donderdag 28 maart 2013

Turkije – EHRM | "Recep Tayyip Erdogan stapt naar Europees Hof om Yunus" ‼

De Turkse premier Erdogan stapt naar het Europees hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Hij wil zo afdwingen dat het 9-jarige jongetje Yunus wordt herenigd met zijn biologische ouders.

Volgens de Turkse krant Sabah is de Turkse regering van plan om meer rechtszaken over uit huis geplaatste kinderen te beginnen. Verder wil Erdogan meer islamitische, Turkse gezinnen aansporen om pleegkinderen te nemen.

In Turkije ontstond de afgelopen tijd veel ophef over Yunus, die al jaren bij lesbische pleegouders in Den Haag woont. Hij werd bij zijn biolo- gische moeder weggehaald omdat hij volgens Jeugdzorg werd mishandeld. Om het jongetje terug te krijgen vroeg de Turkse moeder Erdogan om steun. Vanwege alle ophef is Yunus met zijn pleeggezin ondergedoken.

Vorige week bracht de Turkse premier een bezoek aan Nederland. Hij pleitte voor ministerieel overleg met premier Rutte, maar die wees dat af. "Dit is geen zaak voor ministers", aldus Rutte.

bron: GayKrant.nl
    

Turkse premier onderneemt gerechtelijke stappen om Yunus bij Lesbisch Koppel weg te halen

De Turkse premier Erdogan gaat een stap verder in de strijd om de 9-jarige jongen Yunus te herenigen met zijn biologische ouders en stapt naar het Europees hof voor de Rechten van den Mens (EHRM).

Yunus werd 8 jaar geleden bij een Nederlands lesbisch koppel geplaatst nadat hij mishandeld werd door zijn biologische ouders. De biologische ouders, die momenteel opnieuw in Turkije wonen, willen nu de jongen terug bij hen in hun thuisland. Zowel de jongen als zijn pleegouders leven momenteel ondergedoken.

In Turkije is er al enkele weken lang heisa over het feit dat Turkse kinderen door niet moslim en/of holebiseksuele gezinnen opgevangen worden.

Ook aan ons land heeft de Turkse premier de vraag gericht om niet langer Turkse kinderen te plaatsen bij niet-moslim gezinnen of HoLeBi- seksuele koppels.

bron: GayLive.be
     

Turkse premier Erdogan naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens om Yunus

Turkse media melden donderdag dat premier Erdogan naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gaat om af te dwingen dat het Turks-Nederlandse pleegkind Yunus wordt herenigd met zijn biologische ouders in Turkije.

Recep Tayyip Erdogan had vorige week tijdens een bezoek aan ons land al bij premier Rutte aangedrongen op overleg over de kwestie Yunus, maar Mark Rutte weigerde dit.

Als het Europese Hof besluit dat Yunus inderdaad terug moet naar zijn biologische ouders verwacht de Turkse media een storm aan rechtszaken. Overigens heeft Erdogan tevens aangekondigd dat hij zich zal inzetten om meer islamitische, Turkse gezinnen aan te sporen om pleegkinderen te nemen.

bron: GaySite.nl