zondag 13 januari 2013

Rechter: "Niets mis met Homo-ouders"


Het hoogste gerechtshof van Italië heeft vrijdag besloten dat kinderen die opgroeien bij ouders van het zelfde geslacht niets te kort komen. Homostellen kunnen volgens de rechter even goed kinderen opvoeden als heterostellen. De rechter baseerde zijn oordeel op een groot aantal adviezen die hij had ingewonnen bij deskundigen.

De rechtszaak was aangespannen door een man die de voogdij had verloren over zijn dochtertje. Na de scheiding ging zijn ex-vrouw samen wonen met haar vriendin en gezamenlijk voeden zij het kind op. Hier maakte de man bezwaar tegen en spande een rechtszaak aan tegen zijn vrouw om zo te voorkomen dat het kind op zou groeien bij een homostel. "De veronderstelling dat een kind dat opgroeit bij homo-ouders een minder goede opvoeding krijgt is ongegrond", aldus de rechter.

Diverse vooraanstaande politici, waaronder Mario Monti en Silvio Berlusconi, hebben zich onlangs positief uitgelaten over het homohuwelijk zodat homo-organisaties nieuwe hoop hebben dat de openstelling van het huwelijk misschien dit jaar al een feit kan zijn.

bron: GaySite.nl