zaterdag 2 januari 2016

Homoseksuele vluchteling heeft een zelfmoordpoging gedaan in noodopvang ‼

Een Syrische homoseksuele vluchteling heeft een zelfmoordpoging gedaan in de noodopvang in Alphen aan de Rijn. Hij is nu onderge- bracht bij een gastgezin.

Dat meldt Het Parool vandaag. De man zou de zelfmoordpoging hebben gedaan omdat hij gediscrimineerd wordt. Homoseksualiteit is iets dat door de meeste vluchtelingen afgekeurd wordt.

De man wordt nu geholpen door een dokter en psycholoog. Ook krijgt hij de mogelijkheid om bij een gastgezin tot rust te komen.

Eerder protesteerde de man in kwestie al over de hoeveelheid discriminatie ten opzichte van homo's in de vluchtelingenopvang in Nederland.

bronnen: PowNed.tv / OmroepWest.nl                           

Levi - zoon van Peter van der Vorst en Sander - is trots dat hij 2 vaders heeft ‼

Peter Schreurs - Van Der Vorst  →  De 7-jarige zoon van Peter van der Vorst en diens echtgenoot Sander Schreurs, is trots dat hij twee vaders heeft.

"We hadden gedacht dat het veel meer zou spelen, maar eigenlijk gaat het daar nauwelijks over", antwoordt Peter van der Vorst in gesprek met Margriet op de vraag of de twee vaders vaak gespreksonderwerp op de school van hun geadopteerde zoontje 'Levi' zijn.

"Heel af en toe krijgt hij er een vraag over en dan zegt hij vol trots: "Ik heb twee vaders en mijn moeder woont in Amerika". Alle kinderen van zijn school kennen ons ook al vanaf hun eerste schooldag, dus voor hen is het gewoon een gegeven", zegt Peter van der Vorst.

Volgens hem is het hebben van twee vaders of moeders de laatste jaren ook veel normaler geworden.

Publiciteit
Hoewel Peter van der Vorst een carrière heeft opgebouwd door bekende Nederlanders voor de camera te halen en ook anonieme Nederlanders in programma's als Verslaafd een miljoenenpubliek te bieden, wil hij zijn eigen kind liever uit de publiciteit houden. Maar dat is niet heel een- voudig, stelt hij.

"Sander zit ook helemaal niet op media-aandacht te wachten. Tot vier jaar geleden woonden we in Amsterdam-Zuid, het jachtgebied van de roddelpers, en daar stonden ze met telelenzen achter de bomen. Ik kon niet met Levi de straat op zonder te worden vastgelegd".

Hij vertelt dat ze daarom naar Abcoude zijn verhuisd. "Nu hebben we daar nauwelijks meer last van".

Zie ook:  

bronnen: NU.nl / YouTube.com


        
                                           

PowNed - Niet Lullen Maar Poetsen | Mannen mogen best 'een beetje Gay' zijn

Televisie - PowNed Niet lullen maar poetsen  →  Ken je Koen al ?!  Koen van Koen en Gigi  Koen en Gigi van Niet lullen maar poetsen, elke dinsdagavond op PowNed. Koen is leuk. Iedereen vindt Koen leuk, ook mannen, zelfs al is hij ontzettend gay.

Überhetero Rutger Castricum (de verschrikkelijke) kan hem wel opvreten. Thierry Baudet (net zo über, bijna even verschrikkelijk) kan bij Stu- dio PowNed zijn ogen niet van hem afhouden. Want Koen is niet alleen leuk maar ook mooi. En sexy. Niet zoals: "ziet er goed uit". Daar is bij een man niet meer voor nodig dan tanden poetsen, haar kammen en een pak aantrekken. En niet te vergeten een geurtje om mannenluchtjes te bestrijden.

Koen heeft veel meer in huis en dat weet hij. Mooi koppie, leuke haartjes, strak lijf. Een lekker joch op de manier waarop Doutzen Kroes en Kim Feenstra lekkere meiden zijn. En toch alweer 23, de leeftijd waarop de meeste mooie jongens allang lelijke mannen geworden zijn. Koen doet er alles aan om een lekker ding te blijven. Minstens zoveel als Doutzen en Kim. Misschien wel iets teveel. Botox heeft die jongen echt nog niet no- dig.

Het is grappig om te zien hoe lief Rutger tegen hem doet en hoe Thierry zijn versiertrucjes voor vrouwen op hem loslaat. Zonder resultaat ove- rigens, ga nog eens beweren dat homo's niet kieskeurig zijn. Koen is ook schattig, dat heeft hij gemeen met zijn 'zusje' Gigi. Koen en Gigi zijn geen lovers, ze hebben elkaar wederzijds als zusjes geadopteerd. Zusjes ja, geen broertjes, want Gigi is net zo gay als Koen en even schattig. Broertjes stompen elkaar tegen de schouder als teken van affectie, gaan samen vissen, voetballen, bierdrinken. Gigi en Koen drinken champag- ne, eten oesters bij wijze van ontbijt en lunch, maken zich niet onnodig vies en lopen alle feestjes af. Geen feestjes waar bier gedronken wordt, en alleen feestjes die ertoe doen. Net als Paris Hilton. Gigi is alleen een beetje minder mooi dan Koen, maar dat zie je vaak. Bij vriendinnen.

