zaterdag 4 februari 2017

Wat als je kind Homo, Lesbisch of Bi zou zijn ?! - Vlaamse jongeren reageren ‼

België – Leuven  →  Wat als uw kind 'HoLeBi' blijkt te zijn ?!  Weekblad 'Humo' vroeg het aan de Jeugd van Tegenwoordig ‼  Elke week legt Humo een vraag voor aan jongeren – die jonger zijn dan 35 jaar  Deze week was de vraag dus: "Hoe zou u reageren als uw kind Homo, Lesbisch of Biseksueel blijkt te zijn". De Humo reporter stond op het Martelarenplein van Leuven en stelde jongeren de vraag. 

Conclusie is alvast dat het erg fijn is om te weten dat de jonge mensen die in beeld komen allemaal helemaal of vrij positief reageren  Op het einde van de video komen de resultaten die stellen dat:  "72% van de ondervraagde vrouwen het geen probleem zou vinden als hun kind homo, lesbisch of biseksueel zou zijn". In het algemeen liet 64% weten dat het niets uitmaakt of zijn of haar kind hetero of HoLeBi is  En 68% van de ondervraagde jongeren tussen de 18 en 25 zegt er eveneens geen problemen mee te hebben. Tot slot: "Voor 69% van de hoogopgeleiden maakt het ook niet uit welke seksuele geaardheid hun kind heeft". 

bronnen: HoLeBi.info / Humo.be
                                         
                                              

COC – Kieswijzer GayVote.nl | "Kieswijzer 'GayVote' voor LHBTI's gelanceerd"

COC - Amsterdam  →  Vrijdagavond is de LHBTI-Kieswijzer 'GayVote' gelanceerd, tijdens het COC Verkiezingsdebat in de Rode Hoed in Amsterdam  Op de website staan de standpunten van iedere partij over roze kwesties, de 'regenboogkandidaten' en hoe de partijen de afgelopen tijd over roze kwesties hebben gestemd.

De standpunten laat zien wat partijen over negen verschillende thema's denken. Alle partijen waren uitgenodigd eraan deel te nemen, maar de PVV, ChristenUnie, SGP, DENK en Artikel 1 reageerden niet. Vrijdag was 'Sylvana Simons' namens 'Artikel 1' wel bij het Verkiezingsdebat aanwezig, dus die partij volgt vast nog wel. Volgens het COC doen er dit keer voor het eerst twee transgender personen mee als kandidaat.
                                             
                                              
                                         
Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com – MVS / Twitter.com – Roddy Rietveldt
                                    
                                            

vrijdag 3 februari 2017

Amerika – Showbizz | "Dit zijn de Queens van RuPaul's Drag Race - Seizoen 9"

Amerika – Showbizz  →  "The time has come for you to lipsync for your life, once again" ‼ Voor "RuPaul's Drag Race - Seizoen 9" is een vers blik oogverblindende ladyboys opengetrokken.

                                       
                                             
bronnen: Winq.nl / Twitter.com – RuPaul's Drag Race / YouTube.com


        
                                                         

Den Haag – Politiek | "Bescherming Homoseksualiteit hoort in de Grondwet" ‼

Den Haag – Politiek  Grondwet    De Grondwet moet worden uitgebreid om homoseksuelen en gehandicapten beter te beschermen. Dat bepleiten D66, PvdA en GroenLinks.

Ze willen dat deze groepen expliciet worden benoemd in artikel 1 van de Grondwet, dat discriminatie verbiedt.  De partijen kwamen al eerder met het idee, maar hebben dit aangepast na overleg met belangenorganisaties.

Met de verkiezingen in zicht lijkt 't voorstel te kunnen rekenen op veel steun van andere politieke partijen. De ChristenUnie en de SP hebben het opgenomen in hun verkiezingsprogramma en ook het 'CDA'-congres steunde half januari een voorstel om het idee in het verkiezingspro- gramma op te nemen.
                               
