donderdag 18 april 2013

Voetbalschoenen Uit de Kast !!


                     
Na de succesvolle eerste editie van 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' komt er een vervolg. Dit keer zal het heterovriendelijke voetbal- toernooi plaatsvinden tijdens Roze Zaterdag 2013, in Utrecht !!

Voetbal is de grootste sport in Nederland. Veel jongens en meiden zijn al van jongs af aan op het veld te vinden. Miljoenen mensen kijken naar de Eredivisie, Champions League en het Nederlands Elftal. Voetbal verbindt. In het voetbal draait het om sport en plezier, niet om geslacht, af- komst of geaardheid.

Om dat laatste statement kracht bij te zetten vindt op 29 juni 2013 tijdens Roze Zaterdag in Utrecht een voetbaltoernooi plaats onder de naam 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!'. Jongens, meiden, homo's en hetero's voetballen in gemengde teams tegen en met elkaar en laten zien dat het inderdaad niet uitmaakt wat je geslacht is en op wie je verliefd wordt.

Samenwerking Roze Zaterdag 2013
'Voetbalschoenen uit de Kast !!' wordt georganiseerd in samenwerking met Roze Zaterdag 2013. Door de organisator Stichting RZ2013 wordt op 29 juni een evenement neergezet dat door middel van positieve energie bijdraagt aan de integratie en acceptatie van homoseksuelen, lesbien- nes, biseksuelen en transgenders in Nederland. Dit gebeurt door middel van activiteiten die in het teken staan van feest, sport, cultuur en voor- al het accepteren van elkaars verschillen.

Inschrijven tweede editie
Vorig jaar vond op 13 oktober de eerste editie plaats van 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!'. Net als toen is er ook nu plaats voor 16 teams die bestaan uit 9 spelers en een coach. Iedereen staat vrij om zijn of haar team in te schrijven. Teams zijn gemengd en dat betekent dat het niet uitmaakt of je medespelers homo, hetero, man of vrouw zijn.

Tijdens de eerste editie is gebleken dat het spelplezier in het gedrang komt als de niveauverschillen tussen de teams te groot zijn. Laagdrempe- ligheid is een belangrijke doelstelling en daarom mogen per team maximaal 5 spelers actief zijn bij een voetbalclub.

Plezier is het sleutelwoord en voetbal staat centraal. Van teams wordt geen bepaald voetbalniveau verwacht, maar een serieuze deelname aan de wedstrijden is vereist.


Stuur het ingevulde inschrijfformulier vóór 20 mei naar oproep@gay.nl Zorg dat je team uit minstens 7 en maximaal 10 spelers bestaat. Het inschrijfgeld bedraagt honderd euro per team. Heb je vragen ?!  Mail naar: oproep@gay.nl o.v.v. VUDK.

Updates over het evenement zullen ook worden geplaatst op Facebook:  KLIK HIER 

De tweede editie van 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' wordt georganiseerd door Stichting Homodingen, in opdracht van Gay.nl en in samenwerking met Stichting RZ2013.

Heb je interesse in de overige sporten van RZ2013 ?!  KLIK HIER

Wat:             Voetbalschoenen Uit de Kast !! - 2e Editie
Wanneer:     29 juni 2013 - Roze Zaterdag
Waar:           Sportpark Olympos - Utrecht
Wie:             Iedereen mag een team aanmelden ... zie bovenstaande voorwaarden !!
Hoe:             Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden  (7-10 spelers)

bron: Gay.nl


Roze voetbaltoernooi op 29 juni tijdens Roze Zaterdag in Utrecht

Het heterovriendelijke voetbaltoernooi 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' krijgt een vervolg. Na de succesvolle editie van oktober vorig jaar bundelt organisator Gay.nl de krachten nu met de Roze Zaterdag in Utrecht.

Initiatiefnemer Kristiaan Schimmel vindt het geweldig dat het toernooi ook dit jaar weer wordt georganiseerd. "We kunnen maanden praten over homo-emancipatie in de sport", zegt hij. "Maar uiteindelijk bereik je pas echt iets door homo’s en hetero’s met elkaar te laten voetballen. Dat gebeurt tijdens dit toernooi".

Ook over de samenwerking met Roze Zaterdag Utrecht is Schimmel erg te spreken: "Zij gaan in Utrecht een onvergetelijk evenement neerzet- ten met aandacht voor cultuur, feest, diversiteit en sport. 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' sluit perfect aan bij de sportieve ambities van Roze Zaterdag 2013".

Roze Zaterdag
De tweede editie van het toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting RZ2013. Op 29 juni wordt in Utrecht de Roze Zaterdag georganiseerd. Er vinden grote feesten plaats in de binnenstad, er is een informatiemarkt en er is 'n grote sportdag op Sportcentrum Olympos. Naast het voetbaltoernooi worden onder andere volleybal-, hardloop, zwem-, en tenniswedstrijden georganiseerd.
  
bron: GayKrant.nl
     

Homo-voetbaltoernooi krijgt een vervolg op Roze Zaterdag in Utrecht

Het heterovriendelijke voetbaltoernooi 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' krijgt een vervolg. Na de succesvolle editie van oktober vorig jaar, bundelt organisator Gay.nl de krachten nu met de Roze Zaterdag in Utrecht. De tweede editie vindt tijdens Roze Zaterdag plaats op 29 juni, op Sportcentrum Olympos in Utrecht.

"Het is geweldig dat 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' ook in 2013 wordt georganiseerd," zegt initiatiefnemer Kristiaan Schimmel. "We kunnen maanden praten over homo-emancipatie in de sport, maar uiteindelijk bereik je pas echt iets door homo's en hetero's met elkaar te laten voet- ballen. Dat gebeurt tijdens dit toernooi".

Ook over de samenwerking met Roze Zaterdag Utrecht is Schimmel erg te spreken: "Zij gaan in Utrecht een onvergetelijk evenement neerzet- ten met aandacht voor cultuur, feest, diversiteit en sport. 'Voetbalschoenen Uit de Kast!' sluit perfect aan bij de sportieve ambities van Roze Zaterdag 2013".

De tweede editie van 'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting RZ2013. Op 29 juni wordt in Utrecht de Roze Zaterdag georganiseerd. Er vinden grote feesten plaats in de binnenstad, er is een informatiemarkt en er is een grote sportdag op Sportcentrum Olympos. Naast het voetbaltoernooi worden onder andere volleybal-, hardloop, zwem-, en tenniswedstrijden georganiseerd.

'Voetbalschoenen Uit de Kast !!' wordt georganiseerd door Stichting Homodingen.

bron: GaySite.nl