zaterdag 18 maart 2017

TV-Tip – Zaterdag 18 maart 2017 → TLC – 21.00 uur | "My Husband's Not Gay"

Amerika  →  Zeven Mormonen uit Salt Lake City leiden een ongewoon leven  De mannen hebben een echtgenote, maar ze hebben ook gevoelens voor andere mannen. Hoe combineren ze deze relaties ?!


bronnen: TV·Gids.nl / TLC.nl / YouTube.com


                                                               
                                             

YouTube | "YouTube blokt automatisch HoLeBi- & Trans-gerelateerde video's"

Amerika – YouTube.com  →  HoLeBi's en Transgenders van over de hele wereld beschuldigen YouTube.com ervan dat de mogelijkheid tot het verbergen en filteren van video's als zogenaamde "aanstootgevende inhoud" - ook HoLeBi & Transgender gerelateerde video's blokt.

De modus is sinds kort weliswaar soms standaard uitgeschakeld, maar gebruikers kunnen nog steeds bepaalde YouTube.com pagina's en video's blokkeren onder de noemen aanstootgevende inhoud, waardoor automatisch ook Homo, Lesbische, Biseksuele en Transgender thema's wor- den geblokt.
                                

                                         
Het is niet duidelijk of dit altijd zo geweest is, of dat het pas sinds kort zo is dat HoLeBi en Transgender gerelateerde zaken ook worden geblokt onder de noemer aanstootgevende inhoud. Om dit alles aan te klagen maakte een YouTube video maakster Ellis daarover een video. Ondertussen lieten ook tal van andere mensen, waaronder ook Hetero's, weten dat ook hun video's worden geblokt zowel met als zonder gebruik van HoLeBi en Transgender gerelateerde zoekwoorden.

De video makers zijn naar eigen zeggen niet bezorgt dat hun video's daardoor minder zullen worden bekeken, maar klagen wel aan dat 't effect van "geblokte HoLeBi en Transgender gerelateerde video's" onder de noemer aanstootgevende video's een nadelig effect hebben op jongeren die op zoek zijn naar informatie - en mensen die in een land wonen waar "Homoseksualiteit" strafbaar is  Tot slot klagen ze ook het feit aan dat Seksuele Geaardheid en Gender Identeit automatisch onder aanstootgevende inhoud vallen.
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Sarah Knapp / YouTube.com                                           

vrijdag 17 maart 2017

Los Angeles vervangt Gay Pride optocht door protestmars tegen Donald Trump

Amerika  'LA Pride'  →  Dit jaar gaat er géén Gay Pride door in Los Angeles. In de plaats komt er een protestmars tegen het beleid van president Donald Trump en zijn kabinet. Het omkaderende Pride festival gaat naar alle waarschijnlijkheid wel door.
                                             
Het Nieuws werd woensdag bekend gemaakt door de voorzitter van de Christopher Street West-raad, die de optocht ieder jaar organiseren.
                                         

De protestmars vindt op 11 juni 2017 gelijktijdig plaats in verschillende Amerikaanse steden. De mars is te vergelijken met de verschillende betogingen van vrouwen in de week na de eedaflegging van Donald Trump als president.

Tot nu toe hebben 23.000 mensen al via Facebook laten weten dat ze de protestmars in Los Angeles zullen bijwonen.
bronnen: GayLive.be / Facebook.com – TheLGBTAgenda.com / Facebook.com – TheFightMag.com


                                                   

Engeland - Londen - George | Zo reageren Londenaars op iemand die Hiv heeft

Engeland  George  →  Hoewel Hiv in heel veel gevallen niet meer leidt tot Aids – althans niet in westerse landen – heeft de ziekte nog wel een stigma. Londenaar George Hankers komt in actie om de stilte rond Hiv te verbreken.

Alleen al in de stad Londen wonen 30.000 mensen met Hiv, zo blijkt uit cijfers uit 2014. De organisatie Shape History bedacht een experiment: "Hoe zouden willekeurige voorbijgangers reageren als ze iemand tegenkwamen met Hiv, die daar openlijk over durft te spreken" ?!