Niet lullen maar poetsen gaat volgens Powned over jonge rijke hardwerkende Rotterdammers. Kees Jan is er ook zo eentje. De enige man van het stel doorzetters die niet homo maar hetero is. En dan weet je het al. Zo’n praatjesmakende blaag. Maar wel pronken met de Ferrari van zijn vader. Kees Jan is zo’n haantje die de haantjes in andere mannen naar boven haalt. Je wilt hem overtroeven, een dikkere auto rijden dan hij, hem op het voetbalveld met een smerige tackle onderuit halen, hem in elkaar slaan als je hem in een stil straatje tegenkomt en er geen getui- gen zijn. Een ettertje dat je niet als broertje wilt, en al helemaal niet als zusje.

Met Kees Jan wil je de strijd aan, met Koen en Gigi ga je chillen zoals met vriendinnen. Moeiteloos ontwapenen ze Rutger, wat nog geen politi- cus gelukt is. Hij laat zich zelfs aanleunen dat ze hem Ruth noemen, alsof hij het derde zusje is. Als politici zich wat gayer zouden gedragen, hadden ze geen kind aan Rutger. En niet alleen politici. Een beetje gay durven zijn, dat zouden meer mannen moeten doen.

Zie ook:
Koen & Gigi | "Geluk zit echt niet in een broodje krab"  /  Koen en Gigi in eigen 'realityserie' ‼  /  Hoe weet ik of mijn vriend Gay is ?!  

bronnen: HoeMannenDenken.nl / YouTube.com


        
                             

vrijdag 1 januari 2016

Australië | "En ook in 2016 voeren LGBTI's campagne voor het Homohuwelijk"

Australië – LGBTI's – Homohuwelijk  →  Ook in 2016 blijven ze vanuit Australië campagne voeren voor het homohuwelijk. En meteen in het nieuwe jaar komt men met de wonder mooie video 'We Will' een kort film gemaakt door Laura Nagy met een simpele boodschap:

"Liefde tussen twee mensen, ongeacht hun gender, is prachtig en mooi en verdiend om gelijk te worden behandeld en erkend"  Met deze video hoopt men dat de Australische politici dit jaar wél kiezen voor het homohuwelijk. Vorig jaar voerden vooral veel heteroseksuelen actie voor het Australische homohuwelijk, maar ook homo's en lesbiennes staan natuurlijk te trappelen om elkaar het JA-woord te kunnen geven.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                               

GaySite.nl → Kennis Quiz | "Wat weet jij nog van het Homonieuws uit 2015" ?!

GaySite.nl – Kennis Quiz  →  Het jaar 2015 zit er nu echt op en 2016 is officieel begonnen. Natuurlijk, namens het hele GaySite.nl-team iedereen een fantastisch nieuw jaar gewenst ‼  Maar het afgelopen jaar kan niet afgesloten worden voordat nog één keer op nieuws- jaar 2015 wordt teruggeblikt. Wat weet jij nog van het homonieuws uit 2015 ?!

Er gebeurde weer heel veel in 2015 en GaySite.nl berichtte hier, voor het vijftiende jaar op rij, dagelijks over. Wat weet jij nog van al het be- langrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland dat je hier kon lezen ?!  Doe nu de GaySite.nl Nieuws Kennis Quiz 2015 en test je kennis en geheugen over het (gay)nieuws van 2015. 


bronnen: Gaysite.nl / YouTube.com – HoLeBi.info  (Video's)


     

      
                             

VS – Franco – Straight James / Gay James | "Het Gay-boek van James Franco"

USA - James Franco  →  Je zal wel denken: "Een gay-boek ?!  Hoe kan een boek nou gay zijn" ?!  Acteur James Franco schreef een boek genaamd Straight James / Gay James waarin hij zijn homoseksuele zelf interviewt.

Franco ken je uit films zoals Spider-man of Oz: The Great and powerful. Maar wat je waarschijnlijk niet weet, is dat hij mede door zijn studie Engels ook goed kan schrijven. Het boek is een roman met een bundel van gedichten waarin hij vertelt over zijn publieke en privé persona's. Onderwerpen zoals het leven van een acteur, seksualiteit en identiteit komen aan bod. In het boek houdt hij ook een interview met zijn homo- seksuele zelf en vraagt hij op de man af: "Ben je nou homo of wat" ?!

De 37-jarige acteur is een grote supporter van de LHBT-gemeenschap, mede door zijn rollen in films. Zo speelde hij in I Am Michael en Milk een gay activist en in Howl nam hij de rol van poëet Allan Ginsberg op zich. Franco speelt in de nieuwe film King Cobra Bryan Kocis, een por- noproducent die vermoord wordt.

