zaterdag 26 september 2015

UitgaansTip | Club Vonk - Den Bosch – Zaterdag 26 september - v.a. 22.00 uur


                                   

Rotterdam – Gay Pride – Pride Walk | Rotterdam Pride gestart met Pride Walk

Het meerdaagse festival Rotterdam Pride is vrijdagmiddag van start gegaan met een Pride Walk door het centrum. Rotterdam Pride wil met een evenement de vrijheid van seksuele diversiteit vieren.
                                 

                
Het is de tweede keer dat Rotterdam Pride wordt gehouden. De kleurrijke optocht liep van het stadhuis aan de Coolsingel via de Lijnbaan naar de Keerweer. Hier werd het festival door burgemeester Aboutaleb geopend met de Starsisters.

Rotterdam Pride duurt nog tot en met zondag en de activiteiten zijn verspreid door het centrum van Rotterdam. Het complete programma is te vinden op de speciale website.


bronnen: Rijnmond.nl / Zie.nl / Twitter.com – Jacco van Giessen
                               
                     

Mr. Gay | Tom van den Nieuwenhuijzen uit Eindhoven is Mister Gay Nederland

De 33-jarige Tom van den Nieuwenhuijzen uit Eindhoven is vrijdagavond 25 september verkozen tot Mister Gay Netherlands 2015. Hij ontving de titel tijdens een uitverkochte show in club Panama te Amsterdam.

De jury, bestaande uit Fred van Leer, Henny Huisman, Mounir Samuel en Diva Mayday was het unaniem eens over de winnaar. "Tom is bevlogen, welbespraakt, to the point en staat voor een grotere beweging dan alleen zichzelf. Hij is een Mister Gay waar heel Nederland zich in kan verplaatsen. Hij heeft het in zich om Nederland weer op nummer 1 te krijgen in de lijst van meest homovriendelijke landen van Europa", aldus juryvoorzitter Henny Huisman. 

Tom deed in het verleden al een keer mee aan de competitie, maar ging er deze avond met de titel vandoor. "Ik dacht eerst, ik heb de naam verkeerd verstaan. Heel bijzonder, ik stond te trillen toen ik het hoorde. Ik wil nu de maatschappelijke discussie aangaan samen met politiek Nederland. Het kan niet dat wij op nummer 7 staan in de lijst van meest homovriendelijke Europese landen".
              
                        
                            
Mister Congeniality 
De 20-jarige Ilyas Imamdi uit Rotterdam werd door zijn medekandidaten verkozen tot Mister Congeniality. Naast Tom deden 9 andere kandidaten mee aan de finale. De 11de finalist, de 20-jarige Demis Haek uit Groenlo, heeft zich wegens persoonlijke redenen terug moeten trekken uit de competitie. Tijdens de show vonden er optredens plaats van Nathalie Makoma, Erik Arbores en I Am Aisha.

Gay.nl-directeur Frederik van de Bosch spreekt van een succesvolle editie: "Het was een bijzonder mooi traject dit jaar. We hebben zelden zoveel verschillende sterke verhalen in de competitie gehad. Met Tom hebben we een prachtige winnaar. Een man die de politieke taal spreekt en ontzettend veel potentie heeft om echte verandering tot stand te brengen".

Rolmodel voor Jonge Homo's 
Met de verkiezing zocht organisator Gay.nl naar een nieuw rolmodel voor jonge, Nederlandse homo's. Via www.MrGay.nl kon worden gestemd op de elf finalisten. Aan de hand van de publieksstem en het juryoordeel werd de winnaar gekroond, die zich nu een jaar lang Mister Gay Netherlands mag noemen. 

Zie ook: 
bronnen: Gay.nl / AT5.nl / YouTube.com


      

      
               

vrijdag 25 september 2015

Rusland - UK | "Poetin belt met Sir Elton John (en dit keer is het géén grap)" ‼

Vladimir Poetin heeft dan toch met Elton John gebeld. De Britse zanger had tijdens een interview begin deze maand met de BBC laten ontvallen dat hij Poetin graag wil ontmoeten om te praten over de rechten van HoLeBi's en Transgenders in Rusland. Dat was aanleiding voor twee grapjassen om de Britse zanger in de maling te nemen. Nu heeft Elton John dan toch met de echte Poetin kunnen spreken.

