zaterdag 23 juni 2018

Leeuwarden - Roze Zaterdag | Leeuwarden organiseert Roze Zaterdag in 2020

Gouda      Roze Zaterdag vindt in 2020 in Leeuwarden plaats. Dat is zojuist bekend gemaakt tijdens 'Roze Zaterdag' 2018 in Gouda ‼

Het is de eerste keer dat Leeuwarden 'Roze Zaterdag' mag organiseren. De stad probeerde ook al Roze Stad 2019 te worden - maar werd daar toen niet voor gekozen.

  Roze Zaterdag 2018 → Gouda  /  Roze Zaterdag 2019 → Venlo (NL) & Krefeld (D)  /  R.Z. 2020 → Leeuwarden  /  R.Z. 2021 → Zoetermeer (?!?!)

Lees verder op de website van LC.nl:  "Roze Zaterdag in 2020 in Leeuwarden"
                                                
                                                                 
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: LC.nl – Leeuwarder Courant / OmropFryslan.nl  Video / Facebook.com – Leeuwarder Courant                                                                            

Dordrecht - Danny Boyd - Homofobie | "Jonge Homo mishandeld in Dordrecht"

Dordrecht - Homofobie  →  Een man – Danny Boyd – is vrijdagavond na een feestje in Dordrecht mishandeld door een groep jongeren van Marokkaans/Islamitische afkomst. Hij werd naar eigen zeggen ook uitgescholden voor 'Kankerhomo'.
                                         
                                            
  "Danny Boyd" gaat zaterdag aangifte doen. Burgemeester "Wouter Kolff" van de gemeente Dordrecht heeft inmiddels al contact opgenomen met hem.

De politie laat weten er zeker werk van te maken en er bovenop te zitten. Op Twitter laat de man weten dat hij een 'zeer hoofd en een dikke vinger heeft'. Bovenal is hij nog steeds geschrokken van de gebeurtenis.
                                               
                                                  
In april is er een Homostel mishandeld in Dordrecht: een aantal tieners is daarvoor aangehouden ‼  Een andere Dordtenaar was eerder ook al aan- gevallen nadat hij in de val was gelokt via dating-app Grindr. Burgemeester Kolff constateert een landelijk trend.

                                                      
                                                     

vrijdag 22 juni 2018

Groot-Brittannië – Londen – #PrideMatters | "Gay Pride is nog steeds nodig" ‼

Groot-Brittannië   →   In aanloop naar de "Gay Pride" in Londen heeft de organisatie een aantal video's gepubliceerd waarin aandacht wordt gevraagd voor de problemen waar de LHBT-gemeenschap in Groot-Brittannië nog altijd tegen aanloopt. In de videoserie 'Pride Matters' wordt op een indrukwekkende manier laten zien dat het houden van een Gay Pride nog altijd belangrijk is ....

►  Groot-Brittannië    Londen    Gay Pride Parade    Thema: #PrideMatters    Zaterdag 07 Juli 2018

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


      
                                 
      
                                                                          

Hoorn | Zanger 'Robby Valentine' op straat uitgescholden + in elkaar geslagen

Zanger 'Robby Valentine' is deze week uit het niets in elkaar geslagen. Ook werd hij uitgescholden voor: "vieze flikker" en "zemmer" (Marokkaans scheldwoord voor 'Homo'). De daders zijn er vandoor gegaan ‼

Op z'n Facebookpagina plaatst de zanger een foto van de verwondingen aan zijn gezicht. Hij vertelt dat hij samen met z'n 6-jarige dochter op weg was naar haar basisschool en vanaf treinstation 'Hoorn Kersenboogerd' al werd gevolgd.  Eenmaal aangekomen op school vraagt hij hulp aan twee andere vaders. Om te voorkomen dat het uit de hand loopt, besluiten ze met zijn drieën terug naar het station te lopen.
                                       
                                               
Zoals Robby Valentine al vermoedde komt het trio opnieuw de jongens tegen. Wanneer een van de vaders hen aanspreekt op hun gedrag gaat het fout. De zanger van onder andere de hit 'Over And Over Again' wordt in zijn gezicht gestompt. Ook de andere man krijgt een klap op z'n neus. De vrouw van Valentine, Marlies Schuitemaker laat aan NH Nieuws weten dat de daders er vandoor zijn gegaan.

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  "Zanger 'Robby Valentine' op straat mishandeld"

Zie ook:

bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Jessica de Wal → Telegraaf.nl / YouTube.com


        
                                                         

donderdag 21 juni 2018

Amsterdam – Milkshake Festival | Milkshake krijgt dit jaar een nude area erbij

Amsterdam  →  Milkshake Festival – dat eind juli in Amsterdam plaatsvindt – krijgt dit jaar een nude area dat bezoekers alleen naakt kunnen betreden.