George Hankers besloot geblinddoekt op het Trafalgar Square te gaan staan.  Voor zich hield hij een bord met daarop de tekst "I'M HIV+" in grote letters. Voorbijgangers kregen de gelegenheid iets op het bord te schrijven. De reacties waren zo hartverwarmend dat die George Hankers tot tranen beroerden.
                                                
                                           
Blog
George Hankers houdt een blog bij over zijn Leven met Hiv, genaamd 'Still Human'   Hij schrijft waarom hij een blinddoek omdeed: "Dat was een verwijzing naar het gevoel van isolatie dat hij kreeg nadat de diagnose Hiv was vastgesteld. Ik had een laag zelfbeeld en had weinig hoop".

Het experiment heeft veel gedaan met George. "Ik voelde me verbonden met de mensen. Sommigen pakten mijn hand of gaven een knuffel"

bronnen: Winq.nl  / Attitude.co.uk / Facebook.com – Shape History / YouTube.com                                                     

donderdag 16 maart 2017

Duitsland – Homohuwelijk | SPD wil Homohuwelijk - nog vóór de verkiezingen

Duitsland - SPD Homohuwelijk    De Duitse sociaaldemocraten SDP willen 't huwelijk openstellen voor iedereen. En wel vóór de ver- kiezingen in september   "De coalitiepartijen CDU en CSU moeten eindelijk over hun eigen schaduw springen", zegt SPD-fractieleider Thomas Oppelmann zondag in der Spiegel. Daarom zet de SPD het onderwerp op de agenda voor de volgende coalitievergadering.

"Op dit moment hebben we de mond vol over verdediging van onze normen en waarden. Dat moet niet alleen in zondagse preken gebeuren, maar concrete politiek zij", aldus 'Thomas Oppelmann'   "Tot deze waarden horen niet alleen bescherming van huwelijk en gezin, maar ook gelijkbe- rechtiging voor andere vormen van samenleven".
                                       
                                                 
Duitsland is een van de weinige 'EU-landen' waar koppels van hetzelfde geslacht niet kunnen trouwen. Ze kunnen hun partnerschap wel officieel laten registreren en noemen dat graag 'homohuwelijk', maar dat is "ein Ehe zweiter Klasse". Tot nu toe wisten de christelijke CDU / CSU open- stelling tegen te houden, terwijl er onder de Duitsers al lang een grote meerderheid bestaat die vóór is.


bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Gay Say Hello / YouTube.com


        
                                         

Songfestival '17 | Is de Eurovisie·inzending van Montenegro de 'Gayste' ooit ?!

Eurovisie Songfestival 2017  →  Natuurlijk ‼ ... wat O'G3NE doet is hartstikke mooi.  Maar in Montenegro grijpen ze terug op een van de kernwaarden van een goede Songfestival-inzending: "onvervalste camp". Maak kennis met … Slavko Kalezić.

Slavko Kalezić is zanger, songwriter en acteur. Hij werd bekend bij een groot publiek via 'X Factor Adria', dat werd uitgezond in Servië en een aantal landen daaromheen. Tegenwoordig is hij lid van het Nationaal Theater in Montenegro.
                                           
                                          
Slavko Kalezić viel op vanwege zijn flamboyante optredens. Ook tijdens het Eurovisie Songfestival zal het er theatraal aan toegaan als het aan Slavko Kalezić ligt. Kijk en luister hierboven naar zijn lied, dat de titel 'Space' heeft gekregen. 
bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Instagram.com – Slavko Kalezić
                                
                                                                 

woensdag 15 maart 2017

'Embrace Pink' werkt alweer 11 jaar aan emancipatie & integratie van LHBTI's

Tilburg – Embrace Pink  →  Embrace Pink is een frisse foundation voor seksuele en genderdiversiteit.  Embrace Pink Foundation werkt al 11 jaar aan emancipatie en integratie van LHBTI+'ers. Voor ons is 't belangrijkste dat wij een veilig klimaat creëren waarin iedereen wordt geaccepteerd zoals diegene is.

Waar zijn wij ?!  Gevestigd in Tilburg – Midden-Brabant – zorgen we voor integratie en acceptatie van LHBTI+'ers.

Wat doen wij ?!  We organiseren activiteiten en evenementen voor algemene en voor specifieke doelgroepen.

En verder ?!  We bieden (individuele) support bij vraagstukken en geven voorlichtingen op scholen en aan bedrijven.