Poetin kon niet lachen met de grap van de twee radiopresentoren en maakte het goed met de Britse zanger door hem hoogstpersoonlijk te bellen én hem uit te nodigen voor een goed gesprek. Volgens de woordvoerder van Poetin, Dimitri Peskov, heeft de president Elton John een ontmoeting voorgesteld zodra hun agenda's dat toelaten. Tijdens die ontmoeting wil Poetin het over om het even welk onderwerp hebben dat de muzikant interesseert.


bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        
                                     

Duitsland - Homohuwelijk | "Homohuwelijk in Duitsland is een stap dichterbij"

De invoering van het homohuwelijk in Duitsland is een stap dichterbij. De Bondsraad, waarin de Duitse deelstaten zijn verenigd, heeft vrijdag een wetsontwerp daarvoor aangenomen. De Bondsdag, het Duitse parlement, moet zich er nu over buigen.

In Duitsland is het voor homostellen al langer mogelijk om een officieel partnerschap aan te gaan, maar het huwelijk is nog niet open voor mensen van hetzelfde geslacht.

Regeringspartijen SPD en CDU/CSU twisten al langer over de invoering van het homohuwelijk. SPD wil het huwelijk al langer vrijstellen voor mensen van hetzelfde geslacht, terwijl de christendemocraten - onder leiding van Angela Merkel - daar meer moeite mee hebben.

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com


        
                                             

Hiv - Aids | 'Einde van Aids in 2030' is alleen realistisch bij grotere inspanning

We kunnen Aids eindigen in 2030, maar alleen als er een nog grotere inspanning wordt geleverd. Dat is de overtuiging van het Aids Fonds - Stop Aids Now ‼, dat al jaren de Nederlandse regering oproept dit doel te ondersteunen en anderen hiertoe aan te zetten. Vanaf vandaag zullen regeringsleiders en ministers in New York de nieuwe wereldwijde ontwikkelingsdoelen tot 2030 vastleggen, tijdens een VN Summit. Dat zal de eerder opgestelde Millenniumdoelen vervangen. De bestrijding van Hiv en Aids blijft ook de komende 15 jaar een prioriteit.

"We mogen trots zijn op wat al is gerealiseerd. Van de 37 miljoen mensen met Hiv in de wereld, worden 15 miljoen mensen nu behandeld met Hiv-remmers. In 2000 waren er dat nog maar 1 miljoen. Daarmee is één van de Millenniumdoelstellingen van de VN wel gehaald", stelt Aids Fonds-directeur Ton Coenen, op dit moment ook in New York. "Maar ook al zijn er nu minder Aids-doden in de wereld en is het aantal nieuwe Hiv-infecties gedaald, we zijn er nog lang niet. We moeten hard aan het werk en extra investeren als we tegen 2030 de wereld Aids vrij willen verklaren".

Nog steeds hebben 60% van de mensen met Hiv geen toegang tot medicijnen en groeit de Aids-epidemie in delen van de wereld nog altijd. In zogeheten hotspots in sommige Afrikaanse en Aziatische landen is Hiv zich sneller gaan verspreiden. Vooral jongeren blijken een zeer kwetsbare groep te zijn. Jaarlijks sterven wereldwijd meer dan 1,2 miljoen mensen aan de gevolgen van Aids. Het Aids Fonds roept de Nederlandse regering op om extra te investeren in het Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria, dat substantiële bijdroeg aan het terugdringen van het aantal Aids-doden. Nederland maakt volgend jaar, net als dit jaar, 55 miljoen euro over aan het fonds, maar dat is fors minder dan de jaren daarvoor.

Zie ook:  Aids is nog lang niet dood ‼  /  Stop Aids Now | "Aids nog lang niet dood"

bronnen: Gay.blog.nl / AidsFonds.nl / YouTube.com


          
                           

donderdag 24 september 2015

TLC – 21.00 uur – Docu-serie 'I Am Cait' | Het nieuwe leven van Caitlyn Jenner

TLC zendt de achtdelige documentaire serie I Am Cait uit met Caitlyn Jenner (voorheen bekend als Olympisch kampioen Bruce Jenner) die door het leven gaat als transgender vrouw.

De serie vertelt haar intieme verhaal en we zien hoe Cait haar 'nieuwe leven' beleeft als de persoon die ze altijd al heeft willen zijn. Naast dat de docu-serie laat zien wat Cait's transitie betekent voor de relatie met haar familie en vrienden, worden kijkers geconfronteerd met de vele uitdagingen waar transgender vrouwen en mannen mee te maken krijgen gedurende hun leven voor en na de transitie.

In juni van dit jaar haalde Caitlyn de wereldpers met haar eerste verschijning als transgender vrouw op de voorpagina van de Vanity Fair. Haar nieuwe Twitter-account @Caitlyn_Jenner kreeg binnen enkele uren meer dan een miljoen volgers. Zelf kreeg Cait veel positieve reacties vanuit de hele wereld, maar ze realiseert zich dat niet iedereen op zoveel begrip kan rekenen. "Dit is een serieuze issue, mensen sterven hierom", zegt ze in de serie.

