dinsdag 15 januari 2013

'You Are Good' Armbandje tegen Pesten


'You Are Good' is een initiatief van Marije Kat (29) en Lindy Robles (25) om pesten uit de taboesfeer te halen en bespreekbaar te maken. Zij willen op een positieve manier awareness voor het probleem creëren door het op de markt brengen van armbandjes met daarop de tekst You are good. Met het dragen van de bandjes kan iedereen, jong en oud, een statement maken tegen pesten.

Vanmiddag, maandag 14 januari, werd op het IJburg College in Amsterdam het eerste You Are Good armbandje uitgereikt aan Marinus van den Berg, die deze ontvangst nam namens de ouders van Tim Ribberink. Die ondersteunen het initiatief, maar willen uit de publiciteit blijven.

Impact
Naar aanleiding van de dood van Tim Ribberink zijn de twee vriendinnen in gesprek geraakt over pesten. Zij hebben hier allebei ook mee te maken gehad en dus weten ze als geen ander wat voor impact dit op je leven kan hebben, zelfs nog op latere leeftijd. De dames besloten om hier wat aan te doen. Ze kozen voor armbandjes omdat dit gedragen kan worden door jong en oud, man en vrouw.

Marinus van den Berg, woordvoerder van de ouders van Tim Ribberink, nam het eerste bandje in ontvangst en sprak daarbij de volgende woorden: "Namens de ouders van Tim mag ik dit polsbandje met de tekst You Are Good in ontvangst nemen. Zij danken Lindy en Marije voor dit initiatief. De ouders zouden het het ergst vinden als Tim zou worden vergeten. Het noemen van de naam doet pijn en doet goed. Het niet noemen, het doodzwijgen, doet nog veel meer pijn. Dit groene bandje leggen zij thuis bij de foto van Tim. Ik zelf zal haar dragen als een herinnering en ondersteuning aan alle initiatieven om gepest worden en gepest zijn bespreekbaar te maken en het tij te keren."

Daarnaast maakte Marinus van den Berg ook bekend dat op maandag 29 januari er een bezoek van staatssecretaris Dekker zal plaatsvinden aan de ouders van Tim Ribberink. "De voorbije maanden hebben duidelijk gemaakt dat er naast emotie-aandacht ook beleidsaandacht moet komen. Er is meer kennis en kunde nodig. De ervaringen van hen die gepest zijn en die zelf gepest hebben verdienen goed gehoord te worden."



Steun van winkelketens en bekende Nederlanders
Dat zij niet alleen staan in hun project blijkt ook uit de reacties van de winkelketens die meteen bereid waren om aan dit project mee te werken. In een hele korte tijd hebben Marije en Lindy het voor elkaar gekregen om bij de directies van een aantal grote winkelketens om de tafel te zitten. Gelukkig steunden zij het initiatief onmiddellijk. Vanaf vandaag zijn de bandjes te koop in 900 winkels van Zeeman, vanHaren, Kijkshop en Lucardi en via de website www.youaregood.nl. Een deel van de opbrengst gaat naar de Kindertelefoon en Sensoor.

Daarnaast hebben een aantal bekende Nederlanders hun steun betuigd aan dit project door mee te werken aan een filmpje waarin ze allemaal een bandje dragen en 'You Are Good' zeggen. Onder anderen Fajah Lourens, Jörgen Raymann, Saar Koningsberger, Sanne Kraaijkamp, Fabienne de Vries, Mariska van Kolck, Gaby Blaaser hebben hieraan meegewerkt.

De You Are Good bandjes zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij 900 vestigingen van de Zeeman, vanHaren, Kijkshop en Lucardi en via de website www.youaregood.nl. De prijs is 2 euro per stuk.

Bekijk ook de 'NOS Op 3' video van de uitreiking van het eerste armbandje aan Marinus van den Berg op het IJburg College:  KLIK HIER

bronnen: YouAreGood.nl / NOS.nl / YouTube.com