Nieuwe website:  Sinds 13 februari 2017 staat de nieuwe website van Embrace Pink Foundation online

Meer informatie en het laatste nieuws over de Embrace Pink Foundation vind je op:  EmbracePink.nl

bronnen: EmbracePink.nl / GayNieuws.blogspot.nl / Facebook.com – Embrace Pink Foundation
                                 
                                                      

OutWay - HoJoKamp - Augustus 2017 | "Schrijf je nu in voor HoJoKamp 2017"

Gay-mert  –  "HoJoKamp" is een gezellige week voor jongeren tussen de 13 en 25 jaar die met homo, biseksuele en/of transgender gevoelens rondlopen   HoJoKamp biedt je de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen en om helemaal jezelf te kunnen zijn. Onder begeleiding van de enthousiaste vrijwilligers van 'Stichting OutWay' zullen interessante workshops en serieuze teamtalks afgewisseld worden met leuke spellen en activiteiten ‼

HoJoKamp vindt plaats van 08 t/m 13 augustus 2017
Tijdens het kamp is er voor iedereen de kans om met elkaar in gesprek te gaan en mensen te ontmoeten die misschien wel precies dezelfde ge- voelens delen. Af en toe wordt er natuurlijk gehuild, maar vooral wordt er hier ontzettend veel gelachen  Vermaak, gezelligheid en ontspanning
is waar het hier voornamelijk om gaat.

Al ruim 900 jongeren tussen de 13 en 25 jaar oud gingen jou voor. Zij hebben genoten van een week waarin een veilige en gezellige sfeer centraal staat. We kunnen je verzekeren dat het een fantastische week wordt om nooit meer te vergeten

Lees verder op de website van:       Stichting OutWay
Inschrijven voor HoJoKamp 2017:    Stichting OutWay   
                                                                        

                                      
OutWay wil alle LHBT+ jongeren de kans geven om mee te gaan op HoJoKamp. Dit betekent dus dat je niet voor de tweede keer mee mag. Omdat de jongeren die het magische HoJoKamp-gevoel hebben ervaren graag nog wel een keer mee zouden willen, is er voor hen een "HoJoKamp 2.0" 

Inschrijven voor HoJoKamp 2.0  →  Van 02 t/m 05 juni 2017         Helaas, Helaas ... HoJoKamp 2.0 2017 zit helemaal VOL ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: OutWay.nl / Facebook.com – OutWay HoJoKamp / YouTube.com                                             

dinsdag 14 maart 2017

Tunahan Kuzu zegt NOS-debat af vanwege een "Homo- en Xenofobe" Jan Roos


Politiek – Verkiezingen  →  Verbazing bij NOS: "Afspraak stond al anderhalve maand vast" ‼  DENK-lijsttrekker Tunahan Kuzu heeft af- gezegd voor het 'slotdebat' van de NOS voor de 'Tweede Kamerverkiezingen' dinsdagavond. Dat heeft Ron Fresen van de NOS dinsdag laten weten.
                           
                                                 


                                                   

Cher maakt videoboodschap met een Huwelijksaanzoek voor 'Colton Haynes' ‼

Toen acteur Colton Haynes met z'n vriend Jeff Leatham over het Mexicaanse strand liep, verscheen niet geheel toevallig het hoofd van Cher op een gigantisch scherm. Haar videoboodschap was de aanzet tot een huwelijksaanzoek.

28-jarige acteur Colton Haynes (bekend van de series Teen Wolf en Arrow) kwam vorig jaar Uit de Kast in een interview met Entertainment Weekly   Op Valentijnsdag maakte Colton Haynes bekend een relatie te hebben met Jeff Leatham – een bloemist met veel 'Hollywoodsterren' onder zijn cliëntèle.
                                       
                                               
De 2 vierden vakantie in het resort Las Ventanas al Paraiso in Los Cabos, Mexico. Op een met kaarsen en vuurwerk verlicht strand wandelden Colton Haynes en Jeff Leatham heel  verliefd  langs een groot scherm waarop  een film zou worden vertoond  Maar in plaats van een film ver- scheen het immer verbaasd kijkende hoofd van Cher en een speciaal voor het stel opgenomen videoboodschap.

Wat blijkt: Cher is een van de klanten van Jeff Leatham en wilde maar wat graag meewerken. Voordat Jeff op de knieën ging zong ze een regel uit "I Got You Babe". Oooh, de romantiek
bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Colton Haynes / Instagram.com – Jeff Leatham


                                                   

maandag 13 maart 2017

Zweden – Commercial | "Zweedse spoorwegen brengen Transgender in beeld"

Zweden  Pelle Pias Resa  Campagnefilm van SJ    'De reis van Paul' is een nieuwe campagnefilm van 'SJ', de Zweedse spoorwegen 

SJ  de voormalige nationale spoorwegmaatschappij Statens Järnvägar in Zweden  toont in 'De reis van Paul', hoe Pelle (Paul) zich tijdens de rit transformeert van man naar vrouw   Paul wordt Paule. De slogan in deze clip is "Wie je ook bent, waar je ook gaat".

