donderdag 28 maart 2013

Rusland - Artem Kalinin | "Organisator van 'Gay Pride Rusland' aangevallen" ‼

De organisator van de Gay Pride in Syktyvkar, de hoofdstad van de Russische republiek Komi, is in elkaar geslagen nadat hij voor de camera van een plaatselijk televisiestation het verbod op de Pride veroordeelde.

Organisator Artem Kalinin gaf een televisie interview nadat eerder deze week de burgemeester het houden van een parade in de binnenstad had verboden. Een neonazi, die eveneens geïnterviewd zou worden, kon de argumenten van Kalinin blijkbaar niet aanhoren en ging met hem op de vuist. De cameraman bleef het incident filmen en zag dat de homoactivist enkele wonden aan het gezicht overhield aan de vechtpartij.

De burgemeester van Syktyvkar liet maandag weten dat een parade door het centrum niet is toegestaan. "Ik kan geen vergunning verlenen voor de Pride op 31 maart omdat evenementen waarbij het promoten van homoseksualiteit centraal staat verboden is", aldus de stadsbestuur- der in een verklaring.

Nikolai Alekseev, homoactivist en organisator van de Pride in Moskou, laat weten geschokt te zijn door het verbod en de aanval op zijn collega-activist. Alekseev is vooral boos op de plaatselijke autoriteiten. Van de aanval is namelijk aangifte gedaan maar de politie heeft tot op heden nog niets ondernomen. "Homoseksuelen zijn blijkbaar door de Russische overheid vogelvrij verklaard en dat voorspelt niet veel goeds voor onze toekomst", aldus Alekseev.

bron: GaySite.nl