zaterdag 14 december 2019

Haalt Marokko Homoseks uit de strafwet ?! – In 2018: 170 mensen opgepakt ‼

Marokko  →  In Marokko buigt het parlement zich over een hervorming van het Strafwetboek. Verschillende mensen, organisaties en instellingen willen dat individuele vrijheden uit de strafwet worden gehaald.

Niet alleen Homoseks is per artikel 489 SW strafbaar in Marokko (tot drie jaar cel), maar ook bijvoorbeeld abortus of seks buiten het huwelijk zijn er strafbaar. 

Onder meer Conseil National Des Droits Humains (CNDH) of Nationale Mensenrechtenraad pleit hiervoor. De raad is een overheidsinstelling.

Hoever 't parlement zal durven of willen gaan, valt af te wachten. ILGA rapporteerde immers dat er in 2018 170 mensen zijn opgepakt voor Homo- seks(ualiteit).
bronnen: BeOut.be / Facebook.com – BeOut.be                                                      

Nederland | Honderden LHBT+ jongeren dak- & thuisloos door hun geaardheid

Dakloze LHBT+-jongeren    Na je Coming Out door je ouders uit huis worden gezet, omdat ze je geaardheid niet kunnen accepteren. Het gebeurt nog steeds. En niet alleen in het buitenland.

In Nederland zijn zeker zevenhonderd dak- en thuisloze LHBT+-jongeren. Mogelijk zijn het er nog meer, omdat niet iedereen zich meldt ‼

Om aandacht te vragen voor de positie van deze LHBT+-jongeren, organiseren het COC en andere organisaties een 'Regenboog Kerstconcert' in de Amsterdamse Westerkerk.

Lees verder op de website van HartVanNederland.nl:  "Honderden LHBTI+-jongeren dak- en thuisloos door hun geaardheid" ‼
                                            
                                                     
Zie ook:
bronnen: HartVanNederland.nl / Facebook.com – HartVanNederland.nl


  HBTI Kerstconcert
                                                   

vrijdag 13 december 2019

Vooroordelen in 'Groep 8' | "Ik dacht dat Jeroen 'Homo' is, met zijn oorbellen"

Achter de Headlines  →  "Ik dacht dat Jeroen Homo is, want hij heeft oorbellen" ‼  Aan het woord is een leerling van 'groep 8' van de "Parkschool" in Utrecht. En het klopt, want Jeroen is Homo. Samen met een Moslima en een Joodse Homo praat hij met de leerlingen over vooroordelen en discriminatie. "Sommige mensen die 'Gay' zijn hebben ook een beetje een houding", klinkt het.

Presentator Winfried Baijens kijkt in een nieuwe aflevering van YouTube-serie "Achter de Headlines" mee tijdens de les. "Iemand zei tegen mij: houd je mond, jij zwarte aap", vertelt één van de leerlingen.


bronnen: NOS.nl / YouTube.com                                                 

Homoseksuele Amsterdamse priester 'Valkering' vecht met succes ontslag aan


Amsterdam  Pierre Valkering  →  De Homoseksuele priester Pierre Valkering is in Rome met succes in beroep gegaan tegen zijn ont- slag als pastoor van de Amsterdamse Vredeskerk. Dat zei Pierre Valkering gisterenavond in radioprogramma "Dit is de Dag".

De Congregatie voor de Clerus, oftewel de afdeling van het Vaticaan die zich bezighoudt met priesterzaken, oordeelde dat 't ontslag van Pierre Valkering onterecht was omdat er procedurefouten zijn gemaakt.

Zo was niet duidelijk wat de 59-jarige 'Pierre Valkering' precies fout had gedaan, was het bewijs onvoldoende en was er geen hoor en wederhoor gepleegd. De decreten van de bisschop van Haarlem moeten daarom worden ingetrokken, weet Pierre Valkering sinds maandag.