                                           
                                  
►  Het idee komt vanavond aan de orde tijdens een verkiezingsdebat bij belangenorganisatie COC. De fractievoorzitters Halbe Zijlstra (VVD), Alexander Pechtold (D66) en minister Lodewijk Asscher zullen daarbij aanwezig zijn.

Al in 2007 kwam D66 met het idee, en werd het onderzocht door een commissie.

Artikel 1
||  De huidige tekst van artikel 1 blijft in de plannen uitgangspunt. Die luidt: "Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, ras, politieke ||  gezindheid, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan". Daar worden wat de partijen betreft de gronden "handicap en hetero- of ||  homoseksuele gerichtheid" aan toegevoegd.

Zie ook:
bronnen: NOS.nl / Facebook.com – RTL Nieuws  / Facebook.com – COC Nederland

          
                                               

donderdag 2 februari 2017

België – Uitgaan | "La Démence trekt naar concertzaal 'Paleis 12' in Brussel" ‼

België  →  Voor het jaarlijkse Easter Party Weekend trekt 'La Démence' naar concertzaal 'Paleis 12' aan de Heizel in Brussel. Voortaan trekt 'La Démence' er twee keer per jaar naartoe.

'La Démence' belooft veertig uren feest, zeventien deejays en 600 m² playroom gespreid over drie dagen: 14, 15 en 16 april ‼  De Main Party vindt plaats in 'Paleis 12', de party's op vrijdag en zondag in de 'Fuse' in Brussel zelf. 

"Tijdens de vorige editie hadden we 6500 bezoekers en 78 nationaliteiten" ‼, vertelt organisator Thierry Coppens. Het is een uitnodiging om met Pasen langs te komen.

Informatie:  Info en Tickets

bronnen: ZiZo-Magazine.be / LaDemence.com / YouTube.com                                   

VS - Blondie | Blondie komt 5 mei 2017 terug met het nieuwe album Pollinator

Amerika  →  'Debbie Harry ' weet van geen ophouden. al sinds de jaren zeventig maakt ze muziek met haar band Blondie. Deze keer is Sia opgetrommeld, net als een hele lijst andere sterren. En luister naar de eerste single: "Fun".

In de jaren zeventig en tachtig scoorde Blondie monsterhits als 'Denis', 'Heart of Glass', 'Call Me', 'Atomic' en 'The Tide is High'. In de jaren die volgden ging Debbie Harry solo, om in 1999 in de Top 40 terug te keren met 'Maria'.

Het bleek de laatste hit voor 'Blondie', maar sindsdien blijven ze geregeld albums uitbrengen   Dit jaar volgt het elfde studioalbum, genaamd Pollinator. De eerste single van het album heet 'Fun' en is een uptempo dancetrack.
                           
                            
Joan Jett
Aan de credits te zien wordt het een allstar-album  Naast de eerder genoemde Sia doen Charli XCX, Dev Hynes (Blood Orange), Nick Valensi en The Strokes' Johnny Marr mee. Verder is Joan Jett op een van de elf tracks te horen.


Pollinator verschijnt op 5 mei. Kijk hieronder naar de video van "Fun".
bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Ultimate Classic Rock / YouTube.com                                                   

woensdag 1 februari 2017

Eurovisie Songfestival 2017 | O'G3NE in 'tweede halve finale' van Songfestival

Eurovisie Songfestival 2017  →  O'G3NE staat tijdens het komende Eurovisie Songfestival in de Oekraïense hoofdstad Kiev in de tweede halve finale, op donderdag 11 mei.  Met welk nummer de drie zusjes 'Lisa, Amy en Shelley Vol' meedoen, is nog niet bekend  In totaal staan er 19 landen in de tweede halve finale en 18 in de eerste op dinsdag 09 mei.

