zaterdag 29 juli 2017

Amsterdam | Rik van de Westelaken ontspant op het 'Roze' Milkshake Festival

Amsterdam - Milkshake Festival  –  Presentator Rik van de Westelaken is met een aantal goede vrienden en z'n partner op het homo- vriendelijke Milkshake Festival in Amsterdam.

Hoe laat ging vanochtend de wekker ?!
"Niet, ik sliep lekker uit ‼  Er zijn heel de week bouwvakkers aan het werk rondom mijn huis, dus dan kun je maar beter om zeven uur je bed uitko- men. Maar op zaterdag werken ze niet".

Er zijn enorm veel festivals. Waarom kies je voor Milkshake ?!
"Het is niet zomaar een feestje is. Het gaat echt over diversiteit en gelijkheid voor iedereen. Dat is heel belangrijk in deze tijd" ‼ 

Gaat er flink gedronken worden ?!
"Ik drink zeker wel een biertje - maar heb geen zin om heel de zondag met een kater op bed te liggen - hoor ‼  Als je vrije dagen zo spaarzaam zijn dan wil je ze goed besteden".

Wat was je laatste echte vakantie ?!
"Ik ben recentelijk drie weken naar Japan geweest. Dat was een prachtige reis ‼  In zo'n ver land kan ik me helemaal anoniem wanen - daar kom je nauwelijks Nederlanders tegen. Dat is af en toe wel fijn".

Aan het strand liggen of op pad gaan ?!
"Vroeger kon ik echt enorm goed gewoon twee weken op het strand liggen en niets doen. Maar tegenwoordig ga ik er liever op uit". 

Moet je niet uitrusten dan ?!
"Jawel. Maar gek genoeg is nieuwe ervaringen opdoen voor mij juist dé manier om juist helemaal te ontspannen".  

Zie ook:
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com  AD.nl
                                              
                                                  

Amsterdam - 'Pride Walk' | Megastoet van de Westerkerk naar het Vondelpark

Amsterdam – 'Pride Walk'  →  Duizenden mensen hebben zaterdag in Amsterdam meegelopen in de Pride Walk – een demonstratieve optocht waarmee de jaarlijkse (Gay) Pride Amsterdam (nog onofficieel) is afgetrapt.

De deelnemers – van jong tot oud – liepen in een grote stoet van 't Homomonument bij de Westertoren via het Leidseplein naar het Amsterdamse Vondelpark.
                                 
                              
                                                  
Met de optocht werd vooral aandacht gevraagd voor LHBTI's in de 76 landen waar "Homoseksualiteit" nog steeds niet is geaccepteerd en zelfs strafbaar is.

Om 13:00 uur werd in het Vondelpark het officiële startsein voor Pride Amsterdam gegeven ‼  Tot en met 6 augustus staat Amsterdam bol van de feestjes en de activiteiten.
                                              
                                           
                                                  
Zie ook:

Extra:
Jouw 'Pride' Agenda | "Hier moet je de komende weken zijn"  /  Amsterdam kleurt Roze | "De Gay Pride begint en dit is er te doen"  

bronnen: VrijeTijdAmsterdam.nl / Facebook.com – FunX.nl / YouTube.com                                                    

vrijdag 28 juli 2017

TV – Gordon gaat Trouwen | Trouwprogramma ronselt op 'Grindr en Facebook'

Televisie – Gordon  →  In november is het zover: Gordon gaat Trouwen op TV. Er worden nog steeds kandidaten gezocht, zo blijkt uit opgedoken berichten van redacteuren die naar deelnemers zoeken op Gay dating-apps en Facebook.
                                            
                                     
Zie ook:


        
                     

Gay militie TQILA | "Homoseksuele Koerden strijden tegen Islamitische Staat"

Syrië  –  Gay militie 'TQILA'  →  We zijn ondertussen allemaal bekend met de gruweldaden van de barbaren van 'Islamitische Staat' ‼ De horror-video's en -foto's van homo's die van 'torenflats worden afgegooid' hebben we voorbij zien komen. Binnen de filosofie van deze terreurgroep is homoseksualiteit te bestraffen met de dood. Maar nu trekt een "speciale Koerdische eenheid" ten strijden – niet alleen voor hun land, maar ook om hun geaardheid.