SJ wil hiermee tonen hoe inclusief openbaar vervoer kan zijn ‼

bronnen: ZiZo-Magazine.be / CodesDeGay.com / YouTube.com
                              

VS - Jamie Bruesehoff | 'Mijn Transgender dochter' is een geliefd kind van God

Amerika  →  De vrouw van een Lutherse priester van een Evangelisch-Lutherse Kerk in de Verenigde Staten zegt dat haar 'transgender dochter een geliefd kind van God' is ‼  Haar verhaal is een ware inspiratie voor gelovigen en tevens een strijdkreet voor tegenstanders van de rechten van Amerikaanse transgenders, die sinds 'Donald Trump' president is, in het gedrang zijn gekomen. 'Jamie Bruesehoff', gehuwd met Reverend "Christopher Bruesehoff" van de Evangelisch-Lutherse Kerk, omschrijft zichzelf als: "Vrouw van een priester en moeder van drie geweldige kinderen"
                                  
                                       
Eén van die drie kinderen is de 10-jarige 'Rebekah', die werd geboren als jongentje. Al op jonge leeftijd merkte Jamie Bruesehoff en haar man dat hun kind niet gelukkig was met haar lichaam. Thuis kon het kind volledig zichzelf zijn, en het was al snel duidelijk dat die kleine jongen eigen- lijk een meisje was. Maar dat kleine meisje was niet gelukkig met haar lichaam en probeerde daarom zelfs zelfmoord te plegen toen ze nog maar zeven jaar oud was  Daarna het moment voor haar ouders om haar ook buitens huis te laten zijn wie ze altijd is geweest: "een vrolijk lief meisje, een geliefd kind van God".

Moeder 'Jamie Bruesehoff' vertelt aan iedereen die het wil horen, en niet wil horen, dat haar kind een geschenk is van God. En dat haar doch- ter transgender is, wat geen fout is van God  Want God maakt geen fouten  Haar dochter is zichzelf en transgender en dat is meer dan oké ‼ Vader Christopher Bruesehoff was één van de 2.000 religieuze leiders die een pro transgenderbrief schreef aan het hof van beroep, in de zaak van 'Gavin Grimm' betreffende het recht om gebruik te maken van het toilet behorende bij zijn "nieuwe" gender op school.

bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – Progressive Renewal / YouTube.com                                           

zondag 12 maart 2017

Tunesië | Twee jongemannen (20 & 21) krijgen 8 maanden cel voor Homoseks

Tunesië  Gevangenisstraffen voor Homoseks  →  Twee Tunesische jongemannen hebben acht maanden cel gekregen voor Homoseks

Artikel 230 van het Strafwetboek uit 1913 – gewijzigd in 1964 – bestraft sodomie onder meerderjarigen met wederzijdse toestemming binnen de privé-sfeer met drie jaar opsluiting. Achref (20) en Sabri (21) hebben beiden nu acht maanden cel gekregen.

De jonge twintigers moesten 'anale tests' ondergaan, en die bleken geen uitsluitsel te geven  Meester Mounir Baatour, advocaat van de 20-jarige en 21-jarige jongemannen en lid van 'Shams', verklaart in beroep te zullen gaan. 
bronnen: ZiZo-Magazine.be / 76Crimes.com / Facebook.com – Erasing 76 Crimes
Amerika – Wilder Daze – TOP of DROP ?! | Video: "Wilder Daze - 24HR LOVER"

Amerika – Wilder Daze  →  De OUTmusic Spotlight van deze week is van de Amerikaanse Wilder Daze met zijn nummer '24HR LOVER' Wilder Daze stuurde speciaal voor OUTtv een video waarin hij een aantal vragen beantwoord.
                                   
                                   
 Wat vind jij van de emotionele muziekvideo "24HR LOVER" van Wilder Daze ?!  Is dit voor jou een TOP of een DROP ?!  Geef je mening op de website van: OUT.tv

bronnen: OUT.tv / YouTube.com