"Straight James / Gay James" komt 1 januari 2016 uit ‼


bronnen: MetroNieuws.nl / Instagram.com


donderdag 31 december 2015

"GayNieuws" wenst iedereen een veilige jaarwisseling en een Gay·lukkig 2016

         

                                         

Engeland → New Year Honours | "Queen Elizabeth II eert LGBT-actievoerders"

Engeland – "New Year Honours"  →  Oudejaarsdag worden in de United Kingdom mensen geëerd die veel voor de samenleving hebben betekend: de New Year Honours, een soort van Brits equivalent van onze lintjesregen. Dit jaar eert de Queen ook LGBT-voorvechters: ene opsteker nadat de Britse vorstin in haar kerstrede de Commonwealth bejubelde, maar met geen woord repte over anti-homowet- ten in de meeste lidstaten.

Veel voormalig Britse koloniën hanteren nog altijd het Victoriaanse wetboek van strafrecht, terwijl het in het moederland inmiddels goed toeven is voor de roze medemens. Daar moest hij of zij ook in de UK lang op wachten, in vergelijking met andere West-Europese landen: pas in 1997, nadat Tony Blair premier was geworden, werden draconische anti-homowetten in de UK afgeschaft.

Koppels van hetzelfde geslacht kunnen nu trouwen in het hele land, met uitzondering van Noord-Ierland (terwijl ook Ierland wat dat betreft 'om' is, een katholiek land dat lange tijd niet bepaald homo-vriendelijk was). En steden als Londen en Manchester gelden tegenwoordig als hospots voor roze toeristen.

bronnen: Gay.blog.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com


        
                             

België - Mister Gay Vlaanderen | Word jij de nieuwe 'Mister Gay Vlaanderen' ?!

Nu 2015 op zijn laatste benen loopt, is het de tijd van het maken van nieuwe voornemens. En kan een voornemen dan het voornemen om de nieuwe Mister Gay Vlaanderen te worden nog unieker zijn ?! Als je iets wil betekenen voor de HoLeBi-gemeenschp lees dan zeker verder.

Sinds enkele maanden was er al de mogelijkheid om jezelf kandidaat te stellen voor de 4de editie van Mister Gay Vlaanderen. Een verkiezing waar de organisatoren uitgebreid op zoek gaan naar een LGBT-ambassadeur voor en van België.

Op zaterdag 23 januari zal men de 12 nieuwe kandidaten verkiezen tijdens een grootse MGV castingday, die zal plaatsvinden op het vakantie- domein Sunparks Kempense Meren in Mol.

Wil jij in de voetsporen treden van de regerende Mister Skelte Willems en België internationaal gaan vertegenwoordigen op de Mr. Gay World verkiezingen ?! Dan moet je snel zijn, want op dinsdag 5 januari 2016 worden de inschrijvingen definitief afgesloten.

Welke jonge mannen er kans zullen maken op de titel van Mister Gay Vlaanderen 2016, komen we pas te weten op donderdag 18 februari ... want dan worden de kersverse finalisten voorgesteld.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        
                                 

woensdag 30 december 2015

Oud & Nieuw – Honderd Jaar (Feest)Mode | "Kledingtrends Oudejaarsnacht" ‼

Oud & Nieuw vier je in stijl, samen met vrienden of tijdens een party waar alle remmen los gaan. Maar wat trek je aan en waar kan je echt niet meer mee aankomen ?! Deze video laat je de (feest)mode van de afgelopen honderd jaar zien. Weet je direct wat zó 2015, 2005, 1995, 1985, 1975 ... 1915 is ‼

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                           

Nijmegen – Rense | Voorzichtig optimisme bij eindejaarsetentje Transgenders

Transgenders in Nijmegen zijn redelijk optimistisch over de acceptatie van transgenders in de maatschappij. Een kleine dertig trans- genders waren in Nijmegen bij elkaar voor een eindejaarsetentje.

"Transgenders zijn in 2015 behoorlijk vaak op een positieve manier in het nieuws geweest en dat is goed voor de acceptatie", zegt de organi- sator van het etentje, Rense Havinga. "Maar we moeten nu ook niet doorschieten en denken dat we er al zijn. Er is nog steeds veel terrein te winnen op het gebied van acceptatie, maar ook in zaken zoals goede wetgeving en zorg voor transgenders".

Transgendernieuws in 2015

Er was veel transgendernieuws in 2015. Zo was er een transgender sportdag in Nijmegen.  Verder won transgendermodel Loiza Lamers uit Driel dit jaar Hollands Next Topmodel en er kwam een boek uit over 't verhaal van een voormalig wethouder van de gemeente Maasdriel die van sekse veranderde.

bronnen: OmroepGelderland.nl / YouTube.com                                                 

Interview | Tofik Dibi na zijn Coming-Out: "Ik ben nog nooit zo trots geweest"

Tofik Dibi zegt ongelooflijk veel reacties te hebben gekregen op zijn coming-out en zijn boek 'Djinn'. "Mensen vragen hoe mijn familie reageerde en of ik word uitgescholden op straat". 

