dinsdag 15 januari 2013

COC Amsterdam lanceert nieuwe voorlichting


Veel docenten worstelen met het thema homoseksualiteit in de klas. Nu seksuele diversiteit verplicht in het onderwijsprogramma is opgenomen in zowel het basis- als het voortgezetonderwijs, vragen zij zich af op welke manier zij dit het best bespreekbaar kunnen maken. COC Amsterdam heeft daarvoor een modern lespakket ontwikkeld.

De methodiek van COC Amsterdam bestaat uit een DVD met 9 korte films, een docentenhandleiding en materiaal voor leerlingen. Films zijn aantrekkelijk voor jongeren en het maakt het onderwerp laagdrempelig. In samenwerking met jeugdfilmspecialisten heeft COC Amsterdam daarom deze films geselecteerd die zoveel mogelijk aansluiten bij de dagelijkse realiteit van jongeren. Deze films worden ondersteund met materiaal voor docenten en leerlingen. Het programma biedt tevens voldoende ruimte voor docenten om het aan te passen naar de eigen situatie. 

Naast de nieuwe methodiek van COC Amsterdam komen ook andere aanbieders van voorlichting en methodieken aan het woord. In een workshop met docenten en voorlichters worden ervaringen hiermee besproken. COC Amsterdam heeft reeds decennia lang ervaring opgedaan met voorlichting over lesbo’s, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) in het onderwijs en voor andere groepen.

Met ruim 55 voorlichters en ruim 500 voorlichtingen per schooljaar is zij ook de grootste aanbieder van Nederland. Hoewel discriminatie in wetten en regels mede door de inzet van het COC de laatste jaren flink is afgenomen, laat de acceptatie van LHBT's in de maatschappij nog veel te wensen over. COC Amsterdam is daarom trots op deze nieuwe methodiek en hoopt hiermee een volgende stap te maken naar een meer tolerantere samenleving.

bron: GayKrant.nl