zaterdag 10 februari 2018

Wenen - Pia Douwes - Solovoorstelling | "Pia Douwes wordt een Transgender"

Wenen – Solovoorstelling: 'Ein Wenig Farbe'  →  Zangeres en actrice Pia Douwes kruipt in de huid van een Transgender die op 't punt staat een operatie te ondergaan en een vrouw te worden.

En dat voor een solovoorstelling die ze in mei in Wenen zal spelen. Hierin speelt 'Pia Douwes' verschillende rollen. "Niet alleen de vrouw zelf, maar ook de zoon, de moeder en echtgenote van de Transgender.  We gaan er de komende twee maanden aan werken. Het is een speciaal voor mij ge– schreven voorstelling", vertelt ze in een interview op NPO Radio 5
                           
                                       
Pia Douwes gaat ter voorbereiding onder meer met psychologen praten en heeft 'n gesprek met een Transgender vrouw ‼  'Pia Douwes' noemt de voorstelling 'heel wezenlijk'.

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  "Pia Douwes wordt Transgender"
bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – MusicalSites.nl / Facebook.com – Show.nl                                                         

België – Roeselare | "Mister Gay Belgium 'Jaimie' aangevallen tijdens uitgaan"

België  Roeselare  →  'Jaimie Deblieck' – die in 2017 werd uitgeroepen tot Mister Gay Belgium – is vannacht aangevallen tijdens een avond stappen in zijn woonplaats Roeselare.


Lees verder op de website van LindaNieuws.nl – L'Homo:  Mister Gay Belgium 2017 'Jaimie Deblieck' mishandeld tijdens uitgaan" ‼  
                                                           
                                               

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   België – 'Mister Gay Belgium 2018' | "Wie wordt 'Mister Gay Belgium' 2018" ?!  

bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / Facebook.com – HLN.be / Facebook.com – Jaimie Deblieck
                                               
                                                                                              

vrijdag 9 februari 2018

Undercover | "Marokkaanse jongeren terroriseren Homo·ontmoetingsplaats" ‼

SBS6.nl – Undercover in Nederland  →  Undercover in Nederland is de laatste jaren een begrip geworden op de Nederlandse televisie. Met de verborgen camera als 't perfecte wapen worden allerlei duistere zaken ontmaskerd door Alberto Stegeman en zijn team. Vele strafbare feiten die overal en dagelijks onopgemerkt plaatsvinden - zijn door Undercover in Nederland blootgelegd ‼  Ook dit seizoen haalt Alberto Stegeman zaken boven water die de verbazing te boven gaan.
                             
In deze aflevering een reportage over geweld op Homo-ontmoetingsplaatsen. Alberto gaat, vermomd als homo-cruiser Eddie Meijer, in gesprek met de parkbezoekers en de verhalen geven een zorgwekkend beeld ‼  De mannen hebben veel te maken met geweld en intimidatie en ze voelen zich onveilig op de Homo-ontmoetingsplaatsen.  Vaak wordt er geen aangifte gedaan van de diefstal of het geweld door de bezoekers van deze Homo-ontmoetingsplaatsen – waardoor de daders vrij spel lijken te hebben.
                                                   
                                                            
Zie ook:  
bronnen: SBS6.nl → Undercover in Nederland / Twitter.com – Amsterdamse VVD / SBS6.nl  Undercover in Nederland → Video
                                        
                                                            

PyeongChang - 'Olympische Winterspelen' | Hoe 'Roze' zijn de Winterspelen ?!

PyeongChang – Olympische Winterspelen  →  Vandaag – 09 februari 2018 – beginnen de 23e "Olympische Winterspelen" in het Zuid-Koreaanse "PyeongChang". Wij kunnen niet wachten om onze schaatsende, shorttrackende en andere 'sportieve landgenoten' aan te moedigen op weg naar (misschien wel) eeuwige roem ‼  Zij aan Zij zoekt het roze randje op tijdens het evenement met een 3–delige serie.
                                                           
                                                    
                                                                     
Tijdens de Olympische Zomerspelen in Rio in 2016 deden er 'n recordaantal Out & Proud LGBT–atleten mee, in totaal waren dat 55 sporters ‼ Het grootste deel bestond uit 'Lesbische' of 'Biseksuele' vrouwen (44), 'Homoseksuele' mannen (11) en helaas geen enkele 'Transgender'. Het goede nieuws is dat ten opzichte van de Olympische Spelen in London in 2012 het aantal LGBT-atleten met bijna 100% toenam. Bekende namen als Maartje Paumen (hockey), Megan Rapinoe (voetbal) en Tom Daley (schoonspringen) hielden de roze eer hoog.