Het voormalig GroenLinks-Kamerlid vertelt aan Viva dat hij ziet dat er nog steeds veel mensen bang zijn om toe te geven dat ze homo zijn.

Strijd
In zijn boek vertelt hij over zijn jeugd, zijn tijd in de Tweede Kamer en zijn homoseksualiteit. "Ik heb zo ongelooflijk veel reacties binnenge- kregen: van christelijke mannen en vrouwen die dezelfde strijd hebben meegemaakt", vertelt Tofik Dibi.

Trots
Het zijn volgens Tofik niet alleen Islamitische jongeren die met hetzelfde probleem worstelen als hij lang deed. Er zitten opvallend veel e-mails van autochtone jongeren uit grote steden bij: "Veel mensen denken dat het een probleem is dat niet meer speelt, maar dat is niet zo. Daarom is het zo goed dat mijn boek er is. Ik ben nog nooit zo trots geweest".

Onzeker
Tofik vertelt ook over zijn onzekerheid. "Ik ben nog nooit zelf op een man afgestapt. Dat durf ik niet", zegt hij. "Ik denk dat ik het prettiger vind als iemand naar mij toe komt, maar ik weet ook dat ik best afstandelijk kan overkomen. Misschien zit daarin een beetje onzekerheid. Het is ook helemaal nieuw voor mij om zomaar een man te versieren. Misschien wordt het makkelijker als ik het een paar keer heb geprobeerd".

Zie ook:
Tofik Dibi | "Een man versieren is nieuw voor mij"   /  Ex-politicus "Tofik Dibi" heeft moeite om een man te versieren 

bronnen: LindaNieuws.nl / YouTube.com                               

dinsdag 29 december 2015

België | "Mogelijk krijgt België ook HoLeBi- & Trans-vriendelijke rusthuizen" ‼

In Nederland bestaan er al enkele jaren homo, lesbisch en transgender vriendelijke rusthuizen waarbij men ook een label in het leven riep om deze HoLeBi vriendelijke senioren huizen aan te duiden. Onlangs kwam het nieuws dat er ook in België – in Brussel – mogelijk een HoLeBi vriendelijk rusthuis komt, en wie weet volgen er nadien nog meer steden.

Althans, dit alles, als het af hangt van Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets. Zij pleit voor een label voor HoLeBi- en Transgender-vriendelijke rusthuizen in België waarbij Brussel de eerste stad zou zijn met zo'n homo, lesbisch en transgender vriendelijk senio- ren huis.

Dat er nood is aan HoLeBi & Transgender vriendelijke rusthuizen ... blijkt uit het feit dat senioren met een niet heteroseksuele geaardheid terug de kast in gaan wanneer ze terecht komen in een rust- of verzorgingshuis uit angst te worden uitgesloten. En dat is jammer en zou niet mogen, want vele senioren van vandaag streden destijds mee voor alle gelijke rechten die HoLeBi's en Transgenders vandaag hebben verworven.

Zie ook:
Denemarken opent eerste rusthuis voor LGBT-senioren  /  Verpleeghuis in Amsterdam overweegt 'Roze woonunit'

bronnen: HoLeBi.info / BrusselNieuws.be                                 

Engeland – Elton & David | Sir Elton John pleit voor wereldwijd Homohuwelijk

Gay poplegende Elton John postte op Instagram een post waarin hij een pleidooi maakt voor het legaliseren van het homohuwelijk in heel de wereld.

De 68-jarige Elton John en zijn man David registreerde zich in 2005 als burgerlijk partnerschap en op 21 december vorig jaar trouwden zij, na dat het homohuwelijk werd gelegaliseerd in het Verenigd Koninkrijk.
                                                       
   
                                  
Elton John – die ook een uitgesproken homorechten activist is – schreef in de post: "Tien jaar geleden waren wij één van de eerste homostellen die een burgerlijk partnerschap registreerde in het Verenigd Koninkrijk. Een jaar geleden hebben wij onze levensbelofte vernieuwd door wettelijk met elkaar te trouwen. We zijn nu gelukkiger dan ooit en we willen onze fans en vrienden bedanken voor alle ondersteuning".

"We willen ook een licht laten schijnen op de minder bevoorrechte en ontwikkelde delen van de wereld waar de homoseksuelen gediscrimineerd worden. We beloven onze steun en zullen blijven helpen waar we kunnen".

bronnen: OUT.tv / Zie.nl / Instagram.com

  


Het interessantste LHBT-Nieuws van 2015 | Het 'Roze Jaaroverzicht' van 2015

Het was het jaar waarin homo's in alle 50 staten van de VS mochten trouwen. Het jaar waarin de Ieren voor het opengesteld huwelijk stemden, maar de Slovenen tegen. We leerden Caitlyn Jenner kennen, maar ook Kim Davis en Nederlandse homo's kregen het recht weer bloed te doneren, mits ze een jaar geen seks hebben gehad. Blik mee terug in dit roze overzicht van 2015.

