donderdag 28 maart 2013

Henk Krol vroeg als Kamerlid subsidies aan voor project GayKrant

50Plus-leider Henk Krol uit Eindhoven heeft als lid van de Tweede Kamer subsidies aangevraagd bij het ministerie van Onderwijs voor een 'online ontmoetingsplek van homoseksuele jongeren'. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdag.

Een door Krol ondertekende aanvraag tot subsidievaststelling, in handen van het AD, werd op 19 november 2012 ingediend. Volgens de krant deed het Kamerlid dat als voorzitter van de Stichting Vrienden van de Gaykrant.

Krol trad vorige maand terug als voorzitter van de stichting, na onthullingen dat hij zijn nevenfuncties niet had gemeld. Het Kamerlid beweer- de dat hij 'vergeten' was dat hij die nevenfuncties nog had.

Subsidie toegekend
De aangevraagde subsidie van ruim 200.000 euro werd toegekend en grotendeels via voorschotten uitgekeerd. 8000 euro aan onkosten werd niet vergoed, omdat die 'niet aantoonbaar' waren gemaakt.

bronnen: Omroep Brabant / Algemeen Dagblad
   

Henk Krol kreeg 200.000 euro subsidie

Henk Krol heeft als lid van de Tweede Kamer subsidie aangevraagd bij het Ministerie van OCW voor de website 18min.eu. Volgens het Algemeen Dagblad heeft de huidige voorman van 50Plus op 19 november 2012 persoonlijk de aanvraag ingediend als voorzitter van de Stichting Vrienden van de Gay Krant.

De subsidie van ruim 200.000 euro werd toegekend en is inmiddels via voorschotten grotendeels uitgekeerd. Krol is vorige maand teruggetreden als voorzitter van de stichting na onthullingen dat hij zijn nevenfuncties niet had gemeld. Het Kamerlid beweerde dat hij 'vergeten' was dat hij ze nog had.

De bijna twee ton subsidie van het ministerie was voor de website 18min.eu, een website die uiteindelijk niet erg populair bleek. Naar verluidt waren slechts een paar honderd homojongeren actief op de site. Voor 2015 was nog eens anderhalve ton subsidie in het vooruitzicht gesteld, maar omdat de site deel uit maakt van de failliete boedel van de Gay Krant is de subsidie stopgezet.

De site 18min.eu werd in 2007 opgezet om homojongeren tot 18 jaar een veilige ontmoetingsplek te bieden. Bezoekers konden een profiel aan- maken en chatten met leeftijdgenoten. Inmiddels is de site 'wegens omstandigheden' niet meer bereikbaar.

Henk Krol liet onlangs in het Eindhovens Dagblad weten dat hij bereid is om 'naar vermogen' bij te dragen aan de vereffening van de schulden die ontstonden nadat zijn bedrijvenimperium medio maart failliet werd verklaard. De schuldenlast kan volgens de curator oplopen tot een half miljoen euro.

bron: GaySite.nl / Algemeen Dagblad