Lees verder op de website van NOS.nl:  "Homoseksuele Amsterdamse priester vecht met succes ontslag aan" ‼ 
                                                                 
                                               
                                           
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: NOS.nl / Facebook.com – NU.nl / Facebook.com  DeGaykrant.nl → NOS.nl                                                        

donderdag 12 december 2019

Australië | "Voor het eerst meer Hetero's besmet met 't Hiv-virus dan Homo's"


Australië  Hiv  →  Voor het eerst sinds de Hivcrisis Australië trof in de jaren tachtig, werden in West-Australië meer Heteroseksuele mannen gediagnosticeerd met Hiv dan Homoseksuele mannen. In tal van andere landen ziet men een vergelijkbaar fenomeen.

In de afgelopen 12 maanden (oktober 2018  september 2019) werden er 26 nieuwe gevallen van Hiv onder Hetero mannen gedetecteerd, wat neer komt op een stijging van 21% tegenover 'de laatste 5 jaar'. In vergelijk onder Homo's is er een daling van maar liefst 51% in 't aantal besmettingen met het Hiv-virus.


bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com  HoLeBi.info
                                  
                                                 

Vrijdag 13 December 2019 | 10 jaar 'Paarse Vrijdag' met recordaantal scholen

Paarse Vrijdag  →  Op vrijdag 13 december 2019 is het voor de tiende keer Paarse Vrijdag, dit jaar op een recordaantal van meer dan 1000 scholen (vo & mbo). Leerlingen en docenten dragen vrijdag 'paars' om te laten zien dat ze oké zijn met alle genders en seksue- le oriëntaties. De dag wordt georganiseerd door COC's "GSA Netwerk" en heeft dit jaar als thema: "Jezelf kunnen zijn is een feest" ‼ 

GSA's (Gender & Sexuality Alliances) op middelbare scholen en mbo's organiseren al 10 jaar 'Paarse Vrijdag'. COC is trots op wat 't GSA Netwerk in die tijd heeft bereikt. "In 2009 startten we met GSA's op twaalf scholen. Nu doen GSA's op meer dan duizend scholen mee aan Paarse Vrijdag ‼ Dat is een geweldige en stormachtige ontwikkeling. Dankzij de GSA's is er op school nu veel meer steun en aandacht voor LHBTIQ+'s dan tien jaar geleden", aldus Geert-Jan Edelenbosch van COC Nederland.

                                                                 

                                                           
Zie ook:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com / Facebook.com – COC.nl → GSA Netwerk                                                                         

woensdag 11 december 2019

Duitsland - LHBTI's | Duitse bisschoppen noemen Homoseksualiteit "normaal"

Duitsland  LHBT+'s  →  Homoseksualiteit is een normale uiting van de menselijke seksualiteit, kan niet worden gewijzigd of genezen en daarom mogen HoLeBi's ook niet gediscrimineerd worden. 

Dat schrijft de 'Duitse Bisschoppenconferentie' in een persbericht naar aanleiding van een studiebijeenkomst met deskundigen ter voorbereiding op een kerkelijke conferentie over seksualiteit en relatievorming in februari 2020.

De Commissie voor Huwelijk en Gezin van de Duitse Bisschoppenconferentie, onder leiding van 'Heiner Koch', aartsbisschop van Berlijn, orga- niseerde deze studiebijeenkomst over de kerkelijke seksuele moraal.


Zie ook:
Katholieke Kerk in Duitsland  /  Duitse bisschoppen | Homoseksualiteit is normaal, onveranderbaar en geen reden voor discriminatie 

bronnen: BeOut.be / COC.nl / Facebook.com – BeOut.be                                                           

Engeland | "3 tieners de cel in na mishandeling en beroving op Grindr·dates" ‼

Engeland  –  Drie 18-jarigen uit het Engelse Birmingham moeten meer dan tien jaar de cel in nadat ze vier Homoseksuele mannen op nepdates hadden gelokt ‼  Eén van de slachtoffers werd bespuugd, een ander werd vastgebonden.  De vier slachtoffers werden daarnaast ook nog beroofd.

