dinsdag 15 januari 2013

Homomannen met een kinderwens


Stichting 'Meer dan Gewenst' organiseert op 2 februari in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam een informatiemiddag over de mogelijkheden van ouderschap voor homomannen. Dagvoorzitter is Mirella van Markus, voormalig presentatrice van het programma Goedemorgen Nederland.

"Invulling geven aan een kinderwens is voor homo's een stuk gecompliceerder dan voor hetero's. Het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes gaat in dit geval niet automatisch op. Toch zien we tegenwoordig steeds vaker dat ook homo-mannen kinderen krijgen, kijk naar Paul de Leeuw en Peter van der Vorst. Maar welke mogelijkheden zijn er dan? En hoe pak je het dan vervolgens aan?

"Op deze vragen en veel meer krijg je antwoord tijdens de themamiddag over 'homo en een kinderwens", aldus Marc Faber, bestuurslid van 'Meer dan Gewenst' en zelf vader van een tweeling.

Gedurende de informatiemiddag komen een aantal homo-vaders aan het woord die ieder op een eigen manier invulling hebben gegeven aan hun kinderwens (adoptie, co-ouderschap, draagmoederschap en pleegzorg).

Een notaris en een advocaat vertellen over de juridische aspecten die komen kijken bij de verschillende vormen van homo-ouderschap. Ook zijn er twee onderzoekers van de UvA aanwezig, Henny Bos en Loes van Gelderen. Zij geven een overzicht van onderzoeken die zijn gedaan naar homoseksuele mannen en hun kinderen.

De UvA start momenteel in samenwerking met universiteiten in Engeland en Frankrijk met een nieuwe onderzoek. Het grootste onderzoek ter wereld naar kinderen die opgroeien bij twee vaders. Voor dit onderzoek zijn de onderzoekers nog op zoek naar homoseksuele mannen met een kinderwens. Geïnteresseerden die aan dit onderzoek willen deelnemen kunnen contact opnemen met Loes van Gelderen. Stuur een mailtje naar: L.vanGelderen@uva.nl.

Stichting 'Meer dan Gewenst' zet zich in voor homoseksuele en lesbische ouders en wensouders. Zij organiseert o.a. bijeenkomsten voor wensouders, maar ook kinderspeeldagen voor kinderen met roze ouder(s). De stichting biedt op haar website naast veel informatie en links ook de mogelijkheid voor wensouders of ouders om oproepen te plaatsen, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een mogelijke co-ouder of donor.

Voor meer informatie:  www.meerdangewenst.nl  en/of  klik hier

bron: GaySite.nl