donderdag 28 maart 2013

België – Veroordeling | "Bevestiging in beroep van aanzetten tot Homohaat" ‼

De rechtbank heeft het beroep verworpen dat één van de veroordeelden van een geval van homofobe agressie had aangespannen. Het vonnis dat in 2011 werd uitgesproken blijft dus van kracht.

In de nacht van 21 op 22 februari 2009 liepen de heren C. en F. na afloop van een feestje hand in hand in de Boulevard de la Sauvenière op
weg naar hun auto. Niet ver daar vandaan, parkeerden vijf jongemannen hun wagen aan de kant, stapten uit en begonnen de slachtoffers te beledigen. Eén van de mannen viel de slachtoffers aan, daarbij aangemoedigd door zijn kameraden.

De man die de slachtoffers aanviel, werd veroordeeld tot 150 uren werkstraf (of 10 maanden vervangende gevangenisstraf) voor slagen en verwondingen met verzwarende omstandigheid en belediging.

Opmerkelijk is dat drie van zijn kameraden werden veroordeeld voor het aanzetten tot haat (de vierde was minderjarig op het moment van
de feiten) aangezien ze de dader aangezet hebben tot geweld vanwege de seksuele geaardheid van de slachtoffers. Hiervoor werden zij ver- oordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf met uitstel en een boete van 275 euro (zonder uitstel).

bron: GayLive.be