zaterdag 21 januari 2017

VS - Makonnen Sheran | Amerikaans rapper 'ILoveMakonnen' komt Uit de Kast

Amerika – (I Love) 'Makonnen Sheran'    De 27-jarige Amerikaan Makonnen Sheran, beter bekend als de Amerikaanse rapper en zan- ger ILoveMakonnen, is onlangs op sociale media Uit de Kast gekomen  De uit Atlanta afkomstige zanger werd vooral bekend doordat de Canadese rapper Drake een remix maakte van zijn nummer "Tuesday". Sindsdien staat Makonnen Sheran onder contract bij 't label 'OVO Sound' van Drake.
                                     
                                               
Gisteren plaatste de 27-jarige ILoveMakonnen op Twitter het volgende bericht: "Als mode icoon kan ik - Makonnen Sheran - je van alles ver- tellen over anderen hun kasten, maar nu vertel ik over die van mij, het is tijd - ik kom er uit.  En vermits jullie allemaal houden van nieuws heet van de naald, wel hier is wat nieuws, "ik ben homo", en nu heb ik jullie verteld over mijn leven zodat jullie ook kunnen verder gaan met dat van jullie".
                                       
  
                                                 
De meerderheid van de reacties op het nieuws van zijn meer dan '290.000 Twitter volgers' was positief, maar toch waren er ook best veel nega- tieve reacties, sommigen lieten weten dat ze per meteen stopte om de zanger te volgen, anderen maakte homofobe of racistische opmerkingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat slechts een handjevol rappers uit de kast is.

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info.nl / Twitter.com - Oceanic Makonnen / YouTube.com


        
                                           

VS – Donald Trump | Witte Huis schrapt LGBT-rechten van de officiële website

Amerika  De mediakanalen van het Witte Huis    "Sorry, no result found for LGBT". Dat meldt de officiële website van het Witte Huis sinds de komst van 'Donald Trump' als nieuwe president van de Verenigde Staten   Het team van Donald Trump liet er geen gras over groeien en heeft zo goed als onmiddellijk na de inauguratie rondgesnuffeld in de officiële mediakanalen van het Witte Huis en een aan- tal zaken gedeliet, waaronder alles dat met de term 'LGBT' te maken heeft.
                                            
                                                                                                                              
Ook zaken als opwarming van de aarde, groene stroom en hernieuwbare energie zouden niet meer te vinden zijn  "Donald Trump" heeft zich tot nu toe ook tijdens zijn verkiezingscampagne niet uitgelaten over een beleidsplan op "LGBT-gebied" en ook niet op het gebied van 'Hiv' en 'Aids'   Wel op de agenda staat de Republikeinse 'First Amendment Defence Act', een wet die discriminatie van homoseksuelen op grond van religie toestaat.
                                                  
        
                                        
Zie ook:

Extra I:
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                                   

vrijdag 20 januari 2017

De nieuwe video van Troye Sivan is een oproep: "Blijf strijden voor gelijkheid"

Australië  →  Troye Sivan maakt met zijn single 'Heaven' een statement over gelijkheid. Het is  geen toeval dat hij deze uitbrengt op de dag dat Donald Trump tot president van de Verenigde Staten wordt benoemd.

Heaven is de vierde single van het debuutalbum van Troye Sivan, "Blue Neighbourhood". Op het nummer is ook Betty Who te horen, die net als Troye Sivan uit Australië komt.

Toen Troye Sivan het lied in 2015 schreef, vertelde hij: "Toen ik besefte dat ik homo was, stelde ik mezelf allerlei vragen.  Vragen waar ik bang van werd, zoals: zal ik ooit iemand vinden ?!  Kan ik ooit een gezin stichten ?!  En als er een God is, haat die mij dan" ?!
                               

                                    
"Uiteindelijk kreeg ik zelfvertrouwen en dacht ik: als er al een hemel is en ik mag daar niet mezelf zijn, dan hoef ik er ook niet heen.  Daar gaat dit lied over".