Januari
  De coming-out van Austin en Aaron Rhodes gaat viral. Meer dan twintig miljoen mensen zagen de tranentrekkende video van de modellen- tweeling. Later in het jaar hadden ze een rolletje in Scream Queens, het Glee van 2015.

Februari
  De jongerensite van de EO Beam doet heel wat stof op waaien met een artikel over Thony, een jongen die homo was 'tot God ingreep'. En daar had de EO spijt van. Of toch niet
  De Nederlandse dragscene komt bij elkaar voor de eerste editie van Superball.

Maart
 Slecht nieuws voor fans van Looking. In maart wordt bekendgemaakt dat de serie geen derde seizoen krijgt. Kleine troost, er komt nog wel een afsluitende film.   

April
  De Raad van Europa neemt een resolutie aan waarin alle lidstaten worden opgeroepen transgenderdiscriminatie wettelijk aan te pakken. COC Nederland noemt het besluit 'baanbrekend'.
  In april volgen de berichten over Henk Krol elkaar in rap tempo op. De rechter moet bepalen of de oud-hoofdredacteur van de GayKrant subsidie moet terugbetalen. In juni wordt hij vrijgesproken: hij is niet zelf aansprakelijk voor de schuld van deGayKrant.

Mei
  De LHBT-acceptatie in Nederland voltooid ?! Nieuwe cijfers van het SCP laten een ander beeld zien: een derde van de Nederlanders ziet liever geen zoenende mannen. 
  Eind mei schreven de Ieren geschiedenis: als eerste land ter wereld kozen zij in een referendum vóór het openstellen van het huwelijk. Voor het ja-kamp kwamen maanden van campagne voeren tot een goed eind. Er stonden zelfs rijen op de luchthavens van mensen die terug naar Ierland vlogen om te stemmen. Toen de uitslag officieel bekend werd, barstte in de straten van Dublin een feest los dat nog tot in de kleine uurtjes doorging.

Juni
  Ongetwijfeld het hoogtepunt van het jaar als het om gelijke rechten gaat. Door een uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof was het in één klap in alle vijftig staten voor stellen van hetzelfde geslacht mogelijk om te trouwen. In de hele wereld werd uitzinning gereageerd. President Obama noemde het 'een enorme stap richting gelijkheid'. #LoveWins ging viral en het Witte Huis en menig Facebook-profielfoto kre- gen een regenboog-makeover. 
  Met een fantastische fotoshoot in Vanity Fair maakt de wereld kennis met Caitlyn Jenner. Ze zal de rest van het jaar het LHBT-nieuws blijven beheersen: haar opmerkingen over het opengesteld huwelijk en "transgenders die eruitzien als mannen in jurken" vallen niet bij iedereen in goede aarde. Ze biedt haar excuses aan.
  In Amsterdam worden voor de eerste keer de Rainbow Awards uitgereikt aan mensen en organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse homogemeenschap. Onder andere Karin Bloemen, Linda de Mol en Jeanine Hennis-Plasschaert vallen in de prijzen.

Juli
  Terwijl in Amsterdam de prideweek wordt geopend, vindt er bij de pride-parade in Jeruzalem een tragedie plaats. Zes mensen worden neergestoken door een strenggelovige man, die nota bene al eens eerder voor hetzelfde vergrijp is verooreeld. Er gaan duizenden mensen de straat op om tegen dit geweld te protesteren.
•  'Seksende homo's kunnen een spuitje krijgen.' Dat is de stigmatiserendekop die de Spits kiest bij een artikel over hepatitisvaccinaties.

Augustus
•  In Amsterdam wordt voor de twintigste keer de Gay Pride gehouden. Het bleef voor het eerst in jaren weer de hele dag droog tijdens de botenparade, wat resulteerde in 'de drukste Pride in jaren'. Niet iedereen kon genieten van dit succes. 
  In Amerika is weigerambtenaar Kim Davis een hot topic. Ze moet voor de rechter verschijnen en gaat vijf dagen de cel in. Later krijgt ze bezoek van de paus

September
  Politicus en docent Tom van den Nieuwenhuijzen wordt de nieuwe Mister Gay Netherlands.
  Een ontzettend onschuldig interview met een jong homostel op Goeree-Overflakkee stuit lezers op het gelovige eiland tegen de borst. De lo- kale krant Eilanden-Nieuws maakt het nog bonter: de hoofdredactie biedt haar verontschuldigingen aan.

