zaterdag 11 augustus 2018

Deventer – Expositie – De MAN | "De MAN: Mannelijk naakt in vele gedaanten"

Deventer - De MAN  –  In Deventer is nog tot en met zondag 02 september de expositie "De MAN: Mannelijk naakt in vele gedaanten" te zien.

Er zijn diverse beelden, schilderijen, tekeningen en foto's te zien van mannen van alle leeftijden. De expositie is samengesteld door 'Rob Smolders' op initiatief van COC Deventer en omstreken.

De expositie is tot en met zondag 02 september 2018 te zien in Kunsthal 'KunstaanZ', Brink 16 in Deventer.
bronnen: RozeGolf.net / YouTube.com / Facebook.com – Tentoonstelling 'DE MAN'


        
                                                                             

Litouwen · LGL | "Voordeur 'Litouwense LHBTI-organisatie' in de fik gestoken"

Litouwen  →  Een brandstichter heeft de voordeur van het kantoor van 'Lithuania Gay League' (LGL) in 'Vilnius' in de fik gestoken. De vlammen werden om 4 uur 's nachts opgemerkt door een taxichauffeur. De medewerkers van LGL gaan uit van een haatmisdrijf.

De brandstichter gebruikte een 'onbekende vlambare vloeistof' om de deur aan te steken. "We hebben 'Regenboogvlaggen' op onze ramen en een 'Regenboogzebrapad' vlakbij ons kantoor ‼  Dit was duidelijk géén willekeurige actie" ‼, zegt communicatiemedewerker 'Eglė Kuktoraitė' tegen GayStarNews.  Ze vind het belangrijk dat de politie dit als een haatmisdrijf behandeld - omdat de politie homofobe acties vaak als vandalisme af- doen ‼

Een politiewoordvoerder heeft laten weten dat zij na hun eerste onderzoek uitgaan van vandalisme. De dader is nog niet gevonden. 'Lithuania Gay League' laat op hun Facebook-pagina weten: "Together we stand proud and strong" ‼ 

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Voordeur LHBT-organisatie Litouwen in de fik gestoken"

bronnen: OUT.tv / GayStarNews.com / Facebook.com – OUT.tv                                               

vrijdag 10 augustus 2018

Limburg · Heerlen - Transgender | Vuistslag in je gezicht omdat je 'Trans' bent

Limburg  Heerlen  Transfoob geweld  →  Getrapt en geslagen ... omdat je 'Transgender' bent. Het overkwam de Heerlense 'Kristiana Moretti' (27), na maanden van getreiter.

Het ene oor in, 't andere oor uit.  Het is misschien erg om te zeggen, maar Kristiana Moretti (27) en haar vriendin Arianne Brink (25) zijn onderhand wel gewend geraakt aan rotopmerkingen die ze als transgenders door een vaste groep hangjeugd bij het Heerlense Maankwartier naar hun hoofd geslingerd krijgen.

                                                                  
Vieze manwijven, omgebouwde kerels, wie is nu het vrouwtje: we kennen 't riedeltje onderhand wel", verzucht Arianne. "Het zegt meer over degene die het zegt dan over ons, dus negeren we dat gescheld maar" ‼


Zie ook:  

bronnen: Limburger.nl / HartVanNederland.nl – Video / Facebook.com – Limburger.nl                                                                 

België - Antwerp Pride | Antwerpen is klaar voor 11e editie van Antwerp Pride

België  -  Met de traditionele openingsreceptie in het Diamantmuseum Diva en de even traditionele openingsparty van het Antwerpse Regenbooghuis is donderdag het startschot gegeven voor de elfde editie van Antwerp Pride. Het jaarlijkse festival van de HoLeBi- en Transgender-diversiteit in Antwerpen loopt dit jaar van donderdag 09 tot en met zondag 12 augustus met als thema 'Identiteit'

Blikvangers voor deze elfde editie van 'Antwerp Pride' zijn een debat met de Antwerpse lijsttrekkers, de eerste editie van de Pride Games, er is een nieuwe locatie voor het Closing Festival en Eurovisie Songfestival-winnares 'Netta' zal haar opwachting maken tijdens de Pride Night ‼

Lees verder op de website van GayLive.be:  "Antwerpen klaar voor elfde editie van Antwerp Pride"
                                                      
        
                                                                
