com – GayOkay.nl                                                                 

Mamma Mia - Here We Go Again | "Bekijk de nieuwe trailer van Mamma Mia 2"

Bioscoop – Zomer 2018  →  Het vervolg van Mamma Mia heet heel logisch Mamma Mia, Here We Go Again. In de nieuwe trailer is niet alleen Cher te zien die de moeder speelt van Donna (Meryl Streep) ... maar ook drie aantrekkelijke hunks.

Tien jaar na de vorige Mamma Mia-film volgen we het wel en wee van Donna in de jaren zeventig. Here We Go Again maakt dus een sprong terug in de tijd en de jonge Donna wordt gespeeld door Lily James.  De oude Donna werd gespeeld door Meryl Streep, maar in de nieuwe trailer ontbreekt ieder nieuw spoor van de actrice: alleen in de flashbacks is ze te zien. Er wordt intussen hevig gespeculeerd of Streep überhaupt te zien is in deel 2.
                                                    
                                                    
                                                      
  Wie wel terugkeren zijn Pierce Brosnan, Colin Firth en Stellan Skarsgård   Hun jongere versies worden gespeeld door Jeremy Irvine, Josh Dylan en Hugh Skinner. Verder is Cher te zien als de moeder van Donna.

10 jaar geleden was 'Mamma Mia' een grote hit. De film leverde destijds meer dan 600 miljoen dollar op. Of het vervolg dat zal overtreffen ?!  Wel- licht, want wie wil dat nou niet: "Cher die ABBA-liedjes zingt" ?!
                                                  

                                                    
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com                                                                                       

donderdag 25 januari 2018

VVD Amsterdam wil: 'Lok'Homo's | "Je moet intolerant zijn tegen intolerantie"

Amsterdam  →  "Het wordt tijd voor drastische maatregelen tegen Homogeweld", stelt Marianne Poot van de VVD Amsterdam. Alleen al in 2018 zijn er drie mannen mishandeld op basis van hun seksuele geaardheid. Het raadslid stelt voor om lokhomo's in te zetten ‼

Marianne Poot is met een voorstel gekomen om politie in burger zich voor te laten doen als Homo ‼  Door agenten hand in hand te laten lopen tij- dens bijvoorbeeld uitgaansavonden,  hoopt Marianne Poot 'n duidelijk beeld te kunnen krijgen van de mate waarin de LHBTI–gemeenschap doelwit is van geweld.


Zie ook: 
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: AT5.nl / Facebook.com – AT5.nl                                                                

Zangeres Susanna brengt ode aan Lou Reed met eigen versie van 'Perfect Day'


Noorwegen  →  De Noorse zangeres 'Susanna Wallumrød' – kortweg 'Susanna' – brengt ode aan Lou Reed met minimalistische versie van 'Perfect Day'. 

De duimpiano - barokke harp en een melancholische vrouwenstem vormen de kern van Susanna's minimalistische vertolking van het klassieke num- mer 'Perfect Day' van Lou Reed.  De viool en accordeon voegen subtiele accenten toen aan Susanna's vertolking van een perfecte dag.  "Perfect Day" is afkomstig van 'Go Dig My Grave' het twaalfde album van Susanna dat op 09 februari 2018 uitkomt.

"Lou Reed is één van mijn favoriete artiesten, ik heb van jongs af aan veel naar hem geluisterd. Harpiste 'Giovanna Pessi', met wie ik samenwerk, opperde om een eigen versie van 'Perfect Day' te maken, iets wat bijna onmogelijke taak leek", vertelt Susanna Wallumrød.

De originele versie zat zo diep geworteld - dat er flink wat tijd overheen ging voordat Susanna en Giovanna iets maakten wat echt van henzelf was ‼ Onder het genot van een uitgebreid diner en veel schnapps, viel alles uiteindelijk op zijn plek.
                              
                                     
                                                   
De videoclip voor 'Perfect Day' is gemaakt door 'André Løyning'. De clip brengt de liefde en affectie tussen twee mannen in een relatie in beeld die samen genieten van een vrije dag.

