zaterdag 27 juni 2015

"We steunen mensenrechten zolang we LHBT's kunnen blijven vermoorden" ‼

Saoedi-Arabië zegt mensenrechten te steunen, zolang ze LHBT'ers (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) kunnen blijven vermoorden. Tijdens een bijeenkomst van de mensenrechtenraad van de Verenigde Naties in Genève kreeg het land na deze uitlating een storm aan kritiek over zich heen.

In deze bijeenkomst werd nog eens onderstreept dat het straffen van homoseksualiteit met levenslange gevangenisstraffen, chemische castratie, marteling en de doodsstraf niet past bij internationaal erkende mensenrechten die ook bescherming biedt voor seksuele minderheden.

Overheidsambtenaren uit Saoedi-Arabië reageren op de kritiek van de Verenigde Naties om LHBT-rechten te accepteren. De overheids-ambtenaren vinden de kritiek 'onacceptabel' en vinden het een 'overduidelijke verstoring van de binnenlandse zaken'. Faisal Bin Hasan Trad, vertegenwoordiger van Saoedi-Arabië op de Verenigde Naties vertelde dat het land geen kritiek tolereert over hun mensenrechten beleid.

Dezelfde klanken zijn te horen van de minister van binnenlandse zaken: "Saoedi-Arabië is tegen elk voorstel van acceptatie van homorechten. Saoedi-Arabië wilt opnieuw bevestigen dat ze mensenrechten steunen, en alle internationale verdragen respecteert, zo lang dit past bij de Islamitische wet".

De LHBT-gemeenschap in Saoedi-Arabië is helaas gedwongen zich zoveel mogelijk ondergronds te bewegen en voornamelijk in de hoofdstad, Riyadh. Maar ook hier is deze gemeenschap niet veilig voor de religieuze politie.

Zie ook:  

bron: OUT.tv 
                                       

Gebouwen in Verenigde Staten verlicht & Facebook komt met Regenboogfilter

Het homohuwelijk is in heel Amerika niet langer in strijd met de grondwet en íedereen mag dat weten: "In de VS zijn gebouwen in felle kleuren gehuld en Facebook komt met een 'regenboogfilter'. Een geweldig gebaar".

Historische uitspraak
Onder meer 'The White House' in Washington en 'The Empire State Building' in New York hebben kleur gekregen. Ook de afbeelding van het twitteraccount van het Witte Huis is veranderd in een kleurrijk plaatje.

Regenboogfilter
Wil jij ook laten zien dat je voor het homohuwelijk bent ?! Gooi dan via deze link een regenboogfilter over je profielplaat op Facebook ‼

Zie ook:
Iedereen - ook commercie - blij met Homohuwelijk  /  Het Witte Huis is tijdelijk Rainbow Huis  /  #LoveWins hashtag op Twitter

bronnen: LindaNieuws.nl / YouTube.com                                 

Duitsland – Keulen | "Dansen en sjansen op de Cock-Pit Pride Party in Keulen"

Aan de vooravond van de 'Christopher Street Day Parade' in Keulen op 5 juli kunnen homomannen op 4 juli feesten en de nacht wegdansen op de Gay Pride Editie van Cock-Pit. Cock-Pit is de enige "Men Only Circuit Dance Party" in Keulen en zeer succesvol vanaf de lancering in 2002 door Darko, die in de loop van z'n vijfentwintig-jarige DJ-carrière talrijke contacten heeft gesmeed met diverse topnamen in de huidige dansmuziekwereld.

De gewilde muziek door nationaal en internationaal gevierde DJ's is in belangrijke mate verantwoordelijk voor het succes van Cock-Pit door de jaren heen.

Ditmaal biedt het Keulse dansfeest voor mannen opnieuw geen darkroom en geen VIP-ruimte, maar wel een geweldige locatie vlakbij het Keulse Centraal Station met Duitse en internationale Top-DJ's en, om hopelijk prachtig zomerweer recht te doen, een groot buitenterras. Dit jaar zal Cock-Pit opnieuw magnifieke nieuwe muziek bieden, verzorgd door een winnende line-up van DJ's Jon Doe, Mike Kelly en Mister Mola.

Het feit dat Cock-Pit plaatsvindt in één van de mooiste locaties van Keulen, de Wartesaal am Dom, maakt echter ook deel uit van het succes. Deze, geheel vernieuwde en gerenoveerde, spectaculaire locatie biedt nu niet alleen brandnieuwe technische licht- en geluidsapparatuur maar vooral een onvergetelijke club-ervaring.

Het belangrijkste zijn echter de mannen zelf, die van Cock-Pit maken wat het is - geen attitude, geen regels, geen leeftijds- of schoonheidsdiscriminatie ‼ Iedereen is er om een geweldige tijd te hebben, of het nu bears, cubs, leermannen, modenichten of twinks zijn - ze feesten allen tezamen en dansen de nacht weg.

