zaterdag 26 januari 2013

Harry Derksen nieuwe voorzitter COC Haaglanden


COC Haaglanden heeft een nieuwe voorzitter. De leden van de vereniging hebben donderdagavond 24 januari Harry Derksen gekozen tot nieuwe voorzitter van het bestuur. Derksen is werkzaam bij een organisatie die toezicht houdt op woningcorporaties. De COC-leden namen afscheid van Wim Rueck, die de afgelopen jaren COC Haaglanden heeft geleid. Onder zijn voorzitterschap vonden in Den Haag de Roze Zaterdag, de ILGA-Europe conferentie en The Hague Pride plaats.

De nieuwe voorzitter wil leden meer betrekken bij de vereniging, onder meer door een laagdrempelig dagcafé. Hij wil de regiogemeen- ten 'doordringen van het belang van het COC voor hun inwoners'. Er werd ook een nieuw bestuurslid gekozen. Marieke de Wit heeft een communicatieachtergrond en gaat werken aan de zichtbaarheid van het COC: 'Wij organiseren hier zo veel leuke en interessante activiteiten voor heel Haaglanden'.

'Ik ga ervoor zorgen dat iedereen weet wat wij hier doen en welke belangrijke rol wij spelen als het gaat om maatschappelijk werk en voor- lichting op scholen.' Er wordt nog gezocht naar een nieuwe penningmeester. COC Haaglanden werkt voor de LHBT-doelgroep in de negen gemeenten van het Stadsgewest Haaglanden (Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer).

bron: Gay.blog.nl