Susanna licht toe:  "Ik was meteen weg van het concept en we zijn op zoek gegaan naar het juiste koppel.  De belangrijkste reden voor mij om deze video te maken, is om de wereld een stel van hetzelfde geslacht te laten zien op een alledaagse, "perfecte dag" ‼  Ik vind het belangrijk dat mensen lief kunnen hebben en samen kunnen leven .... ongeacht hun geslacht of seksuele voorkeur. Ik denk dat Løyning een prachtige video heeft gemaakt voor onze versie van het nummer van Lou Reed".

Zie ook:  
'Perfecte Dag' van een Homostel  /  Homokoppel beleeft 'Perfect Day' in clip van Susanna  /  Susanna brengt een ode aan 'Lou Reed' 

Extra:  
SusannaMagical.com  Site  /  Facebook.com – SusannaMagical  /  Twitter.com – SusannaMagical  /  Instagram.com – SusannaSonata 

bronnen: Persbericht  ItsAllHappening.nl – Jessica de Wal / GayNieuws.blogspot.nl / YouTube.com


woensdag 24 januari 2018

Britse acteur 'Simon Shelton Barnes' – Homo-icoon Tinky Winky – is overleden

Engeland  –  De Britse acteur 'Simon Shelton Barnes', de man die jarenlang de paarse Teletubbie Tinky Winky speelde, is onverwacht overleden op 52-jarige leeftijd. Dat meldt zijn familie aan Britse media.

De politie bevestigde dat het lichaam van de acteur op 17 januari vonden.  Hij zou overleden zijn aan onderkoeling nadat hij in elkaar was gezakt op straat. Toch wordt zijn dood niet als verdacht beschouwd.

Simon Shelton Barnes voegde zich pas in 1997 bij het Teletubbie-team nadat de vorige 'Tinky Winky' ontslagen werd.  Hij was acteur, danser en choreograaf en paste dus perfect voor de rol van de dansende Teletubbie.

Door de jaren heen groeide de paarse Teletubbie uit tot een homo-icoon.

Simon Shelton Barnes werd 52 jaar en laat drie kinderen en een echtgenote na ‼  Op 7 februari wordt hij begraven en aan de aanwezigen wordt ge- vraagd om felle kleuren te dragen.

Zie ook:
Tinky Winky-acteur (52) plotseling overleden  /  Teletubbie-acteur (52) overleden ‼   Tinky Winky-acteur overleden  
Showbizz | Teletubbie-acteur Simon Shelton Barnes (52) overleden  /  Oh-Oh | "Tinky Winky-acteur (52) overleden"
Man achter Tinky Winky vroor dood op straat   Acteur die Tinky Winky speelde overleden  /  Tinky Winky vroor dood

bronnen: GayLive.be / YouTube.com                                                     

Film | Waarom "Call Me By Your Name" nu al de belangrijkste film van 2018 is

Bioscoop    Het jaar is nog maar vier weken oud  maar heeft nu al een 'film' voortgebracht die niet alleen mooi en knap gemaakt is, maar ook een boodschap van jewelste uitdraagt.

Wij gingen naar een voorpremière van 'Call Me By Your Name' en willen vertellen waarom jij de film – die vanaf donderdag 11 januari landelijk in de bios draait    ook écht zou moeten zien.

Lees de volledige recensie op de website van LindaNieuws.nl:  "Waarom 'Call Me By Your Name' nu al de belangrijkste film van 2018 is" ‼

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   LHBT's – Film : 'Call Me By Your Name' | "Homo-drama wint meerdere prijzen"   

bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / YouTube.com                                       

dinsdag 23 januari 2018

Eindhoven - TV - 'Hufterproef' | "Deze blondine pakt 'Homohater' keihard aan"

Televisie - 'Hufterproef'  →  In het verborgencameraprogramma 'Hufterproef' is te zien hoe terrasbezoekers reageren op 'Homohaat'.