Oktober
  De wereld stond begin oktober even op de kop. De Biebs werd tijdens een vakantie in Bora Bora poedeltjenaakt op de foto gezet. Terwijl we over elkaar struikelden om de NSFW-foto's te bekijken, reageerde de wereldster bij Ellen laconiek op het incident. 
  Hoera ‼ Homo's mogen bloed gaan doneren. Dat maakte minister Schippers eind oktober bekend. Maar er zat wel een flinke adder onder het gras: om te mogen doneren dienen homo's een jaar geen seks te hebben gehad ... COC Nederland noemde het besluit 'nauwelijks van prak- tisch belang'.
  Loiza wint Holland's Next Top Model. Na de audities kwam ze als transgender uit de kast: "Ik wil beoordeeld worden op wie ík ben, niet op mijn verhaal". Maar er was meer Top Model-nieuws dit jaar: het allerlaatste seizoen van America's Next Top Model werd gewonnen door de 'sexually fluid' Nyle DiMarco

November
  De vluchtelingencrisis leidde in het najaar tot veel naar LHBT-nieuws. Homo's in asielzoekerscentra in Nederland meldden dat zij werden bedreigd en geïntimideerd. In Gay&Night deed de 19-jarige Sarjon zijn verhaal. Amsterdam vangt LHBT-vluchtelingen apart op en in Alphen aan den Rijn gaat een groep van 10 LHBT's in hongerstaking.
•  In Drachten wordt de 25-jarige Bas geweigerd voor een stage, omdat hij een vriend heeft. 'Daar God dit uitleven van je seksuele geaard- heid nergens in zijn Woord goedkeurt', laat het agrarisch bedrijf A. Th. De Boer hem in een mailtje weten. Gelukkig ontvangt Bas daarna heel veel steun en aanbiedingen voor nieuwe stageplekken. 

December
  In Slovenië mag de bevolking zich uitspreken over een wet die het huwelijk openstelt voor iedereen. Helaas, twee derde van de bevolking stemt tegen en de wet wordt teruggedraaid.
  Karin Bloemen is de nieuwe Homomoeder. 'Ik zal de titel waardig dragen', laat ze weten.

bronnen: Gay.nl / YouTube.com


      

      
                                     

maandag 28 december 2015

Dragqueens zetten Australische 'Bondi Beach' op zijn kop met Kerst flash mob

Australië  –  De twee populaire Australische dragqueens Minnie Cooper en Penelope Tration kruipen voor een speciale Kerst flash mob in de huid van Kylie Minogue en Dannii Minogue. Deze clip doet je meteen verlangen naar nog enkele graden meer zodat we ook hier een Australische Kerstmis kunnen vieren.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com                                               

USA – Seattle | Amerikaanse 'Homo-psychiater' Robert Spitzer (83) overleden

VS  –  De Amerikaanse psychiater Robert Spitzer is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij was een controversieel onderzoeker van homo- seksualiteit. 

De psychiater stierf vrijdag in de stad Seattle door hartproblemen, meldden Amerikaanse kranten zondag.

In de jaren zeventig van de vorige eeuw baarde hij opzien omdat hij homoseksualiteit niet langer wilde zien als een psyschische stoornis. Hij zette zich in om de seksuele geaardheid uit de psychiatrie te halen. Tot dan leefde bij velen de opvatting dat homoseksualiteit kon worden 'genezen'.

Enkele tientallen jaren later kreeg hij echter veel kritiek met een omstreden studie waarin hij beweerde dat bijzonder goed gemotiveerde homo's toch hetero konden worden. Spitzer trok de studie later in.

Zie ook: 
bronnen: NU.nl / YouTube.com


        
                                 

VS - Virginia - 'Drew Inge' | Homoseksuele kapper aangevallen op KerstavondWij hopen dat jullie allemaal een fijne kerst hebben gehad, maar voor deze man lag dat helaas anders. De kerstavond van de Ameri- kaanse Drew Inge veranderde in een hel toen hij op gruwelijke wijze werd aangevallen en vastgehouden – in zijn eigen huis.

Het slachtoffer, dat kapper is van beroep, plaatste een foto op Instagram van de verwondingen die hij aan de aanval overhield. "Ik snap niet waarom, maar ik ben aangevallen, geslagen, vastgehouden en gestoken met een metaal object", schrijft hij onder de foto.

De homoseksuele kapper werd vastgehouden in zijn eigen badkamer. De aanvaller sloeg in op zijn kaak terwijl hij hem uitmaakte voor 'faggot'. Toen Drew Inge zich probeerde te verschuilen achter het douchegordijn, brak de dader de stang van het gordijn in tweeën en stak het gebro- ken eind in het oog van het slachtoffer. Daarnaast braken zijn vingers toen de dader de deur dichtsmeet tijdens een ontsnappingspoging.

Uiteindelijk lukte het om van de dader te ontsnappen en schakelde Inge de politie in. De aanvaller is inmiddels gearresteerd.

