woensdag 10 april 2013

Gay Krant: Licht uit, deur op slot


                     
Het viel Adri van Esch, eindredacteur van de Gay Krant in Best, woensdag zwaar. Hij moest, na ruim dertig jaar, letterlijk het licht uitdoen van de redactieruimte in Best, de deur op slot doen en de sleutel inleveren bij curator Loes Gloudemans op haar kantoor in Eindhoven.

De nieuwe eigenaren waren net daarvoor met alle paperassen, de logo's en wat laatste bezittingen vertrokken richting Amsterdam. "In een mooie oude Mercedes", zegt Van Esch. Hij omschrijft de sfeer op de laatste dag als 'weemoedig, met een lach en een traan'. "We sluiten ook wel iets af. We zijn trots op wat er allemaal is gedaan".

Wij hebben veel personeelsleden die hier heel lang hebben gewerkt. De jongste werkte hier zes jaar. De oudste kan nog net zijn 25-jarig jubi- leum vieren, want de laatste werkdag is op 26 april. Daar hebben we nog maar een borreltje op gedronken".

De nieuwe eigenaren willen twee of drie van de negen werknemers meenemen naar Amsterdam, maar ze konden woensdag nog niet zeggen wie 'de gelukkigen' zijn.

"Daarvoor had het team in Best alle begrip", zegt Van Esch, die spreekt namens alle personeelsleden. "We zijn reƫel, we kunnen op dit moment geen uitsluitsel verwachten".


bron: Eindhovens Dagblad