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GayLive.be / YouTube.com / Facebook.com – GayLive.be                                                                                          

donderdag 9 augustus 2018

Rusland - Facebook | "Wanneer je niet gaat stemmen ben of wordt je Homo" ‼

Rusland  →  Op sociale media en in het bijzonder 'Facebook' is een bizarre anti-Homo video opgedoken, die Russen aanmoedigt om te gaan stemmen bij de komende verkiezingen, met de boodschap dat wanneer ze niet gaan stemmen ze 'Homo' zijn of zullen worden ‼ Iets wat voor veel Russen te afschuwelijk voor woorden is  gezien het feit dat eerder dit jaar bleek dat 80% van de Russen HoLeBi's verwerpelijk noemt.

bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Activist.msk.ru                                                         

USA - Glennis Grace | "Glennis weer een ronde verder in America's Got Talent"

Amerika - Glennis Grace  –  Het was eind juni toen niemand minder dan onze Glennis Grace met 't nummer 'Run To You' van 'Whitney Houston' auditie deed voor America's Got Talent. Nu is er eindelijk een follow-up. En wat voor een ‼

Tijdens de 2e show van America's Got Talent zingt Glennis Grace het lied 'Nothing Compares 2U' van 'Sinéad O'Connor' en eerder 'Prince'. Shocking ‼  Geen nummer van Whitney Houston dus. Dat was op aanraden van jurylid Mel B.

In het filmpje kun je zien dat ze glansrijk door gaat naar de volgende ronde, waarin ze het op moet nemen tegen zes andere kandidaten.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Glennis Grace weer een ronde verder in America's Got Talent"
                                             
                                                         
Zie ook:  
Glennis Grace zingt 'Nothing Compares 2U' bij America's Got Talent ‼  /  Glennis loepzuiver in America's Got Talent  
bronnen: Winq.nl / Twitter.com – America's Got Talent 
                                                
                                        

woensdag 8 augustus 2018

11 procent van Vlaamse jongeren vinden geweld tegen HoLeBi's aanvaardbaar

België - Homfoob geweld  →  Recent kregen leerlingen van 60 Vlaamse scholen een vragenlijst over 'genderidentiteit'   Eén vraag bij de lange enquête ging over 'homofoob geweld' ‼  Daaruit bleek dat 1 op de 10 jongeren geweld tegen homo's niet afkeurt. De onder- zoekers en het gelijkekansencentrum 'Unia' reageren verrast.

De leerlingen in de eerste graad moesten invullen of ze geweld tegen homo's aanvaardbaar vonden. De onderzoekers van Procrustes – een groep wetenschappers van de VUB, UGent en KU Leuven – schrokken van het antwoord: 11% van de leerlingen kruiste het hokje 'Aanvaardbaar' aan en 14% antwoordde 'Onbeslist'.

Unia – het gelijkekancentrum – reageerde verbaasd op het hoge percentage jongeren dat geweld tegen homo's niet afkeurt. "Wij dachten altijd dat homofobie eerder iets was van de oudere generatie. Kennelijk zit het er ook bij de jongeren nog in", zegt Unia-woordvoerder Lode Nolf.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Sommige Vlaamse jongeren vinden geweld tegen HoLeBi's aanvaardbaar"


bronnen: HoLeBi.info / HLN.be / Twitter.com – Sarah Vandecruys → HLN.be
                                                      
                                                           

Tim den Besten – Haatbrief | Tim reageert droogjes op 'fanmail' vol Homohaat

Tim den Besten – Showbizz  →  Presentator en televisiemaker 'Tim den Besten' vond vandaag 'ongewenste post' op zijn deurmat. De brief staat namelijk vol homohaat ‼

Wat Tim daarvan vindt ?!  Op zijn Instagram-account schrijft hij bij het bericht: "Fanmail gekregen" ‼  En wat ons betreft had Tim den Besten niet beter kunnen reageren.
                                               

                                                 
In de brief wordt Tim een 'aansteller' genoemd. Daarin duidt de auteur van de brief op het fragment waarin de presentator 'volledig uit zijn dak' gaat als hij zijn basisschooljuffrouw weer ziet. Ook staat in de brief dat Tims ouders zich 'toch wel moeten schamen' ... en dat hij een 'vieze man' is. De rest van het schrijfsel spreekt voor zich.
bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / YouTube.com / Instagram.com – Tim den Besten


Een bericht gedeeld door Tim den Besten (@timdenbesten) op
                                                                 

dinsdag 7 augustus 2018

België – Gent | "Homostel uit Gent wordt door buren 't ziekenhuis ingeslagen"

België - Gent  →  Een stel uit Gent is gisteren door hun bovenburen het ziekenhuis ingeslagen ‼  VRT.be meldt dat een van de mannen twee gebroken ruggenwervels heeft – zijn echtgenoot liep onder andere hoofdletsel op.  De Gentse politie heeft bevestigd dat het om Gaybashing gaat.