Het festival krijgt als thema Celebrate Diversity. Opmerkelijk voor een land dat nou niet bepaald bekend staat om homovriendelijkheid. Maar een kniesoor die daarop let: "Iedereen mag zijn wie die wil zijn en iedereen is welkom op het festival".  Het staat voor de waarden van het fes- tival: "voor iedereen en voor alle landen in Europa"  En daarmee wordt 'Kiev' wellicht een lichtpuntje in een wereld waar donkere wolken zich samenpakken. Het thema bouwt voort op dat van vorig jaar: "Come Together", aldus producent Jon Ola Sand.
                                       
                                        
Zie ook:

Extra:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Songfestival / Show.nl
                                   
                                             

VS → GLAAD Media Awards | "Lady Gaga en Elton John strijden om Homoprijs"

Amerika  GLAAD Media Awards nominaties    Lady Gaga en Elton John gaan later dit jaar de strijd aan om een Homoprijs. Beiden zijn genomineerd in de muziekcategorie van de GLAAD Media Awards.
                                                         

                                       
Ook onder anderen Frank Ocean en Sia strijden om die prijs van de Amerikaanse homorechtenorganisatie 'GLAAD'.

Caitlyn Jenner viel vorig jaar in de prijzen met haar serie I Am Cait en maakt ook dit jaar weer kans op de prijs voor de beste realityserie. Ze neemt 't op tegen onder anderen I Am Jazz en Gaycation. Homorechtenorganisatie GLAAD maakte de genomineerden voor de jaarlijkse prijzen vandaag (woensdag 01 februari 2017) bekend.
                                                  
                                                                
Opmerkelijk is de categorie voor grote films  Daarin zijn voor het eerst sinds 2003 slechts 'twee films' genomineerd: 'Moonlight' en 'Star Trek Beyond'. In de categorie dagelijks drama is zelfs maar één genomineerde: The Bold And The Beautiful.

De GLAAD Media Awards worden tijdens twee ceremonies uitgereikt. In Los Angeles daalt de prijzenregen neer op 1 april, in New York volgt op 6 mei een Awardshow.
                                             
                                                            
bronnen: RTL·Nieuws.nl – Boulevard / YouTube.com / Twitter.com – Kranten en RTV


        
                                          

dinsdag 31 januari 2017

Drenthe - Zuidwolde | Oma breit 'Regenboogtrui' voor Biseksuele kleindochter

Drenthe - Zuidwolde    "Ik vertelde mijn oma enkele weken geleden dat ik biseksueel ben en ze gaf me dit. Mijn grootmoeder maakte een regenboogtrui voor mij", vertelt Suna Huls op Tumblr.

Neen, Suna Huls uit het Drenthse Zuidwolde is niet de wereldkampioene wielrennen geworden  Ze deed het beter: ze vertelde haar oma dat ze biseksueel is. Wat later breide oma-lief een trui voor haar, met een Regenboog erop.

Suna Huls – SunatjeXD op Tumblr – verloor haar moeder in augustus.  Voor haar grootmoeder was het verlies van haar dochter ook een grote klap. In de periode nadien deed Suna haar coming-out, met de trui als resultaat.

Suna Huls plaatste de foto in november op haar blog, maar de foto leidt nu een eigen leven op het internet.

Zie ook:  Nederlandse oma gaat viral met Regenboogtrui    

bronnen: ZiZo-Magazine.be / PinkNews.co.uk / Twitter.com – Dagblad Metro
                                   
                                   

Leikant | "Vrees voor opdoeken grootste Homo-ontmoetingsplaats in Brabant"

Goirle    Stichting 'Platform Keelbos' vreest dat het plaatsen van hoge hekken aan de zuidkant van de homo-ontmoetingsplaats (HOP) ten zuiden van A58-parkeerplaats Leikant de opmaat voor het opdoeken van deze HOP is.

Dat zei 'Anthony Mathijsen' van 'Platform Keelbos' maandag tijdens een rechtszaak bij de Raad van State. Platform Keelbos komt al jaren op voor de belangen van 'Homo's, Lesbiennes, Transgenders' en andere minderheden  De stichting was verbijsterd toen de gemeente Goirle de bezwaren van Platform Keelbos tegen het plaatsen van een hek rond de HOP Leikant niet inhoudelijk wilde behandelen.  Het bos ten zuiden van de Leikant is al meer dan dertig jaar een ontmoetingsplaats voor homo's, "de grootste van Noord-Brabant" benadrukte Mathijsen.
                       
                                  
De vorige eigenaar van het bosperceel had geen enkele moeite met de HOP  De nieuwe eigenaar van het bosperceel oftewel de HOP heeft dat wel  Volgens de gemeentewoordvoerder wil hij het bos deels voor paarden gebruiken en deels herinrichten en later weer openstellen. Maar dan meer voor wandelaars en hondenuitlaters.

De Raad van State moet eerst bepalen of de Stichting wel belanghebbende is als beschermer van de belangen van de bezoeker van de HOP in Goirle.  Zo ja, dan zou dat een opsteker zijn voor het platform omdat het dan zeker een serieuze gesprekspartner voor overheden is als het gaat om het beheer van HOP's.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Twitter.com – Brabants Dagblad
                  
                                                                                                                                                                   

maandag 30 januari 2017

Frank Sanders & Jos Brink | Frank Sanders denkt nog dagelijks aan 'Jos Brink'

Jos Brink  →  In augustus van dit jaar is het alweer 10 jaar geleden dat 'Jos Brink' overleed. Nog dagelijks denkt zijn echtgenoot 'Frank Sanders' aan hun leven samen. 
                                                                               
        
                                                                                
Vaak levert dat een glimlach op, maar soms ook nog een traan. Koos van Plateringen van Show.nl zocht hem op

bronnen: Show.nl / YouTube.com
                                  
                                              

Drenthe – Coevorden – Homofobie | "Jonge Homo mishandeld in Coevorden" ‼

Coevorden  →  In 'Coevorden' zijn twee jongens vrijdagavond slachtoffer geworden van anti-homogeweld. Een van de jongens liep een gebroken neus op. Tegen WNL vertelt het slachtoffer: "Hij hoorde dat ik homo was en begon meteen te schelden met flikker en gay".

Het incident vond plaats toen Mario Luchjenbroers met zijn vriend een sigaret stond te roken bij een café in Coevorden. De dader kwam na de nodige scheldwoorden met gebalde vuisten op de vriend van Mario af. Mario Luchjenbroers wierp zich tussen de twee maar kreeg zelf de nodi- ge klappen en hield een gebroken neus over aan het incident.
                                  

                                       
Ongewenst 
"Ik voelde mij op dat moment echt niet gewenst omdat ik homo ben", vertelt het 25-jarige slachtoffer aan WNL   "Ik ben weleens uitgeschol- den, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt". "Ik had nooit verwacht dat het mij zou gebeuren"

Zie ook:

Update:

bronnen: Gay.nl / Facebook.com – Politie Zuidoost-Drenthe / Facebook.com – Mario Luchjenbroers
                                             
                                              

                                               

zondag 29 januari 2017

België zet Imam 'Othmane Galouby' op de lijst met meest gezochte criminelen

België →  België heeft 'Othmane Galouby' op de lijst meest gezochte criminelen gezet. De 35-jarige Marokkaanse Imam uit Antwerpen werd in 2015 tot tien jaar celstraf veroordeeld voor een duiveluitdrijving, die het slachtoffer fataal werd. Tijdens een 'genezingsritueel' zou hij de 18-jarige Layla Achichi 'bevrijden' van haar lesbisch zijn. Kort daarna overleed ze aan haar verwondingen. 
                                             
                                     
De Marokkaanse ouders van het meisje hadden haar in 2009 naar hem gestuurd omdat hij homo's van hun geaardheid zou kunnen 'genezen'. Met een Islamitische duiveluitdrijving moesten de 'djinns' – de boze geesten – uit haar lichaam worden verdreven  Bij de derde sessie overgoot de Imam het meisje met kokend water en een bijtende soda. De brandwonden werden haar fataal. De imam werd wegens foltering veroordeeld tot tien jaar cel, maar hij was toen al spoorloos verdwenen. De ouders van het meisje kregen elk vijf jaar celstraf.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Blog.nl / Twitter.com – Katana