Pleidooi
Het is geen toeval dat Troye Sivan zijn video uitbrengt op de dag van de inauguratie van 'Donald Trump'. In de video van Heaven zijn beelden te zien van Harvey Milk, protestmarsen en pleidooien voor het openstellen van het huwelijk. Dit alles om te onderstrepen dat de strijd om ge- lijkheid nog altijd niet gestreden is.
bronnen: Winq.nl / Billboard.com / YouTube.com
                                            

Een online comedy·serie over He's en Ho's | Mannen onder elkaar in HeHoBros

VPRO  →  Een nieuwe online comedyserie, geregisseerd door Albert Janvan Rees, waarin de twee beste vrienden Pepijn Schoneveld en Kevin Hassing de één hetero en de ander homo elkaar wekelijks bijpraten over hun leven en relatie. Hoe werkt een vagina eigenlijk – Sturen heterostellen elkaar selfies van hun geslacht ?!  En is Enzo Knol niet veel meer een naam voor een stripfiguur ?!

Pepijn Schoneveld en Kevin Hassing kunnen elkaar alles zeggen en vragen. Elke week komen ze samen in hun favoriete restaurant.  Tussen 't eten, drinken en flirten met de serveerster door, praten de twee beste vrienden over hun leven en relatie.
                               
                                         
► Ondanks het feit dat Pepijn Schoneveld hetero is en Kevin Hassing homo, zijn er veel overeenkomsten. Beiden worden jaloers, zijn onzeker over hun lichaam en moeten concessies doen om hun relatie gezond te houden  Maar er zijn ook verschillen tussen de 'homo- en heterowereld'. Sommige zijn waar en sommige zijn enkel gebaseerd op vooroordelen  Zijn homo's echt meer bezig met seks ?!  En wie is in beide relaties 'het vrouwtje' ?!  De vrienden bespreken ook deze stigma's

De situaties zijn uit het leven gegrepen en de gesprekken zijn precies zoals Kevin Hassing en Pepijn Schoneveld ze ook in het echt met elkaar hebben.  De vrienden vertellen elkaar de waarheid, komen voor elkaar op en zijn vooral niet te beroerd om zichzelf en de ander voor gek te zet- ten.

Vanaf 3 februari elke vrijdag om 17.00 uur op het VPRO YouTube-kanaal en op VPRO.nl/HeHoBros

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Twitter.com – Media Nieuws /  YouTube.com                                               

donderdag 19 januari 2017

Amerika - Lady Gaga | Eerste beelden: "Lady Gaga oefent voor de Super Bowl"

Amerika  →  De pauze van de jaarlijkse 'Super Bowl' staat deze keer in het teken van 'Lady Gaga'.  Ze zal het kwartier op spectaculaire wijze vullen. In onderstaande video geeft ze alvast een voorproefje, zonder teveel weg te geven.

Wat 'Lady Gaga' precies gaat doen ?!  Dat blijft nog even geheim, maar dat het een spektakel wordt weet ze zeker: "Ik plan dit al sinds ik vier was", zegt ze grappend in de promovideo.

In de video is onder andere te zien hoe dansers repeteren op de muziek van Bad Romance, dus dat lied zal ze ongetwijfeld ten gehore brengen. Lady Gaga is intussen keihard aan het repeteren. Ze is zelfs zo serieus dat ze een podium in haar tuin heeft laten bouwen om te oefenen.
                                  

                                                                                    
Anti-Trump
Er gingen overigens geruchten dat Lady Gaga niet mag protesteren tegen Donald Trump. In de campagne voor de Amerikaanse presidents- verkiezingen heeft ze zich expliciet uitgesproken tegen 'Donald Trump' en voerde ze campagne voor 'Hillary Clinton'. De organisatie 'NFL' zou haar volgens insiders hebben gewaarschuwd: "geen politiek statements". De NFL ontkent die geruchten: "Dit komt van figuren die de boel willen opjutten terwijl er niets aan de hand is".
                            
bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Lady Gaga / YouTube.com / Twitter.com – NFL
                                                
                                                 

Ian Thomas | "Ik geloof niet in Genderrollen · Ook jongens dragen Make-up" ‼

België – 'Ian Thomas'  →  Zanger Ian Thomas (19) draagt zichtbaar make-up en is er niet beschaamd voor. Op YouTube geeft hij tekst en uitleg.

"Ik geloof niet in genderrollen en ik denk dat heel wat van de opinies in onze maatschappij erop gebaseerd zijn. Dat is verkeerd   Ik kijk naar make-up als iets neutraals, niet als iets wat aan jongens of meisjes is gelinkt" ‼, vertelt Ian Thomas in "Boys Wear Make-up Too" van Stella Rae (18).
                                           
        
                                 
Als jongen of man 'zichtbaar make-up dragen' en er expliciet voor uitkomen is een relatief 'nieuw fenomeen'   Al vind je tal van video's op YouTube waar (jonge)mannen vertellen hoe ze make-up dragen en hun nagels lakken. 