Ondanks alles, blijft Inge positief. "Ik zal een tijdje niet kunnen werken en ik weet niet hoe lang het gaat duren voordat mijn vingers genezen zijn, maar ik zal weer haar gaan knippen. Ik laat me door niets of niemand stoppen".

bronnen: OUT.tv / Instagram.com


I had to delete the story due to legal reasons, I'm being advised that it may not be good to even post photos. I'm mad because I don't see anything wrong with being open and honest about what happened. It's makes no sense to me why, but needless to say I was attacked, beaten, held against my will, stabbed in the face with a metal object and am now recovering. I won't be able to work as one of the injuries I sustained was my fingers I use to cut hair being crushed. Im having dental work to have teeth that were stomped out of my face fixed. Sorry I can't put details on here. But I'm keeping this here as a reminder of the strength I have, the passion for life, and the miracle that I am alive. When you keep things private and don't say anything, you give those things power over you, and I don't like that. I will be out of work for a while, and I don't know the extent of damage done to my fingers but I will be back to do hair in a few weeks hopefully, and I won't let anything stop me. I'm so overwhelmed with the love I have felt, and I honestly can't believe the way I am perceived by my friends and family. I'm including the link to a donation page to help with my medical bills and other expenses in my bio!! Thank you all for the support and love, you're amazing. ❤❤️❤️
Een foto die is geplaatst door Robert Drew Inge ✂ (@hairbydrewinge) op


zondag 27 december 2015

COC Nederland | "True Colors op 24 januari 2016 in Paradiso te Amsterdam" ‼

Zondag 24 januari 2016 organiseert COC Nederland haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, dat drie jaar geleden in een nieuw jasje werd gestoken: True Colors. Het is een benefietgebeuren in Paradiso: "Een crowd funding event om geld te vergaren voor het Bob Angelo Fonds, dat in 2013 werd opgericht".

Ieder jaar wordt de Bob Angelo Penning uitgereikt aan een persoon of instantie die veel heeft betekend voor de roze medemens. Bob Angelo was de schuilnaam van Niek Engelschman, oprichter van het COC, in een tijd dat homoseksualiteit in ons land nog verboden was. Doel van het fonds is initiatieven te ondersteunen die bijdragen aan de LHBT-emancipatie. Groot of klein: van wandelclub tot party, van sportvereniging tot bedrijfsnetwerk. Al dan niet geldschietende (roze) organisaties en verenigingen hebben voorrang. 

Tickets zijn te bestellen via:  True Colors Website
bronnen: Gay.blog.nl / COC.nl / YouTube.com


        
                             

België · Onderzoek | Helft van 'Belgische Homo- en Bi-mannen' is alleenstaand

De helft van de mannen die seks hebben met mannen (MSM) in België, is alleenstaand. Dat blijkt uit de European MSM Internet Survey (EMIS) bij 180.000 MSM in Europa. 3.982 MSM in België vulden de online enquête in. 59% deed dit na een oproep op datingsite Planet- Romeo (GayRomeo).

EMIS werd georganiseerd in 38 Europese landen, in 25 talen. Dr. Wim Vanden Berghe van het Prins Leopold Instituut voor Tropische Geneeskun- de (ITG) en Thomas Ronti van het Observatoire du sida et des sexualités onderzochten de gegevens voor Vlaanderen en België.

De cijfers brengen interessante gegevens naar voren. Zo blijkt (seks)gedrag en zelfbenoeming niet een op een overeen te komen. Vertrouwen vooral Vlamingen hun huisarts en is de helft van de homo- en biseksuele mannen single. Velen wonen ook alleen. Echt happy zijn die singles niet. Kennis over Hiv-status en condoomgebruik kan beter. Er wordt veel drugs gebruikt, maar een meerderheid raakte nooit (hard)drugs aan. 

Profiel van de respondenten
76% van de Belgische respondenten heeft de Belgische nationaliteit. 14% van de Vlaamse respondenten zijn niet in België geboren. In Brussel is 43% van de MSM niet in België geboren. 15% van de Belgische MSM koos een andere taal dan Frans of Nederlands (7% Engels, 2% Duits, 6% andere taal). In Brussel koos 28% een andere taal dan Nederlands of Frans. 13% van de Brusselse MSM koos Nederlands. In Vlaanderen koos 15% een andere taal dan Nederlands.

35% van de Vlaamse homo- en biseksuele mannen woont alleen. In Brussel is dat 47%. 30% woont samen met een mannelijke partner, 4,6% met een vrouwelijke partner. 4% woont samen met kinderen. 21% van de Vlaamse MSM woont bij de ouders. De gemiddelde leeftijd van de respondenten was 35 jaar.

79% van de Belgische MSM valt enkel op mannen. 85% benoemt zich als homo. 3% voelt zich zowel tot mannen als tot vrouwen aangetrokken, en nog eens 17% voelt zich 'vooral tot mannen' aangetrokken. 9,5% benoemt zich als biseksueel 94% van de MSM had het afgelopen jaar effec- tief seks met een man. 8% had seks met een vrouw. 54% van de Belgische MSM heeft nooit seks gehad met een vrouw.

