donderdag 9 mei 2013

Felle brand treft Yumbo-Center op Gran Canaria


                   
Door een felle uitslaande brand is een deel van het homo-uitgaansgebied Yumbo-Center op Gran Canaria in de as gelegd. Maandag- morgen vroeg moest de brandweer uitrukken om een catastrofe te voorkomen. Toch kon niet worden voorkomen dat enkele horeca- gelegenheden in rook op gingen.

Minimaal drie homozaken moeten voorlopig de deuren sluiten maar ook de schade aan diverse andere cafés is zo ernstig dat gevreesd wordt dat ook die de komende tijd gesloten blijven. Volgens de politie is sprake van brandstichting en er is inmiddels een verdachte opgepakt. Over de motieven is nog niets bekend. Omdat de brand vroeg in de ochtend plaats vond en alle zaken al gesloten waren zijn er geen slachtoffers.

Toch heerst er een trieste sfeer in het beroemde uitgaansgebied voor homo's. Op Gran Canaria vindt van 4 tot 12 mei de Maspalomas Gay Pride plaats. De organisatie heeft inmiddels laten weten dat het feest gewoon doorgaat en dat het deel van Yumbo dat onbeschadigd is geble- ven gewoon open blijft.


Gay Pride Maspalomas 2013

Gran Canaria, en in het bijzonder de toeristische zone van Maspalomas, is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire gay-bestem- mingen ter wereld. Elk jaar trekt de Maspalomas Gay Pride gedurende een hele week duizenden toeristen met als hoogtepunt de parade die over de grote boulevards van de stad gaat. De 'Gay Pride Maspalomas 2013' vindt plaats van 4 tot 12 mei.

bronnen: GaySite.nl / Turismo De Canarias / YouTube - La Expresion (Video)