Frank Ocean
Ian Thomas noemt de openlijk homoseksuele rapper Frank Ocean (29) als een van zijn voorbeelden.  "Ik geloof dat artiesten de missie hebben om grenzen te verleggen, om aan te tonen dat make-up niet aan gender is gelinkt, maar bijvoorbeeld ook dat vrouwen zonder problemen hun haar kunnen afscheren".

Zie ook:
bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                                 

woensdag 18 januari 2017

VS - Donald Trump | Hollywoodsterren tegen Donald Trump: "I Will Survive" ‼

Het lijkt erop dat de inauguratie van Donald Trump muzikaal gezien een karige bedoening gaat worden. Een aantal Hollywood-sterren heeft zelfs een protestlied opgenomen. Will We Survive ?!

Sir 'Elton John' was een van de eersten die weigerde op te treden voor Donald Trump – waarna de dochter van Sarah Palin hem een 'Sissy' noemde.

Ook andere sterren lieten weten geen zin te hebben om geassocieerd te worden met Donald Trump   Gay.nl maakte gisteren een uitgebreid overzicht van zangers en zangeressen die de toekomstige president niet in het zonnetje willen zetten.
                                                            
                                             
Discohit
Een aantal Hollywood-sterren gaat zelfs een stapje verder. Samen hebben ze een nieuwe versie opgenomen van 'I Will Survive' , de bekende discohit van Gloria Gaynor.

 In het filmpje zijn Emma Stone, Natalie Portman, Amy Adams, Matthew McConaughey, Chris Pine, Hailee Steinfeld, Felicity Jones en Taraji P. Henson te zien. Sommigen zingen en degenen die dat niet kunnen schmieren er lustig op los.

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Twitter.com – DeMorgen.be / YouTube.com                                       

VS | President Barack Obama verleent strafvermindering aan Chelsea Manning

Amerika – Chelsea Manning   President 'Barack Obama' heeft een groot deel van de straf voor 'Chelsea Manning' kwijtgescholden. In 2010 werd 'Chelsea Manning' veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf, maar nu komt ze op 17 mei vrij.  Julian Assange meldde onlangs dat hij bereid is om zich uit te laten leveren aan de Verenigde Staten als Barack Obama gratie verleent.  Maar dat gebeurt niet: Chelsea Manning behoudt haar strafblad, evenals de beperkingen van bepaalde rechten die veroordeelden in de VS krijgen opgelegd. Ze was in 2009 (toen nog "Bradley Manning") soldaat in Irak en kreeg in 2010 een gevangenisstraf van 35 jaar voor 't lekken van geheime docu- menten aan WikiLeaks.
                                       
                                            
In de gevangenis deed 'Chelsea Manning' twee zelfmoordpogingen en ging in hongerstaking, om een geslachtsveranderende operatie af te dwingen  Het is in de 'Verenigde Staten' gebruikelijk dat een vertrekkende president een aantal gevangenen hun straf kwijtscheldt. Barack Obama wordt op vrijdag 20 januari opgevolgd door Donald Trump. WikiLeaks-oprichter Julian Assange zit al meer dan 4 jaar in de ambassa- de van 'Ecuador' in Londen – om uitlevering aan Zweden te voorkomen  Daar wordt hij verdacht van verkrachting, maar 'Julian Assange' is vooral bang dat Stockholm hem naar de VS uitwijst  Daar wacht hem een lange gevangenisstraf, omdat hij op 'WikiLeaks' duizenden geheime documenten en beelden publiceerde.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com - NOS Journaal / YouTube.com


        
                                                    

dinsdag 17 januari 2017

Brazilië | Moeder vermoordt haar 17·jarige zoon 'Itaberlly' omdat hij 'Homo' is

Brazilië – Itaberlly Lozano    In Brazilië is 'n moeder opgepakt nadat ze haar eigen zoon zou hebben doodgestoken tijdens de kerst- dagenHet lichaam van de jongen – Itaberlly Lozano (17) – werd deze week gevonden dichtbij zijn huis. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de moeder haar zoon om het leven gebracht omwille van zijn seksualiteit.
                      
