zaterdag 30 maart 2013

België → Mechelen-Brussel | "Aartsbisschop André Léonard weer in opspraak"


De Belgische aartsbisschop André-Joseph Léonard heeft deze week opnieuw ophef veroorzaakt met enkele opmerkelijke uitspraken over homo's. De geestelijke zei in een interview met de krant Le Soir dat "homoseksuelen celibatair moeten blijven en leven in ont- houding".

De Belgische homo-organisatie 'Wel Jong Niet Hetero' reageert boos op de opmerkingen van de aartsbisschop. "Alsof homoseksualiteit alleen met seks te maken heeft", zegt Michiel Vanackere van 'Wel Jong Niet Hetero'. "Hiermee bevestigt Léonard het vooroordeel dat HoLeBi's er een promiscue seksleven op nahouden. Zo plaatst hij de hele HoLeBi-gemeenschap wéér in een slecht daglicht".

Léonard spreekt zich in het interview met Le Soir ook uit tegen het homohuwelijk. Hij heeft er geen probleem mee dat twee mannen of vrouwen beslissen samen te leven. "Dat is hun zaak", zegt hij. Als ze echter zekerheid willen op het fiscale vlak of voor een erfenis "zijn er andere for- mules dan het huwelijk".

Het is overigens niet de eerste keer dat Léonard in opspraak raakt. In 2007 liet hij in een interview al weten dat homoseksualiteit "een niet goed ontwikkelde vorm van menselijke seksualiteit" is. Ook zou homoseksualiteit 'niet logisch' en 'abnormaal' zijn. "HoLeBi's kennen een pro- bleem in hun normale psychologische ontwikkeling en dat maakt hen abnormaal", aldus de bisschop zes jaar geleden.

bronnen: GaySite.nl / Le Soir