zaterdag 13 april 2013

Yunus | Gesprek tussen Turken en Jeugdzorg


                          
Rotterdam zal een informatiebijeenkomst organiseren voor de Turkse gemeenschap over de werkwijze van Bureau Jeugdzorg. Aan- leiding is de ophef rond de zaak van het 9-jarige Turkse jongetje Yunus dat wordt grootgebracht door 'n lesbisch stel uit Den Haag.

Het college van burgemeester en wethouders liet donderdag weten dat de informatieavond deze maand nog wordt gehouden. Daar zal naast Bureau Jeugdzorg zelf onder meer de Raad voor de Kinderbescherming aanwezig zijn.

Tijdens de bijeenkomst wil het Rotterdamse stadsbestuur uitleggen hoe het jeugdzorgsysteem werkt en hoe pleegouders worden geworven en geselecteerd. Ook wordt besproken hoe de samenwerking en betrokkenheid tussen jeugdhulporganisaties en de Turkse gemeenschap kan wor- den versterkt. Daarmee wil het college voorkomen dat leden van de Turkse gemeenschap de hulpverlening gaan mijden.

In Turkije onstond de afgelopen tijd veel ophef over Yunus, die al jaren bij lesbische pleegouders in Den Haag woont. Hij werd bij zijn biolo- gische moeder weggehaald omdat hij volgens Jeugdzorg werd mishandeld. Om het jongetje terug te krijgen vroeg de Turkse moeder premier Erdogan om steun.

bron: GayKrant.nl