vrijdag 12 april 2013

Belastingaanslagen weggemoffeld bij Gay Krant


                            
Bij de Gay Krant werden belastingaanslagen 'weggemoffeld'. Er is daarom een grote belastingachterstand ontstaan waardoor de ver- lieslijdende Gay Krant nog sneller op het faillissement is afgestevend. Curator Louis Deterink schrijft dat vrijdag in zijn eerste verslag over de teloorgang van het blad en de zaken van Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS).

In het verslag staat ook dat een medewerker van de Gay Krant voor ongeveer 4000 euro heeft gefraudeerd. De fraude werd ontdekt in augustus 2012. "Tegelijk werd in een la een aantal ongeopende blauwe enveloppen gevonden", zei een medewerkster van de curator vrijdag.

Vermoedelijk gaat het om aanslagen die in 2012 zijn ontvangen. Het bedrijf van Krol heeft aangifte tegen de verdachte administratrice gedaan. De curator laat in het midden of Henk Krol voor augustus vorig jaar had moeten en kunnen weten van de fraude en belastingaanslagen.

Het bedrijf van Krol heeft na de ontdekking van de fraude ingegrepen, zegt advocaat Sander Schouten, die voor Krol als woordvoerder in de faillissementszaak optreedt. Een accountant heeft namens Krol afspraken gemaakt met de Belastingdienst. Die konden echter niet worden nagekomen omdat de Gay Krant toen al krap bij kas zat.

De curator bevestigt dat Henk Krol tot het allerlaatste moment aan het roer stond bij de Gay Krant en de eveneens failliet verklaarde webshop Gay-Tel. Hij heeft de faillissementen zelf aangevraagd.

De Belastingdienst heeft nog geen vordering ingediend. De curator kan de hoogte van de belastingschuld nog niet inschatten. Andere schuld- eisers claimen tot dusver in totaal bijna 4 ton.

Drie mediapartijen die verdergaan met de Gay Krant en de website hebben in totaal 26.500 euro betaald voor de activiteiten zoals de domein- namen, handelsnamen, adverteerders, uitgeefrechten en abonnees.

bron: De Volkskrant
    

Belastingaanslagen weggemoffeld bij Gay Krant, rol Henk Krol onduidelijk

Bij de Gay Krant werden belastingaanslagen 'weggemoffeld'. Daardoor ontstond een grote belastingachterstand, waardoor het ver- lieslijdende blad nog sneller op een faillissement afstevende. Dat schrijft curator Louis Deterink vrijdag in zijn eerste verslag over de teloorgang van het blad.

In het verslag staat ook dat een medewerker van de Gay Krant voor ongeveer 4000 euro heeft gefraudeerd. Die fraude werd ontdekt in augustus 2012. "Tegelijk werd in een lade een aantal ongeopende blauwe enveloppen gevonden", legde een medewerkster van de curator vrijdag uit.

Vermoedelijk gaat het om aanslagen die in 2012 zijn ontvangen. Tegen de verdachte medewerkster is aangifte gedaan.

Henk Krol
De curator laat in het midden of oprichter Henk Krol eerder had moeten en kunnen weten van de fraude en belastingaanslagen. Het bedrijf van Krol heeft na de ontdekking van de fraude ingegrepen, zegt advocaat Sander Schouten, die voor Krol als woordvoerder in de faillissementszaak optreedt.

Een accountant heeft namens Krol afspraken gemaakt met de Belastingdienst. Die konden echter niet worden nagekomen omdat de Gay Krant toen al krap bij kas zat.

Hoogte schuld nog niet in te schatten
De curator bevestigt dat de Eindhovenaar tot het allerlaatste moment aan het roer stond bij de Gay Krant en de eveneens failliet verklaarde webshop Gay-Tel. Hij heeft de faillissementen zelf aangevraagd.

De Belastingdienst heeft nog geen vordering ingediend. De curator kan de hoogte van de belastingschuld nog niet inschatten. Andere schuld- eisers claimen tot dusver in totaal bijna vier ton.


bron: Omroep Brabant