'The Queer Insurrection and Liberation Army', zoals ze zichzelf noemen, zijn een groep homoseksuele Koerden die zich hebben aangesloten bij het Koerdische leger om te gaan strijden tegen Islamitische Staat. Hun geaardheid komt hierbij nadrukkelijk naar voren binnen de brigadecultuur, want alleen homo's maken deel uit van deze groep.  Het Koerdische leger was bij voorbaat al uniek in hun acceptatie naar diversiteit, zo waren er al hele vrouwenbrigades actief binnen deze strijdkrachten.
                                      
                                           
                                                         
Dat deze groep nu meestrijdt op de 'Syrische en Irakese slagvelden', zorgt niet alleen voor een nummerieke meevaller, maar ook een mentale mee- valler. IS strijders waren nooit bang voor de dood omdat als zij zouden sterven, naar de hemel zouden gaan als een martelaar en als een held. Maar als deze zelfde terroristen om het leven komen door toedoen van een vrouw, of zoals nu een homo, dan wordt dat gezien als een schande.


bronnen: OUT.tv / Facebook.com  Gay.nl / Twitter.comm – IRPGF
                                               
                                           

donderdag 27 juli 2017

Nederlandse Spoorwegen | "De NS gaat reizigers Genderneutraal aanspreken"

Nederlandse Spoorwegen - 'Beste Reizigers'  →  De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan hun reizigers bij de invoering van de nieuwe dienstregeling Genderneutraal aanspreken met "Beste Reizigers"De NS laten dus de aanspreektitel "Dames en Heren" achterwege.

De tekst, die te horen is bij de 24.000 automatische omroepberichten, wordt bij de invoering van de nieuwe dienstregeling op 10 december aange- past. Ook de machinisten, conducteurs en omroepers op de treinen en in de stations krijgen de instructie om de reizigers van dan af genderneutraal aan te spreken.

"Een kleine wijziging, maar tegelijkertijd is het toch ook heel logisch om onze reizigers aan te spreken met wat ze voor ons zijn ?! ... namelijk beste reizigers", aldus NS-baas Roger van Boxtel.  "Onze mensen op de trein willen graag dat iedereen zich welkom voelt. In persoonlijke gesprekken is het natuurlijk aan de conducteur zelf hoe hij zijn of haar gastvrijheid invult. Iedere reiziger is ons even lief".

De Nederlandse Spoorwegen volgen hiermee in de voetsporen van de stad 'Amsterdam' en de 'Londense Metro' die eerder al lieten weten dat ze genderneutraal gaan communiceren met hun inwoners en reizigers.

In een reactie aan GayLive.be laat NMBS-woordvoerder Bart Crols weten dat er momenteel geen plannen zijn om in België het Nederlandse voor- beeld te volgen.

bronnen: GayLive.be / Twitter.com – NS Online
                                        
                                         

VS - 'Trump' | "Transgenders zijn niet meer welkom in het Amerikaanse leger"

Amerika  Transgenders  →  In overleg met de legerleiding en militaire deskundigen heeft President Donald Trump besloten om geen Transgenders toe te laten in het Amerikaanse leger.

Vorig jaar was het 'Pentagon' in Washington juist begonnen met het toelaten, dit toen nog onder leiding van President Barack Obama.