Ze is zich bewust van de enorme verantwoordelijkheid die ze heeft met de serie aangezien zij een stem heeft, daar waar vele anderen die niet hebben.

Uitzending – Nederland:    I Am Cait is elke donderdag om 21:00 uur te zien op TLC
Uitzending – Vlaanderen:  I Am Cait is elke donderdag om 22:00 uur te zien op TLC    

Zie ook:  
Bruce Jenner wordt vrouw in 'I Am Cait'  /  Caitlyn Jenner – Docu 'I Am Cait'  /  Caitlyn Jenner krijgt tweede seizoen van 'I Am Cait'  

bronnen: TLC.nl / YouTube.com                               

Rotterdam Pride – AH To Go → Gay | Albert Heijn kleurt Roze tijdens Gay Pride

Vier AH To Go-winkels in Rotterdam staan tot en met zondag in het teken van de Rotterdam Gay Pride. De winkels heten in de Pride-week 'AH To Gay'. Eerder was dit ook al tijdens de Gay Pride in Amsterdam.

Om Rotterdam Pride te steunen en bekender te maken, kleuren de vier winkels Roze in plaats van blauw. "Het personeel zal rondlopen in Roze T-shirts", vertelt Ron Prins, supermarktmanager bij de AH To Go op de Coolsingel aan Metro. Op die shirts is de tekst 'AH To Go' veranderd in 'AH To Gay'. "Daarbij hebben we Roze slingers bij de kassa's hangen".

Aankomend weekend is het de tweede editie van Rotterdam Pride. Van 24 tot en met 27 september zijn er verschillende muziek- en theateroptredens en filmvertoningen. Dit om aandacht te vragen voor seksuele diversiteit in de stad.

Zie ook:  

bronnen: Gay.nl / MetroNieuws.nl / YouTube.com


     ◄  AH TO GAY ‼  –  Tijdens de Amsterdam Gay Pride in 2015
                               

België - Brussel → 27-09-2015 | "Çavaria steunt Refugees Welcome-betoging"

Vluchtelingenwerk Vlaanderen betoogt zondag in Brussel uit solidariteit met de vluchtelingen uit onder meer Syrië en Irak onder de noemer Refugees Welcome. Çavaria, dat aangesloten is bij Vluchtelingenwerk, steunt deze manifestatie.

De solidariteitsmars is een initiatief van het Plateforme citoyenne de soutien aux réfugiés de Bruxelles en Refugees Welcome. "De wereld wordt vandaag geconfronteerd met een enorme vluchtelingenstroom. Mannen, vrouwen en kinderen ontvluchten oorlog en vervolging. Elke dag weer wagen ze hun leven om Europa te bereiken. Bij hun aankomst wachten hen opnieuw obstakels en is de kwaliteit van de opvang ondermaats".

Er werden tal van vrijwillige initiatieven gestart, maar het Plateforme en Refugees Welcome gaan verder. "We willen nu een volgende stap zetten in onze solidariteit met de vluchtelingen: We moeten onze stem laten horen ‼  Samen kunnen we onze overheden oproepen om een menswaardige opvang te organiseren met respect voor onze internationale engagementen. Samen kunnen we hen oproepen om maatregelen te nemen tegen xenofobie en racisme".

"Solidariteit zit in het DNA van de HoLeBi- en Transgenderbeweging ingebakken", reageert Çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. "We weten hoe belangrijk het is gesteund te worden door je medemens als het moeilijk gaat. Als groep werden en worden we soms nog geconfronteerd met uitsluiting. Daar doen we zelf dus niet aan mee. Bovendien vluchten veel HoLeBi's en Tansgenders vanwege hun seksuele geaardheid, genderidentiteit of genderexpressie. We moeten hen het signaal sturen dat Çavaria er ook voor hen is. We hebben al veel bereikt hier in België. Die verwezenlijkingen moeten we fier delen met iedereen die zijn of haar thuis moest ontvluchten".

De betoging vindt komende zondag - 27 september 2015 - plaats in Brussel. De stoet vertrekt aan het station Brussel-Noord om 14.00 uur.


bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                     

17 oktober 2015 – Speciaal voor LHBT-jongeren | "De Niet Alleen Anders-dag"

Organiseer jij activiteiten voor lesbische, homo-, bi- en/of transgender (LHBT)-jongeren of ben je van plan activiteiten te organiseren voor LHBT-jongeren ?!  Meld je dan aan voor de gratis Niet Alleen Anders-Dag vol workshops, interviews, brainstorms en inspiratie-sessies.