        
                               
Volgens Braziliaanse bronnen hadden moeder en zoon al vaker problemen vanwege 'zijn seksualiteit', dit bereikte een hoogtepunt nadat de moeder tijdens de kerst twee mannen inhuurde om haar zoon "een lesje te leren" ‼  Nadat de mannen klaar waren met de jongen heeft de moeder een keukenmes gepakt en hem daarmee doodgestoken.

Zijn lichaam is afgelopen week gevonden. Volgens de autoriteiten in Brazilië heeft de moeder toegegeven haar zoon te hebben vermoord 


bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Twitter.com – Ken Stash
                                 
                                          

Drie politieke partijen dienen wetsvoorstel in tegen Transgender-discriminatie

Vera Bergkamp (D66), Keklik Yücel (PvdA) en Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) dienen een wetsvoorstel in waarin de discriminatie van transgender- en intersekse personen expliciet wordt verboden.

"Iedereen moet in Nederland zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Op het werk, op de sportclub, op school, als je uitgaat en overal", aldus Vera Berg- kamp.  "Bij discriminatiebescherming mag 't niet uitmaken of mensen (volgens anderen) wel of niet in het standaard man-vrouw plaatje passen. Ons wetsvoorstel expliciteert dat discriminatie op grond van gender·identiteit, gender·expressie en geslachtskenmerken verboden is  Zo kan er geen misverstand meer over bestaan dat transgenders en intersekse personen tegen discriminatie beschermd worden".
                                           
                                                    
Belangenorganisatie COC pleit al lang voor zo'n verbod, samen met Transgender Netwerk Nederland en Nederlands Netwerk Intersekse en DSD, en is dan ook erg blij met het wetsvoorstel.

"Trans- en interseksepersonen krijgen nog vaak te maken met 'discriminatie', bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt" ‼, reageert COC-voorzitter Tanja Ineke. "Dit wetsvoorstel laat er geen misverstand over bestaan: dat is onacceptabel en verboden  Het is een belangrijk en duidelijk sig- naal".

COC Nederland roept andere politieke partijen op om het wetsvoorstel te steunen.

Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Twitter.com – OUT.tv / YouTube.com                                           

maandag 16 januari 2017

Chocolade LGBT's | Brussel is chocoladestad in februari met 'Chocolate Weeks'

België - Brussel    Van 1 tot 15 februari staat Brussel in het teken van chocolade tijdens de 'Chocolate Weeks'. Met de 'chocolate pass' kunnen bezoekers bij meer dan 30 chocolatiers proeven van de lekkerste "Belgische chocolade"   Ook krijg je hiermee kortingen in de chocolademusea  
 Lees het Persbericht   (Word-bestand) 
                                            
        
                                 
Gedurende het 'Chocolate Weeks' event vindt er in 't weekend van 10 tot 12 februari ook de jaarlijkse chocoladebeurs plaats in Brussel: Salon du Chocolat   Meer dan 100 exposanten stellen u hun heerlijke creaties voor op het Chocoladesalon  Bovendien kunnen bezoekers elke dag om 17.00 uur genieten van een spectaculaire modeshow met jurken van chocolade, gecreëerd door duo's van modeontwerpers en chocolatiers   
  Lees het Persbericht   (Word-bestand) 
   
Alle homoseksuele 'snoep-konten' en 'chocolade-freaks' zijn van harte welkom tijdens de 'Chocolate Weeks' van 1 tot 15 februari 2017 in Brussel.
                                         
Zie ook:
bronnen: ToerismeVlaanderen.nl – Natalie Siereveld / YouTube.com /  Twitter.com – Toerisme Vlaanderen
                                       
                                                    

Eindhoven → LHBT's | Boek over geschiedenis Eindhovense Homo-emancipatie

Eindhoven – "Tussen Repressie En Provocatie"  →  Er verschijnt deze week een boek over de geschiedenis van de "Eindhovense Homo-emancipatie" ‼

'Tussen Repressie En Provocatie' heet het boek. De schrijver blikt terug op de homo-emancipatiebeweging in de stad tussen 1948 en 1990. Woensdag lanceert belangenvereniging COC in Eindhoven het werk van auteur Luc Brants.
                                           
                                                           
Voor de presentatie bij het COC aan de Prins Hendrikstraat 54 wordt ook een documentaire vertoond over de Eindhovense strijd voor gelijke rechten van homoseksuelen.

bronnen: Studio040.nl / Twitter.com – COC Eindhoven / Facebook.com – Homo- en Lesbische geschiedenis Eindhoven