dinsdag 22 januari 2013

Wie wordt OUT·TV persoon van het jaar ?!


Sinds afgelopen week kunnen OUT·TV-kijkers stemmen op hun persoon van het jaar. Ieder jaar organiseert lifestyle televisiezender OUT·TV een verkiezing in Nederland en Vlaanderen voor dé persoon die zich het afgelopen jaar op een positieve of opvallende manier gemanifesteerd heeft.  Stemmen kan via:  www.out.tv

Nederland
Onder de Nederlandse genomineerden dit jaar zijn The Voice-winnares Leona Philippo, Boer Willem (Boer Zoekt Vrouw) en Pia Dijkstra van D66. Deze laatste diende samen met haar collega Gerard Schouw een wetsvoorstel in tegen weigerambtenaren. Hiervoor is nu een meerderheid in de Tweede Kamer.

Vlaanderen
De Vlaamse OUT·TV-kijkers kunnen kiezen tussen onder meer Elio de Bolle, Sven Pichal en Carl Hoefkens. Voetballer Hoefkens werkte mee aan een sexy fotoshoot van gaymagazine Inch en opende hiermee de discussie omtrent sporters en homoseksualiteit.

Nieuw dit jaar is een internationale ronde waarin OUT·TV op zoek is naar iemand die wereldwijd in het nieuws is geweest. Genomineerden zijn onder meer de Zweedse Eurovision winnares Loreen en Canadees Shane Bitney Crone. Opvallend is de postume nominatie voor de Zuidafrikaanse Shile die afgelopen november vermoord werd vanwege haar geaardheid.

Winnaars worden 1 februari bekend gemaakt in het OUT·TV News.

bron: KamKrant.nl