Zaterdag 17 oktober organiseren Movisie, NJR en COC deze dag. Er zijn workshops waar o.a. de volgende zaken aan de orde komen:

–  Hoe kun je een goede activiteit opzetten ?!
–  Hoe wordt jouw organisatie voor LHBT-jongeren nog beter ?!
–  Hoe kun je je nog beter inzetten voor LHBT-emancipatie ?!
–  Hoe ben ik inclusief voor biculturele jongeren ?!
–  Hoe maak ik gender en seksualiteit bespreekbaar ?!
–  Hoe krijg ik meer aandacht en geld voor mijn activiteiten ?!

Je ontmoet op deze dag veel andere LHBT-jongeren en ondersteuners. De vernieuwde NietAlleenAnders.nl wordt gelanceerd en je leert er veel: "Het Trutfonds leert je een succesvolle subsidieaanvraag te schrijven en van de NJR leer je hoe je echte een goede 'LHBT-vertegenwoordiger' bent".

Verder zijn o.a. Respect2Love en Haardvuur aanwezig om je alles te vertellen over hoe je biculturele LHBT-jongeren kunt bereiken en betrekken bij je activiteiten, vertellen o.a. Totally en GSA Netwerk hoe je aandacht krijg voor je event, is The Genderbreadkit aanwezig met een workshop over gender, en nog veel meer ‼

De dag wordt afgesloten met een borrel en een gratis diner.

KLIK HIER om je aan te melden ‼

bronnen: Winq.nl / COC.nl / NietAlleenAnders.nl / YouTube.com


        
                                     

woensdag 23 september 2015

Amerika – Paus Franciscus | "Barack Obama dringt paus Homoactivisten op" ‼


De ontvangst van paus Franciscus woensdag op het Witte Huis houdt de gemoederen in de Verenigde Staten flink bezig. President Obama heeft voor het pausbezoek namelijk duizenden mensen uitgenodigd, waaronder een groot aantal LGBT-groeperingen. Ook de openlijk homoseksuele bisschop Gene Robinson zal aanwezig zijn op het Witte Huis.

Obama heeft tevens een openlijk lesbische lerares uitgenodigd die onlangs werd ontslagen van een katholieke school om het enkele feit dat ze op vrouwen valt. Het Vaticaan heeft inmiddels laten weten niet blij te zijn met het feit dat zoveel homoactivisten aanwezig zullen zijn bij de ontvangst van de paus in Amerika. "Foto's van de paus met deze gasten kan worden geïnterpreteerd als aanmoediging van hun activiteiten", laat een hoge functionaris vanuit het Vaticaan weten.

Ook de Republikeinse presidentskandidaat Mike Huckabee laat weten de keuze van Obama zeer ongelukkig te vinden. "De beslissing van Obama om het bezoek van paus Franciscus te veranderen in een politieke bijeenkomst met vele homoactivisten is een belediging voor miljoenen katholieken", aldus Huckabee in Amerikaanse media.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                           

Amsterdam – HMH | "Mika haalde Paul de Leeuw op podium tijdens concert" ‼

Nederlands presentator Paul de Leeuw heeft dinsdagavond een verrassingsduet gezongen met zanger Mika in de Nederlandse Heineken Music Hall. De Leeuw zat rustig in de zaal voor een concertje van de zanger, toen die hem plots het podium opriep. Fans gingen daarbij volledig uit hun dak, terwijl Mika liet weten dat hij wraak nam voor de bierdouche die hij recent kreeg in Paul's nieuwe TV-programma Kun je het al zien ?!

"Hij is grof en hij flikt me geintjes, maar hij is mijn vriend", aldus Mika. De twee hebben al een tijdje een goede vriendschap. En dat begon allemaal toen de wereldster in 2012 meermaals te gast was in programma's van Paul de Leeuw. En recent wilde Paul ook dat de zanger kwam optreden in zijn eerste aflevering van het nieuwe zondagavond TV-programma: "Kun Je Het Al Zien", waarover je eerder bij HoLeBi.info al kon lezen. En in die eerste zondagavond show van De Leeuw moest Mika meedoen aan het eindspel waarbij hij bier over zich heen kreeg en op zijn beurt Paul mocht bespuiten met mayonaise.

Mika, steeds gehuld in peperdure kleding van Valentino en schoenen van Christian Louboutin, had tijdens zijn concert in de Nederlandse Heineken Music Hall nog een appeltje te schillen met de presentator. Duidelijk overvallen betrad De Leeuw het podium, waar hij eerst een paar grappen om zijn oren kreeg van Mika over zijn simpele kleding, waarna de twee een deels Nederlandse en deels Engelse versie van Mika's hit Stardust brachten, zoals het duo eerder ook al op de Nederlandse TV deed in de nieuwe zondagavondshow van De Leeuw.

