zaterdag 26 januari 2013

Excuses Facebook voor verwijderen Homofoto ‼

Facebook heeft zich deze week verontschuldigd bij een gebruiker omdat ze hem onterecht hadden beschuldigd van het plaatsen van een 'aanstootgevende foto'. Op de afbeelding is een homopaar te zien dat op punt staat in het huwelijk te treden. Het populaire sociale netwerk blokkeerde tevens de pagina van de man. 

Murray Lipp heeft een pagina op Facebook met de titel 'Gay Marriage USA'. Op zijn pagina plaatst hij regelmatig nieuwtjes over dit onderwerp, soms vergezeld van een foto. Volgens Lipp is het al vaker gebeurd dat een foto van zijn pagina werd verwijderd met de mededeling dat de foto aanstootgevend zou zijn. Het was echter de eerste keer dat hem ook de toegang tot Facebook werd ontzegd.     

Nadat er eerder deze week een bericht in een Britse krant verscheen over het voorval heeft Facebook direct actie ondernomen. De foto is teruggeplaatst en de pagina is weer vrijgegeven. Murray Lipp heeft een bericht ontvangen met de verontschuldigingen. "De inhoud van de foto is niet tegen onze richtlijnen en is dus abusievelijk verwijderd. Onze medewerkers krijgen duizenden foto's per dag onder ogen en maken wel eens een fout. Onze verontschuldigingen", aldus de mail van Facebook.

bron: GaySite.nl