Lees verder op de website van ZijAanZij.nl:  "Hoe 'Roze' zijn de Winterspelen" ?!

Zie ook:
bronnen: ZijAanZij.nl / YouTube.com / Facebook.com – ZijAanZij.nl                                                       

donderdag 8 februari 2018

België - Bi's | Bi My Valentine: "Biseksualiteit in de spotlight op Valentijnsdag"

Onder de noemer 'Bi My Valentine' organiseert de Vlaamse Regenbooghuizen & Çavaria valentijnsacties op vijf verschillende locaties in Vlaanderen.  Hiermee maken ze biseksualiteit zichtbaar en roepen ze op om biseksuele personen te steunen door een selfie te ma- ken. Met de slogan 'Make Your Love Visible' willen ze mensen vragen wat liefde uit te dragen naar biseksuele personen.

Op Valentijnsdag – woensdag 14 februari 2018 – organiseren Casa Rosa, Rebus, Het Roze Huis – Çavaria Antwerpen, HoLeBi-huis Vlaams-Brabant en Regenbooghuis Limburg, in samenwerking met de werkgroep Bi van Çavaria, valentijnsacties gericht op het zichtbaar maken van biseksualiteit. Hasselt – Leuven – Antwerpen – Brugge en Gent worden 's middags opgeleukt door een enthousiaste groep die 'voorbijgangers oproepen om Bi's te steunen' en hen een valentijnskaartje mee te geven met wat meer informatie erop.

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  Bi My Valentine | "Biseksualiteit in de spotlight op Valentijnsdag"

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                                            

Full Monty | "Acteur Kick Spijkerman (25) volledig uit de kleren in de musical"

Als jongetje was hij al gefascineerd door het theater.  Het podium, de lichten en het publiek waren magisch voor hem. Zijn hele leven is hij al bezig met dans, zang en spel. Alles draait bij Kick Spijkerman (25) om deze triple-treat. 

Nu staat hij op de planken in de opzienbarende musical The Full Monty. In deze productie gaat Kick Spijkerman met z'n medespelers 'full monty' oftewel helemaal uit de kleren. De GayKrant had een exclusief gesprek met de jonge ster.
                                              
        
                                                  
Lees het interview op de website van DeGaykrant.nl:  "Acteur Kick Spijkerman volledig uit de kleren in musical"

bronnen: DeGaykrant.nl / YouTube.com / Facebook.com – DeGaykrant.nl                                                   

woensdag 7 februari 2018

Amsterdam - 'Black Queer & Trans Resistance' | "Het recht om jezelf te zijn" ‼

Amsterdam - Xeverio - Protestmars  →  De nieuwe LHBTI-organisatie Black Queer & Trans Resistance organiseerde op 28 januari een protestmars vanaf de Wibautstraat door Amsterdam-Oost vanwege het anti-Homo geweld dat begin 2018 weer de kop op stak ‼

Bij de metro-halte Wibautstraat werd Xeverio Valies op 8 januari beroofd en met een steen mishandeld. Micha spreekt met de organisatoren en sprekers, waaronder Collin Edson, Naomi Pieter, Jerry Afriyie, Olave Basabose, Timothy, wethouder Simone Kukenheim en Anna Paula Lima.
bronnen: MVS.nl / YouTube.com


                                                         

Speciaal voor vrouwen die van vrouwen houden | "Een leuk Valentijns·kado" ‼

Speciaal voor Valentijnsdag heeft 'Irmadammekes' bordjes getekend en kaartjes ontworpen voor 'vrouwen die van vrouwen houden' waarvan Nada Milovanovic van het YouTube kanaal 'Zij aan Nada' er eentje mag weggeven ‼

