zaterdag 30 maart 2013

Homo's vinden songfestivallied Anouk niets


Tweederde van de Nederlandse homo's is niet te spreken over de Nederlandse inzending voor het Songfestival dit jaar. Dit blijkt uit een enquête onder bezoekers van Gay.nl, de grootste homowebsite van Nederland.

Een derde van de 5000 deelnemers aan het onderzoek vinden het nummer Birds ronduit slecht. Nog een derde is maar matig enthousiast over het liedje. Maar 1 op de 8 homoseksuele stemmers vindt het lied geweldig.

Birds is de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö. Er is al veel over te doen geweest. Zo heeft producer Tore al over het nummer gezegd dat het te goed is om het liedjesfestijn te winnen. Tegen een Zweedse krant zei hij te verwachten dat Anouk niet ver komt met Birds.

De zangeres brengt Birds op 14 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Ze neemt het namens Nederland op tegen onder meer Denemarken, België, Rusland, Ierland en de Oekraïne. Op 16 mei is de tweede halve finale met onder meer Israël, Griekenland, Finland, Noorwegen, Roemenië en Zwitserland. De finale volgt op 18 mei.

bronnen: Algemeen Dagblad / Gay.nl