Bekijk de hele aflevering via:  WNL.tv -of- NPO.nl

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Telegraaf.nl / WNL.tv / NPO.nl
                                    
                                                               

Ede → 't Ginkelse Zand | Rechtszaak om opening hek van HOP 't Ginkelse Zand

Ede – 't Ginkelse Zand    'Stichting Platform Keelbos' heeft een rechtszaak tegen de gemeente 'Ede' aangespannen vanwege het afsluiten van een toegangshek naar 't Ginkelse Zand ‼  De gemeente besloot twee jaar geleden 't hek bij de gelijknamige parkeerplaats langs de snelweg A12 af te sluiten, omdat sprake zou zijn van overlast.  "Een onjuiste beslissing", meent 'Anthony Mathijsen' van het platform.
                                          
        
                                              
Het natuurgebied achter de parkeerplaats langs de A12 was tot 2 jaar geleden een bekende 'Homoontmoetingsplaats'. Maar nadat de gemeente naar eigen zeggen klachten had gehad vanwege overlast in het gebied - sloot toenmalig burgemeester Van der Knaap het klaphek dat toegang gaf tot de ontmoetingsplaats. Vanaf de parkeerplaats konden mensen voortaan niet meer bij het natuurgebied komen - via de N224 is het gebied nog wel toegankelijk.

Lees verder op de website van EdeStad.nl:  "Rechtszaak om opening 't Ginkelse Zand"

Update:  Rechtszaak tegen sluiten Ginkelse Zand in april 2018      10 maart 2018

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: EdeStad.nl / YouTube.com / Facebook.com – EdeStad.nl                                                  

maandag 22 januari 2018

COC NL | Grootste LHBT–Nieuwjaarsborrel van Nederland: "COC's True Colors"

Amsterdam  'True Colors'  →  Aankomende zondag 28 januari vindt in Paradiso alweer de zesde editie plaats van COC's 'True Colors' plaats: de feestelijke fundraiser van het 'COC' – en de grootste nieuwjaarsborrel van de LHBTI+ gemeenschap 'Borrel' dekt de lading zeker niet, want wat ooit begon als een intiem evenement is uitgegroeid tot een 'spectaculaire happening' waar jaarlijks reikhalzend naar wordt uitgekeken

Niet alleen is COC's True Colors hét moment om samen 2018 in te luiden – ook wordt er stil gestaan bij wat er allemaal bereikt is 't afgelopen jaar, welke uitdagingen er voor ons liggen en wie ons allemaal zijn ontvallen. Dat allemaal met vertegenwoordigers en supporters van honderden organi– saties uit de community, vele 'allies' en natuurlijk iedereen die het leukste feestje van het jaar gewoon niet wil missen ‼

COC's True Colors vindt plaats op zondag 28 januari 2018 van 16:00-02:00 uur in Paradiso, Weteringschans 68 in Amsterdam. De laatste kaarten zijn verkrijgbaar op 'TrueColors.nl' – daar vind je ook de volledige programmering. Voorverkoop: € 25,= en voor COC-leden: € 15,= (excl.: € 1,95 boekingsfee).

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  De grootste LHBT+ nieuwjaarsborrel van Nederland | "COC's True Colors"


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: DeGaykrant.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl                                                                

Utrecht - COC Midden-Nederland | "Utrecht Canal Pride wint Regenboogpluim"

Utrecht  →  Stichting Utrecht Canal Pride heeft afgelopen week de 'Regenboogpluim' van COC Midden-Nederland ontvangen.  "Utrecht mag trots zijn op de Utrecht Canal Pride en de organisatie verdient een groot compliment voor deze positieve bijdrage aan de LHBTI-gemeenschap".

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: vorig jaar vond de eerste Utrecht Canal Pride plaats in Utrecht. Meer dan 25 boten trokken door de Utrechtse grachten en volgens burgemeester Jan van Zanen was een traditie geboren.

Lees verder op de website van Gay.nl:  "Utrecht Canal Pride wint Homoprijs"

  Op 16 juni 2018 kun je naar de tweede editie van Utrecht Canal Pride ‼
                                                                           
                                               
Zie ook:
bronnen: Gay.nl / Twitter.com  Gay.nl / Facebook.com  Utrecht Canal Pride