"Ons leger moet gericht zijn op beslissende en overweldigende overwinningen – en kan niet worden geremd door de enorme medische kosten en de ontwrichting die transgenders in het leger met zich mee zouden brengen. Dank U", aldus President Trump op Twitter.
                                                        
        
                                         
Het Amerikaanse leger telt ongeveer 550.000 militairen onder wie naar schatting 15.500 transgenders.

bronnen: GayOkay.nl / NOS.nl / Telegraaf.nl / YouTube.com / Facebook.com – Youri Lentjes                                            

woensdag 26 juli 2017

Nederland – HOP's | "Het onbegrepen einde van de Homo–ontmoetingsplaats"

Steeds meer Homo-ontmoetingsplaatsen (HOP's) worden gesloten. Omwille van de openbare orde, zo beweren gemeenten, maar het lijkt erop dat gevoelens van afkeer een grote rol spelen ‼  Wat is nu eigenlijk het probleem ?!  "Het ergste wat een heteroman er kan overkomen, is dat hij sjans krijgt".

"Hier was de ingang, tegenover de aardgaslocatie. Op goeie dagen stond de Tienmaatsweg vol auto's" ‼, zegt Hans Scheffer. Het bos rond de plas 'De Moere' bij Grolloo in Drenthe was een van de beste Homo-ontmoetingsplaatsen in de buurt, totdat burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente 'Aa en Hunze' het gebied twee jaar geleden sloot voor wat hij "sekstoerisme" noemde. Op de plek waar ze het bos in gingen, staat nu een metalen hek.

Hans is een slanke, bijna magere man met een poloshirt, een spijkerbroek en Mephisto-schoenen. 66, gepensioneerd boekhouder, en HOP-bezoeker. Hans woont alleen, in Overschild, bij Slochteren. Hij kent alle HOP's in Groningen en Drenthe. Met zijn blauwe "Volkswagen Up" rijdt hij 25.000 kilo- meter per jaar, vooral recreatief. Soms voor een praatje, soms voor meer. Geen toestanden, meestal gewoon even met de hand.

We gaan langs het hek het bos in. Van de brede zandweg af, een smaller pad op, door dichter groen. "Hier liepen we", zegt Hans. Het was rondjes lopen, observeren. Er tijd in steken. Iedereen bekijken, aftasten: "Waarom is die hier" ?!  Gezinnen met kinderen vallen af en mensen met honden ook ‼  Maar die daar: "Doet die gewoon een plasje, of is hij meer van plan" ?!  Op zoek naar seks, in een bos met mannen die hetzelfde willen. Op jacht. Het is spannend ‼
bronnen: HPdeTijd.nl / Facebook.com – HPdeTijd.nl                                                                          

Amsterdam | "Man mishandeld bij 'Homo-ontmoetingsplaats' De Oeverlanden"

Amsterdam – Geweld  →  Een man is naar nu blijkt op 12 juni mishandeld bij de Homo-ontmoetingsplaats in het park De Oeverlanden in Amsterdam Nieuw-West.

Het incident vond plaats op de parkeerplaats in het recreatiegebied aan de Oude Haagseweg.

Het slachtoffer raakte daar aan 't einde van de avond in gesprek met een groepje van zo'n 'acht jongens' tussen de 15 en 18 jaar op scooters. Het gesprek liep uit op een woordenwisseling, waarna een van de jongens het slachtoffer hard sloeg.
                                     
                                           
Na de klap sloegen de jongens op de vlucht en lieten ze het slachtoffer gewond achter ‼  Een getuige bleek de mishandeling te hebben gezien ... en schoot de man te hulp. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij aan de klap een gebroken kaak had overgehouden.

De politie wil graag in contact komen met de getuige die het slachtoffer heeft geholpen ‼  Ook andere mensen die iets hebben gezien worden opge- roepen zich te melden.

Zie ook:  

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com – Parool.nl / Facebook.com – AT5.nl                                              

dinsdag 25 juli 2017

Italië - Tropea – Ophef | Honden en Homo's verboden in dit Italiaanse pension

Italië →  Flinke ophef in de populaire badplaats 'Tropea', in het zuiden van Italië. Een pension heeft afgelopen week een Homostel uit Napels geweigerd, omdat "Honden en Homo's" verboden zijn.

