donderdag 9 mei 2013

België | Homo's slachtoffer van Homofobe buurtbewoner


                   
Al voor de vierde keer is een homostel uit het Belgische Nieuwkerken onlangs geconfronteerd met homohaat van een buurtbewoner. Afgelopen dagen werd het toegangshek tot hun tuin beklad met anti-homoleuzen en werden maar liefst 26 jongen bomen in de tuin rond het huis omgetrokken en omgezaagd. Omdat het de vierde keer in korte tijd is dat de mannen slachtoffer zijn van homofoob geweld wordt gedacht aan een zelfde dader.

Dirk Van Steerteghem en zijn partner Nicolas De Wilde zijn al drie jaar een stel maar zijn blijkbaar niet gewenst in het dorp Nieuwkerken. De 2 wonen op een perceel van 42.000 vierkante meter en willen er een Bed & Breakfast beginnen. Maar sinds deze plannen naar buiten kwamen hebben ze te maken met agressie uit de buurt. Op het toegangshek werd maandagnacht 'B&B de homo Janet' gekalkt en toen de vermoedelijke dader er een dag later foto's van kwam maken werden de mannen nog eens uitgemaakt voor 'vuile homo's'.

"Onze overbuurvrouw kwam thuis kort over middernacht en toen was er nog niets aan de hand, maar vanmorgen troffen we deze ravage aan", aldus één van de mannen enkele uren na het incident. De politie heeft de zaak in onderzoek.

bron: GaySite.nl
       

Extreme Homohaat zorgt voor onrust in het Belgische Nieuwkerken

Dirk Van Steerteghem en zijn vriend Nicolas De Wilde uit Nieuwkerken voelen zich onveilig in hun eigen woning, nadat zij maandag- nacht het slachtoffer werden van een haatcampagne.

Niet alleen brachten vandalen schunnige slogans aan op de straat en de toegangspoorten naar het huis van het homokoppel, ook een hele reeks eigenhandig aangeplante boompjes moest eraan geloven.

Het is al de vierde keer dat Van Steerteghem, gespecialiseerd in tuinaanleg, het slachtoffer wordt van zwaar vandalisme. De vorige keren had de dader het enkel op zijn bomen gemunt, maar nu ging de agressie ook gepaard met niet mis te verstane homofobe taal.

Het koppel is er rotsvast van overtuigd dat de dader dezelfde is als de vorige malen. De politie onderzoekt de zaak.
bron: Gazet van Antwerpen
             

Bloemen tegen Homofoob geweld België

Op het station van het Belgische Sint-Niklaas zal LHBT-organisatie HolLeBi-9100 zondagochtend vijfhonderd blauwe orchideeën uit- delen, als reactie op het homofoob vandalisme in Nieuwkerken. Daar werd een homokoppel voor de vierde keer slachtoffer van een haatcampagne.

Terwijl in het verleden 'alleen' de bomen in de tuin van Dirk van Steerteghem en zijn vriend Nicolas de Wilde eraan moesten geloven, werden maandagnacht ook obscene slogans aangebracht op straat en de poort naar hun woning. Een tot nu toe onbekende dader zaagde 26 bomen om en bekladde de toegangspoort met zinnen als 'Vuile Homo's Strontjanet', B&B 'De Homojanet' en B&B 'De Kontneukers', naar aanleiding van het Bed & Breakfast dat het koppel wilde beginnen. Zij zijn er rotsvast van overtuigd dat de dader dezelfde is als de vorige malen. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de zaak.

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas liet in een persbericht weten verontwaardigd te zijn over de feiten die zich afspeelden in hun gemeente. "De beschadigingen en de homofobe slogans zijn schokkend en raken niet alleen de betrokken bewoners, maar ook heel onze stedelijke gemeen- schap". Het stadsbestuur benadrukte dat er in Sint-Niklaas 'geen plaats is voor discriminatie, van welke groep dan ook'. De beschadigde bomen zullen door de gemeente opnieuw worden geplant.

bron: GayKrant.nl