donderdag 11 april 2013

Regenboogvlag verbrand in Amsterdam


                      
In Amsterdam is woensdag op klaarlichte dag door nog onbekende daders een regenboogvlag in brand gestoken. De bewoonster van een huis aan het Zwanenplein in Amsterdam-Noord was woensdag de gehele dag niet in het huis aanwezig maar bij thuiskomst bleek er van de vlag niet veel meer over dan wat verkoolde resten.

Tegen AT5 zegt de vrouw erg ontdaan te zijn van het incident en spreekt van discriminatie. Van de daders ontbreekt tot op heden elk spoor.
De regenboogvlag hing aan de gevel vanwege het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin. Het COC had opgeroepen als vorm van protest de regenboogvlag half stok te hangen.

Nadat Job Cohen het goede voorbeeld had gegeven door de regenboogvlag zondag op te hangen bij het oudste homocafé van A'dam, 't Mandje op de Zeedijk, volgde een dag later vele burgers door ook de vlag aan hun gevel half stok te hangen. Naast de vele honderden gevels van particulieren hing de 'homotrots' maandag ook op het Amsterdamse stadhuis en de Amsterdamse stadsdeelkantoren.

bronnen: GaySite.nl / AT5.nl