Op Facebook zijn WhatsApp-berichten te zien, waarin staat dat de eigenaar van het pension Casa Vacanze Ciufo het koppel niet in zijn pension wil hebben. Hij accepteert in zijn verblijf geen honden en homo's. Op internet wordt het voorval vergeleken met de "Geen Honden of Joden"-tekens van Nazi-Duitsland.

Boycot
De heren deden een melding bij "Booking.com". Die hebben het pension inmiddels van hun website verwijderd. Bovendien hebben veel vakantie– gangers hun vakantie bij Casa Vacanze Ciufo geannuleerd. Gabriele Piazzoni, hoofd van de LHBT-vereniging ArciGay veroordeelde het voorval en roept LHBT's op vakantieadressen met zulk beleid te boycotten.


bronnen: Winq.nl / HLN.be – Het Laatste Nieuws / Facebook.com – Massimo Arcangeli                                                

Den Haag | "Tot cel en werkstraffen veroordeeld na beroving Homoseksuelen"

Den Haag – Rechtbank  →  Minstens 'drie homoseksuele slachtoffers' werden in november door een groep 'Westlandse jongeren' via datingsites naar Naaldwijk gelokt waar ze werden mishandeld en beroofd. Aan de merendeels minderjarige en Westlandse berovers werden maandag door de Haagse rechtbank straffen opgelegd.

De straffen variëren ‼  Sommige daders krijgen een half jaar jeugddetentie – waarvan de helft voorwaardelijk tot zeventien maanden cel. Een paar kregen er werkstraffen bij tot 150 uur. Er was hen ook lidmaatschap van een criminele organisatie ten laste gelegd ... maar de rechtbank heeft hen daarvan vrijgesproken.
                                             

                                    
De behandeling van de zaak diende enkele weken geleden achter gesloten deuren - vanwege de minderjarigheid van de meeste verdachten. Er wer- den toen onvoorwaardelijke straffen geëist van 2,5 maand jeugddetentie tot 2,5 jaar celstraf.
       
Vaker
Het OM denkt dat de groep jongeren vaker toesloeg, maar beperkte zich op de dagvaarding tot drie incidenten in november vorig jaar. De via homo- dating websites als Bull Chat gelokte slachtoffers, werden in Naaldwijk opgewacht door meerdere gemaskerde daders. Slachtoffers werden geslagen met een pistool bedreigd en beroofd van geld en spullen als mobieltjes ‼  Een van de slachtoffers moest zelfs toezien hoe de daders er met zijn auto vandoor gingen.
                                          
                             
                                                 
De groep werd december vorig jaar opgerold door een 70-koppige politiemacht. De politie pakte toen een 15-jarige en een 16-jarige jongen op, drie jongens van 17 en een Naaldwijker van 19. De laagste straf is voor de destijds 15-jarige dader, de hoogste straf voor de meerderjarige Naaldwijker.

Een aantal daders moeten ook diverse behandel- en begeleidingstrajecten ondergaan van de rechtbank.
                          
Zie ook:

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – WOS.nl / Facebook.com – AD.nl / YouTube.com – OmroepWest.nl

                                                                 
                               
                                               

maandag 24 juli 2017

Roze Maandag | Sorry - Ik ben er ff nii ... ben naar de Roze Maandag in Tilburg

                                           
Roze Maandag 2017 – Welkom op de Roze Kermis in Tilburg – Roze Maandag 2017 – Welkom op de Roze Kermis in Kruikenstad !!                                        

Engeland | "Drie keer raden op welk lied Koningin Elizabeth het liefst danst" !!

Engeland  →  Er is een heerlijke anekdote opgedoken over de Britse Koningin 'Elizabeth'.  Inmiddels is ze 91 jaar, dus dansen doet ze niet meer zo vaak. Maar áls het er van komt …

Het verhaal over het favoriete danslied van de Britse koningin stamt uit 2008, maar duikt plotseling weer op in diverse media. Dus dansen wij vro- lijk met haar mee ‼

De keuze van koningin Elizabeth ligt voor de hand. Volgens de Britse Radio-DJ en TV-presentator Chris Evans woonde een kennis van hem ooit een sjiek diner bij op Windsor Castle, gevolgd door een discofeest.
                                        

                                                          
Toen gebeurde het: ABBA's Dancinq Queen werd opgezet en de Britse Queen zij verrukt: "Ik probeer altijd te dansen als ik dit liedje hoor. Want ik ben de koningin, en ik ben dol op dansen".