Seks en relaties
De helft van de Belgische homo's en biseksuele mannen is single. 46% heeft een relatie met een (of meerdere) man(nen). 4,5% heeft een rela- tie met een vrouw.

6% had het voorbije jaar geen seks met een andere man. 36% van de Belgische MSM had slechts één vaste (seks)partner. 24% houdt er twee of meer vaste sekspartners op na. 75% van de Belgische MSM had één of meer losse partners. 26% had meer dan 10 partners in het voorbije jaar.

Hoe wijdverspreid is sekswerk ?! 9% van de Vlaamse MSM werd betaald voor seks met een man in het voorbije jaar. In Brussel was dat 13%. 4,7% van de Vlaamse MSM betaalde voor seks met een man in het voorbije jaar.

Hiv en andere soa
19% van de Belgische MSM is nog nooit getest op Hiv. In Vlaanderen loopt dit cijfer op tot 23%. 73% ontving een negatieve testuitslag voor Hiv, 10,4% bleek Hiv-positief. 21% van hen werd laat gediagnostiseerd.

De meeste Belgische MSM die zich lieten testen voor hiv, deden dat in het voorbije jaar. Maar bij 23% van de Belgische MSM die zich ooit had laten testen, was de laatste Hiv–test langer dan een jaar geleden.

Er zijn sterke regionale verschillen in de plaats waar de Belgische MSM zich laten testen. Driekwart van de Vlaamse respondenten gaat voor een Hiv-testen naar de huisarts, in Brussel geldt dat voor 50% van de respondenten. Opmerkelijk: een zeer kleine maar betekenisvolle minderheid van 50 mannen of 1,7% laat zich testen op Hiv door een bloeddonatie bij een bloedbank.

58% van de Belgische MSM liet zich nakijken op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa), voor 69% van hen gebeurde dit in het voorbije jaar.

Tevredenheid over seks
68% van de Belgische MSM verklaart dat hij tevreden is met zijn seksleven. Bijna een derde van de mannen gaf aan in zekere mate ontevreden te zijn met zijn seksleven. Zij konden meerdere redenen voor hun ontevredenheid selecteren. Het gemis van een vaste relatie (51%) werd door hen vaak genoemd, maar ook problemen in de vaste relatie (16%) maken ongelukkig. Ontevredenheid is er verder ook omdat men niet genoeg seks heeft (48%) of meer sekspartners wil (27%).

17% klaagt over erectieproblemen, 10% over een laag libido. 33% is ontevreden met zijn seksleven uit angst Hiv of een andere soa op te lopen 39% voelt zich niet zo zelfzeker op seksueel vlak.

Condoomgebruik
64% had een vaste (seks)partner, met wie men in 97% van de gevallen ook neukte. 47% van de Belgische MSM gebruikt nooit condooms met de vaste partner(s), 26% gebruikt ze regelmatig. 11% weet niet of zijn vaste partner(s) dezelfde Hiv-status als hemzelf.

Bijna de helft (48%) van de Belgische MSM had een tot vijf losse partners in het voorbije jaar waarmee hij anale seks had. 22% had meer dan tien losse partners anale seks.

4,7% van de Belgische MSM gebruikt nooit condooms met de losse partners, 59% gebruikt ze regelmatig.

Tabak, alcohol en andere drugs
13% van de Belgische MSM maakt zich zorgen over zijn alcoholgebruik. 42% van de Belgische MSM gebruikte in de afgelopen vier weken tabak, 28% gebruikte poppers, 12,5% Viagra. Vlaamse homo's gebruiken vaker Viagra en poppers, maar roken minder dan Brusselaars of Walen. 41% van de Belgische MSM heeft nooit poppers gebruikt, 75% nooit Viagra.

Er wordt veel geëxperimenteerd met drugs, maar de groep van regelmatige gebruikers is relatief klein. 48% van de Belgische MSM gebruikte ooit cocaïne, 47% ooit XTC, 34% ooit GHB en 10% ooit mephedrone. Maar slechts 12% gebruikte cocaïne in de voorbije 4 weken, 11% XTC, 6% GHB en 1% mephedrone.

Het druggebruik ligt hoger bij de mannen die verklaarden dat ze Hiv hebben. 23% van de Belgische MSM met Hiv gebruikte cocaïne in de voor- bije 4 weken, 25% XTC, 25% GHB en 6% mephedrone.

Slechts 8,5% van de Belgische MSM heeft nooit cannabis gebruikt.

Als we alcohol, tabak en poppers buiten beschouwing laten, heeft de meerderheid van de Belgische MSM nooit geëxperimenteerd met andere drugs: 52% probeerde nooit cocaïne of XTC (53%). 90% heeft nooit geëxperimenteerd met mephedrone, 65% probeerde nooit GHB.

Met dank aan Mark Sergeant van Sensoa voor de cijfers. In de komende nummers van ZiZo-Magazine zal hij dieper ingaan op EMIS.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Sensoa.be / YouTube.com