En dat is wat Cock-Pit is - een dansfeest voor uitsluitend mannen waar mode en fetisj elkaar ontmoeten. Nu in z'n veertiende jaar ‼

Locatie:  04 juli 2015 vanaf 22.00 uur
Wartesaal am Dom, Johanisstraße 11
Keulen, Duitsland

Toegang:  € 18,00 – Men Only – 18+
Een Officieel ColognePride 2015 Evenement
Internet Info & Tickets:  www.Cock-Pit.com 

Zie ook:  Mega Gay Pride Parade in Berlijn, maar Duitse Homo's kunnen nog steeds niet trouwen

bronnen: GayNews.nl / Cock-Pit.com / YouTube.com                                                          **  Video's  →  Promo's van Cock-Pit Party's uit 2011 en 2012 ‼


        
                                         

vrijdag 26 juni 2015

USA – Hooggerechtshof | "Huwelijk is fundamenteel recht voor Homokoppels"

Vrijdag 26 juni 2015 is een historisch dag voor de Amerikaanse LHBT's. Het Hooggerechtshof oordeelde met 5-4 dat het huwelijk een grondwettelijk recht is voor koppels van hetzelfde geslacht. Het 14e amendement eist dat alle staten dat same-sex huwelijken toelaten en erkennen. Koppels van hetzelfde geslacht krijgen hiermee in alle staten van de VS dezelfde rechten als hetero-koppels.

Tot nu toe was het 'homohuwelijk' nog verboden in 14 Amerikaanse staten. Lagere rechtbanken die in 20 starten het verbod ophieven, worden met de uitspraak van het Hooggerechtshof in het gelijk gesteld. De uitspraak gaat gelijk op met de algemene mening in de Amerikaanse samenleving: uit een poll van CBS News in februari bleek dat 60 procent van de Amerikanen voor legalisering van het same-sex huwelijk was.

Zie ook:  

bronnen: Gay.blog.nl / Advocate.com / NY·Times.com / YouTube.com                                   

Noorwegen - Ingrid | Succesvolle YouTube-vlogger komt in video 'Uit de Kast'

De succesvolle YouTube-vlogger 'Ingrid Nilsen' (Miss Glamorazzi) is uit de kast gekomen. En niet zomaar: de 26-jarige Noorse deed haar onthulling begin deze maand in een video die ze deelde met haar 3,6 miljoen volgers.

"Ik ga dit gewoon doen", zo zegt ze aan het begin van de bijna twintig minuten durende video.

Tranen van vreugde
Zodra het hoge woord eruit is – ik ben lesbisch – barst ze in tranen uit. Dat zijn gelukkig tranen van vreugde: "Dit voelt zo goed, dit voelt als zo'n enorme opluchting", zo zegt ze in de video. Ook legt ze uit hoe erg ze er zelf mee geworsteld heeft en hoe haar omgeving op het nieuws reageerde. Het filmpje is inmiddels al meer dan acht miljoen keer bekeken.

Ingrid houdt een videoblog bij dat in het teken staat van beauty, fashion, food, health en lifestyle.

bronnen: LindaNieuws.nl / YouTube.com             

Amsterdam - Vondelpark · Rosarium | "Homo mishandeld in het Vondelpark" ‼

Een 45-jarige man is in de nacht van woensdag op donderdag ernstig mishandeld in het Vondelpark in Amsterdam. "Vijf jonge mannen schopten het slachtoffer en scholden hem in het Papiaments uit voor homo", meldde de politie vrijdag.

De man werd rond half twee in de nacht toegetakeld in het Rosarium van het Vondelpark. Deze rozentuin is een populaire ontmoetingsplaats voor mannen. Door de mishandeling belandde het slachtoffer in het ziekenhuis, waar bleek dat hij zijn scheen- en kuitbeen had gebroken.

De politie is dringend op zoek naar getuigen en heeft een signalement van de daders verspreid. "Het zou gaan om vijf slanke en tengere mannen van 18 tot 22 jaar van vermoedelijk Surinaamse of Antilliaanse afkomst", zegt de politie.

Zie ook:
Homo mishandeld in het "Amsterdamse Vondelpark"  /  Vijftal tuigt 45-jarige Homo af in het Amsterdamse Vondelpark    

bronnen: Telegraaf.nl / HartvanNederland.nl


                                               

VS | Presidentskandidaat 'Hillary Clinton' komt opnieuw met pro-HoLeBi video

De Amerikaanse democraat en presidentskandidaat 'Hillary Clinton' komt opnieuw met een pro-HoLeBi campagne video. In deze nieuwe video viert ze HoLeBi-rechten als mensenrechten en toont ze homo & lesbische koppels die gaan trouwen of elkaar ten huwelijk vragen.

Clinton stuurde woensdag de nieuwe video de wereld in naar aanleiding van de Pride maand (juni). Bij de beelden van HoLeBi-koppels hoor je de krachtige stem van Clinton over gelijke rechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. En looft ze iedereen die tot nu toe er voor zorgde dat er al heel wat is gerealiseerd op het vlak van gelijke rechten voor HoLeBi's en Transgenders. 