Nadien sprak Mika nog lovende woorden over Paul. "Er zijn veel monsters in deze business. Maar als iemand een grote persoonlijkheid heeft en gek doet, maar dat wel allemaal echt is, is diegene juist geen monster. Daarom is Paul de Leeuw zo goed".' Bekijk hieronder een video van het duet tijdens het Nederlandse concert van Mika - en een video van het duet tijdens de nieuwe TV-show van Paul de Leeuw waarin ook het spel met het bier te zien is en Mika Paul bespuit met Mayo.

Zie ook:
Mika pakt Paul de Leeuw terug tijdens concert  /  Mika neemt wraak op Paul de Leeuw met verrassingsduet   
bronnen: HoLeBi.info / HLN.be / YouTube.com


        
                                   

LGBT's - 'Bisexuality Day' | Vandaag is het wereldwijd 'Dag van Biseksuelen' ‼

Vandaag - 23 september - is het wereldwijd Bisexuality Day (dag van biseksuelen). Op deze dag willen biseksuelen wereldwijd laten weten dat ook biseksualiteit een seksuele geaardheid is, en dat het niet iets is wat van tijdelijke aard is omdat men nog niet weet of men homo, lesbisch of hetero is. En ook dat het niet iets is dat wil zeggen dat men van twee walletjes tegelijkertijd wil eten. Met andere woorden, biseksuelen willen vooroordelen doorbreken door meer zichtbaarheid.

In tal van landen viert men deze dag en in sommige landen ging er een hele week aan vooraf. Er werd dit jaar ook een campagne opgestart waarbij mensen een video konden maken onder de hashtag #StillBisexual, waarbij men ingaat tegen de vele vooroordelen tegenover biseksualiteit. Onderaan kan je enkele van de video's bekijken. Biseksualiteits dag is vooral in het leven geroepen omdat ook homo's en lesbiennes (en dus niet enkel heteroseksuelen) niet altijd biseksuelen kunnen of willen aanvaarden.

Biseksuelen hebben het vaak moeilijk omdat ze niet altijd zichtbaar zijn voor anderen. Wanneer mensen die biseksueel zijn niet als bi uit de kast komen denken veel mensen dat wanneer ze een relatie hebben met iemand van het andere geslacht ze heteroseksueel zijn, en wanneer ze een relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht dat ze homo of lesbisch zijn. Toch voelen biseksuelen dat zelf niet zo aan. 

Voor de buitenwereld is een biseksueel enkel herkenbaar wanneer hij of zij aan vooroordelen voldoet, bijvoorbeeld wanneer een persoon tegelijkertijd een relatie met iemand van het andere als met iemand van hetzelfde geslacht heeft. Biseksuelen moeten daardoor vaker zichzelf bewijzen wanneer ze een monogame relatie willen aangaan, omdat nog teveel mensen vooroordelen hebben en denken die zal toch wel vreemd gaan, of hij of zij weet niet wat hij of zij wil. Maar feit is dat de ruime meerderheid van de biseksuelen wél een monogame relatie wil en kan aangaan.

Zie ook:
Gezondheid biseksuelen gemiddeld slechter  /  Biseksualiteit – Wiki  /  Biseksualiteit: 10 keer vraag en antwoord  PDF-bestand 
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


     

     
                                       

Songfestival 2016 | Douwe Bob namens Nederland naar Eurovisie Songfestival

Douwe Bob zal in 2016 namens Nederland afreizen naar het Eurovisie Songfestival. De zanger gaat in het Zweedse Stockholm strijden om de winnaar te worden van de muziekwedstrijd. Dat is dinsdag aangekondigd door de organisatie.

"Ik schrijf songs en krijg nu de kans om mijn muziek te laten horen op het allergrootste podium van Europa, het Eurovisie Songfestival. Ik ga naar Stockholm om te winnen en ben heel heel blij dat ik het op mijn eigen manier kan doen. Wordt een hele mooie tijd", aldus Douwe Bob Posthuma in een reactie.

De zanger zal in mei afreizen naar Stockholm, waar hij zich in een van de halve finales zal meedingen voor deelname aan de wedstrijd op 14 mei.

Geruchten
Eerder gingen er al geruchten dat de zanger naar het Eurovisie Songfestival zal gaan. De Metro hoorde het van bronnen en RTL Boulevard had beelden van een bespreking tussen AvroTros en Posthuma.

"Er zijn ontzettend veel artiesten die naar het songfestival willen. Het is weer in", aldus een woordvoerder destijds.

