woensdag 8 mei 2013

Japan | Agressieve vorm van Gonorroe


                 
Gonorroe is nu nog goed te behandelen en te genezen met een antibioticumkuur, maar een nieuwe antibiotica-resistente vorm van de soa, HO41, heeft volgens Amerikaanse doctoren de potentie om erger dan aids te worden.

"Dit kan op de korte termijn veel erger zijn dan aids, omdat de bacterie agressiever is en meer mensen snel besmet", zei Alan Christianson, een doctor in naturopathische medicatie, tegen CNBC.

Volgens William Smith van de US National Coalition of STD Directors kan het krijgen van deze soort gonorroe ervoor zorgen dat iemand in een septische shock raakt en binnen een paar dagen overlijdt. Er is nog niemand overleden aan HO41 en het is nog niet buiten Japan gekomen - maar er moet snel actie worden ondernomen om een wereldwijde verspreiding van het virus te voorkomen.

Gonorroe is een hele besmettelijke seksueel overdraagbare infectie die ook kan worden overgedragen worden zonder penetratie. Direct slijm- vliescontact van de geslachtsdelen kan al voldoende zijn om een infectie op te lopen. De soa wordt veroorzaakt door bacteriën (gonokokken) die zich kunnen nestelen in de slijmvliezen van de penis, anus, vagina, keel en ogen.

Door onbeschermd seksueel contact (seks zonder condoom) kunnen zowel mannen als vrouwen een gonorroe-infectie van de plasbuis oplopen. Bij vrouwen komen de infecties ook in de vagina voor. Als gevolg van orale seks (beffen of pijpen) kunnen infecties in de keel ontstaan. Een infectie in de anus ontstaat na onveilige anale seks.

Gonokokken die ongevoelig zijn geworden voor meerdere antibiotica vormen wereldwijd een toenemend probleem.

Voor meer Informatie over Gonorroe:  KLIK HIER

bronnen: Gay.nl / CNBC
               

Gonorroe HO41 | Gevaarlijk, maar niet erger dan Aids

Gonorroe HO41 is 'gevaarlijk, maar niet erger dan aids'. Dat waren de geruststellende woorden van doctoren tegen LiveScience. Op 2 mei werd de medische wereld opgeschrikt door een druipervariant die 'erger dan aids' zou zijn.

De arts Alain Christianson zei tegen CNBC: "Op korte termijn kan dit erger zijn dan aids, omdat de bacterie agressiever is en meer mensen in korte tijd kan besmetten". Zijn uitspraak leidde tot paniekreacties, maar een aantal collegae zijn het niet met hem eens. Aids is een fatale in- fectie die kan leiden tot de dood; een druiper niet, is één van de reacties.

Tot nu toe zijn er geen berichten bekend over patiënten die zijn gestorven aan de gevolgen van HO41. Een ander arts zei dat 'de reeks compli- caties die kunnen optreden bij gonorroe veel kleiner dan van een onbehandelde aids-infectie'. Niettemin zijn beide doktoren bezorgd. Druipers zijn bekend sinds de Middeleeuwen. De oorzaak is een bacterie. Een druiper die niet wordt behandeld, kan leiden tot onvruchtbaarheid.

Twee jaar geleden werd in Japan een variant van gonorroe ontdekt die resistent is tegen alle antibiotica: HO41. De 'sex superbug' is inmiddels opgedoken in Hawaii.

bronnen: Gay.blog.nl / LiveScience