Extra
Onder het presidentsschap van Barack Obama is er zeer veel veranderd in de VS in het voordeel van HoLeBi's en Transgenders. Zo zijn er ondertussen al 36 Amerikaanse staten waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen. Ook op véél andere vlakken zijn er gelijke rechten gekomen voor Amerikaanse homo's, lesbiennes, biseksuelen én transgenders. 

Momenteel kunnen HoLeBi's trouwen in de staten: Alaska - Arizona - Arkansas - Connecticut - Californië - Colorado - Delaware - District of Columbia - Florida - Hawai - Illinois - Indiana - Idaho - Iowa - Kansas - Massachusetts - Maine - Maryland - Minnesota - Montana - New York - New Hampshire - New Mexico - New Jersey - Nevada - Noord Carolina - Oklahoma - Oregon - Pennsylvania - Rhode Island - Utah - Vermont - Virginia - Washington - West Virginia en Wyoming.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                             

donderdag 25 juni 2015

België - Céline | 4 jaar geleden nog een jongen, nu kandidate voor Miss België

Ontmoet 'Céline Van Den Bossche', deze 22 jarige beeldschone dame doet mee aan de Miss verkiezing van België. Wat haar zo bijzonder maakt ?! Vier jaar geleden was Céline nog een jongen. Dit is haar verhaal.

Céline heeft zich altijd al vrouw gevoeld. Een vrouw in een jongenslichaam. Zoals Céline zelf zegt: "Ik ben geen homo, ik ben geen man in een vrouwenlichaam, ik ben geen travestiet, ik ben gewoon een vrouw. Ondanks dat ik geen kinderen kan krijgen, ben ik gewoon 100% vrouw. Punt".

Drie maanden na haar inschrijving voor de Miss verkiezing van België, was haar verhaal al snel bekend. Door haar deelname wil ze laten zien dat het helemaal niet raar is om een transgender te zijn. "Ik ben geen freak, geen rariteit, ik ben gewoon … Ik ben Céline", zoals ze zelf zegt. 

Céline doet vooral mee voor zichzelf en om te laten zien dat het goed is om te zijn zoals jij je voelt. Céline zit bij de selectie van Oost-Vlaanderen, waarbij in september twee meisjes van haar provincie door mogen. Uiteindelijk is het natuurlijk haar doel om hét kroontje te bemachtigen, wij kunnen dan ook niets anders zeggen dan: "You Go Girl".

bronnen: Beautify.nl / HLN.be
                       

Utrecht – Nog t/m zondag 28 juni 2015 | "Midzomergracht Festival in Utrecht"

Tot en met zondag 28 juni beleeft Utrecht de 19e editie van het Midzomergracht Festival. Ieder jaar rond de midzomernacht organiseert Stichting De Overkant in het centrum 'een eigentijds evenement waarin seksuele diversiteit nadrukkelijk maar niet opdringerig aanwezig is', met een uitgebreid programma met feesten, sport, debat en cultuur.

De naam Midzomergracht refereert aan de Oudegracht, kloppend hart van het festival, en midzomernacht, 21 juni. Het festival is al een paar dagen aan de gang (sinds 19 juni), maar twee highlights staan nog op de agenda: PANNDORA op zaterdag 27 juni, het 'grootste indoor gayfeest van het jaar', op drie locaties: de Winkel van Sinkel (Oudegracht 158), BASIS (Oudegracht a/d Werf 97) en Club Poema (Drieharingenstraat 22). 

Zondag 28 juni kleur het Griftpark voor de tweede keer Roze tijdens de Parkdag, de feestelijke afsluiting van het festival, van 13.00 tot 21.00 uur.


bronnen: Gay.blog.nl / MidzomerGracht.nl / YouTube.com


        
                             

Lesbo's en Voetbal | "Dramatische bekentenissen op het WK vrouwenvoetbal"

Aan clichés over het vrouwenvoetbal geen gebrek: "Vrouwen kunnen niet voetballen en zo goed als alle voetbalsters zijn lesbisch". Daar zijn ook de meisjes van het Noorse nationale team zich van bewust. In een filmpje getuigen ze openhartig over hun gebrek aan talent en ze vragen om begrip.

Een van hen bekent: "De lesbiennes zijn overal ... Ik speelde vroeger voor een heel goed team, maar ik moest veranderen van ploeg omdat mijn teamgenoten steeds verliefd op me werden. Ik panikeerde, ik wist niet wat te doen, en dus heb ik om een transfer gevraagd".

Naast fantastische voetbalsters zijn de Noorse vrouwen blijkbaar ook onwaarschijnlijk actrices. Of menen ze het serieus ?! Oordeel vooral zelf ‼

Het WK vrouwenvoetbal wordt voor de zevende keer georganiseerd en vindt dit jaar plaats in Canada. Noorwegen strandde in de achtste finales van het WK. De finale wordt gespeeld op 5 juli in Vancouver. The Belgian RedFlames zijn er helaas niet bij. Sinds kort is de werking rond onze nationale vrouwenploeg wel een stuk professioneler. Ze proberen zich nu te plaatsen voor het EK vrouwenvoetbal van 2017 in Nederland.