'Begrijpelijk'
Songfestivalkenner René Romkes liet eerder weten de keuze voor Posthuma te begrijpen. "Als Nederland scoort, is het met iets dat afwijkend is. Dat zag je aan 'Anouk' met Birds en aan 'The Common Linnets' met Calm After the Storm". Posthuma won in 2012 het televisieprogramma 'De beste singer-songwriter'.

In 2015 deed 'Trijntje Oosterhuis' namens Nederland mee aan de wedstrijd. Zij viel echter uit in de halve finale. Het jaar daarvoor werden 'The Common Linnets' nog tweede.

Zie ook:

bronnen: NU.nl / YouTube.com


      

     
                           

dinsdag 22 september 2015

Groot-Brittannië – Homofobie | Prins William support actie tegen Homopesten

Het komt niet vaak voor dat de Britse royals support tonen voor de LHBT-gemeenschap, maar maandag gaf niemand minder dan Prins William advies over omgaan met homofobisch pestgedrag op scholen.

Prins William, de hertog van Cambridge, bezocht volgens Britse media een school in Londen om deel te nemen aan een workshop waarin problemen met cyberpesten en homofobisch pestgedrag werden besproken. De prins werd door 50 jongeren van de Hammersmith Academy vergezeld. De anti-pest sessie werd mede mogelijk gemaakt door een organisatie opgericht ter nagedachtenis van William's moeder Diana.

Toen tips werden uitgewisseld over omgaan met homopesten, gaf William aan dat hij er voor zou kiezen om eerst het slachtoffer te troosten om vervolgens de pester te confronteren met zijn gedrag. Een woordvoerder van de school hoopt dat de bijdrage van de prins helpt bij de strijd tegen pesten op school.

Zie ook:  

bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Diana Award
                                         
                                   

USA – Eric Fanning | "Barack Obama wil Homo in top Amerikaanse defensie" ‼

Barack Obama heeft een homoseksueel voorgedragen als onderminister van Defensie. Het gaat om Eric Fanning, op dit moment nog een naaste adviseur van minister van Defensie Ash Carter.

Tegenover Amerikaanse media zegt Obama: "Ik ben zeer dankbaar voor al die jaren dat Fanning toewijding aan onze mannen en vrouwen in uniform heeft getoond en ik ben ervan overtuigd dat hij de Amerikaanse soldaten zal leiden met waardigheid".

Belangengroeperingen noemen de voordracht van Fanning een belangrijke stap in de erkenning en bescherming van de rechten van homoseksuelen in de Verenigde Staten. Conservatieve Amerikanen zijn woest over de aanstelling van Fanning. "Homoseksualiteit mag geen voorwaarde zijn om aan een baan te komen", sneerde de Republikeinse presidentskandidaat Mike Huckabee.

De benoeming moet overigens nog worden goedgekeurd door de Senaat.


bronnen: Gay.nl / CNN.com / YouTube.com


        
                       

Hét Liefdesexperiment: 'Love Exchange' | Documentaire: "Vrijen In Vrijheid" ‼

Vrijen In Vrijheid is een documentaire over het liefdesexperiment Love Exchange dat plaatsvond tijdens Amsterdam Gay Pride 2015. Vijf prominente Nederlanders begeleidden tijdens de Gay Pride week vijf Heroes of Love uit alle delen van de wereld. Het experiment was dagelijks te zien in korte filmpjes op NPO.nl – 3Lab. Aan de hand daarvan is nu deze documentaire gemaakt.

De Heroes of Love komen uit landen waar de liefde grenzen kent en waar wetten zijn om van iemand te houden. Waar levenslang staat op het feit dat je homo of lesbisch bent.

Margriet van der Linden beleeft de week samen met transman Jabu uit Zuid-Afrika die op het punt staat een operatie te ondergaan die hem man maakt.

Bas Kosters gaat op stap met Bekim uit Macedonië, die dagelijks met de dood wordt bedreigd. De totale vrijheid en liefde overvalt hem elk uur dat hij in Amsterdam over straat loopt.

Berget Lewis maakt lol met Tatjana uit Moskou, die als lesbische activiste graag een keer in het huwelijksbootje stapt. Maar wel in mannenkleding.

Erik Arbores bouwt een feestje met de Oegandees Kerin. Zij woont al een jaar in een asielzoekerscentrum in Nederland en beleeft samen met Erik voor de eerste keer de echte vrijheid van Nederland.

Dragqueen Jennifer Hopelezz neemt de Oekraïense Drag Zhanna mee naar zijn scene en bereidt hem voor de op de Drag Queen Olympics. Zhanna loopt voor het eerst in Drag op straat in Amsterdam, iets wat onmogelijk is in Charkov waar ze woont, en voelt zich zo vrij als een vogel. Zij wil nooit meer naar huis.

