dinsdag 9 april 2013

De Gay Krant maakt een doorstart


De Gay Krant maakt een doorstart. Drie mediapartijen gaan het blad weer uitgeven en de internetsite krijgt een drastische update. GK.nl heet binnenkort Winq.nl.

Homoglossy Winq, Internet bedrijf Gay Group en televisie-zender OUTtv zochten al langer naar manieren om samen te werken. Ze vonden het bovendien jammer dat de Gay Krant dreigde te verdwijnen.

De drie partijen maken graag een groot succes van de krant. Ze zoeken alleen nog een nieuwe hoofdredacteur. Edwin Reinerie, de uitgever van Winq liet weten dat de Gay Krant van tabloid naar opiniemagazine verandert.

Het blad zal serieuze verhalen over homoseksuele mannen en vrouwen bevatten. De nieuwe eigenaren gaan met het personeel van Gay Krant in gesprek. "Voor sommige redacteuren is er werk maar niet voor allemaal", kondigde Reinerie aan. De activiteiten verhuizen waarschijnlijk van Best naar Amsterdam.

Abonnees hoeven zich geen zorgen te maken. Bestaande abonnees kunnen het blad tot het einde van hun abonnementsperiode gewoon op de mat verwachten. De nieuwe eigenaren hopen dat het nieuwe nummer eind juli verschijnt.

bron: RTL Boulevard


Doorstart Gay Krant: van tabloid naar opiniemagazine

De Gay Krant maakt een doorstart. Drie mediapartijen gaan het blad weer uitgeven en de internetsite beheren. Bestaande abonnees krijgen het blad in ieder geval tot het eind van hun abonnementsperiode. Een medewerkster heeft dat dinsdag namens curator Louis Deterink laten weten.

De drie partijen zijn homoglossy Winq, internetbedrijf Gay Group (Gay.nl) en televisiezender OUTTV.

Uitgever Edwin Reinerie van Winq vertelde dinsdag in een toelichting dat de Gay Krant van tabloid zal veranderen in een opiniemagazine met serieuze verhalen voor homoseksuele mannen en vrouwen. Voor de Gay Krant wordt een nieuwe hoofdredacteur gezocht. De nieuwe eigenaren hopen dat het eerste nummer in juli verschijnt.

Ook de website van de Gay Krant (GK.nl) gaat op de schop. Die is volgens de nieuwe eigenaren niet van deze tijd. Concrete ideeën zijn er nog niet. Alleen staat al vast dat de naam zal veranderen in Gaykrant.nl.

De nieuwe eigenaren gaan met het personeel van de Gay Krant in gesprek. Voor sommige redacteuren is er werk maar niet voor allemaal, kon- digde Reinerie dinsdag aan. De activiteiten worden waarschijnlijk verhuisd van Best naar Amsterdam.

Reinerie legde uit dat de drie partijen al langer manieren zochten om samen te werken. Ze vonden het bovendien jammer dat een iconisch tijd- schrift als de Gay Krant dreigde te verdwijnen.

De Gay Krant werd op 12 maart failliet verklaard.

Henk Krol, tegenwoordig Tweede Kamerlid voor 50PLUS, is blij met de doorstart. Onder zijn leiding en die van Joop Boonstra groeide het blad uit van een informatief blaadje tot een blad dat in de jaren 80 ook informatie gaf over aids en hiv. Krol geeft aan dat hij na alles wat er in al die jaren is bereikt blij is dat het door kan gaan. "Ik probeer tegenwoordig afstand te houden, maar 't blijft toch een beetje m'n kindje hè".

bron: Trouw.nl
       

Henk Krol over doorstart Gay Krant: "Ik vrees voor verAmsterdamisering"

Oprichter van de Gay Krant Henk Krol uit Eindhoven liet weten dat hij toch wel een klein vreugdesprongetje maakte toen hij hoorde dat de Gay Krant een doorstart gaat maken. Drie mediapartijen gaan het blad weer uitgeven en de internetsite beheren. Ondanks zijn blijdschap is het Tweede Kamerlid voor de partij 50PLUS wel bang voor één ding: "Ik vrees dat de Gay Krant naar Amsterdam gaat verhuizen".

Bestaande abonnees krijgen het blad in ieder geval tot het eind van hun abonnementsperiode. Een medewerkster heeft dat dinsdag namens curator Louis Deterink laten weten.

Vorige maand werd al gesproken over een mogelijke doorstart. Toen werd er gewacht op biedingen van een aantal partijen. De drie partijen die nu met in zee gaan met de Gay Krant zijn homoglossy Winq Media, internetbedrijf Gay Group (Gay.nl) en televisiezender OUTTV. Ze hebben de voorraad en activiteiten van de Gay Krant overgenomen, aldus de curator.

'VerAmsterdamisering'
Krol vertelde dinsdagmiddag tegen Omroep Brabant dat het idee op het huwelijk open te stellen in Brabant is geboren. Alhoewel hij er officieel 'niets meer over te zeggen' heeft, hoopt Krol op een Brabantse toekomst voor de krant. "Het is een echt Brabants idee. Ik heb daar met anderen heel hard voor geknokt hier in Best".

Onder de leiding van Henk Krol en die van Joop Boonstra groeide het blad uit van een informatief blaadje tot een blad dat in de jaren 80 ook in- formatie gaf over aids en hiv. Volgens Krol staan alle gedenkmonumenten in Amsterdam. "Wij hebben hier niets dat dit Brabantse idee van het open huwelijk markeert. Dit idee waaiert nu over de hele wereld uit en de Gay Krant was het enige dat echt in Brabant gepositioneerd was. Ik zou het daarom jammer vinden als de krant naar Amsterdam gaat".

Nieuwe hoofdredacteur gezocht
Uitgever Edwin Reinerie van Winq vertelde dinsdag in een toelichting dat de Gay Krant van tabloid zal veranderen in een opiniemagazine met serieuze verhalen voor homoseksuele mannen en vrouwen. Voor de Gay Krant wordt een nieuwe hoofdredacteur gezocht. De nieuwe eigenaren hopen dat het eerste nummer in juli verschijnt.

Ook de website van de Gay Krant gaat op de schop. Die is volgens de nieuwe eigenaren niet van deze tijd. Concrete ideeën zijn er nog niet. Alleen staat al vast dat de naam zal veranderen in Gaykrant.nl. De nieuwe eigenaren gaan met het personeel van de Gay Krant in gesprek. Voor sommige redacteuren is er werk maar niet voor allemaal, kondigde Reinerie dinsdag aan. De activiteiten worden waarschijnlijk verhuisd van Best naar Amsterdam.

Reinerie legde uit dat de drie partijen al langer manieren zochten om samen te werken. Ze vonden het bovendien jammer dat een iconisch tijd- schrift als de Gay Krant dreigde te verdwijnen.

Failliet
De Gay Krant werd op 12 maart failliet verklaard. Na 34 jaargangen en 676 edities kwam er een einde aan het blad. Redenen voor de stop waren de slechte economische omstandigheden.

bron: Omroep Brabant