donderdag 17 januari 2013

Voorwaardelijke straf Dreigtweeter


Een 29-jarige Dordtenaar die vorig jaar werd aangehouden wegens het verspreiden van dreigementen tegenover homoseksuelen via Twitter, is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur.

De strafreis is milder dan het Openbaar Ministerie destijds had geëist. De betwiste psychologische toestand van de man gaven de rechter, de officier van justitie en het OM de doorslag om deze 'straf' te eisen en daar niet tegen in beroep te gaan.

De officier van justitie gaf aan dat de uitlatingen van de man op Twitter hebben bijgedragen aan een klimaat van discriminatie. Daarnaast was de officier van mening dat de moderne maatschappij dit soort gedrag (gebaseerd op seksuele diversiteit) niet meer tolereert. 

De 'dreigtweeter' werd eind juli 2012 aangehouden nadat hij op Twitter dreigingen had geuit tegenover homo's. Ook dreigde de man met vuurwerk naar boten te gaan gooien tijdens de Gay (Canal) Parade, de jaarlijks drukbezochte botentocht van de Amsterdam Gay Pride.

bronnen: GayKrant.nl / Stashpress.nl