Je mocht al naakt naar binnen bij 'Milkshake Festival' - maar dit jaar is er zelfs een zone waar enkel en alleen zonder kledij gefeest mag worden ‼ Laat je kleren achter bij de ingang - en doe mee aan 'naked yoga', 'kantklossen', 'punniken', 'bodypaint', 'twister' of 'jeu de boules'. En ook grappig: "de nudisten gluren met verrekijkers naar de mensen met kleding aan".

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Milkshake Festival krijgt dit jaar een nude area erbij" ‼

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                               

Roze Zaterdag – Zaterdag 23 juni 2018 | "Gouda in de ban van Roze Zaterdag"

Gouda – Roze Zaterdag 2018  →  Gouda komt steeds meer in de ban van 'Roze Zaterdag'. Die dag wordt op zaterdag 23 juni kleurrijk en uitbundig in Gouda gevierd.

Op de diversiteitsdag staan diverse activiteiten en festiviteiten op het programma. Overal in de stad verschijnen inmiddels de Gouda Roze 2018 vlaggen. En in het Huis van de Stad ligt zelfs een Roze Loper …

►  Speciaal voor Roze Zaterdag heeft Weekblad 'deGouda' een app ontwikkeld ‼  →  Download nu deGouda app voor iOS en Android

Lees verder op de website van GoudsDagblad.nl:  "Gouda in de ban van Roze Zaterdag"
                                                            

                                                             
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GoudsDagblad.nl / Facebook.com – GoudsDagblad.nl / Facebook.com – AD.nl → AD Groene Hart                                                                      

woensdag 20 juni 2018

Los Angeles → Milan Tyler | "7-jarige Transgender-jongen wint L.A. Gay Pride"

Amerika  →  Ryder Tyler heeft onlangs besloten om door het leven te gaan als 'Milan Tyler', en zijn moeder vindt dat best. "Ik ga niet besluiten wat mijn kind mag aantrekken - enzo", aldus Maggi Tyler. Hierop besloot Milan eerder deze maand mee te doen met de L.A. Pride Parade op hoge hakken. Hij werd door duizenden toegejuicht.

bronnen: Flabber.nl / Newsflare.com / YouTube.com                                                 

Frankrijk - Adoptie | "Franse Homo-adoptieouders openlijk gediscrimineerd" ‼

Frankrijk  –  Sinds 2013 mogen Homostellen in Frankrijk ook kinderen adopteren, zonder dat er voorwaarden worden gesteld. Echter in de praktijk blijkt dat Franse Homoparen die graag een kind willen adopteren vaak een 'afwijkend kind' krijgen. De officiële 'Franse dienst voor adoptiekinderen' in 't departement Seine-Maritime (departement Seine-Maritime ligt in Normandië) heeft dat op de radio bevestigd, zo meldt het Algemeen Dagblad

Pascale Lemare – die de adoptiedienst leidt – zei: "We sluiten homoseksuelen niet uit, maar ze zijn zeker ook geen prioriteit. Homo's zijn afwijkend, zowel sociaal als biologisch. Dus moeten ze zich ook openstellen voor kinderen met een afwijkend profiel." Volgens haar worden de potentiele adop- tie kinderen in verschillende categorieen ingedeeld ‼: "Je hebt kinderen met grote problemen, kinderen met psychologische stoornissen en kinderen die gehandicapt zijn. Met die kinderen is iets mis en die zijn dus niet gewenst. 'Dat is normaal'. Als homo's zich 'n beetje open opstellen dan kunnen zij deze kinderen adopteren".
                                                     

                                                 
De radioreportage heeft voor grote verontwaardiging gezorgd in Frankrijk. De regering laat in 'n reactie weten dat probleem-kinderen toewijzen aan homo's uit den boze is: "Door de overheid hoort niet te worden gediscrimineerd" zo verklaar de Franse staatssecretaris Oliver Dussopt. 

Zie ook:
bronnen: Fok.nl – Fok Nieuws / Twitter.com – Fok.nl / Twitter.com – Roze Ouderschap → AD.nl
                                                          
                                                     

dinsdag 19 juni 2018

Tunesië – 'Shams Rad' | "De eerste Gay-radiozender in de Arabische wereld" ‼

Het enige Gay-radiostation van de Arabische wereld.  Dat is hoe het Tunesische Shams Rad zich profileert, schrijft de BBC.  Elke week zouden ruim 10 duizend mensen uit 15 landen afstemmen op de zender

Sinds de revolutie van 2011 durven steeds meer Tunesiërs voor hun geaardheid uit te komen en zich in te zetten voor gelijke rechten.  Zowel de muziek als de uitgezonden groepsdiscussies zijn gerelateerd aan LHBT-thema's. Om censuur of vervolging te voorkomen identificeren de mede– werkers zich als niet-seksueel actief. Het station wordt mede-gefinancierd door de Nederlandse ambassade in Tunesië.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: HetNieuwsVanDeVooruitgang.nl / BBC.com
                                  
                                                          

Mexico - Taxco - Homophobia | Drie Homo-activisten doodgeschoten in Mexico

Mexico  →  In het zuiden van Mexico zijn 'drie activisten' die zich inzetten voor de rechten van Homo's en Lesbiennes doodgeschoten. Hun lijken zijn gevonden naast een weg in Taxco in de staat 'Guerrero' ‼  Volgens lokale media waren de mannen met een schot door het hoofd geëxecuteerd.

Voorzitter van de anti-discriminatieraad 'Jacqueline L'Hoist Tapia' veroordeelde deze gruwelijke misdaad maandag ten zeerste en wil dat in deze zaak de onderste steen boven komt. Ook de "Partij van de Democratische Revolutie" (PRD) vindt dat deze moord niet mag ondergaan in de ge- weldsgolf die Mexico overspoelt.

Zaterdag 24 juni 2018 is in Mexico-Stad de "Gay Pride Parade" 
bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – GayNews.nl
                                                
                                             

maandag 18 juni 2018

Pijnacker-Nootdorp | "PvdD wil helderheid over ontmoetingsplaats in Ruyven"

Pijnacker-Nootdorp – HOP in Ruyven  →  De 'Partij voor de Dieren' in Pijnacker-Nootdorp twijfelt aan de woorden van het college van B & W over het beleid rond de Homo-ontmoetingsplaats (HOP) in 't recreatiegebied 'Ruyven'. De fractie stelde daar tijdens de beeld–vormende vergadering van de gemeenteraad over de financiële kadernota al vragen over.

Fractievoorzitter 'Carla van Viegen' wilde toen weten of er overleg was met de belangenorganisatie "Stichting Platform Keelbos" - die zich inzet voor dergelijke ontmoetingsplekken - over de inpassing van de HOP in het recreatiegebied.

Lees verder op de website van Pijnacker-Nootdorp-Actueel.nl:  "PvdD wil helderheid over HOP in Ruyven"

Oudere berichten:
bronnen: Pijnacker-Nootdorp-Actueel.nl / Facebook.com – Pijnacker-Nootdorp Actueel                                                        

Rusland – WK | "FIFA onderzoekt Homofobe kreten tijdens Duitsland–Mexico"

Rusland  WK Voetbal  →  De FIFA doet onderzoek naar Homofobe kreten van Mexicaanse fans, tijdens de wedstrijd tegen Duitsland. In het stadion klonk massaal 'Puto'. Volgens Homorechtenorganisaties is dat een belediging.

De Mexicaanse voetbalbond is vorig jaar door de 'FIFA' al eens gewaarschuwd voor deze uitroep. De aanhang kreeg daarna het verzoek om deze schreeuw niet meer te laten horen. De Mexicaanse bond deed dat voor het begin van het WK Voetbal nog eens, maar dat hielp niet ‼

De 'FIFA' heeft tijdens het WK een protocol voor het bestrijden van racisme, discriminatie en andere ontoelaatbare uitingen.  De Wereldvoetbalbond heeft onder meer alle aanwezige waarnemers bij het duel gevraagd om een verklaring. Tot nader order doet de FIFA verder geen mededelingen over deze zaak.
                                                                   
                                                         
                                                          
Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com / Facebook.com – RTL·Nieuws.nl                                                                            

zondag 17 juni 2018

Transgender-kinderen → Van Britt naar Kay | Britt: "Mama, ik ben een jongen"

Televisie – Britt  →  Op zijn vierde vertelt 'Kay IJsselstein' – dan nog Britt – dat hij geen meisje meer wil zijn. Zijn moeder Astrid Seip werd eerst met stomheid geslagen, maar steunt haar kind meteen in zijn verlangen als jongen door het leven te gaan.

Omdat ze zelf weinig ervaringen van ouders met een Transgender-kind kon vinden, besloot ze die van haar te delen door een boek te schrijven ‼
bronnen: HartVanNederland.nl / GayNieuws.blogspot.nl
                                              
                                                           

Oekraïne – Kiev | Extreem-rechtse demonstranten opgepakt bij Gay Pride Kiev

Oekraïne  –  De Oekraïense politie heeft 56 leden van nationalistische groeperingen in de hoofdstad 'Kiev' opgepakt na vechtpartijen. "De gevechten braken uit enkele uren voordat de jaarlijkse Gay Pride begint", meldt de politie.

Vanochtend vroeg probeerden meer dan 150 extreem-rechtse demonstranten om de route van de mars door het centrum van Kiev te blokkeren. Er braken relletjes uit toen de politie de straten ontruimde.

De extreem-rechtse groep C14 zei dat de politie de demonstranten omsingelde en met stokken en traangas aanviel. "Kijk hoe ze 'seksuele minder heden' beschermen en de rechten van gewone Kiev-burgers schenden", schreef de groep op Facebook.com.

Lees verder op de website van RTL·Nieuws.nl:  "Extreem-rechtse demonstranten opgepakt bij Gay Pride Kiev"