maandag 25 maart 2013

Homofobe Priester krijgt preekverbod


Een homofobe Oostenrijkse priester heeft een preekverbod opgelegd gekregen door het eigen bisdom. Daarnaast heeft de kerkleiding besloten de katholieke priester met vervroegd pensioen te sturen. Priester Karl Tropper uit het Oostenrijkse Steiermark was al enkele malen gewaarschuwd, nadat hij diverse bevolkingsgroepen had beledigd.

Moslims maar ook homoseksuelen werden regelmatig door hem weggezet als minderwaardig. De afgelopen weken liet hij zich weer enkele malen negatief uit over homo's waardoor het bisdom waar de kerk van Tropper onder valt, geen andere mogelijkheid zag dan hem het zwijgen op te leggen.

In een interview zei de priester onlangs dat homo's gestoorde wezens zijn die een ziekte onder de leden hebben. Ook noemde hij homo's in zijn wekelijkse preken in zijn eigen kerk regelmatig perverselingen. De priester mag voorlopig niet meer preken vanaf zijn eigen kansel. Daarnaast gaat hij vanaf augustus van dit jaar met vervroegd pensioen.

"De komende weken zal een andere priester het werk van Tropper overnemen. Wat er daarna gebeurt is nog niet duidelijk. Maar het bisdom heeft gemeend dat de komende paastijd niet mag worden verstoord door de in opspraak geraakte geestelijke", aldus een woordvoerder van het bisdom Graz-Seckau.

bron: GaySite.nl