De daders konden veroordeeld worden door onder andere DNA-onderzoek van het spuug op een jas, meldt de 'BBC'.  Ook de telefoons van de daders zijn onderzocht.
                                                        
                                                                                                     
De directeur van Get Safe Online geeft via de Britse politie het advies om te zorgen voor je eigen veiligheid tijdens het online daten. "Als je besluit om met iemand af te spreken, is het belangrijk om 'voorzorgsmaatregelen te nemen'. Spreek nooit bij jou thuis af  geef je adres niet  maar spreek ook niet bij de ander af. Ontmoet elkaar op een publieke plek en neem je telefoon mee" ‼


bronnen: OUT.tv / Facebook.com  OUT.tv / Facebook.com  West-Midlands.Police.uk                                                                    

dinsdag 10 december 2019

Nieuwe premier van Finland 'Sanna Marin' (34) is dochter van vrouwen·koppel

Sanna Marin (34) is vanaf vandaag – 10 december 2019 – eerste minister van Finland.  Sanna Martin is de jongste regeringsleider ter wereld. Ze groeide op bij haar moeder, die samenwoont en leeft met een vrouw

In 2015 vertelde Sanna Marin in een interview dat ze zich als kind onzichtbaar voelde, omdat ze toen niet openlijk over haar familie kon praten.
                                              
bronnen: BeOut.be / VRT.be  VRT Nieuws / Instagram.com  Sanna Marin


                                                            

Australische Brandweermannen | "Kerst-video's voor promotie van kalenders"

Australië  →  De Australische brandweermannen hebben zin in de feestdagen. Ze hebben dit jaar een hele lading nieuwe kalenders in de aanbieding en die brengen ze aan de man met Sexy Kerst-video's. Hieronder staan er drie, samen met een 'Australian Firefighters 2020 Calendars' → Best Of ... video en ze doen geen pijn aan je ogen – integendeel ... ‼

Een overzicht van de kalenders vind je hier   Is zo'n kalender met brandweermannen en lieve dieren iets voor jou ?!  Dan koop je deze hier   De opbrengst van de kalenders gaat naar verschillende goede doelen.

                                                       
                                                         
                                                 
Zie ook:

Extra:  
   Dit zijn de 'mooiste kalenders' voor 2020 | "Welke hangt straks bij jou aan de muur" ?!   
•   MooiMan - Your Daily Mail | Facebook weigert tot twee keer toe mannenkunst-kalender

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Australian Firefighters Calendar | "De brandweermannen-kalenders 2019 zijn er" ‼ 

bronnen: Winq.nl / Facebook.com - Winq.nl / YouTube.com


     
                                               
                                                                  

maandag 9 december 2019

Israël | LGBTI-koppels trouwen in 't buitenland om huwelijk te laten erkennen

Israël  →  LGBTI+-koppels kunnen niet trouwen in Israël, maar het land erkent wel buitenlandse 'Homohuwelijken'. De oplossing ligt voor de hand: in het buitenland trouwen.

Israël profileert zich graag als LGBTI+-vriendelijk   Roze toeristen mogen 'sjekels' komen uitgeven en 'Tel Aviv' trekt alle registers open voor de Pride. Maar qua rechten voor LGBTI+'ers is het minder. Trouwen kan niet.

Maar Homohuwelijken voltrokken in het buitenland worden wel erkend ‼

bronnen: BeOut.be / YouTube.com                                                        

UK - Showbizz | "Harry Styles prijkt poedeltjenaakt op z'n nieuwe albumhoes"

Engeland  →  Harry Styles heeft een verrassing voor zijn fans die de vinyl-versie van zijn nieuwe album 'Fine Line' kopen; op de hoes staat de zanger helemaal naakt ‼

Fine Line is het 'tweede solo-album' van het voormalige One Directionlid, dat aanstaande vrijdag 13 december 2019 uitkomt. De derde single "Adore You" kwam eerder deze week uit.

Lees verder op de website van Glamour.nl:  "Harry Styles prijkt poedeltjenaakt op z'n nieuwe albumhoes" ‼ 
                                                             

                                                     
Zie ook: 
Harry Styles naakt op albumhoes   Harry Styles poseert naakt voor z'n platenhoes  /  Harry Styles staat naakt op albumhoes ?! 
bronnen: Glamour.nl / YouTube.com / Twitter.com – HSHQ