Een ontroerende film over vrijheid aan de grachten en liefde zonder grenzen
Het wordt voor allen een overweldigende ervaring waarbij wordt gelachen en gehuild. Vol ongeloof varen ze samen door de grachten, worden toegejuicht door duizenden mensen en kunnen Vrijen in Vrijheid.

Berget Lewis:
"Liefde is heel belangrijk voor mij. Ik kan in Nederland zijn wie ik ben en houden van wie ik houd. Voor mijn hero Tatjana is dat heel anders. Als lesbienne in Rusland mag ze niet zijn, wie ze is. Of houden van wie zij wil houden. Dat breekt je hart, en tegelijkertijd heeft ze ook mijn hart gestolen. Ze opende haar hart door te laten zien wie ze is. Dat was zo mooi en intens. En misschien ook wel gevaarlijk, want in Rusland moet ze voorzichtig zijn, omdat ze haar daar die liefde niet gunnen. In Amsterdam heb ik haar tijdens de Canal Parade steeds weer onze liefde mogen tonen. Dan realiseer je je dat je in een prachtig mooi land leeft, waar je in vrijheid kunt zijn wie je bent. Dát is de boodschap van Love Exchange, het tonen van de vrije liefde".

Margriet van der Linden:
"Vrijheid, persoonlijke vrijheid, kunnen zijn wie je bent en je leven kunnen vormgeven zoals je dat zelf graag wilt, is voor mij belangrijk en iets dat ik ieder mens gun. Vooraf was ik huiverig dat de Heroes bedolven zouden worden onder onze Gay Pride, de vrijheid die wij gelukkig ervaren, en dat een persoonlijk contact, de aandacht voor de totaal andere situatie in hun land, zou worden overschaduwd. Niets bleek minder waar: ik ontmoette Jabu uit Zuid-Afrika, een prachtmens in transformatie. We kregen een diep contact, waarin we herkenning vonden, elkaar verstonden, konden luisteren en begrijpen. Het was heel bijzonder en ik had het voor geen goud willen missen. Jabu heeft mijn leven verrijkt. Daar ben ik dankbaar voor".

Jennifer Hopelezz:
"Het was een fantastische week met mijn Hero of Love en het team achter Love Exchange. Het was zowel uitputtend als opwindend een week te leven met Zhanna en de andere Heroes. We hebben geleerd hoe zij leven als openlijk homoseksuelen of transgenders en hoe anders dat is als bij ons in Nederland. Natuurlijk wisten we wel dat ze uit homofobische landen kwamen, maar het werd pas echt toen we die verhalen van henzelf hoorden. Schokkend was ook hun thuiskomst, waarbij vooral de gruwelijke verhalen van Bekim een enorme impact op me hadden".

Erik Arbores:
"Ik vond het heel inspirerend om mensen uit andere culturen te laten zien hoe wij in vrijheid leven. Ik heb van hen geleerd hoe dat er bij hen uitziet. Daar leer je van. Je leert begrip voor elkaar te hebben. Hopelijk ziet Nederland dat ook en steken we er allemaal wat van op. Mensen kunnen heel verschillend zijn, maar uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar die vrijheid om te zijn wie je bent".

Bas Kosters:
"De week was zowel inspirerend als confronterend. Ik wilde graag weten hoe het is in hun beleving om in zulke landen als homo te moeten leven. Het was vooral veel intensiever dan ik vooraf had verwacht. Iedereen heeft recht op ruimte om zijn of haar leven te leven. En die verhalen werden volop gedeeld. Het is echt belangrijk dat mensen zich daarvoor openstellen."

Een documentaire van Marieke Slinkert, Sipke Jan Bousema en Babette Aalberts (24Life).

Uitzending:  Zondag 11 oktober 2015  –  NPO 3  –  23.30 uur
bronnen: 24Life.nu – Jacques Happe / Foto's  © Stefan Ammerlaan / YouTube.com – Love Exchange


        
                                                       

maandag 21 september 2015

Servië – Belgrado – Gay Pride | "De 'Gay Pride' in Belgrado is rustig verlopen"

Honderden mensen hebben zondag deelgenomen aan de Gay Pride in de Servische hoofdstad Belgrado. In het centrum van de stad waren nog eens honderden agenten aanwezig, met onder meer gepantserde voertuigen en waterkanonnen. Extreem-rechtse groepen hadden gedreigd de bijeenkomst te verstoren.

Er waren geen meldingen van geweld in Belgrado, al werden er wel zeven gemaskerde mannen gearresteerd die van plan zouden zijn om de deelnemers aan te vallen.

Door geweld bij de Gay Pride in Belgrado in 2010, waarbij ruim honderd mensen gewond raakten, was de parade in 2011, 2012 en 2013 verboden.