Zie ook:  17 dwaze clichés die voetballende vrouwen echt niet meerwillen horen

bronnen: ZiZo-Online.be / YouTube.com                               

woensdag 24 juni 2015

Amerika - 'Gay President' | Liever een President die Homo is dan een Atheïst ‼

Amerikanen hebben het liefst een president die Katholiek is. Een president die niet gelooft kan op weinig steun rekenen. En 74% maakt het niet uit of hij of zij Gay is, aldus PinkNews.co.uk en Winq.nl.

In een online poll werden mensen gevraagd naar de kwaliteiten die een president zou moeten hebben. Ook kregen ze vragen voorgelegd over religie, afkomst en seksualiteit.

Als een presidentskandidaat Katholiek is, zou 93% wel op hem of haar willen stemmen. Ook maakt het meer dan 90% van de respondenten niet uit of een kandidaat Vrouw, Zwart, Joods of van Latijns-Amerikaanse afkomst was.

74% zou stemmen op een kandidaat die Gay is. Die categorie scoort daarbij iets hoger dan Evangelische Christenen, maar lager dan een Mormoonse kandidaat (81%).

Minder populaire kenmerken voor een presidentskandidaat: Moslim (60%) en Socialist (59%). Maar het allerlaagst scoort een kandidaat die Atheïst zegt te zijn. 58% zou op zo'n kandidaat willen stemmen.

Zie ook:
Erop of eronder voor het Homohuwelijk in de VS  /  President Obama zet activist op haar plek: "Schaam je. Je bent in mijn huis" ‼     
President Obama wijst demonstrant terecht op een Gay Pride-receptie  /  Wordt 't Homohuwelijk in de Verenigde Staten legaal ?! 
  
bronnen: Winq.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com


        
                                       

UK - Ilford | "Scholieren bedenken condoom dat bij 'SOA' van kleur verandert"

Een groep scholieren heeft een 'smart condoom' uitgevonden dat van kleur verandert bij een SOA. Het rubber heeft een extra laagje dat een andere kleur krijgt als het in aanraking komt met bijvoorbeeld chlamydia of herpes. De jongeren deden mee aan de TeenTech Awards.

Doel van de wedstrijd is technologie te ontwikkelen waar we met z'n allen wat aan hebben: "Het leven moet er eenvoudiger en beter van worden". De scholieren stortten zich op de vraag hoe je jezelf makkelijker en laagdrempeliger op een SOA kunt testen en kwamen uit op een smart condoom, dat ze S.T.EYE noemen, naar 'STI', Engels voor SOA.

Zie ook:
Slim condoom verraadt SOA  /  Condoom dat van kleur verandert bij SOA  /  Tieners ontwikkelen een 'smart' condoom   
Condoom dat oplicht bij SOA  /  Condoom vertelt als iemand een SOA heeft  /  Condoom uitgevonden dat oplicht bij SOA

bronnen: Gay.blog.nl / DailyMail.co.uk / TeenTech.com / BGR.com / YouTube.com


        
                                       

Amerika - Showbizz | "Adam Lambert miste een rolmodel bij zijn Coming-Out"

In een interview met OUT.com vertelt zanger 'Adam Lambert' naast zijn nieuwe album over de periode in 2009 toen hij net tweede was geworden bij American Idol en uit de kast kwam. "Ik had niet echt een voorbeeld om te volgen".

Tijdens zijn deelname aan American Idol werd er al gespeculeerd over Lamberts geaardheid, vooral toen er foto's kwamen bovendrijven waarop hij tijdens het Burning Man festival aan het zoenen was met een jongen. In eerste instantie besloot Lambert niet op de geruchten in te gaan, maar toen American Idol eenmaal was afgelopen deed hij een interview met Rolling Stone waarin hij uit de kast kwam.

Hoeveel mainstream artiesten waren er destijds uit de kast ?! 
"Elton John en George Michael - en de manier waarop die laatste werd geout deed het vooral goed in de roddelbladen", vertelt Lambert. "Ik had niet echt een voorbeeld om te volgen. Dat had ik wel gewild, wat meer begeleiding op dat moment. In die tijd voelde ik me soms gefrustreerd en onder druk gezet, maar er waren gelukkig ook positieve momenten, veel steun van fans en de media, dat zorgde voor een goed evenwicht. Ik ben er niet verbitterd over".

Door zijn samenwerking met de resterende leden van de band Queen kwam hij ook meer te weten over de mate waarin de in 1991 aan Aids overleden frontman Freddie Mercury uit de kast was. "Eigenlijk zat hij niet echt in de kast. Ik bedoel, hij deed in het begin al interviews waarin hem gevraagd werd of hij homo was, en reageerde met "O, zo homo als een madeliefje, schat" ‼, maar niemand leek hem echt te geloven. Het was destijds zó taboe om over te praten".

Nieuwe Single 'Ghost Town'
Zijn nieuwe single 'Ghost Town' gaat over de periode dat Lambert net naar Los Angeles was verhuisd. "Je verhuist naar de grote stad, je hebt allemaal ideeën en ambities, en dan kan het best een klap zijn als dingen niet gaan zoals je had verwacht of gehoopt. En je kunt in Hollywood een hoop van je energie kwijtraken door alleen maar achter de jongens aan te zitten".

In Nederland wordt in ieder geval gewerkt om te zorgen dat er meer voorbeelden zijn voor de Adam Lamberts van de toekomst: zeer binnenkort worden de inschrijvingen voor de Mister Gay Netherlands verkiezing weer geopend. In de populaire verkiezing wordt gezocht naar een nieuw rolmodel voor Nederlandse homo's en lesbiennes. De finale vindt eind september plaats in Amsterdam.

bronnen: Gay.nl / OUT.com / YouTube.com                   

dinsdag 23 juni 2015

A58 - Parkeerplaats 'De Leikant' | Bodemprocedure tegen sluiting cruisingplek


Stichting Platform Keelbos start een gerechtelijke bodemprocedure tegen de gemeente Goirle om te voorkomen dat de HOP (Homo-ontmoetingsplaats) 'De Leikant' afgesloten wordt. Dat meldt de organisatie op haar eigen website.

Volgens de stichting geniet 'De Leikant' al meer dan dertig jaar internationale bekendheid en heeft het als zodanig "een expliciet bestaansrecht". De afsluiting is ten gunste van Platinum Stable, de nieuwe eigenaar van het achterliggend bosperceel.

Het kortgeding dat de stichting eerder aanspande werd deels afgewezen omdat er bepaald werd dat het hekwerk er mocht komen omdat segmenten in het hekwerk verwijderbaar zijn en het gebied dus toegankelijk blijft. Maar de stichting vreest dat de homo-ontmoetingsplaats toch ontoegankelijk wordt en wil dit voorkomen. Ook is de organisatie van mening dat de gemeente Goirle de richtlijnen van behoorlijk bestuur, in het bijzonder bij het afhandelen van bezwaarprocedures met voeten heeft getreden.

"Met het vergunnen van de hekwerken die deze homo-ontmoetingsplaats afsluiten geeft zij ook een signaal af dat openlijke homoseksuelen in Goirle nog altijd niet welkom zijn. In 2008 heeft de gemeente óók al een poging gedaan om de homo-ontmoetingsplaats 'De Leikant' te ontmoedigen", aldus de toelichting van Stichting Platform Keelbos.

COC Tilburg en Breda maken zich ook zorgen over de sluiting van 'De Leikant'. In een brief aan het college van B en W van Goirle en de gemeenteraad lieten de homo-organisaties in februari van dit jaar al weten graag met de gemeente in overleg te gaan. "Het is beter om te bekijken of de voorziening kan blijven bestaan en eventuele overlast te beperken", aldus de COC's een half jaar geleden.

Zie ook:  
            
bronnen: GaySite.nl / Platform-Keelbos.org 
                                           

Nieuwe Google HoLeBi- & Transgender-campagne | "Maak je eigen Gay Pride"

Olympisch Zwemmer 'Tom Daley' – Zanger 'Sam Smith' – Zangeres 'Jessie J' – Acteur 'Ian McKellen' – Zangeres 'Conchita Wurst' – Homo-activist 'Peter Tatchell' en vele andere celebs steunen allemaal de nieuwe Google campagne "#AndProud" waarbij de zoekgigant tevens een online Pride Parade brengt. De beroemdheden steunen de campagne en toonden via sociale media al volop hun support.

Naar aanleiding van de Pride maand (juni) komt Google met een pro HoLeBi & Transgender-campagne. Daarbij is er ook een online Pride Parade waarbij je zelf je HoLeBi & Trans Pride Parade kan samenstellen en delen. Google staat al jaren bekend om zijn HoLeBi & Transgender-vriendelijkheid en toont dat regelmatig met allerlei acties, campagnes, enz. ‼ 

Deel uitmaken van de online Pride Parade ?! .... Maak een Android van jezelf ‼


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                                       

Eindhoven - Rogier Warnawa | Mooiste man van de wereld komt uit Eindhoven

De 24-jarige 'Rogier Warnawa' uit Eindhoven is 'Men Universe 2015' geworden. Afgelopen weekend werd hij in de Dominicaanse Republiek benoemd tot mooiste man ter wereld.

Rogier won in mei de Nederlandse voorrondes. Afgelopen weekend nam hij het tegen 40 andere knappe mannen op uit de rest van de wereld.

Zondag werd hij tot mooiste man ter wereld gekroond. Op zijn Facebookpagina schrijft hij: "Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft in de strijd, zonder jullie support was het niet gelukt. Nu eerst maar eens een borrel, cheers" ‼


bron: GayOkay.nl

                
Eindhoven - Rogier Warmawa – Men Universe Model | "Rogier verkozen tot Men Universe 2015"
     
De 24-jarige Rogier Warmawa uit Eindhoven is afgelopen weekend verkozen tot Men Universe 2015, een verkiezing voor mooie adonissen. De achtste editie van de Men Universe Model vond plaats in de Dominicaanse Republiek. In tegenstelling tot Mr. Universe hoeven de kandidaten niet hun spierballen te laten rollen, maar moeten ze 'gewoon' mooi zijn en iets zinnigs te zeggen hebben, net als bij de verkiezing van Mrs. Universe.

Warmama won eerder de Nederlandse voorronde voor mannen tussen de 18 en 30 jaar. Hij studeert management aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en bereikte het resultaat naar eigen zeggen door goede voeding en veel training. Volgens jaar vindt Men Universe Model plaats in Japan.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                                 

maandag 22 juni 2015

Marokko – Agadir | 20 mannen opgepakt op verdenking van Homoseksualiteit

In de Marokkaanse stad Agadir zijn afgelopen week in totaal twintig mannen opgepakt op beschuldiging van homoseksualiteit.

De homoseksuelen zijn opgepakt nadat er uit de buurt klachten waren gekomen over de 'groeiende intimidatie en het immorele gedrag van deze minderheid'. De mannen zouden in vrouwenkleding over straat paraderen, wat tegen de borst van buurtbewoners stuitte. De gearresteerde homo's kunnen in het ergste geval een celstraf van drie jaar krijgen.

Kort daarvoor zijn vrouwelijke activisten van organisatie 'FEMEN' opgepakt. Vast wel eens gezien, de vrouwen die met blote borsten en choquerende protestacties als wapen strijden tegen vrouwendiscriminatie. Marokkaanse leden zouden met ontbloot bovenlijf gezoend hebben in de buurt van een moskee in de stad Rabat. Op hun borsten stond de tekst 'In Gay We Trust'. De regering kon hier niet om lachen en heeft de vrouwen het land uitgezet. Twee Marokkaanse mannen die op dezelfde plek precies dezelfde stunt uithaalden, hebben een celstraf van vier maanden gekregen.

Zie ook:  

bronnen: Gay.nl / TheGuardian.com / Buzzfeed.com / YouTube.com


        
                         

Spanje - Geer - Nieuws | Gerard Joling ternauwernood ontsnapt aan drogering

Gerard Joling is zaterdagavond net niet gedrogeerd. Tijdens een avondje stappen deed iemand iets in zijn drankje. Mocht de zanger dit niet zijn opgevallen, dan was zijn vakantie niet goed afgelopen, aldus het Algemeen Dagblad.

"Gisteravond deed iemand iets in mijn glas. Gelukkig zag ik het, en is het goed afgelopen'' ‼, schrijft Geer op Facebook.

De artiest geeft ook een waarschuwing af voor andere feestvierders. "Hierbij wil ik iedereen waarschuwen. Laat nooit je glas onbeheerd staan".' Het bericht heeft ruim 3.000 likes en is meer dan 500 keer gedeeld.

Spanje
Het voorval gebeurde in Barcelona, waar Gerard momenteel vakantie viert. Zaterdag postte de zanger een foto op zijn profiel waarop hij te midden van een groep mensen staat voor zijn hotel. "Het is te gezellig hier in Spanje'', zette hij erbij. Ook deelde hij een zonnige selfie vanaf het strand, met een cocktail in de hand.

Gerard is hard toe aan vakantie na intensieve optredens met De Toppers - de formatie met René Froger en Jeroen van der Boom - in de Arena. Ook ging de aanrijding met de 91-jarige Jo Buis-Van der Laarse hem niet in de koude kleren zitten. De bejaarde vrouw werd een maand geleden door de zanger aangereden op een zebrapad in Aalsmeer. Ze ligt met botbreuken in het ziekenhuis.

In het najaar presenteert Geer voor SBS6 het programma 'K3 Zoekt K3', waarin op zoek wordt gegaan naar nieuwe zangeressen voor het Belgische kleuterpoptrio K3.

Zie ook:  

bronnen: AD.nl / Show.nl                       

Amsterdam · Hiv | "GGD Amsterdam start proef met PrEP in strijd tegen Hiv" ‼

De GGD start in Amsterdam een onderzoeksproject onder homomannen en transgenders naar de toepasbaarheid van PrEP voor Hiv-preventie: het AMPrEP (Amsterdam PrEP) project. COC Nederland pleit voor invoering van PrEP en is daarom verheugd dat dit onderzoeksproject nu van start gaat.

PrEP is een pil met Hiv-remmers die een Hiv-infectie kan voorkomen. De pil is bedoeld voor mensen die geen Hiv hebben, maar die wel een verhoogd risico lopen om geïnfecteerd te raken. Doel van dit project is om te onderzoeken hoeveel mannen PrEP willen gebruiken, hoe trouw de tabletten worden ingenomen, hoe het PrEP gebruik wordt ervaren en of het condoomgebruik verandert. Het is de eerste keer dat PrEP in Nederland wordt onderzocht en wereldwijd de eerste keer dat deelnemers in een proefproject de keuze krijgen tussen dagelijks PrEP of PrEP volgens een vaststaand schema voor en na seks zonder condoom. Uit recent internationaal onderzoek blijkt dat PrEP heel effectief is: nieuwe Hiv-infecties nemen met 86 procent af.