Wil jij dit pakket hebben ?!  Like dit bericht op Facebook, volg 'Zij aan Zij' op Instagram of tag jouw crush. Het pakketje kan ook verstuurd wor- den naar jouw geheime liefde ‼

Nada Milovanovic maakt de winnares over een paar dagen bekend ‼

bronnen: Nada Milovanovic → Persbericht / ZijAanZij.nl / Facebook.com – ZijAanZij.nl                                                                  

dinsdag 6 februari 2018

Engeland – Homofobie | Schokkende ontdekking in flat van Homohatende Nazi

Engeland - 'Homohatende Nazi'  →  De Britse politie heeft een 'NeoNazi' opgepakt die op het punt stond een aanslag te plegen op een homokroeg. In het appartement van deze Ethan Stables deden agenten vervolgens een schokkende ontdekking.

Zie ook:  

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com


                                                     

Amsterdam | Partij van de Ouderen in A'dam sluit D66 uit vanwege Homohaat

Amsterdam Politiek    De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad is woedend op D66-raadslid Yassmine El Ksaihi. Zij stelde in een interview in 'NRC Handelsblad' dat homoseksualiteit 'een zonde is'. Het is een uitspraak uit 2010 – toch heeft het de sociaal-liberalen nooit tegengehouden haar op de lijst te zetten.

Lijsttrekker 'Wil van Soest' in een perscommuniqué:  "Deze uitspraak is pure homohaat en staat de emancipatie van homo's ernstig in de weg". Ze sluit uit dat haar partij ooit met D66 in één coalitie gaat zitten. Het stoort de politica dat D66 'anderen keer op keer de maat neemt aangaan- de uitsluitingspolitiek, maar klaarblijkelijk haar eigen leden niet in het gareel kan houden'.

Zie ook:
bronnen: TPO.nl → The Post Online / Facebook.com – TPO.nl                                                     

maandag 5 februari 2018

01 maart 2018 - Persvoorstelling / 15 maart in de Bioscoop | "Tom of Finland"

Bioscoop  →  'Tom of Finland' gaat tijdens de Roze Filmdagen in première en is vanaf 15 maart in de filmtheaters te zien. De film was de Finse inzending beste buitenlandse film voor de Oscars.

Achter de iconische tekeningen van 'Tom of Finland' ligt het ongelooflijke verhaal van de Finse kunstenaar Tuko Laaksonen, die na WOII getrau- matiseerd terug naar huis keert. Zijn eigen oorlog begint wanneer hij zijn homoseksualiteit moet verbergen. Hij gaat volledig op in zijn kunst en tekent gespierde mannen in uniformen, met blinkende laarzen, uitstekende tepels en titanische penissen.
         
                                            
'Dome Karukoski' slaagt erin de essentie van de man te vangen in dit portret van een van de meest invloedrijke kunstenaars uit de gaycultuur ‼ Met zijn homo-erotische kunst heeft hij een essentiële bijdrage geleverd aan de emancipatie van de homo's in de twintigste eeuw.

Landelijke persvoorstelling:  Donderdag 01 maart 2018  →  10.30 uur in het Ketelhuis te Amsterdam
'Tom of Finland'  |  Regie: Dome Karukoski  |  Release-datum / In de Bioscoop vanaf:  15 maart 2018  

Kijk HIER voor meer informatie ‼

bronnen: Cinemien.nl → Persbericht / Facebook.com – Cinemien.nl / YouTube.com                                                   

zondag 4 februari 2018

USA - Reclame | Coca-Cola viert diversiteit in nieuwe 'Super Bowl'-commercial

Amerika  →  De reclameblokken van de Amerikaanse Super Bowl bestaan grotendeels uit ware spektakel-commercials, aangezien dit de best bekeken TV-avond van het jaar is. Coca-Cola zoekt het wederom in diversiteit
                                                    

                                               
Vannacht is het zover  dan is de 52e editie van de Super Bowl  oftewel de finale van het seizoen van de NFL. P!nk opent de wedstrijd en Justin Timberlake vult het pauzegedeelte op en tussendoor worden de duurste reclames van het jaar uitgezonden.


bronnen:  Winq.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl