zaterdag 7 oktober 2017

TV - NPO2 · 22.35 uur | Herhaling: "Zomergasten met Eberhardt van der Laan"

Televisie – Zomergasten  →  Vanavond zendt de VPRO op NPO2 om 22.35 uur een herhaling uit van 'Zomergasten' met Eberhardt van der Laan. Donderdag overleed de 'geliefde Amsterdamse burgemeester' aan de gevolgen van longkanker ‼  Hij werd 62 jaar.  In sep–tember stopte hij met zijn werkzaamheden als burgemeester
                                  

                                                     
Amsterdammers keken afgelopen zomer massaal naar de uitzending met Eberhardt van der Laan op grote schermen in buurtkroegen en andere gelegenheden. De uitzending was met 1 miljoen mensen de best bekeken aflevering van 'Zomergasten' dit seizoen. Zelf zei hij over zijn deelname: "Het is een aanleiding om terug te kijken op alles wat er in mijn leven is gepasseerd en op beelden die me daarbij zijn bijgebleven".

Zie ook:  

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com / Facebook.com – TV·Gids.nl
Bekijk HIER de volledige uitzending van "Zomergasten" met de voormalige Amsterdamse burgemeester 'Eberhardt van der Laan' ‼    † †  R.I.P  † †
                                                                                       

Egypte – Caïro - Damietta - Gizeh – LGBT's | "Klopjacht op HoLeBi's in Egypte"

Egypte – LGBT's  →  De voorbije dagen heeft de politie tientallen mensen opgepakt voor openbare zedenschennis. Dat wordt gebruikt als excuus om HoLeBi's te bestraffen.

Eerder werden mensen opgepakt omdat ze met een Regenboogvlag zwaaiden tijdens een 'rockconcert in Caïro'. Intussen zijn 22 anderen opge- pakt voor openbare zedenschennis.

Volgens Amnesty International hebben minstens vijf arrestanten een anale test moeten ondergaan. De anus van de mannen wordt hierbij onder- zocht op penetratie. Het wordt beschouwd als een vorm van marteling. 

Apps
Amnesty stelt dat mensen zijn opgepakt in havenstad 'Damietta', in 'Caïro' en in 'Gizeh', bekend van de piramiden. Sommigen zijn getraceerd via Gay-datingapps. Dat is een beproefde methode van de Egyptische politie.

Bij de 33 arrestanten is er ook een vrouw. Zij is een van de mensen die een regenboogvlag toonde tijdens het concert van "Mashrou' Leila" op 22 september 2017. 
                                       
        
                                               
Zes jaar effectief
Een van de vlaggenzwaaiers, een 19-jarige man, is al veroordeeld tot zes jaar effectieve opsluiting en zes jaar probatie.  

Vlucht
Deze incidenten zetten HoLeBi's, Transgenders en LGBT-activisten ertoe aan te vluchten ‼  Anderen wissen hun accounts op datingapps. Ze waar- schuwen elkaar om bepaalde plekken te mijden en niet af te spreken

Zie ook:

Update:
Vier Egyptische LHBT's krijgen celstraf vanwege hun Homoseksualiteit  /  We laten de Egyptische HLBTI's niet stikken ‼     16-10-2017 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / YouTube.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                                  

vrijdag 6 oktober 2017

UK - Sam Smith - Single 'Pray' | "Sam Smith komt met een nieuwe hitsingle" ‼

Engeland  →  Na 3 jaar keert Sam Smith eindelijk terug aan het popfront. Hij bracht daarvoor al het nummer 'Too Good At Goodbyes' uit, dat nummer werd een dikke vette nummer-1 hit in het Verenigd Koninkrijk ‼  Nu heeft hij de 'tweede single' van zijn album 'The Thrill Of It All' uitgebracht. Daarvoor schakelde hij de hulp in van hitkanon Timbaland

Ook is eindelijk bekend hoe zijn album eruit gaat zien én wanneer die te beluisteren is. 03 november 2017 ‼
                                                 

                                                 
Zijn album heeft hij al aan sir 'Elton John' laten horen ‼  Dat kun je lezen in een exclusief interview in de laatste Winq.  Sam Smith vertelt aan de muziekveteraan dat hij veel nummers van zijn nieuwe album tijdens zijn toernee heeft geschreven ... gewoon in de kleedkamer. In het laatste Winq Magazine (digitale editie) lees je er alles over ‼

Lees verder op de website van Winq.nl:  Luistertip | "Sam Smith komt met nieuwe hitsingle" ‼
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Twitter.com – Sam Smith
                                         
                                        

Amsterdam | Vier jaar cel geëist om mishandeling Homo's bij pont Amsterdam

Amsterdam – Homofobie  →  Tegen de 24-jarige man die een jaar geleden twee mannen ernstig mishandelde bij het Centraal Station in Amsterdam, is 4 jaar cel geëist voor poging tot doodslag en openlijke geweldpleging.  Eén van de slachtoffers liep 'n schedelbreuk op.

Er was veel ophef toen de politie videobeelden van de zaak naar buiten bracht, onder meer gemaakt op de pont vanuit Amsterdam-Noord: "het leek alsof de verdachte. Mamadou D., de slachtoffers, een homopaar, doelbewust had uitgekozen om hun geaardheid".

Door drie mannen toegetakeld
Maar dat is niet zeker, zei de officier van justitie vandaag. Hoewel door omstanders en één van de slachtoffers voorafgaand aan de mishandeling het woord homo of homootje was gehoord, lijkt het geweld volgens hem een andere reden te hebben.

Het paar werd in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober door drie mannen toegetakeld, toen ze van een feestje kwamen in Amsterdam–Noord. Op de pont zouden de daders de twee al hebben lopen jennen ‼  Nadat ze er vanaf waren gereden, botste het stel met hun scooter tegen die van de daders, waarop ze op de grond belandden. De mannen werden daarop volledig in elkaar geschopt en geslagen.
                                            

                                                                                                      
'Scooter uitgeleend'
De verdachte ontkent dat hij er iets mee te maken heeft. Hij zei tegen de rechtbank dat hij zijn scooter een paar dagen had uitgeleend en zich niet meer kan herinneren waar hij de bewuste avond was.  Zijn op de plaats van de mishandeling achtergebleven kentekenplaatje was volgens hem ge- stolen op het Rembrandtplein. Volgens het OM was hij ook nog betrokken bij een andere geweldpleging, in januari van dit jaar.

Een tweede verdachte mag zijn proces op vrije voeten afwachten, maar ook hij wordt door 't Openbaar Ministerie verantwoordelijk gehouden voor poging tot doodslag ‼  Hij moet zich nog voor de rechter verantwoorden. Over de derde verdachte moet het OM nog een beslissing over vervolging nemen. Van de vandaag tegen Mamadou D. geëiste celstraf van vier jaar is één jaar voorwaardelijk.

Zie ook:

Update:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Amsterdam | "Twee Homoseksuele mannen zwaar mishandeld achter 't Station"

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com / Twitter.com – RTL Nieuws
                                   
                                        

donderdag 5 oktober 2017

Amerika - 'Video' | "Waarom het misschien beter is dat je géén kinderen hebt"

Amerika – Kids  →  Krijg jij vaak de vraag wanneer je kinderen zal hebben ?!  Nu ook HoLeBi-koppels in de Verenigde Staten kinderen kunnen adopteren, is dit geen theoretische vraag meer.

Maar misschien wil je helemaal geen kinderen ‼  Waarom zou je ook ?!  'Mitchell Moffit' en 'Gregory Brown' van YouTube-kanaal 'AsapSCIENCE' sommen enkele redenen op waarom kinderen ter wereld brengen een slecht idee is.

Zo daalt de tevredenheid over je relatie wanneer er een kind is, kinderen veroorzaken een slaaptekort, kinderen zijn duur en tot slot: "Kinderen zijn slecht voor het milieu en voor de planeet" ‼

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                           

Groningen – Nieuws uit het Noorden | "Groningen krijgt een nieuw Gaycafé" ‼

Groningen - 'Horeca'  →  Groningen is vanaf eind dit jaar een Gaycafé rijker ‼  Na sluiting van Gaycafé 'De Kast' eerder dit jaar, opent café 'De Prins' in december haar deuren.

Café 'De Prins' komt in het voormalige pand van Café 'Kachel'. "Het moet een plek worden zoals homobar 'Decadent' dat was, waar wij ons op onze plek voelden", vertelt eigenaar Peter Westra aan RTV Noord. "Dat was dé plek om naartoe te gaan, daar bruiste het. Nadat café Decadent dicht ging – was er café 'De Kast' – maar daar kwamen vooral 18 en 19 jarigen. Daar voelden wij ons niet op onze plek". 

In het nieuwe café staat gezelligheid voorop, daarom gaan ze evenementen als een pubquiz organiseren. "We willen een hip en modern café – waar mensen gezellig 'aan de bar' kunnen zitten.  Daar zullen lekkere biertjes worden geschonken uit de tap – maar ook wijntjes ‼  Want daar houden we van".  
                                        

                                              
Café 'De Kast' gesloten
► In juli werd bekend dat een van de laatste gaycafés van Groningen ging sluiten. Volgens initiatiefnemer Pascal Rakers was café 'De Kast' toch te groot voor de Groningse Gayscene ‼  "We waren van plan het anders te doen dan andere homokroegen. 'Hipper en Moderner'. Maar helaas werkte dat niet. Uiteindelijk waren we slechts twee dagen geopend".

Café 'De Prins' opent in december haar deuren.

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Facebook.com – GaySite.nl / Facebook.com – Gay.nl


                                                     
                               

woensdag 4 oktober 2017

Azerbeidzjan | Homo's, Bi's & Transgenders massaal opgepakt in Azerbeidzjan

Azerbeidzjan – GBT's  →  In Azerbeidzjan heeft de politie sinds midden september een bewuste campagne gevoerd om vermoedelijke homoseksuele en biseksuele mannen, maar ook transgender vrouwen op te pakken, bericht Human Rights Watch. Deze zijn eergiste- ren – maandag 02 oktober 2017 – vrijgelaten nadat ze een maand zijn vastgehouden door de autoriteiten.
                                        
        
                                  
De mannen & vrouwen zijn daarna mishandeld met elektische schokken en fysiek geweld. Met als doel om onder andere meer informatie verkrijgen over andere LHBTI's in Azerbeidzjan.  Ambtenaren van de Azerbeidzjaanse overheid ontkennen de operatie niet - maar proberen het te rechtvaardi- gen door redenen als "valse moraliteit" en "publiekelijke gezondheid" aan te halen. Op 02 oktober werden een groot deel van de opgepakte mannen en vrouwen vrijgelaten nadat de autoriteiten in een verklaring aangaven 83 personen te hebben opgepakt ‼  Dit ondermeer na "klachten" van inwo- ners van Baku dat homo mannen zichtbaar op straat waren en om te voorkomen dat gevaarlijke besmettelijke ziektes zich zouden verspreiden zoals HIV en Syfilis. Aldus Ehsan Zahidov, woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.


                                           
                                         

UK – Voetbal - 'Greg Clarke' | "Homoseksuele voetballers blijven In de Kast" ‼

Engeland  →  "Greg Clarke" – voorzitter van de Engelse voetbalbond – beloofde eerder dit jaar dat homoseksuele voetballers zich bij hem konden melden om te praten over het taboe rondom homoseksualiteit in de voetbalwereld.  Echter, nog géén voetballer meldde zich bij Greg Clarke en dat baart hem zorgen.  

"Ik heb gepraat met zwemmers, duikers, ik ben overal geweest en ze hebben hun verhaal met me gedeeld.  Maar we hebben nog steeds niet 't ver- trouwen van de voetballers gewonnen", aldus Clarke tegen The Telegraph. "Waarom willen ze mij niet ontmoeten" ?!
                                     

                                          
"Ik neem 't ze niet kwalijk", meent Clarke, die vervolgens een conclusie trekt. "Als ze niet met ons willen praten - dan zegt dat niet veel goeds over het voetbal". Niet alleen in Engeland speelt dit onderwerp, over heel de wereld is maar van weinig profvoetballers bekend dat ze homoseksueel zijn. "Mensen zijn voorzichtig. Eenmaal Uit de Kast kun je er niet meer in", zei Greg Clarke eerder.

Zie ook:  Homoseksuele prof-voetballers zijn onvindbaar  /  Voetballers blijven In de Kast                                                 

dinsdag 3 oktober 2017

België – ZiZo·Online | "Stijn Depoorter is de nieuwe hoofdredacteur voor ZiZo"

'Stijn Depoorter' is de nieuwe hoofdredacteur van ZiZo-Magazine en ZiZo-Online. Hij volgt 'Dennis De Roover' op - die de voorbije vijf jaar ZiZo leidde.

Stijn Depoorter heeft journalistiek gestudeerd.  Hij kwam daarna in de communicatiewereld terecht. In 2014 startte hij een eigen blog: Stijnzijn ‼ Verder is hij ook redacteur bij Charlie Magazine.

"Ik schrijf op de manier waarop ik in het leven sta: empathisch, bedachtzaam en met aandacht voor details ‼  Ik kijk er ontzettend hard naar uit om die lijn door te trekken naar ZiZo", zegt Stijn Depoorter.

De nieuwe hoofdredacteur zal een groep van een veertigtal vrijwillige redactieleden coachen.  Samen bepalen ze de inhoud van 't kwartaaltijdschrift ZiZo-Magazine en de nieuwssite ZiZo-Online. Hij wordt ook het eerste aanspreekpunt voor mensen die nieuwstips hebben en voor de partnerorgani- saties van Çavaria.

ZiZo staat voor grote uitdagingen. In recente jaren vernieuwde ZiZo-Online en verdubbelde het bezoekersaantal van de site. Toch zijn er nog moge- lijkheden om de site interactiever te maken en online community verder uit te bouwen.

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  Stijn Depoorter nieuwe hoofdredacteur voor ZiZo

  GayNieuws.blogspot.nl plaats met regelmaat artikelen van ZiZo-Online.be & ZiZo-Magazine.be ‼

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                                             

Vanavond - TLC - 20.30 uur | 1e aflevering van nieuw seizoen "Will & Grace" ‼

Televisie  →  Goed nieuws voor alle "Will & Grace"–fans: meer dan tien jaar na het einde van de onvergetelijke serie is dit bijzondere viertal weer te zien op de buis ‼

Het negende seizoen van de immens populaire komedieserie is vanaf dinsdag 3 oktober om 20:30 uur te zien bij "TLC" ‼  Eric McCormackDebra MessingMegan Mullally en Sean Hayes keren terug als Will, Grace, Karen en Jack in een nieuw seizoen met zestien afleveringen.
                                                       
      
                                            
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: TLC.nl / YouTube.com


        
                                                                       

maandag 2 oktober 2017

Exclusief Interview 'Jennie Lena' – Video | Valt Jennie Lena ook op vrouwen ?!

Jennie Lena  →  In onderstaande video zie je een interview van presentatrice 'Amy Bosma' met zangeres 'Jennie Lena' ‼  Jennie Lena vertelt dat zij openstaat voor vrouwen, het gaat haar echt om de persoon. Ze weet alleen niet hoe ze een vrouw moet versieren.
                                        

                                                       
Zangeres Jennie Lena heeft een akoestisch concert gegeven in Amsterdam ter ere van het 'Zij aan Zij' jubileum op 4 augustus 2017 en 'Zij aan Nada' heeft een exclusief interview afgenomen met Jennie Lena.

Het akoestisch concert van Jennie Lena werd geopend met 'Love Of My Life' van Queen. Dit nummer zong ze in RTL Late Night. Tijdens het con- cert wisselde Jennie haar eigen muziek af met favoriete songs van anderen.
bronnen: DeFilmDraaitDoor.com – Amy Bosma /  Facebook.com – ZijAanZij.nl / YouTube.com
                                       

Flevoland – Regenboogprovincie | Flevoland wordt vierde Regenboogprovincie

Flevoland  -  Na Drenthe, Gelderland en Groningen heeft ook 'Flevoland' zich uitgeroepen tot Regenboogprovincie ‼  "Op deze manier kunnen we maatschappelijke discussies opzoeken", stelt Leonie Vestering van Partij voor de Dieren.

►  "Het gaat er vooral om dat we iedereen accepteren zoals hij of zij is. Dat proberen we in beleid vorm te geven" ‼, zei Leonie Vestering al tegen Omroep Flevoland.  Leonie zit namens Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Flevoland ‼  Die provincie is sinds deze week de vierde Regenboogprovincie van Nederland. Geen landelijk orgaan, maar een regionaal initiatief dat steeds breder wordt opgepakt.
                                  
                                                 
                                                   
"Andere Regenboogprovincies hebben symposia georganiseerd en in Drenthe hebben ze een film over "Transpersonen" uitgebracht. Op die ma- nier kun je maatschappelijke discussies opzoeken".

Lees verder op de website van Gay.nl:  Flevoland wordt vierde Nederlandse Regenboogprovincie

Zie ook: 

Extra:  Maak van Noord-Holland een Regenboogprovincie ‼

bronnen: Gay.nl / Facebook.com – Gay.nl / YouTube.com


      
                                           

zondag 1 oktober 2017

Duitsland - LHBT's – Homohuwelijk | Eerste Duitse Homo's getrouwd in Berlijn

Duitsland - Homohuwelijk  –  In Berlijn is het eerste Duitse Homohuwelijk gesloten. Karl Kreile en Bodo Mende vierden de huwelijks- voltrekking samen met ruim honderd vrienden, familieleden en kennissen.

Het Duitse parlement ging in juni akkoord met het Homohuwelijk. Homoseksuele mannen en vrouwen kunnen zich sinds 2001 al wel laten regi- streren, maar hadden tot vandaag niet dezelfde rechten als heteroseksuelen ‼ Zo konden ze nog niet samen kinderen adopteren, wat nu voortaan wel mogelijk is.

Naar verwachting trouwen vandaag nog 8 homoseksuele stellen met elkaar in Berlijn. Ook in andere Duitse plaatsen wordt vandaag getrouwd. Naar schatting zijn er 94.000 homoparen in Duitsland. 43.000 van hen hebben zich ook daadwerkelijk geregistreerd.
                                          
                                                
Hoofdelijke stemming
Het homohuwelijk in Duitsland kwam er door een actie van bondskanselier 'Angela Merkel'. Zij liet de parlementsleden van haar CDU in juni hoof- delijk stemmen over de kwestie. Tot dan toe was de CDU tegen en mochten CDU-Bondsdagleden niet van de partijlijn afwijken.

► Uiteindelijk stemden 393 parlementariërs voor het homohuwelijk - onder wie een deel van de CDU-fractie. Merkel stemde samen met 225 andere politici tegen.

Zie ook:
bronnen: NOS.nl / Twitter.com – NOS.nl / YouTube.com


        
                                         

Arnhem - Transgender·moord | 32-jarige Transgender dood in woning Arnhem

Arnhem  →  De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de identiteit van de dode die werd gevonden in een woning aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem  Tot dusver is alleen bekend dat het gaat om een Transgender met vrouwelijke lichaamsken–merken. Het slachtoffer zou niet de bewoner van het pand zijn.
                                       
                                       
                                        
Misdrijf
De politie kreeg gisteren net na het middaguur een melding binnen dat er mogelijk een dode zou liggen in een woning aan de Van Oldenbarneveldt- straat. Ter plaatse werd inderdaad een levenloos lichaam aangetroffen. Na de vondst van het lichaam werder een 'Team Grootschalig Opsporing' opgericht om de zaak te onderzoeken. Tijdens het onderzoek is gisteren een speurhond ingezet en gebruik gemaakt van een politiehelikopter. Het onderzoek zal vermoedelijk nog enkele dagen in beslag nemen.
                                          

                                        
Sectie
Vandaag zal er sectie worden gepleegd op het lichaam om de exacte doodsoorzaak te achterhalen.  Volgens de politie is er sprake van een misdrijf, maar zou tot dusver nog niet zijn gebleken dat het slachtoffer doodgeschoten is. Dit werd eerder wel door diverse media gemeld. Ook is er geen en- kel verband tussen het dode slachtoffer - en de wietkwekerij die gisteren werd gevonden in de Kastanjestraat en de grootscheepse verkeerscontrole nabij knooppunt Velderbroek.

Zie ook:
bronnen: 
BoevenNieuws.nl / Facebook.com – OmroepGelderland.nl / YouTube.com → OmroepGld.nl / KIJK.nl – Video → HartVanNederland.nl