Nieuwe aanpak Hiv-preventie
Het aantal nieuwe Hiv-infecties blijft de laatste jaren stabiel. Nederland telt jaarlijks ongeveer 1.100 nieuwe Hiv-patiënten, waarvan 370 in Amsterdam. In 2013 werd 71 procent van alle nieuwe Hiv-infecties vastgesteld bij homomannen. Deze groep, aangevuld met transgenders die ook een verhoogd risico hebben op het oplopen op een Hiv-infectie, is daarom gekozen als doelgroep voor dit eerste onderzoeksproject.

Nieuwe Hiv-infecties vinden plaats ondanks alle voorlichting over veilig vrijen, de beschikbaarheid van goedkope condooms en de via SOA-poliklinieken georganiseerde zorg voor risicogroepen, zoals het gratis testen op SOA en Hiv. Om het aantal nieuwe Hiv-infecties verder terug te dringen, zijn nieuwe methoden als PrEP nodig. PrEP is een aanvulling op bestaande preventiestrategieën zoals condooms.


        
    
     
Onderzoeksproject en aanmelding
Het onderzoeksproject, waaraan 370 mannen kunnen deelnemen, richt zich op interesse om PrEP te gaan gebruiken (hoeveel mensen melden zich aan, waarom willen mensen meedoen), therapietrouw (of iemand de tabletten inneemt zoals is geadviseerd), hoe het is om PrEP te gebruiken, en of de kosten van een dergelijk programma opwegen tegen de kosten die worden bespaard omdat voorkomen wordt dat mensen geïnfecteerd raken met Hiv. De deelnemers krijgen de keuze tussen dagelijks PrEP of PrEP volgens een vaststaand schema voor en na anale seks zonder condoom. De GGD volgt alle deelnemers zeer nauw, zowel op het gebied van gezondheid als op dat van seksueel gedrag, waaronder condoomgebruik.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van de GGD Amsterdam. Het project loopt van juni 2015 tot 1 december 2018. Voor meer informatie – zie het Factsheet AMPrEP.

Uitkomsten van het project
De uitkomsten van het project gebruikt de GGD Amsterdam om een advies te geven over het al dan niet opnemen van PrEP als standaard interventie voor Hiv-preventie in Nederland.

Samenwerken om Hiv-infecties te voorkomen
Het AMPrEP project is onderdeel van een uniek project gestart onder de naam H-TEAM (Hiv Transmissie Eliminatie AMsterdam), dat ernaar streeft om de verspreiding van Hiv in de stad terug te dringen, en naar een verbetering van de prognose van Hiv-geïnfecteerden.

Het H-TEAM project is een samenwerkingsverband tussen alle partijen die betrokken zijn bij de Amsterdamse Hiv-bestrijding en de doelgroepen die het H-TEAM wil bereiken – dat zijn: Amsterdam Institute for Global Health (AIGHD), Stichting HIV-Monitoring (SHM), Soa Aids Nederland, GGD Amsterdam, Hiv Vereniging Nederland, RIVM en de Amsterdamse huisartsen en ziekenhuizen.

In het H-TEAM worden alle facetten van de Hiv-bestrijding aan elkaar gekoppeld. Door de ontwikkeling en uitvoering van projecten die preventie en behandeling van Hiv verbeteren, kan de Hiv-epidemie in Amsterdam en daarbuiten op termijn worden teruggedrongen. Bij succes kan de aanpak landelijk worden uitgerold.

Zie ook:

bronnen: COC.nl - COC Nederland / GGD.Amsterdam.nl / YouTube.comzondag 21 juni 2015

Happy Father's Day | Wie is de Moeder ?! ... en meer vragen aan Homo-papa's

Hopelijk heb je jouw vader al  in het zonnetje gezet ‼ Een bezoekje gebracht, een berichtje gestuurd of op welke andere manier dan ook laten zien dat je aan hem denkt. Natuurlijk moeten we ook de vaders binnen onze eigen gemeenschap niet vergeten.

Ouderschap brengt een enorme hoop verantwoordelijkheid met zich mee, maar als homo-papa krijg je soms extra obstakels in je schoot geworpen. Meestal waar andere mensen en hun meningen in betrokken zijn …

In 'Things people ask Gay dads' komen een aantal van de meest voorkomende (en beledigende) uitspraken voorbij, gericht tot homokoppels en hun kinderen. "Komt het uit zijn of jouw sperma" ?! of "Wie is de moeder tussen jullie twee" ?!, grote kans dat je deze vragen als homo-ouder naar je hoofd krijgt. Deze en andere vragen komen voorbij in onderstaande video ‼ 

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                         

Letland – Riga – EuroPride | "Demonstratie voor meer Homorechten in Riga" ‼

In de Letse hoofdstad 'Riga' hebben zaterdag zo'n 5000 mensen gedemonstreerd voor meer rechten voor homoseksuelen. De deelnemers aan de betoging waren uitgerust met regenboogvlaggen, ballonnen en spandoeken waarmee ze opriepen voor meer tolerantie tegenover homo's, lesbiennes, bi- en transseksuelen. 