PvdA-Europarlementariër Paul Tang was zondag aanwezig in Belgrado. "Twee jaar geleden was de Gay Pride verboden, vorig jaar was de sfeer uiterst gespannen en dit jaar verliep gemoedelijk en zonder grote incidenten. Vandaag is het bewijs dat het dus anders en beter kan".

bronnen: Europa-Nu.nl – PvdA – Paul Tang / YouTube.com – RT Ruptly


        
                               

UK – X-Factor - Chris & Gabriel | Schrijft Homokoppel X-Factor geschiedenis ?!

Een homokoppel in Engeland kan zomaar het eerst homokoppel worden die ooit X-Factor winnen. Chris Kennedy (28) en Gabriel Cabrera (32) treden op onder de artiestennaam "The Shures" en komen uit het Engelse plaatsje Milton Keynes. Ze leerden elkaar kennen na een ontmoeting op een 'karaoke website'.

Het stel vertelde aan juryleden Simon Cowell, Cheryl Fernandez-Versni, Rita Ora en Nick Grimshaw dat hun eerste ontmoeting niet zo leuk was. Gabriel bekritiseerde Chris bij één van zijn optredens. "Hij zei dat ik moest werken aan mijn vibrato, dit waardeerde ik niet zo erg", Aldus Chris.

Wanneer zij begonnen te zingen, creëerde zij bij heel het publiek én de voltallige jury een heus 'wow-effect'. Het paar zong een eigen vertaling van het nummer 'Love Me Like You Do' van Ellie Goulding. Ze kregen het zelfs voor elkaar om bij Simon Cowell, het meest kritische jurylid, een glimlach op diens gezicht te toveren.

Binnenkort start de befaamde bootcamp van X-Factor. Als het paar daar ook doorheen komt, bestaat de kans dat zij het eerste getrouwde homokoppel worden die X-Factor winnen.


bronnen: OUT.tv / YouTube.com                       

Voorkom Homo- en Transfoob geweld, verbeter samenwerking OM en Politie ‼

Te vaak wordt Amsterdam opgeschrikt door gewelddadige incidenten tegen LHBT's. De laatste maanden lijkt het geweld tegen met name transgenders en travestieten meer voor te komen. D66 maakt zich zorgen over deze toename en vreest ook dat er nog meer gewelddadige incidenten zijn dan nu worden gemeld of geregistreerd. 

D66 raadslid en woordvoerder LHBT beleid Jan-Bert Vroege: "Travestieten en andere paradijsvogels verdwijnen steeds meer uit het Amsterdamse straatbeeld. Omdat ze zich niet meer veilig voelen. Juist in onze vrije stad Amsterdam moet iedereen zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen om te dragen wat ze willen. Ik wil van het college weten wat ze van plan zijn om meer homo-en transfoob geweld te voorkomen". 

Vervolging blijft uit door verouderde ICT
Ook maakt D66 zich zorgen over de registratie van aangiften en samenwerking tussen het OM en de politie. Momenteel worden aangiftes door Roze in Blauw, het LHBT netwerk van de politie, handmatig, en daardoor arbeidsintensief, gecodeerd met een zogenaamde LHBT-code. Deze worden volgens een Officier van Justitie door verouderde ICT echter niet doorgezet in de systemen van het OM. Kans op vervolging is hierdoor aanzienlijk lager. 

Jan-Bert Vroege wil van het college weten wat hier aan gedaan kan worden: "Zolang politie en het OM niet goed samenwerken, notabene door verouderde ICT systemen, om geweldsdelicten tegen LHBT's aan te pakken en de daders te vervolgen, zal het aantal incidenten niet afnemen. LHBT's voelen zich nu niet veilig en niet serieus genomen".

Aangifte doen 'heeft geen nut'
Uitgescholden of bespuugd worden is voor de meeste LHBT'ers geen reden om aangifte te doen. Vaak hebben zij het idee dat dit geen nut heeft, omdat het incident dan al gebeurt is en het opsporen van de daders lastig is . Vroege wil dat het college maatregelen treft en heeft vragen aan de wethouder gesteld:  "Om homo-en transfoob geweld tegen te gaan moet duidelijk worden hoe vaak, waar en wanneer dit voorkomt. Preventie op scholen is hard nodig, maar ook het opsporen en vervolgen van geweldsplegers moet het aantal incidenten omlaag brengen".

Zie ook:
Zorgen over toenemend geweld tegen LHBT's  /  Geweld tegen LHBT's in Amsterdam neemt toe  /  Geweld tegen Homo's neemt toe  

bronnen: D66·Amsterdam.nl – Jan-Bert Vroege / AT5.nl / YouTube.com