De 2 mannen zijn voor hun huis in elkaar geslagen – tijdens een schermutseling tussen 'de bovenbuurvrouw' en één van de mannen op de parkeer- plaats. De vrouw bespuugde de man, waarna zijn vriend de auto uitkwam. Ook de bovenbuurman kwam erbij. De twee hebben de mannen met een metalen voorwerp een aantal rake klappen gegeven.
                                           

                                                                    
Na het incident zijn de daders gevlucht. De politie heeft hen nog niet te pakken gekregen **, maar vanwege hun voorgeschiedenis zijn de name wel bekend. Het is niet de eerste keer dat een homostel door hun buren in elkaar wordt geslagen. Eind mei was een soortgelijk incident in "Brussel"Schaarbeek – waarna een grote protestbijeenkomst werd gehouden.  ** De daders zijn inmiddels aangehouden ‼

Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Facebook.com  VTM.be → VTM Nieuws / VRT.be – Video
                                                     
                                                             

GroenLinks-meisjes gaan zoenen bij Amsterdams klooster om te protesteren ‼

Amsterdam  –  GroenLinks gaat woensdagavond een potje 'Lesbisch' zoenen voor de deur van een 'Klooster in Amsterdam', zo maakt hun homonetwerk RozeLinks vandaag bekend. Men wil "met een zo groot mogelijke groep" laten zien dat we in Amsterdam geen dis- criminatie accepteren ‼

Een 'Amsterdams Klooster' kan z'n borst natmaken: de zusters krijgen woensdag gezelschap van GroenLinks. En niet voor een potje dammen of klaverjassen, maar men wil er pal voor de deur van de katholieke orde een potje Lesbisch gaan tongworstelen.  "Voor de tolerantie", zo meldt 't GroenLinks-Homonetwerk 'RozeLinks' op hun Facebook-pagina.

Lees verder op de website van DagelijkseStandaard.nl:  "GroenLinks-meisjes gaan Lesbisch zoenen bij klooster om te demonstreren"
                                                      

                                                               
Zie ook:
bronnen: DagelijkseStandaard.nl / Facebook.com – DagelijkseStandaard.nl / YouTube.com – AT5.nl                                                                                                                                       

maandag 6 augustus 2018

Frankrijk – 4 augustus 2018 | "De 'Gay Games' zijn van start gegaan in Parijs"

Frankrijk  –  In Parijs is zaterdag het grootste LGBT-sportevenement ter wereld van start gegaan. Er zijn zo'n 12.700 sportievelingen uit 91 landen afgezakt om het 'sportgebeuren' om tegen elkaar te concurreren   Maar concurrentie is eigenlijk niet de reden van 'het evenement'.

Zaterdag 04 augustus startte de tiende editie van de 'Gay Games' met een openingsceremonie. Het vierjaarlijks sportevenement staat in teken van LesbiennesHomoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders. Het evenement gaat door tot 12 augustus 2018.

Lees verder op de website van NewsMonkey.be:  "Gay Games zijn van start gegaan in Parijs"
                                                            
        
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: NewsMonkey.be / YouTube.com / Facebook.com – NewsMonkey.be                                                                       

Pride - Canal Parade - NPO.nl - Video | "Samenvatting van Canal Parade 2018"

Amsterdam kleurt roze tijdens de 22e editie van de "Amsterdam Gay Pride" → met als hoogtepunt de wereldberoemde 'Canal Parade' op zaterdag 04 augustus 2018.

Ellie Lust en Rik van de Westelaken hebben een plekje aan de Amsterdamse grachten weten te bemachtigen om verslag te doen van de impo- sante botenparade. Een kleurrijk sfeerverslag van één van Nederlands grootste evenementen ‼
                                                                       
        
Zie ook:  
                                                     
                                                     
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
                                        
bronnen: AvroTros.nl / NPO3.nl / YouTube.com / Facebook.com – GaySite.nl