Tussen demonstranten ook veel politici uit heel Europa. Ons land werd vertegenwoordigd door de Amsterdamse D66-wethouder 'Simone Kukenheim' samen met de algemeen directeur van Gay Pride Amsterdam. Ook D66-Europarlementariër en GaySite columniste Sophie in 't Veld was erbij.

Ook mensenrechtenorganisatie 'Amnesty International' liep mee en was de gehele dag zichtbaar aanwezig om de deelnemers een hart onder de riem te steken. Woordvoerster 'Lucy Freeman' liet weten dat er in Letland nog veel gedaan moet worden om discriminatie van seksuele minderheden terug te dringen. 

"Het zou een goed begin zijn als de politiek en officiële instanties achter de LGBT-gemeenschap gaan staan en hen erkennen en benoemen", aldus Freeman. Homoseksualiteit behoort in Letland nog steeds tot de taboesfeer waardoor homo's en lesbiennes vaak in een sociaal isolement leven en regelmatig het slachtoffer worden van vijandigheden.

De protestmars in Riga's Vermanes Park afgelopen zaterdag verliep rustig en voor zover bekend zonder incidenten. Niet ver van de plek waar de homodemonstratie plaats vond was ook een tegendemonstratie. Een grote politiemacht kon voorkomen dat de homomanifestatie, zoals enkele jaren geleden, uit de hand liep en vele gewonden opleverde.

Zie ook:
Grote demonstratie in Riga voor Homorechten  /  Wethouder Kukenheim naar 'gevaarlijk' Riga voor Gay Pride  /  EuroPride – Wiki    
Homorechten laten dwingende D66-ideologie goed zien  /  EuroPride 2015 – Riga → Facebook  /  EuroPride 2015  Riga → Website

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                     

OPROEP ‼ | Rotterdam Unlimited: "A Post-Apocalyptic Queer Beauty Pageant"

Rotterdam Unlimited presenteert komende editie, in samenwerking met het Londense Arcola Theater een 'Post-Apocalyptic Queer Beauty Pageant' in De Doelen in Rotterdam.  Onder bezielende leiding van 'Rubyyy Jones' en 'Miss Cairo' zullen enkele workshops gegeven worden, is er een parade en de 'Beauty Pageant' zelf.

OPROEP
Doe mee aan de meest stijlvolle en glamourvolle schoonheidswedstrijd van dit jaar:        
All Delighted People: A Post-Apocalyptic Queer Beauty Pageant     

We zijn op zoek naar LGBT performers, drag queens en iedereen die er van houdt zich te verkleden ‼

All Delighted People – een post-apocalyptische queer schoonheidswedstrijd – wordt in juli, tijdens Rotterdam Unlimited, losgelaten in
Rotterdam, waarbij sommige van Londens' beste LGBT cabaret, queer en burlesque sterren en artiesten naar Rotterdam afreizen.

We willen de hele LGBT-gemeenschap hierbij betrekken. We bieden een aantal workshops, evenals de mogelijkheid om deel te nemen
aan een massa modeshow op het Schouwburgplein of zelfs mee te doen aan de grote show in De Doelen ‼

PLANNING
Woensdag 22 juli 2015 – 17.30-19.30 uur @ SKVR in Rotterdam      
Sleep Showgirl Make-up Workshop met Rubyyy ‼  RubyyyJones.com      
Een speciale masterclass door de Koningin van Queerlesque 'Rubyyy Jones' om tot een prachtige, brutale showgirl make-up te komen.     
Perfect voor beginners, maar ook voor degenen die hun techniek willen verbeteren.

Donderdag 23 juli 2015 – 17.30-19.30 uur @ SKVR in Rotterdam
Queer Prestaties Workshop met Pretty Miss Caïro PrettyMissCairo.com      
Wil je je bewegingen en prestaties verbeteren ?! Voeg je bij 'Pretty Miss Caïro', het supermodel van Norfolk en finalist voor Ru Paul's      
Drag Race ambassadeur UK, en verken de grenzen van de performance ....

Vrijdag 24 juli 2015 om 18:00 uur @ Main Stage Schouwburgplein
Word lid van de outdoor Fashion Runway ‼ Twintig van de meest fantastische deelnemers zullen bezit nemen van het iconische     
Schouwburgplein en deze omtoveren tot een 'Queer Runway'.

Vrijdag 24 juli vanaf 19:00 uur @ De Doelen
Voeg je bij de cast van 'All Delighted People' – een post-apocalyptische schoonheidswedstrijd.   

We zijn op zoek naar fantastische lip sync's, live zangers, burleske / cabaretiers en dansers om deel te nemen aan deze wedstrijd. 
Dit is je kans om te worden gekroond tot 'Mx Rotterdam Unlimited' ‼

Alle workshops en deelname mogelijkheden aan de shows staan open voor iedereen. Geen ervaring nodig en er zijn geen kosten om
deel te nemen. Wil je meedoen of heb je eerst nog vragen ?!
Mail dan naar:  info@ducos.com  /  Meer Informatie:  RotterdamUnlimited.com      

bronnen: Ducos.com - Claudia Raven / GayNieuws.blogspot.nl / YouTube.com