Daarna zette ze haar beste beentje voor op de dansvloer terwijl omstanders elkaar aanstootten: "Kijk, daar hebben we de Dancinq Queen" ‼

Zie ook:  

Bronnen: Winq.nl / NewNowNext.com / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com                                                 

zondag 23 juli 2017

Tilburg | Ook morgen gaat 'Roze Maandag' van start met de 'Roze Karavaan' ‼

Tilburgse Kermis - 'Roze Maandag' 2017  →  Morgen - Maandag 24 juli 2017 - overspoelen vele duizenden open-minded feestvierders de Tilburgse kermis tijdens Roze Maandag.  Roze Maandag – die natuurlijk in het teken staat van liefde en gelijkheid – gaat van start met de 'Roze Karavaan' ‼  Lopen jij en je vrienden ook mee ?!

Roze Karavaan
Het hoogtepunt tijdens Roze Maandag is de Roze Karavaan. Met de karavaan trekt iedereen gezamenlijk door de binnenstad en de kermis in een roze bonte stoet. Dit jaar is het verzamelpunt op het Burgemeester Stekelenburgplein – aan de achterzijde van het station – om 12.00 uur. Kermis- wethouder Erik de Ridder en voorzitter Stichting Roze Maandag Rona van der Heijden heten iedereen hier van harte welkom. 

Om 12.45 vertrekt de karavaan richting de Stadhuisstraat, via de Stationsstraat, de Nieuwlandstraat naar de Heuvelstraat.  Vervolgens vertrekt de karavaan verder naar de Paleisring, langs Kermis FM op het Piusplein, de Heuvelring op en eindigend op de Korte Heuvel. Langs de route en in de karavaan zelf zullen er verschillende speciale momenten te zien zijn qua entertainment. Veel roze, glitter, drags, entertainment, ballonnen, enz. De Roze Karavaan wordt groots en valt enorm op dit jaar ‼

De Roze Karavaan is er voor iedereen. Maar dan ook echt iedereen. Ben jij jong, oud, gay, straight, man, vrouw, getint, blank ?! ... het maakt niets uit, want jij bent welkom ‼

Alles op een rijtje
De Roze Karavaan  
Datum:        Maandag 24 juli 2017 
Tijd:            12.00 – 14.30 uur
Startpunt:    Station Tilburg
Toegang:      Gratis ‼

Wil je weten wie van jouw vrienden ook van de partij zijn bij de Roze Karavaan 2017 of wil je gewoon 
op de hoogte blijven ... houd dan met name Facebook.com → 'Roze Karavaan' 2017 in de gaten 

Zie ook:
Tilburgse Kermis ‼ → Tilburg.com  /  Roze Maandag 2017 → Website  /  Roze Maandag → Facebook  /  Roze Maandag → Twitter

Update I:       Zondag 23 juli 2017
Persbericht | "24 Juli 2017 – Tilburg – Roze Maandag 2017"  /  Roze Maandag 2017 | "Een boodschap met een feestje" ‼  
24 juli 2017 | "Roze Maandag op de Tilburgse Kermis"  /  Roze Maandag | Amstel Bierhal - Roze Karavaan – De Artiesten

Update II:      Maandag 24 juli 2017
Glitter, glamour en ... veel drank | "Het is 'Roze Maandag' in Tilburg"   Roze Maandag | "Een boodschap met een feestje"
•   GayNieuws.blogspot.nl → "Roze Maandag" 2017 | "Sorry – Ik ben er ff nii ... ben naar de Roze Maandag in Tilburg" ‼  

bronnen: RozeMaandag.nl / Facebook.com – Frans Versteden → Tilburg.com