vrijdag 29 maart 2013

Tongende Homo's en Lesbo's op cover TIME


Amerika schrijft geschiedenis. Barack Obama heeft zich de afgelopen tijd hard gemaakt om het huwelijk voor '2 mensen van hetzelfde geslacht' legaal te maken; TIME helpt hem vandaag een handje.

Het tijdschrift maakt vandaag een sterk statement door twee covers te laten verschijnen: een mannenkoppel en een vrouwenkoppel vastgelegd tijdens een tongzoen.

TIME schrijft in het bijbehorende artikel op haar site dat Amerika tijdens het hevige debat over het homohuwelijk al geschiedenis heeft geschre- ven, nog voor het hof een uitspraak heeft gedaan …

Het hof beslist daar namelijk vandaag over de legalisering van het homohuwelijk.

Correspondent Guus Valk legt vandaag in NRC Handelsblad uit waarom het Hooggerechtshof mogelijk een historische uitspraak zal doen:

"Een nieuw 'Roe vs Wade' hangt in de lucht in Washington. Deze uitspraak van het Hooggerechtshof uit 1973 geldt als de grootste juridische doorbraak in de Amerikaanse geschiedenis: het Hof legaliseerde abortus. 40 jaar later kan het Hooggerechtshof opnieuw geschiedenis schrijven, nu over het homohuwelijk".

"Twee wetten die de rechten van homo's beperken, schiet het Hof mogelijk af. Na gisteren is de kans daarop duidelijk toegenomen".

Het magazine LINDA merkt vandaag terecht op dat zij eerder waren met een tongende Thijs & Tygo op hun jaarlijkse L’HOMO. Maar wij zijn dan ook Nederland.

bron: Relatie.blog.nl