maandag 6 mei 2013

Homo's hebben steeds minder wisselende seksuele contacten


                      
Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat homo's steeds minder wisselende seksuele contacten hebben en dat dit een gevolg is van de mogelijkheid om te kunnen trouwen. Dat blijkt uit onderzoeksdata van het US National Surveys of Family Growth, aldus GayStar- News.com.

De onderzoekers vergeleken data van homo's tussen de 15 en 44 die mee deden aan het onderzoek in 2002 en degene die mee deden aan het onderzoek in 2006 en 2010. Daaruit bleek dat homo's steeds minder wisselende seksuele contacten hebben. Tussen 2002 en 2010 daalde het gemiddelde aantal seksuele partners van 2.9 naar 2.3 totaal en daalde in de volgende jaren naar 2.1.

Betreffende het gebruik van condooms is er nauwelijks verandering tussen 2002 en 2010 met 57% van de homo's die liet weten geen condoom te gebruiken bij hun laatste seksuele ervaring in 2002 en 58% in 2010. Het aantal homo's dat zich liet testen op HIV is wel gedaald. Slechts 41% van de ondervraagde homo's onderging in de afgelopen jaren een HIV test, maar het aantal homo's dat zich nooit liet testen op HIV is wel ge- daald van 25 naar 15 procent.

Volgens de onderzoekers hebben homo's hun gedrag betreffende HIV de laatste jaren wel veranderd door een lichte empathie voor de vele HIV preventie programma's voor homo's, en het verminderen van het aantal seksuele partners, maar het gebruik van condooms is niet veranderd. Met andere woorden nog steeds veel homo's vrijen onveilig. Uit het onderzoek bleek verder ook dat het aantal homo's dat seks heeft in ruil voor geld of drugs is verminderd gaande van nog 15% in 2002 tegenover nog maar 3% in 2010.

Tot slot was er ook een vermindering merkbaar in het aantal mannen die seks hebben met mannen maar ook nog seks hebben met vrouwen, van 39% in 2002 naar 25% in 2010. Een jaar na de eerste studie ten einde was legaliseerde de Amerikaanse staat Massachusetts als eerste het homohuwelijk. Op heden kunnen HoLeBi's trouwen in 10 staten. Eerder wees onderzoek al uit dat het homohuwelijk verantwoordelijk is voor een gezondere en gelukkigere levensstijl van homo's.

bronnen: GayStarNews.com / www.holebi.info